Moja priateľka ide na chatu. Mám žiarliť?

30. apr 2021

Sme spolu 1,5 roka spolu. 23 rokov mám, priateľka má 19. Dennodenne sme spolu odkedy sme sa dali dokopy. Robím na 2 zmeny, (6-14, 14-22). Keď mám poobednú vôbec sa nevidíme celý deň, len večer, lebo spolu spávame. Večer sa jej nemôžem venovať lebo je unavená a skoro vstáva. Neska idú na chatu ako trieda. Zajtra príde ráno domov. Cele dni myslím na to, že jak zaspím bez nej v posteli, keď nebude pri mne. Bude to ťažké. Áno, aj keď to vyzerá nejak smiešne ale je to tak. Sme sa dohodli že pôjdem pre ňu o pol noci. No už odrazu chce tam aj spať, že zajtra ráno príde domov. Ľúbi vypiť si keď je nejaká zábava, oslava, aj sa opije. Bojím sa, že ma podvádza na tej chate. Ja jej dôverujem, ale nikdy nevieš čo sa môže stať keď si vypije.
Raz som robil žiarlivostnu scénu, že som ju nechcel pustiť na kamarátkynu oslavu. Nakoniec som ju pustil. Chcela tam spať ale hovorím ja pôjdem pre ňu, aj som išiel pre ňu.
Teraz som nerobil žiadnu scénu. Neska išla na chatu na 1 deň, zajtra ráno príde domov. Celý deň som z toho zdeptany, že ako zaspím bez nej. Som v robote na poobednej ešteže. Som úplne v pi*i z toho.
Stresujem, bojím sa, že sa niečo stane. Dôverujem v nej, ale keď si človek vypije nevedia sa ovládať. Napr jej spolužiačka minule hovorila keď mala vypité, že by skúsila s jedným chalanom sex, že by sa dali dokopy. A ma vzťah ta baba 5 ročný vzťah, a hovorilo sa to ze sa aj vyspala s tým chalanom s ktorým chcela skúsiť niečo nové. A na druhy deň na to nepamätala. A teraz jak mam byt istý ze moja žena to neurobí? Ja jej dôverujem, ale bojím sa ze ten alkohol všetko pokazí.
Ako sa hovorí: dôveruj, ale preveruj.

Podľa vás môže sa niečo stať na tej chate?
Mám dôvod žiarliť?
Čo mám robiť?

leyla1675
30. apr 2021

No mne osobne by vadilo keby šiel muž na chatu a boli by tam ženy. Chápem tvoje obavy.

leyla1675
30. apr 2021

A ja by som ani na chatu bez muža nešla ani by mi to nedovolil.

lindous
30. apr 2021

Podľa seba súdim teba ? Ty keď si vypiješ nevieš čo sa môže stať a podviedol by si ju ? Lebo ja teda, aj keď pijem, vždy viem presne čo robím a obzvlášť, keď som zadaná, tak dávam pozor na to koľko vypijem...nezostáva ti nič iné, len jej naozaj dôverovať, chápem, že si nemôžeš pomôcť, ale je to triedna chata, aj keď nematurovali, tak je to možno posledná príležitosť ísť niekam spolu takto celý kolektív a ja úplne chápem, že tam chce prespať ...dôvod na obavy by tam asi boli, keby takéto akcie vyhľadávala bez teba pravidelne ... a trošku zapracuj na sebe, aby si nebol tak naviazaný, že nevieš ako bez nej zaspíš ... aby si sa vedel uvoľniť a užiť si večer aj ty s kamošmi bez nej ... môj ex je preto už ex, lebo bol jak moje siamské dvojča ...

danieladugard
30. apr 2021

Píšeš, že ide ' s triedou'. To je snáď predsa úplne normálne. Nerieš. Bud jej dôverujes alebo nedoverujes. Ak spraví fakt nejakú kravinu, lebo preženie alkohol, tak je na teba príliš mladá a blba.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bluka2
30. apr 2021

Znies ako dosť nezrely na vzťah, sorry. Nechaj ju dýchať a svoje problémy so žiarlivostou si pories napr. u psychológa

kkovacovak
30. apr 2021

Raz by mi skúsil priateľ spraviť scénu a bolo by to naposledy. Príde mi to z tvojej strany ako dosť manipulátorské správanie. Ona nie je tvoj majetok a nemáš žiadne právo ju niekam nepúšťať a zakazovať. Vzťah je o určitej dôvere. Ak to vnímaš takto tak asi nie je niečo v poriadku.

