Moja sestra pozvala môjho manžela na stužkovú, mňa nie. Je moja reakcia ok?

kozicka
9. okt 2013

Mam zabavneho a veseleho manzela, dobreho tanecnika, ja sa tiez viem zabavit, no pri nom som skor tichsia. Pred rokom ho sestra zavolala na vencek, aby mala neter s kym tancovat, lebo sestra je rozvedena( ma priatela, ale ten vtedy z nejakeho dovodu nesiel). To som nenamietala, ved ide hlavne o tanec. Na venceku sa dohodli, ze kedze bolo super, v tejto zostave pojdu aj na stuzkovu. Uz rok sa teda o tom v rodine hovori, ze ako sa na stuzkovej dobre zabavia, ja som obcas aj namietala, ze co tam ma moj muz vlastne robit, ci tam ma ist namiesto otca, alebo robit program? Nakoniec tam ide aj sestrin priatel. Mna nejako vynechali, dovod? Mame male deti, nema kto s nimi byt. Tak brali automaticky, ze ja ostavam doma. Hovorila som mojmu muzovi, ze sa mi to nepaci, nech to sestre nejako naznaci. Neurobil to. Su 2 tyzdne pred stuzkovou a tak som sa s nim trochu tvrdsie pohadala. Co urobil on? Isiel sa stazovat mojej sestre a obaja mi nadavaju, aka som malicherna a co to riesim, ved je to len stuzkova... Uz tyzden mam kvoli tomu peklo a neviem im o vysvetlit. Pritom by som rada isla aj ja na tu stuzkovu, nech strazi deti on. Teda za normalnych okolnosti, v tejto trapnej situacii by som tam uz nesla. Ale ako dalsi dovod davaju, vraj neter potrebuje partnera. Pritom ma svojho frajera (18 rocneho), no zrejme nie je taky zabavny ako moj muz, tak ho tam ani nezavolala. Ja si myslim, ze po tomto , co urobili, by tam moj muz nemal ist vobec. No on tam chce ist, lebo to vraj uz neteri slubil a bola by sklamana. Sestra mi nadava, ze sa mam hanbit, za to ake sceny robim. Pritom som sa im len snazila vysvetlit, co sa ma dotklo...

kurucka93
9. okt 2013

Viem asi ako sa citis, je to troska zvlastne, ale aj ja by som sa prinajmensom zamyslala nad tym preco ma nechcu pozvat.... Neziarlis aj tak troska? Normalne mu vysvatli ze ti nejde o nic ine, len sa aj ty s nimi zabavit, ze sa citis byt dotknuta a odstrcena, skus pohladat riesenie, kto postrazi det. Al nebud z toho zufala, v podstate o nic nejde.... Asi mas za muza jednoducho skveleho zabavaca.

hradnapani
9. okt 2013

mna by sa to dotklo tiez :( Mlada ma predsa frajera, sestra takisto. Tahat tam zenateho chlapa a otca malych deti, no neviem. Mali tam pozvat vas oboch a som si ista, ze by si nechala muza zatancovat aj s tvojou neterou, nie?

martina646
9. okt 2013

Podla mna je to nejako privela ludi na jednu studentku. Ja som ucitelka a zazila som nejednu stuzkovu a je bezne, ze tam ma student rodicov a mozno partnera. Niektori beru aj surodencov, ale to sa mi zda zbytocne a keby to tak spravilk azdy, zmestia sa tak akurat na zelenu luku. A zo skusenosti mozem potvrdit to, ze najlepsia zabava bola vzdy vtedy, ked sa spoluziaci bavili medzi sebou, ved je to hlavne o nich. Ja nie som za partnerov na stuzkovej, potom su pri stole len odute ksichty, ak sa im frajerka nahodou nevenuje a nedajboze si zatancuje so spoluziakom. Takze to, ze neter "potrebuje partnera" a este k tomu svojho stryka, je podla mna cele nejake zvlastne. Ale konkrtene k tvojej otazke: nie si malicherna, ani mne by sa to nepacilo a za takychto okolnosti by som nesuhlasila, aby tam isiel manzel.

