icon

Moja mama nám narúša súkromie.

moony99
8. júl 2019

Ahojte ,rada by som si prečítala Vase názory,prípadne rady týkajúce sa môjho dlhoročného problému.Takze bývam sama s dospievajúcimi dcérou v byte.Nedaleko nas býva moja mama,ktorá nás neustále navštevuje,každý deň 3-4 hodiny.Nie nepride pomôcť,ani sa normálne porozprávať,hneď skritizuje čo varím,robím.Neberie ohľad či ráno spíme,alebo som po nočnej ,keď neotvárame zvoní aj pol hodinu ,a potom výčitky, že sme jej neotvorili,aké sme nevdacne atď.Je to podľa Vás normálne také správanie,alebo ja som naozaj zlá dcéra?S ničím ju nezatazujem, sa všetko si viem urobiť sama.Uz som slušne povedala,že chceme byť aj samé,mat súkromie,ale zbytočne.Neskutocne ma to unavuje,vyčerpáva,nemám kľudný domov ,už som aj uvažovala nad tým ,že by sme sa kvôli nej odsťahovali.

Strana
z2
ukulela
8. júl 2019

@moony99 davnejsie tu bola jedna diskusia, kde mala pani rovnaky problem so sestrou, presedela pri nich hodiny, ale tam bol tusim aj nejaky mentalny postih, ci psychiatricka diagnoza tusim ... kazdopadne ak mame poviez, ze zajtra nema chodit, lebo si po nocnej a ona napriek tomu pride, tak to nie je normalne ani zdrave spravanie. povedala si jej to tak po lopate: mama, zajtra nechod, potrebujem po nocnej spat. pripadne jej este rano zavolaj - prisla som domov, idem spat, neprid, lebo nebudem vyspata ... keby si jej stanovila "prikazom" harmonogram? pridi v utorok a stvrtok, tak ta neposluchne?

galioska
8. júl 2019

@moony99 stará škola, bohuzial

moony99
autor
8. júl 2019

@ukulela Nie príde aj tak,aj mne to niekedy už príde ako mentálna porucha s prepáčením,nejde to ani po dobrom ani po zlom.Nerespektuje nikoho a nič.Len to čo ona urobí je najlepšie a hotovo.

janickacrazy
8. júl 2019

@moony99 ved jej proste neotvor a basta, nemože prísť, ked neotvoríš, musíš byť len vytrvalejšia ako ona, vypni zvonček na 2 týždne a proste neotváraj, neber telefon, proste tam nie si, čo urobí? pojde domov

ukulela
8. júl 2019

@moony99 inac trocha mimo, no tvoje velke stastie, ze nema mama kluce ... kolko rokov ma mama? starecka demencia to hadam este nebude, ale naozaj to nie je normalne, taka tvrdohlavost a neustupcivost .... neskusis sa s nejakym psychologom poreadit, ako na mamu ist? mozno ti pomoze nejakymi trikmi/tipmi ...

ladyblcha
9. júl 2019

By ma slaktrafil, ved 3-4hodiny u teba, to aj den skonci a ziadne sukromie nemate. Skusila si rano hned jej volat, ze idete prec na vylet, nebudete doma a nech zbytocne nechodi ? Ale aj tak mi to pride chore dost, mama zjavnr nema ziaden iny program, takze sa sackuje k spolocnosti aby mala 🤔

katus226
9. júl 2019

A to vzdy bola taka? Alebo sa zmenila po nejakej udalosti v zivote, rodine? Tak mi to pride, ze je za tym iny problem z jej strany, psychicky

moony99
autor
9. júl 2019

@ukulela ma 68...no dať jej ešte kľúče to už bude rovno bývať 😄

moony99
autor
9. júl 2019

@ladyblcha Jasné všetky možné výhovorky nepomohlo,prišla a keď som neotvorila prišla neskôr zas

moony99
autor
9. júl 2019

@katus226 Áno vzdy

ladyblcha
9. júl 2019

@moony99 ako vazne, mna by porazilo 🤦‍♀️ ja milujem byt doma, a mat klud svoj. Je mi normalne s tebou tato situacia luto. 😳 snad daco vyriesis, drzim palce ✊✊✊

janickacrazy
9. júl 2019

@moony99 a prečo to riešiš až teraz, ked bola taká vlastne vždy? predtým ti to tak nevadilo? tu fakt nič iné nepomože, len sa odsťahovať aspon 50km daleko

bobricek1979
9. júl 2019

@moony99 ja ti na to poviem si dospelá takže ty urcujes hranice sama máš predsa dcérku tak vieš čo máš robiť.

