icon

Moja svokra je veľmi zlý človek

erka33
25. nov 2021

Ahojte píšem tu kôli mojej svokre s ktorou bývame . Žijeme zo svokrovcami žiaľ momentálne nemáme možnosť odísť inde ... Manžel je majiteľ domu a pozemku na ktorom žijeme pol má od oca pol od strýka .. peklo začalo keď svokor prepísal svoj podiel mužovi samozrejme muž dal doživotné právo a právo doopatrovania no svokra nás začala nenávidieť nútila svokra aby to pýtal naspäť čo sa nedalo .. začala robiť intrigy ohovárať huckat svokra proti nám ... Keď sa nám narodil syn začalo ešte vedcie peklo psychické tlaky s ich strany ja doteraz mám stoho psychické problémy bojím sa budúcnosti čo spravia ako nám ublížia ... Ja už nevládzem svokra len čo ma vidí hľadá mi robotu ... K našim hlavne kmojím veciam sa správa otrasne ako keby to nemalo žiadnu cenu kradne nám veci ... Aj napriek tomu sa snažím k ním správať slušne pomôcť im svokru vozím do mesta na nakúpi a viete čo ona povedala švagrinej ??? Že ona chodí do mesta na bycikli 70 ročná žena ktora niekedy ledva žije povie že ona chodí na bicykli do mesta mňa sa to veľmi dotklo možno si poviete že riešim hlúposti no poslednú dobu si začínam uvedomovať že som len nástroj pre ňu ako ma využiť snažím ustupovať v čom sa dá vyhýbať sa konfliktom ale jej raz nespravis po vôli a je peklo .. pýtam sa sama seba do kedy toto bude ja nevládzem ona mi zvykne ešte povedať ja budem žiť 100 rokov si musíte počkať kedy má tu nebude viem možno to je hnusné ale ja už nevládzem ... Možno si poviete načo to píšem no mám potrebu sa vyrozprávať lebo ja už naozaj nevládzem ... ale vždy si poviem len to nie

Strana
z2
ivkazba
26. nov 2021

@sasa1310 áno, z jeho strany je to vychcanosť. On je na svoju mamu zvyknutý a že žena je v strese a dieťa vyrastá v takom chorom prostredí mu je evidentne u prdele. Hlúposť som myslela, že je to z jej strany. Proste nemala s tým súhlasiť, hneď na začiatku.

cacianka
26. nov 2021

Nerozumiem presne koho bol dom predtým, ako vám ho daroval svokor a svokra nie ?
Ak to bol dom svokrovcov ale už ho prepísali na muža, tak sa stále cítia ako páni a vládcovia domu a to hlavne svokra, lebo aj ona ho budovala a teba berie ako votrelca. Či je to aj tvoj dom, aj ty si prispela €.
Ujasnite vlastnícke vzťahy, kto a koľko investoval a urobte poriadky.
Aj keby ste mali ísť preč, do svojho súkromia, len aby svokra nemala teba pod nosom a to by mal zásadne riešiť tvoj muž.

fleur1111
26. nov 2021

@cacianka škoda, že si tie vlastnícke práva neujasnili predtým než podpísali “zmluvu s diablom”.

mariejenka
26. nov 2021

Aj mne je ľúto vášho dieťaťa, koľko ma rokov? Chces,aby toto zacala robiť aj s ním? Prinajmenšom ho bude ignorovať,prinajhoršom huckat proti tebe.
Ty musíš popracovať na svojom sebavedomí, asertivite. Nedá sa za každú cenu byt úctivý k staršiemu, zas kydať na seba nedaj. Máte bývanie oddelené? Ci všetko spoločne.

mandarinka555
26. nov 2021

@mysicka36 Aká si milá....tak synáčik dostal dom zadarmo a milá nevesta má starých zamurovať ? Myslím, že mladá si myslela, že veď dom zadarmo, tak prečo by tam nešla...lenže nerátala s tým , že svokra sa na nej bude "realizovať"

sasa1310
26. nov 2021

@mysicka36 zamurovala jej obydlie? Veď aj vďaka svokre teraz niekde býva, lebo si nevedeli sami zabezpečiť strechu nad hlavou

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tncka
27. nov 2021

@erka33 no odteraz by na tiw nakupy ozaj musela chodit na biku,tak by ma vytocila🤣🙈

petulda333
27. nov 2021

@sasa1310
@cacianka podla toho co pise,ja to chapem tak,ze dom patril jej svokrovi a jeho bratovi. Zrejme ho zdedili oni po rodicoch. Ved pise,ze dom prepisal svokor a stryko,takze ani svokrin nikdy nebol,tak sa nema kde citit ako pani. Je na tom takisto ako autorka

erka33
autor
27. nov 2021

@elizabet173 čo trepete nik sa k nej zle nespráva... Ona nikdy nemala žiadne vlastnícke práva .. dar nedala ona ale svokor !!! Ja sa správam slušne k nej vždy jej pomôžem a samozrejme že muž sa nikdy zle nesprával k svojej mame ...

erka33
autor
27. nov 2021

@sasa1310 nevedeli zabezpečiť ??? Vôbec neviete nič o tom ako sme chceli riešiť veci chceli sme si postavit v záhrade dom no svokra tak začala huckat svokra že som mala peklo dennodenne ... Máme zadnú časť prerobenu oni sú v predu .... Jej dcéra mi povedala že môže ďakovať aku ma nevestu ona jej dohovarala že nemôže takto sa chovať ... Máme jeden pozemok kde by sme chceli stavať no úrady nám to nechcú povoliť ... Neviete nič čo sme chceli alebo nechceli tak nesudte ..

erka33
autor
27. nov 2021

@mandarinka555 🤦🤦🤦 zadarmo ako viete ? O strýka sa staral... O svokra sa kto stará však len mi vozime po doktoroch keď mal slabú chvíľu mi svokor povedal že len jemu by som to dal však kto iný mi pomáha a trpí to moje spravanie... platíme vodu elektrinu smeti dane plus kupujeme uhlie drevo pripravujeme staráme sa aby bolo čo do úst plná pivnica aj komora aj mrazaky ... opravy len mi financujeme ...

sasa1310
28. nov 2021

@erka33 čo sa tu paprčíš. Si postav dom niekde úplne inde alebo kúpte inde byt. Dom v ktorom ste teraz vám ostane tak či tak. A k tomu budete mať aj zdravý rozum, kľud a pokoj na duši. Či čo čakáš aké rady? Že sa čarovným prútikom alebo nejakou radou na modrom koníku zmení tvoja svokra alebo nejako váš celkový vzťah? Kdeže. Všetko preto, aby sa niečo zmenilo viete urobiť len vy dvaja. Ľudia môžu mať aj viac nehnuteľností. Len sa treba vzchopiť a ísť si za svojim cieľom. A nečakať, že však dobre bude. No nebude, keď preto nič neurobíte

cacianka
21. jún 2022

@erka33 takže to bol dom otcovej rodiny, teda otca a jeho brata. Obaja ho darovali tvojmu mužovi, hádam po zrelej úvahe. Takže vyhradnym vlastníkom je tvoj muž, nevieme ako ty.
Netuším ako sa vyvinuli okolnosti od novembra...

Strana
z2