laila22
9. okt 2013

podla mna je to trapne, ze ta nepozvali... presne ako bolo spomenute, kazda tam ide so svojim partnerom, naco tam tahaju este tvojho manzela?

dafy
9. okt 2013

ja by som skor povedala ze tvoja sestra by sa mala nad sebou zamyslieť 🙄 🙄 je to od nej sebecké ...a este keby mi vynadala tak vtedy by len videla 😠

ddaassuullaa
10. okt 2013

cize rekapitulacia - ide setra s jej priatelom, maturantka pozyva svojho partnera....tak ja sa pytam ako nezaujata osoba, naco tam ide "bezparovy" tvoj manzel? 😕 Hujerovci...alebo po novom Jahnatkovci. komu bude partnera robit tvoj manzel? 😨

linda20111
10. okt 2013

Suhlasim, ty sa nemas co citit zle, pretoze si na to reagovala dobre. Az na jednu vec, nerozumiem preco si manzela tlacila aby tvojej sestre nieco povedal, ked je to tvoja sestra, nie jeho.. To si mala ty s nou riesit osobne a manzela z toho vynechat. Tvoj manzel je asi taky typ chlapa ako moj- kazdy ho ma rad, co on urobi je vzdy najlepsie, vsade je naoblubenejsi, moja svokra na jeho brata a sestru nadava len on je dokonaly. Vzdy ma dobru naladu, je velmi spolocensky typ. Preto si myslim ze tvoja sestra si ho tiez oblubila a aj neter a teba nejak vynechali. Mozno to nemysleli v zlom voci tebe, proste ta len odignorovali a nedomysleli ze sa ta to moze dotknut. Tiez sa mi nepaci ze na stuzkovej je tolko ludi.. Presne ako pisala martina vyssie, je blby napad aj to ked tam studenti maju partnerov. Viem z vlastnej skusenosti, ked som mala svojho a presne ten pripad.. pohadali sme sa a cely vecer mi pokazil. No ta neter to teraz berie velmi vazne, lebo stuzkova je len raz za zivot a urcite by bola sklamana keby tam nesiel tvoj manzel. Ak silou mocou chces aby nesiel tak sa porozpravaj s neterou, ci by si nemohla zobrat svojho priatela. So sestrou by som sa o tom uz teraz nebavila, pretoze je jasne ze uz je voci tebe nepriatelsky naladena, uz teraz by ten rozhovor nemal zmysel.

marcelabartkova
10. okt 2013

Mila mamina, nie je normalne, ani ze tvoj muz bol na venceku a nie je normalne, aby isiel na stuzkovu. A pravom sa ta to dotklo. TY SI PARTNER tvojho manzela a nik iny. Nech si chlapec urci priority - zabava, lebo to slubil neteri alebo spokojna a stastna manzelka, ktora je nim respektovana a citi, ze ta lubi a ze si pre neho s detmi dolezitejsia, ako neter. A ist v tejto zostave na stuzkovu - je chore, nech na to maju akekolvek vysvetlenie. Tu nejde o ziarlivost, tu ide o dve rodinne bunky, ktore sa nejako premiesavaju a teba nerespektuju, tak si to tam upracte, lebo v prvom rade je moja rodina, potom sestra. Drzim palce, treba sa porozpravat so vsetkymi.