0silvia0
9. júl 2019

@moony99 mne napadla taká kravina, keď príde mama, povedala by som jej, mama potrebujem sa vyspať, ty si tu pokojne poseď, kukni telku, a ja sa idem k tebe vyspať, potrebujem pokoj

hope87
9. júl 2019

Podla mna ti ostava jedine a proste neotvarat ani prvý ani druhy ani x-ty krát behom dna. Ja by som to spravila...normalne niekolko dni za sebou. Vydrzala by som to zvonenie, klopanie ale neotvorila by som. Ale ze naozaj aj cely tyzden. A ak by to po tomto nepochopila, tak uz by som sa asi odstahovala 😀. Ved to ozaj nie je normalne. A ak sa urazi, tak jej povedz, ze aspon vidi ako sa citis ty, ked nerespektuje to, co jej vravis. Ze ju lubis ale co je moc, to je moc...

moony99
autor
9. júl 2019

@janickacrazy Ako som už napísala,skúšala som všetko možné,myslela som že časom to pochopí a prestane s tým,preto to riešim až teraz.

oslo1
9. júl 2019

Viem, ze je to tvoja mama. Ja uz mamu nemam, a dnes mi je za nou strasne smutno.
No ale k veci. Ked ti zazvoni, otvor dvere a povedz jej, ze, jen mami, zas si prisla? Vies co, teraz sa mi to nehodi, ale pridi na obed v nedelu. A zavri dvere. Ziadne vybavovanie nic. Ked zazvoni, tak zas zopakuj, kludne aj 20 x. Budes musiet mat ale lepsiu vydrz ako tvoja mama. Nohu do dvere ti hadam neda.
Takto jej to urob kazdy den a v nedelu jej daj ten slubeny obed.
Dalsi tyzden tiez takto.
Budes zla, velmi zla, ale mas len jedno momentalne zdravie.

jenny333
10. júl 2019

@moony99 presťahovať sa. Toto by som nezniesla. To už by som mala nervy každy den. Keď sa neda dohovorit tak odstahovať sa primerane daleko 🙂 moj osobný nazor. Neznesiem aby mi niekto kecal do života.

jenny333
10. júl 2019

@moony99 ach bozs to čo pisete mi pripomyna mojho otca. Nepocuva inych nazori len svoje a len tie jeho su spravne . A ked nieje po jeho tak zuri. Nuz to co pisete by som ja osobne nevydržala. Odsťahovať sa. Tam uz ina cesta nieje. Pokiaľ sa neda dohovoriť. Ja osobne by som uz z tej zurivosti presla do agresie kebg som mala rodica kazdy den doma 3 - 4 hodiny a pocuvala jeho kritiku na vsetko. A ked sa povadite vie sa aj uraziť. No lebo ja mam ostry jazyk a ked s nieckm nesuhlasim poviem na rovinu a nech sa aj pototo 🙂)))

derdia
10. júl 2019

@moony99 no nie nie je to normálne....a jednoducho jej to vysvetlí...a potom jej raz neotvor a snáď jej docvakne....

zuzi0911
10. júl 2019

Úprimne ja by som bola šťastná keby chodí ku mne mama denne. Býva ďalej od nás a nedá sa. Ale! Keď príde pomôže mi,deti ju milujú, pokecame a podobne.
Ak by mi toto robila, tiež by som nebola rada a nepustila ju asi. Odtial potiaľ. Toto by som nezvládla taketo bombardovania a kontrolovania.
A teda rázne jej povedz, že prísť môže na kávičku, ale nie ráno, alebo kedy sa jej zachce, že sa vždy dohodnete. Ak to nebude rešpektovať tak odídete.

Strana
z2