Moja rodina
Čaute baby, potrebujem iný pohľad na vec a ako by ste reagovali vy... Moja mama ľúbi svoje sprve vnúča to áno (moje dieťa..) ale napríklad včera som jej volala že čo dokáže alebo čo spravil sám a jej odpoveď na to taká že nič.. mal narodeniny 1rok a dala mu súpravu.. ( toto je mne jedno ale priateľovi to strašne vadí že to je obývaný darček pre ich prvé vnúča) nehadala som sa s ním nevedela som ako mám reagovať... Napríklad keď prídeme ku našim, neopytaju sa či si niečo dáme priateľ to potom vykrikuje mne.. ja viem že ma pravdu ale tieZ je mi hlúpe keď o mojich rodičov rozpráva škaredo.. jeho rodina nas pohosti vždy.. aj ku nám keď niekto príde pohostimw hneď !! Naši nie 🤦 teraz mi volala mama žeby chcela cez víkend grilovať.. zavolala som to priateľovi ani som nestihla dopovedať vravím že mama mi teraz volala a hneď ma stopol že jeho nezaujíma moja mama ani oco.. je mi z toho strašne.. ale viem že v určitých veciach ma pravdu. Máme sa sťahovať preč moji rodičia to nechcu ale na druhej strane sa neopytali nikdy či niečo potrebujeme alebo že máme prísť na obed dajme tomu.. 🤷 priateľ chce aby sme išli z tohoto mesta kde žijeme preč.. myslím že je to aj kôli mojim rodičom ale to si nechce priznať... Moji rodičia sa o mňa nezaujíma nikdy nenapisu ako sa mám a keď aj zavolajú, tak len môjmu synčekovi
Este dodam, ze nemam na mysli len ohlasene navstevy. Aj ked idu okolo a zastavia sa, ponuknem, co prave mam.
U nas to funguje uplne opacne ako v ostatnych rodinach. Moj muz musi mat ku kave vzdy nieco sladke. Moji rodicia sedemdesiatnici takmer nikdy nic ku kave nemaju. Cize ja som zvyknuta, ked k nim ideme, nosime si nieco sladke so sebou tak, ze vzdy prinesieme aj im.
Ale predtym sa mama snazila, ked bola mladsia. Vzdy nieco nachystala, ale uz sa jej nechce.
Ale my aj ako deti sme boli na to zvyknuti, moja mama ked sme chodili na navstevy (obe babky a dedko) , vzdy sme nieco priniesli my, mama napiekla kolace. Nechodili sme k starym rodicom s prazdnymi rukami. A teraz to tak praktizujem aj ja, nechodim s prazdnymi rukami a necakam pohostenie. Kavu nam vzdy otec urobi, mame sa uz ani to nechce😁
Fuha, tak chlap, ktorý nemá ani toľko chochmesu aby si vzal matku svojho dieťaťa za manželku sa ide navážať do tvojej rodiny a ešte ta od nich odtrhnúť neviem kam. Tak to je silná káva. A ty si hlúpa, ak nevidíš čo je to za manipulátor. Samozrejme že nikto neni dokonalý, ani tvoja rodina, ale teda čo si mladý dovoľuje je dosť cez ciaru. By som ho veľmi rýchlo upratala byť tebou. Nech si pozameta pred vlastným prahom a začne byť chlap, ktorý sa stará o svoju rodinu a čo pre malého chce, nech si kúpi a nie očakáva od druhých
Vieš čo bolo v chladničke u svokry keď sme tam došli na víkend? Dokopy nič...nie každý má na rozdávanie.hostenie a drahé darčeky....tvoj priateľ je hlupák...a súhlasím s názormi.nech si pozametať pred vlastným prahom....nezobral si matku svojho dieťaťa za manželku dokáže len chumaj bez charakteru.
By som mu dala raznu stopku v tomto. Dary a pohostenie su na tom, kto chce alebo nechce, nie je to povinne a ocakavat to automaticky je iba primitivizmus. Niekto s vyssim EQ by to neriesil a to okrem ineho preto, aby si sa ty necitila zle. Tento to ma ocividne v pazi
@dskjhfdlkdjhl presne mi to napadlo.. manipulátor, ktorý poštval autorku proti vlastnej mame...🥴 veľmi smutné
Ty nerieš svojich rodičov, ale svojho partnera. Dovolím si tvrdiť, že s ním ťa čaká ešte veľa zaujímavého. Neviem, koľko máš rokov, či máš priateľky, aký máš vzťah s mamou, ale s niekým by si sa mala vážne porozprávať. S tým partnerom môžeš veľmi škaredo skončiť. A ešte sama v inom meste, bez rodiny.