kykka
10. okt 2013

Nechapem, odkial berie tvoja sestra to pravo rozhodovat o tvojom manzelovi a otcovi tvojich deti bez teba a este ta okrikovat, ked jej pravom hovoris, ze sa ti to nepaci. Naco si mlada pubertiacka chce dotiahnut so sebou na stuzkovu stryka namiesto svojho mladeho priatela. Velmi zvlastne, co? A tvoj manzel by mal tiez odmietnut. Co si ty kus nabytku? Si dobra len vtedy, ked to oni uznaju za vhodne? Nemas pravo sa s nimi zabavit? Preco oni su lepsi ako ty? Inac neviem, ako by sa to pacilo tvojej sestre, keby bola na tvojom mieste. Mne z toho vychadza, ze tvoja sestra ziarli na teba, lebo ty mas usporiadane manzelstvo, zatial co ona nie, tak sa velmi tesi, ked obraca tvojho manzela proti tebe. Neznesie, ze mas stastnu rodinu, zatial co ona je rozvedena a nestastna. Tesi sa, ked mas s manzelom nastrbeny vztah a on bezi za nou sa jej vyplakat, aka si ty zla. Je to suka, a keby som bola na tvojom mieste, tak ja by som odteraz robila vsetko preto, aby som takuto sestru vykopala prec z naseho vztahu. Proste, aby nemala prehlad, co sa deje u nas v domacnosti. Ale tvoj manzel je tiez v tomto divny. Sam by mal odmietnut, ved ktory muz sa ide zabavat s MANZELKINOU RODINOU BEZ NEJ - ju necha doma a pri tom ona chce ist tiez. Je to chorlavo egoisticke... To mas rodinu, no dakujem pekne. Jedna svorka cynikov...

mirat
10. okt 2013

nechápem ako tvoj manžel mohol zradiť tvoju dôveru a miesto toho aby sa snažil s tebou problém vyriešiť ide za tvojou sestrou a všetko jej vyžvaní. a ešte má tu drzosť si ta spolu s ňou doberať 😖 veď manželstvo by malo byť o dôvere a pochopení a nie o klamstve a odsudzovaný 😒 je mi to ľúto ale tvoj manžel sa teraz zachoval veľmi nezrelo a hlúpo.
preber to znovu zo svojím mm a povedz mu čo si o tom(a hlavne o jeho správaní) myslíš.a snažte sa to vyriešiť ako dvaja dospelí ľudia.
a svojej sestričke povedz nech si zavrie chlebáreň a nech si ide rozprávať tie svoje pózerské keci niekomu koho to zaujíma 😎 😠

katulienka.
10. okt 2013

moja sestra ma stuzkovu teraz. Idu moji rodicia,jej praitel, brat s priatelkou, ja s muzom,ale aj s dcerou. Aky je dovodna to, aby ste nemohli ist aj s detmi tam?????? Na svadbu sa tiez beru deti..

zuzkabeno
10. okt 2013

Asi si doma na materskej a nedostaneš sa až tak často medzi ľudí, teda hlavne večer. No je pravda, že s deťmi musí niekto zostať. Možno sa budeš doma s deťmi cítiť lepšie ako na tej stužkovej. Deťom je pri mame najlepšie. Myslím, že tvoj manžel sa tam nebude vôbec cítiť dobre po tom všetkom, možno si to ešte rozmyslí. A keď nie, tak nemáš za čím banovať, nech si ide.

doby65
10. okt 2013

V každom prípade je to signál, že by si si mala v rodine získať trochu viac autority, aby si neskončila len ako pestúnka. Nie je to ľahké, teraz to už radšej neprepínať, len odteraz do budúcnosti začať trochu ovplyvňovať dianie v svoj prospech, nie sa len pozerať ako všetko okolo mňa organizujú ostatní. Hovorím z vlastnej skúsenosti - bolo to tiež presne tak - až kým som nezistila, že manžel má na zábavu inú partnerku a na povinnosti v rodine mňa. Sme však stále spolu, no musela som sa pozbierať a začať byť v rozhodovaní aktívna a hlavne nie slepo dôverovať.

maminuska
10. okt 2013

Ja osobne si myslím že v prvom rade to nie je ano chyba tvojej sestry a ani tvoja, ale ten kto pochybil je tvoj manžel. On mal povedať jednoznačne nie. Tože tvoja sestra sa správa ako taká ťapa, je síce smutné ale jednoznačne tou barierou a tvojou ochranou v tomto mal byť muž.

sissy27
10. okt 2013

pochopila by som, keby sestra bola sama a slušne by vás dvoch poprosila, či by jej tvoj manžel nerobil garde na takejto akcii, predsa len sa tam bude tancovať, tak nech nemusí sedieť sama pri stole... ale ona má priateľa, mladá tak isto, tak nechápem... keby aspoň slušne ste sa na tom dohodli všetci, ale nie tak, že ťa oni postavia pred hotovú vec a ešte z teba bude vlastná sestra robiť debila, že čo ti na tom vadí...
ja som teda mala stužkovú "za kuvajtu napadení", ale mali sme tam len rodičov, aj sme sa dohodli, že frajerov / frajerky tam ťahať nebudeme, keď tak môžu prísť po polnoci na voľnú zábavu...

