Moja mama nesúhlasí s výberom krstného pre syna
Žienky prosím vás znova o radu....netyka sa to dieťaťa ako takého ale ocenim každý názor aj ten negatívny nakoľko to možno ja v návale emócií nevidím objektívne. Mame mat zajtra krst a dnes sme mali náuku. Za krstneho mal ísť mužov brat no priznal aa že žije s priateľkou a preto nespĺňa podmienku krstneho. Co úplne samozrejme chápem ze nemôže byt krstnym. Nakoľko už celá rodina vedela ze krst bude zajednane koláče a reštaurácia tak narýchlo sme zavolali krstneho môjho manžela nakoľko býva nablízku a brat nemôže tiež žije s priateľkou a sestra bola bohužiaľ v práci. A tu sa stal problém. Moja mama to nemôže rozdychaj nastvala sa na mňa nakoľko podľa nej je krstny na celý život a podobne... A mala som zrušiť krst a dat si sestru. Išlo o riešenie krízovej situácie. Komentáre typu mali ste si načítať podmienky krstneho mi nepomôžu vedela som o tom.... Ale manžel na tom trval a prvému dieťaťu som vyberala krstneho ja mal v tomto voľbu ruku... Keby to za tajil že žije s priateľkou tak ho pokrstila ale som rada ze napriek tomu povedal pravdu. Takže o to nejde. Škôr myslíte si že ma mama právo sa hnevať štýlom daj mi pokoj a podobne? Pretože ja si myslím ze som dospela a je to naša vec koho si dáme.... A je to vec do ktorej sa nemá starať co som jej aj povedala. Nežijeme spolu v domácnosti ale samozrejme si ju vážim a jej názor je pre mňa dôležitý ale ja teraz len kvôli tomu ze ona to chce inak všetko nezmením. Samozrejme sa teraz trápim mrzí ma ze je dusno pre podľa mňa takúto banalitu
@dominikamacakova toto je cista vypocitavost.
Preto,aby mohla ist na prijimanie....chapes vobec podstatu tej sviatosti?????
To nie je len tak.
A ten hriech,v ktorom sa narodila,jej bude snaty prave krstom-to je vlastne podstata krstu-snat dedicny hriech.
A tvoja dcerka nebude mat hriech,dk aj pojde na prijimanie ci birmovku-ak ju nepoucis,nevysvetlis...
To bude tvoja zodpovednost,nie jej.
Pozri si nejake videa s gloriou polo...
Alebo ine podobne.
Bolo uz velmi vela nevercov.
Ale mnohi nam svedcia!!!
A ked my neuverime,doplatime na to😉
@osky Ja som myslela hriech, že bola spodená v nemanželskom zväzku. Toto je pre každého farára už "zatratené" dieťa aj keď to dieťa za to nemôže. Preto také deti nechcú krstiť, čo je pre mňa nepochopiteľné keďže každé dieťa sa narodí s dedičným hriechom či už sú jeho rodiča zobratý v kostole alebo nie
@dominikamacakova
Coze?
To myslis vazne?
To som veru nepocula este.
Presne ako pisrs-ved co s tym to dieta ma???
To je nejake chore...🤔
Toto urcite nie je nikde takto.
Nemyslm,ze by Jezis toto chcel
@osky Ja tomu tiež nechápem, celé je to choré na hlavu. Ja som teraz v deviatom mesiaci, takže som zisťovala čo a ako s krstom a ostala som vyvalená
ako to dopadlo?
@lija22 no pokrstili sme s náhradným krstnym a všetko bolo ôk.. Dokonca aj mama to rozdychala

@janickacrazy lebo je to môj brat s priateľkou a nie sú zobratý, čiže by nemohli byť krstný