kiki68
30. apr 2021

Moj chlap mi doveruje a vie, ze co ma doma. Cize by to neriesil. Tiez sa nebojim ked niekde ide. O tom je dovera vo vztahu

tenerifka
30. apr 2021

Mne sa az zaludok dviha, ako to citam, mam takmer 19-rocnu dceru a aby ju nejaky pako nazyval svojou zenou a obmedzoval jej zivot, fuj. Ved 19-rocna je este dieta, a ty to tiez podla tvojho prispevku nemas v sebe zrovnane, sebavedomie nula bodov.

maca1984
30. apr 2021

Moj manzel chodi roky rokuce na "chatovice" ktorych sa ja nezucastnujem i napriek tomu ze som vzdy pozvana.Nechodim,lebo nie som stihacka,doprajem mu "volno" odomna.Keby som mala ziarlit a mysliet na to ze ma podvedie tak ho nepustim ani do prace.Na podvod nepotrebuje clovek alkohol.
A rovnako aj ja chodim na chaty kde su aj chlapi,aj sa pije a? ked raz nemam tu potrebu podvadzat je jedno kde som, s kym som a ci pijem alebo nie...

dkethe
30. apr 2021

Ste mladi. Mate sa zabavat. Co chces aby smela ist len na pizzu ako stare babky v nedelu po kostole?
Ak je to radodajna deva, o nic neprides a budes hladat lepsie. Ak je to obycajna mlada baba co si vypije ale verna zostava, tak jej nemas co vycitat ani zakazovat.

andreatytler
30. apr 2021

Ved ty jej vobec nedoverujes. Ani nevies co to je. Potrebujes pomoc od odbornika alebo sa samovzdelavaj a pracuj na ziarlivosti a dovere, lebo ak takto budes pokracovat, ona nezostane s tebou a rozpadne sa ti kazdy dalsi vztah.

mpg
30. apr 2021

Ak 19-ročné dievča sa dokáže na oslave alebo chate opiť tak, že nie je isté, čo môže urobiť, tak to je už problém. Mala by to mať pod kontrolou a piť len toľko, aby sa na ňu dalo spoľahnúť, aby bola zodpovedná. Ak taká nie je, tak to by bolo dobudúcna ťažko dosledovať, čo urobí a ani neviem, či by to niektorého muža bavilo udržiavať vzťah s takou osobou.

katpox
30. apr 2021

Daj jej dychat👍👍nie je tvoj majetok, nech ide na chatu, ked ta lubi, moze mat aj vypite a k nicomu nepride a su tam cela trieda, ma tam spoluziacky tak no neviem si ja realne na strednej predstavig, zeby sme nieco medzisebou riesili.... Ju tak nedus a nestresuj zbytocne...

petamich
30. apr 2021

k tomuto sa ani nevyjadrim asi radsej - raz by mi chlap spravil scenu alebo ma niekam nechcel pustit, tak by som ho poslala s prepacenim do riti
a este si aj sam odporujes - tak doverujes jej alebo nie a ak by ma chlap na chate podviedol, dobre by sa stalo, pretoze takeho chlapa by som po svojom boku nechcela a ani takeho, co fnuka, ze bezo mna nezaspi (mozno som ja cudna ale takyto styl spravania fakt nie je pre mna muzny ani sexy) a uz vobec by som nechcela byt vo vztahu, kde niekto vyzaduje moju 100% pozornost a 100% casu a zboznovat zem, po ktorej chodi

"nakoniec som ju pustil" ma fakt odrovnalo....pre dobro mladej damy dufam, ze sa bud ty spamatas alebo ona zisti s kym je vo vztahu, v opacnom pripade vidim celkom realny prispevok "partner ma obmedzuje a tyra" o par rokov

cacianka
30. apr 2021

Keby mala moja dcera takeho zjava ako ty, tak ju zatrasiem či je lakoma na takeho pacienta a tebe facnem za tyranie mojej dcery.
Lieč si svoje mindráky a kým z teba nebude vyrovnany chlap tak daj dievkam pokoj.

siska53
30. apr 2021

To zavisi od cloveka.. tiez som chodila na chaty bez frajera a nikdy som sa s nikym nevyspala.. a su ludia, co to spravia. Priatelku nemozes sudit podla nejakej inej baby.. ked budes prehnane ziarlit, moze to spravit tebe z trucu.