andreagajewska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aneri66
10. okt 2013

mne sa zdá, že je tam tvoj manžel niejak navyše !!!!!! tomu parterovi tvojej neteri sa tiež niejak čudujem .... myslím, že je to politika tvojej sestri..nemá náhodou niejaké bočné myšlienky ????? Podľa mňa to normálne nie je...myslím, že asi tvoj manžel tam nechce ísť kvoli neteri skôr kvoli tvojej sestre...tak ako už bolo hore napísané.... myslím, že je to zábava skôr medzi spolužiakmi ako s partnerami a rodičmi.... 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒

lulu_lu
10. okt 2013

Vobec si nereagovala zle, teda ja by som reagovala este horsie🙂 a ani by som ho nepustila🙂
Nepaci sa tvojej sestre nahodou tvoj manzel? Lebo je to pri najmensom zvlastne, aby pozivala svojho svagra, ktory ma partnerku -manzelku a este k tomu jej vlastnu sestru.

petraxy6
10. okt 2013

@kozicka pre mňa záhada. neviem ale mám pocit že sestra ti chce urobiť zle kvôli niečomu - nemáte niečo nedoriešené? 😕 Ja na tvojom mieste by som si zohnala niekoho ku deťom (za tie peniaze čo by ti ich niekto opatril by to stálo) a išla by som žiť. Potom by som chcela vidieť tvojho manžela ako by sa tváril 🙂

lubina
10. okt 2013

ja by som tiez nesuhlasila, aby moj muz isiel sam na stuzkovu neteri a ja som musela ostat doma. Mali sme podobnu situaciu, muzova sestra sa vydavala (v Kanade!), muza zavolali, ze aby isiel so svojimi rodicmi, ja som mala ostat doma lebo sme mali trojmesacne mimino. No ved nech ide som povedala, ale to som nevedela ze oni tam chcu ist na trio tyzdne, ze ked tam raz uz pojdu tak na dlhsie nech si to aj pozru............no moje nervy, tak moj muz by dovolenkouval so sestrami a svagrami a rodicmi a ja trcala doma.......tiez bolo peklo, ze aka som a nedovolim mu ist na svadbu,....ja som povedala, svadba je den a ak by tam ostal aj tyzden ok, ale tri tyzdne, to teda nie. Minulby vela penazi a a ko rodiny by sme uz na dovolenku nesli...........nakoniec nesiel, pochopil mopje dovody, ale bolo to par dni peklo. Preto by som nesuhlasila ani s tymto.Ak tam ma neter priatela, tak naco ma mat este desat inych ludi a hlavne ak ide tvoja sestre aj s jej priatelom, co tam ma vlastne robit tvoj muz???nedovolila by som to

macamac
10. okt 2013

ja len toľko: odkedy sa zo stužkovej robia takéto ceremónie? 😕 😅
čo to tu čítam, tak sa z toho stávajú malé rodinné svadby 😝
stužková bola predsa kedysi len o maturantovi, rodičoch a ak nemal niekto partnera,tak si zobral brata,kamoša,bratranca,.... to je jedno,ale zhruba išli z rodiny aj s maturantom štyria ľudia
hlavne,že skoro každý vzdychá,ako je tu zle, nikto nemá peniaze a na takéto slávnosti sa nájdu 😒

nepopieram,že je to určitá udalosť v živote mladého človeka,ale trepať tam "plný autobus rodiny" sa mi zdá prehnané

a @kozicka k tebe len toľko, reaguješ normálne, tvoj muž je trapák, ktorý nevie, kde je jeho miesto a vôbec si neuvedomuje, že tam bude "navyše" 😅
tvoja sestra si zrejme niečo dokazuje, rieši si asi komplex z rozvodu a je tiež trápna, ako brojí proti sestre a požičiava si jej partnera
choré a celé zle
by som pouvažovala, či takú sestru potrebujem a HLAVNE poriešila svojho muža, či vie, kam patrí a ak nie, tak nech kľudne ide za švagrinou 😝
a by som mu na záver pripomenula, že na stužkovú vašich detí nepôjde a prizveš si sestrinho partnera 😀 😀 😅 😝