Tak v niektorych rodinach je to tak, ze neponukaju nic. Im sa to nezda divne. Ja som extremne pohostinna, ked navsteva odide, este 2 dni dojedame a to im dam aj na cestu. Ale nemam problem priniest nieco tam, kde viem, ze neponukaju. A potom sme vsetci happy
Tvoj priatel je chumaj a riesi si svoju frustraciu cez teba. Ked je taky mačo, nech otvori usta pre tvojimu rodicmi a povie im to narovinu, ale to uz by nebol pred nimi taky chrumkavy, ze?
Nenechala by som ho nadavat na svoju rodinu, nech su aki su, nema pravo ta za nich kritizovat. Ako by si sa citila, keby priatel bol k rodicom normalny a pri tvojich navstevach o samote by ho tvoji rodicia ohovarali a kydali nanho? Proste sa to nerobi a mal by mat respekt.
Co sa tyka pohostenia, on je nejaky VIP host, ze ocakava ako ho budu vsetci obskakovat? Ja na ziadnej navsteve necakam, ze mi budu ponukat kavu a obed, toboz nie kolac. Ak ponuknu, dam si podla nalady a chuti, ale nie je to nikoho povinnost.
Tvoj priatel je idiot. Pride na navstevu alebo sa najest? Nikdy by ma nenapadlo sa rozculovat ze idem z navstevy hladna 🤦♀️ je to sedlak a pritom sa tvari jak neviem co...
Nema pravdu, je to grobian a nevie sa spravat a raz sa tak bude chovat aj k tebe, staci ked nieco nespravis podla jeho ocakavaní. Tvoji rodicia daju co mozu, a uctu a respekt si zasluzia aj keby nedali nic, ved ta vychovali, zivili roky. A co ked ide o prve vnuca? Stari rodicia su tu iba od toho aby sa s laskou venovali, nic iné nie su povinní.
Moze on slusne povedat co si mysli, ale nema ani najmensie pravo sa hnevat, alebo ti nieco vykrikovat. Ty mozes mame povedat, ze by vas potesilo nejake male pohostenie, ze jeho rodicia vzdy maju pre vas nieco pripravene. Chlapec s tebou maximalne manipuluje a ty sa nechas. A este od takeho, co ani za zenu si ta nie je schopny vziat. To by sa skor mama mala rozculovat, co to ma za pseudozaťa. Pozri nie každý rodič/starý rodič je taký, že má tak veľký záujem o vnúčatá, alebo vlastné deti. S tým sa treba len zmieriť, alebo dať najavo opäť slušne a milo, že by ťa potešilo, keby sa častejšie ozvali. Držím palce a nenechaj sa tolko kyvat od toho tvojho.
Tvoj priateľ je hlupák na pohľadanie … možno mu tvoji rodičia nic neponúknu, lebo vidia, že je blb a o jeho návštevy nestoja.ale je to otec tvojho syna, takze nejak ho strpiaTy si nenechaj na rodicov nadávať, pretože keď ta tvoj krásavec pošle kade ľahšie budeš rada, že ich máš .. on sa chce sťahovať atd … čo máš ty? Úspory, vlastne byvanie alebo igelitku?
A suhlasim s babami, ze si na svoju rodinu nenechaj kydat. Zastav to, povedz mu dobre mas avoj nazor, ale moju rodinu neohovaraj. A nabuduce nech im nieco kupi on. Ako sa privital s tvojimi rodicmi prvy krat? Doniesol im nieco ked je taky hrdina?
Tvoja mama je zrejme v tom najlepsom priadku. Ale v tych tvojich opisoch situaciach nekompletny je otec tvojho dietata. Sprava sa ako male decko, a ty ho nevies dat do laty. Preco? Preco si vobec moze dovolit nadavat na tvoju rodinu? Preco si mu toto vobec niekedy dovolila. Ano, ty, tvoje dieta a jeho otec ste uz rodina, ale ten bimbas by mal mat uctu aj k matke svojho dietata a aj k rodicom zeny, ktora mu porodila dieta.
To, že Vás rodičia nepohostia by Ťa malo trápiť najmenej.
Skôr by Ťa malo trápiť, že Tvoj partner, otec Tvojho dieťaťa je pekný idiot. OK, svoj názor môže vyjadriť každý, ale odtiaľ potiaľ. Keby mu vkuse niečo vadilo na mojej rodine, tak vtedy by videl. A ty si to ešte necháš....je to pekný manipulátor....
Teraz som ešte prečítala tuto perlu :
“lebo jeho rodina jemu píše ako sa máme moja nie preto mu to vadí”…, tak nemalo by to v prvom rade vadiť tebe, milá autorka?