Este doplnim.. mavame a mavali sme prespavacie teambuildingy ( teraz nie, samozrejme).. sme zmiesany kolektiv..Nikdy mi nenapadlo ani v stave opitosti nieco take spravit.

lenkakravcova
30. apr 2021

@tenerifka Zase.. 19rocna už nie je decko. Mnohé majú už v tom veku vlastne deti.
Čo títo majú za vzťah je otázne.
A keďže u neho býva, tak asi rodičia ju už nezivia. Bud sa živí sama alebo ju živí on.

lenkakravcova
30. apr 2021

Keď máš takéto obavy tak sa nabudúce s priateľkou dohodni, že nebude piť alkohol na takýchto akciách a ty sa daj do normálu a dôveruj jej.

tehulka2011
30. apr 2021

23rocny chalan príde s týmto “problémom” na mamickovske fórum?

sidicek
30. apr 2021

Kriste a reťaz jej nechceš kúpiť a na dvor ju priviazat?

nerko
30. apr 2021

Tak Ti poviem. Tiez sme isli na chatu. Aj po stuzkovej, aj po mature. Dopili sme sa jak prasce s prepacenim, ale nikto s nikym nic nemal. Bola to jedna velka zurka a rozlucka s partiou. Kto nechcel, tak nesiel. Neboli sme v plnej zostave. Budu mat aj stretavky zo skoly, niekto robi v restike, niekto na chate. Keby Ta chcela podviest, tak Ta podvedie. Nepotrebuje na to chatu. Musis jej viac doverovat.

cacianka
30. apr 2021

@tehulka2011 veď pacient...

sense
30. apr 2021

Píšeš ze jej dôverujes.... Ale nedôverujes....ja by som sa obmedzovať nenechala a keby mi chlap spraví scenh tak koniec... Ja nie som nieči majetok aby mi zakazoval, má kontroloval alebo chodil pre mňa lebo co ak ho náhodou podvediem... Takto dôvera nevyzerá... Alebo sa riadia tým ze keďže ty by si to spravil tak si myslíš ze to aj ona spraví?

Môj chlap bol bezo mňa 3 týždne v Afrike a boli tam aj ženy dokopy 12 ľudí z celého sveta.... Alebo bol na víkend lyžovať s kolegami oboch pohlavi vieš čo áno mohol prísť na noc domov a ráno zas dve hodiny späť na hory ale načo... Popriala som mu zábavu a nech si dáva na seba pozor.... To je dôvera a nie to co robíš ty....

A ver mi ak ta bude chcieť pod viesť nebude jej treba ani chatu ani zurku...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvetinka75
30. apr 2021

Mam 19 rocnu dceru. Keby jej toto robil priatel tak ho sama zeniem kade tade. Mlada baba, ma si uzivat. Nemyslim tym sex, ale zabavu,.chaty, vylety a nie si viazat takehoto paka na krk.

denden77
30. apr 2021

ze "pustil som ju".. chalanko, pustit mozes psa,z voditka, ci svojho bimbisa z galot.. 🤦‍♀️🤣🤣🤣
a ked bez nej nezaspis.. nespi, citaj si knihu alebo kukaj serialy 🤷‍♀️🤣

jaskolka
30. apr 2021

Bohvieaku dôveru v tom vzťahu nevidím. To je jedna vec. To, že si na ňu na viazaný, že bez nej nezaspís, to je dačo iné. Ale tiež sa mi nepozdáva veta, že ľúbi si ona vypiť aj sa opije často. Neviem, ale 19 ročná slečna si "ľúbi vypiť a opiť sa" čo to znamená? Ze sa spija pravidelne, alebo nemá mieru?Všetky príspevky tu sú, že slečna sa predsa môže ísť zabaviť, nie je tvoj majetok, a je ešte mladá a podobne. Môj asi je trichu iný, ok, neznamená, že vzťah už je len o tom, že dvaja sú na seba nalepení, ale zase to nie je o tom, že mladá žaba sa bežne schlasce a vystraja opitá neviem co.To by sa ani mne nepáčilo...

dskjhfdlkdjhl
30. apr 2021

Najdi si taku ako Ty, co sa Ta bude drzat ako kliest a budete spolu na veky vekov🙊

maca1984
30. apr 2021

@denden77 bimbisa z galot 😂👍