sue
10. okt 2013

Uff, no na sestru by som sa vyprdla, čo si myslí a podobne... evidentne jej na tebe vôbec nezáleží... ale hodila by som vážny rozhovor s manželom - kvôli jeho prístupu a jeho pohľadu na vec, ktorý ej prinajmenšom zvláštny...

kazunomiya
10. okt 2013

Necitala som sice ostatne odpovede, ale len tak vseobecne, podla klasickeho, bezneho bontonu, ak je pozvany jeden z manzelov, znamena to, ze su pozvani obaja. Obzvlast na taketo spolocenske akcie.
Ak si niekto vyslovene zela aby prisiel iba jeden z manzelov, tak na to z mojho pohladu musi mat mimoriadne dobry dovod, ktory dokaze vysvetlit, inak by som to povazovala za neslusne.
Jedinezeby som mala nespravne informacie o zakladnych pravidlach slusneho spravania...

haslerka27
10. okt 2013

naco tam ide tvoj muz ked tam ide jej partner a mlada ma priatela.ved tvoj partner je aj starsi o dost predpokladam tak na kyho frasa ho tam?ako hotovy cirkus ako tak citam.a to ze muz sa chodi stazovat tvojej sestre.no neviem si realne predstavit zeby toto spravil moj manzel.viem jedno-NIDY BY MA NEZHODIL PRED MOJOU SEGROU TYM ZE POJDE NA MNA KYDAT K NEJ A AD CO JE TO ZA CHORY NAPAD VOBEC TO TAKTO RIESIT.

TVOJ MANZEL NIE JE NORMALNY.NETREBA HO NA STUZKOVU,IDE AKO NADBYTOCNE A NEPTOREBNY A JE TRAPNY MAZIMALNE.VYCISTI MU ZALUDOK LEBO SA SPRAVA AKO TOTALNY KRETEN

winka99
10. okt 2013

tak ako uz bolo pisane, tvoj manzel by sa mal rozhodnut co je pre neho podstatnejsie, ci bude sklamana neterka, alebo ty ako manzelka...takto by som mu to hodila do tvare
dalsi so zatemnenim mozgu, asi to bude nakazlive 🙂
tiez mi z toho ide taky pocit ci sa tam nedeju nejake vacsie sympatie medzi nimi

mirazaa
10. okt 2013

.... V prvom rade , stužková slavnost je o maturantoch nie o sukromnej rodinej oslave, ktoru si urobia príbuzní maturanta...Podla mna na stužkovej slavnosti nemaju čo robit ujovia, tety, bratranci..atd...jedine rodičia a možno priatel resp,priatelka ale aj na to mam vyhradený nazor. Píšem ako matka dospeleho syna, stužkovu som absolvolala minuly rok...Dohoda bola len rodičia, no niektorí maturanti tam mali svojich priatelov...zrejme podlahli ich natlaku, viete ako som to vnímala,kopec sklamaních partnerov, pretože sa im nedostalo dostatočnej priazne...jedno však zabudli, nebolo to o nich....toto nebolo rande alebo sukromna párty, toto bola stužková...-))))))A na margo tvojho problemu. Je sice pekné ked si v rodine všetci rozumeju a pomahaju si navzájom..ved to je prianie každej rodiny..Tvoj manžel je obyčajny sebecky egoista. Nemala si to nechat zajst až takto daleko, jednoducho už pri prvom pozvani si mala reagovat a porozpravat sa s manželom a vysvetlit mu princpípy rodiny a svoje pocity. Myslim si že každy normálny chlap ked miluje svoju rodinu vie kde je jeho miesto..Tvoj žial ma v hlave chaos .Problemy su snad v každej rodine, ale treba ich riešit v začiatkoch, nenechat až nam prerastu hlavu...všetko sa nabaluje a ten balvan je zrazu tak velky že nim nevieme pohnut...Ako v tvojom prípade...Spravanie tvojej sestry je pre mna nepochopitelne...určite by som sa s nou porozpravala...toto sa medzi surodencami nerobí, s rozhavou a kludom by som jej vysvetlia že aj napriek tomu že ste sestry, mate sa radi si toto neželáš.. a nepraješ si aby si z tvojho manžela robila nahradneho otca..resp.priatela pre jej dceru...nech hlada inde....🙂 vela šťastia, možno sme Ti naložili viacej ako si ochotna pripustiť ale ver mi ked sa zbaviš negatívnych myšlienok a vyriešich čo ťa trapi bude sa Ti lahšie dychať..