Ej,neskonci toto dobre,ak to nestopnes hned. Ja mam ovela horsich rodicov,ver mi. Ale uz pred svatbou sme sa dohodli na niektorych pravidlach. Napr ziadne vulgarne nadavky navzajom, spolocne financie a NIKDY si nesahame na rodinu. Lebo moze to byt aj pravda,ale zbytocne to ublizuje mne,alebo jemu. A na to nie je ziadna obrana,ked je clovek medzi dvoma kamenmi. Len trpi zbytocne a pokial ho ten druhy ma rad,naozaj rad,tak to najmenej co chce je,aby trpel. A to co popisujes naozaj nie je nejaka strasna rodina,obycajne chybicky, u 90% rodin sa vzdy najde take nieco v bledo modrom. Vychovali ta,zivili ta,nech ma laskavo uctu ku nim a lasku k tebe a nerobi ti zbytocne zle.
Tvoj partner je nebezpecny manipulator. Tvoja matka je podla mna uplne v poriadku a veci, ktore si tu vymenovala ako negativa su predpokladam silno prifarbene a prekrutene optikou, ktoru si pocula od priatela. Na jednej strane tvrdis, ze sa o teba rodicia nezaujimaju, na druhej pises ako velmi lubia vnucika a volaju si s tebou. Na jednej strane pises, ze ta mama isla kritizovat ze tvoj syn este nevie chodit, na druhej hned na to si ho zobrala k telefonu a rozpravala ze ho lubi. Predpokladam, ze to bola proste poznamka ze susedin maly uz chodi, nic viac nic menej, nech dvihne ruku ta, ktora podobne porovnavacky od svojej matky alebo svokry nepocula. Na jednej strane byvate blizko od seba, predpokladam, ze sa vidite casto, na druhej ocakavas pohostenie. Na jednej strane mas ocividne mamu rada a dotyka sa ta, ked partner na nich kyda, v dalsom riadku z nej zase robis krkavciu mater pomaly. Cely problem je tvoj partner, ktory je nebezpecny a to uplne vazne nebezpecny manipulator, ktory ta postupne otaca proti tvojej rodine, vklada ti do hlavy svoje myslienky a postupne ta izoluje. A toto neskonci pri tvojej rodine. Ked ta odstahuje od rodiny, pridu na rad kamaratky, kolegovia a tak dalej, az skoncis sama izolovana zavreta v byte, zavisla na psychopatovi s posratymi vztahmi. Mame nieco podobne v rodine a nie je to vobec pekny pribeh. Maj sa na pozore a zacni si budovat hranice. Uvidis, ako sa to bude mlademu muzovi pacit, ked skusit presadit svoj nazor na miesto papagajovania tych jeho.
A prečo nedonesiete niečo k mame, keď pridete na návštevu (koláč, alebo zákusok z obchodu, či keksiky) a neposepnes mame, že si dáte k tomu kávu, čaj? Alebo to môžeš spraviť aj ty aj vasim.
@lenka_aknel celý život sa človek učí. U nás doma mamka vždy niečo ponúkla aj nečakanej návšteve a keď som bola staršia, odpozorovala som od návštev, že je milé priniesť nejakú drobnosť.
Mne sa skôr nepáči ťa nespokojnosť so supravickou. Však je to pekný darček. A kto vie, ako sú rodičia na Tom finančné. Vcelku za prirodzené považujem aj info, že iné dieťa vie to a to. Som hrdá, milujúca mamka, tak poviem, že nevadí, všetky deti sú iné. Hlavne, keď vidím, že moja mama "dáva lásku" vnučke.
Mne sa stalo, že môj syn je taký a taký, lebo to povedala ťa a ťa. S úsmevom som odpovedala, že ho milujem. "Ale to povedala ťa a ťa!"
Opakoval. ""A ja ho milujem najviac na svete 🙂". Skončilo to tak, že syn im bez slova pomohol a reči prestali 🙂

Ja povazujem za normalne ponuknut nieco navsteve. Je jedno, ci cudzim alebo pribuznym. Tak to robila este moja babka a robime to s mojimi detmi aj my. Mojich zatov milujem a vzdy, ked maju moje deti prist, mam ich cim ponuknut. Plati to aj opacne. Pozyvame sa navzajom aj na obedy, o oslavach ani nehovorim. V tomto ma tvoj priatel pravdu. Tvoja mama nevie, co sa patri, ak pride najblizsia rodina. Kludne by si jej mohla povedat, ako to funguje u priatelovych rodicov, nech sa aj ona posnazi.