horana
10. okt 2013

Kedze sestra tam bude mat aj svojho priatela, nejakych "nepristojnosti" by som sa neobavala, ten uz si ju "pohlida".
Ine je ze neter ma frajera, ale nezavolala si ho, to uz je mi len podozrive. Ten by mal byt prvy co by tam mal byt, hanbi sa snad za neho? S takymito im ten vztah asi dlhsie nevydrzi, mozno to ani nie je uplne taky ze vazny frajer.
Chapem ze ked je tvoj muz taky lev salonov, ze moze posobit imidzovo ked ho niekto ma.
Ale ako uz bolo spominane, nenechala by som sa vmanipulovat do role pestunky deti, hlavne ak mas chut sa ist tiez zabavit. Akokolvek nenapadne v porovnani s muzom snad posobis, on by jednoznacne mal akceptovat ze v prvom rade vy dvaja ste par. Cize spolu. Neviem ci svoje dieta este kojis (pozeram ze ma rok), ale snad by sa to dalo nacasovat tak, ze by vam niekto strazil, nakojis pred odchodom a po pridchod, strazenie by vam mohla vybavit a zaplatit sestra, je to predsa v jej zaujme a na jej pozvanie a toto k tomu patri. Ak jej teda na tom zalezi.
Urcite by som na to v tomto duchu zatlacila, nenechala sa vmanipulovat do podradnej pozicie. Jednoznacne povedz muzovi aj sestre ze aj tebe sa ziada vypadnut na par hodin z kolotoca, zatancovat si s vlastnym muzom na nejakej takejto akcii, a nech rozmysla smerom ako to zabezpecit nez co ine. Mas na to plne pravo.

Inak s tym ze stuzkova je slavnost len najuzsej rodiny maturanta, ono ako kde, uz som bola na stuzkovych kde bolo naozaj aj sirsie pribuzenstvo a nekazilo to dojem, skor ako to ktora trieda cele pojme, aj toto by bolo treba zistit, aby ste neposobili nepatricne.

ajka30
10. okt 2013

a nie je ten tvoj muzicek pre tvoju neter na stuzkovu troska pristary partner? Alebo sa chce pochvalit "starym chrenom" ? 😀
Je to jasna blbost, aby tam tvoj muz isiel, ked tvoji pribuzni potrebuju zabavaca, nech si objednaju sasa 😀 😀
Ale vidim, ze muzicek nema "paru", otvorit si usta....

mircalla
10. okt 2013

Suhlasim s nazorom, ze privela ludi na jednu stuzkovu....My sme vsetci mali len rodicov.
Ale zda sa mi prinajmensom cudne, tiez by sa ma to dotklo

danulicek
10. okt 2013

neviem, čo tým sleduje tvoja sestra, ale je mi divné, že sa všetci snažia v tebe vzbudiť dojem toho, že ty si tá vinná a paranoidná a neviem čo všetko... a myslím, že si vôbec nereagovala zle - ja by som reagovala omnoho horšie a spravila by som so sestrou také poriadky, že by si nabudúce rozmyslela, či bude robiť takéto rozbroje v rodine alebo radšej zavrie ústa. a samozrejme, nezabudla by som na manžela, ktorý doteraz asi nechápe, že nie je brat tvojej sestry, ale švagor. veď nie je normálne, aby z teba robili debila... a manželova reakcia, že bude sklamaná neter? a ty si od susedov, či ako? držím palce!