Moje dieťa, jeho dieťa
Baby co spravit.. Mam dceru 7r ktora pravidelne chodi k otcovy. Priatel ma dceru 9r v starostlivosti. Mame nechodi nema ju kam davat. Je rozvedeny. Ja som vydata nebola. Myslela som ze v novon vztahu(sme spolu 2roky)pride svadba, este by som chcela jedno dieta ale on viax menej nic z toho nechce. Tym ze uz zenaty bol, dieta ma svoje. Mam pocit ze sa nasa akoze rodina aj tak stale deli na moje dieta, tcoje dieta. O jeho dieta sa tiez sraram aj ked pracuje som s nim ja. Ale co mam ja z toho? Ziadnu z tych veci co som si vysnivala. Predtym mal dceru na striedavku. Ale uz ju ma na stalo nikam ani spolu moc nechodime. Ja acoje dieta zabezpecit viem. On svoje nema kam. Xhce aby ame si zobrali hypoteku na niaky domcek a pripasnw potom apravili dalaie dieta. Nie do podnajmu.
@melisss2014 moja mama si po rozvode (dcéry uz mala dospelé) našla partnera s 9 ročnou dcérou. Už ju vychováva 10 rokov, sprava sa k nej ako matka a nie ako macocha. Nikdy o nej nehovorí ako o JEHO dcére ale je to terezka. Jej mama spáchala samovraždu a mama sa jej snažila nahradiť mamu ako najlepšie vedela a vychovávala ju ako vlastnú. Keď bola v puberte a povedala že ona nie je jej mama a ona ju nemusí počúvať vždy sa mi posťažovala ako ju to boli a nie lebo by sa chcela titulovat na jej mamu, ale preto lebo jej to prišlo ako nefér argument. Ona nikdy nepovedala “nie si moja dcéra nemusím ti oprat” .. snáď rozumieš čo chcem povedať. A mala s ňou tiež dosť veľké problémy a nikdy som od nej nepocula niečo ako že by chcela aby vypadla k babke na týždeň- čo mohla. Nikdy sa jej nechcela zbaviť a za každý jej úspech bola hrdá a verejne ho zdieľala na Facebooku tak isto ako úspechy jej vlastných dcér. Mne sa tvoj postoj a tvoje reči o jeho dcére ani trochu nepáčia a doslova to malé dievča lutujem že jej našiel ako macochu zrovna teba. Svadbu ani žiadne takéto odmeny nikdy moja mam nechcela, je to choré čo ty ziadas. Teda ten dôvod pre aký to ziadas. Po 2 rokoch stará ťapa s deckom chce svadbu a ďalšie dieťa? Prídu ti 2 roky dosť dlha doba? Ešte si sa zo života nepoučila? No ty nie ale chvalabohu tej tvoj frajer sa poučil. Rodinu nerobí papier a ty sama nie si schopná postaviť sa k vašej 4 člennej bunke ako k rodine. Svadba ani dieťa nič nezmenia, naopak, prinesú ďalšie problémy. A bolo by to len dalsie nešťastne dieťa v nešťastnej rodine.
Naber rozum, máš na to dosť rokov. A prestan brat to dievčatko ako jeho dcéru ale ako vašu spoločnú zodpovednosť. Teraz ju uz vychovávas ty a si za nu zodpovedná aj ty.
A tak isto je smutná veta ktorú si povedala “ja viem zabezpečiť svoju dcéru, viem ju dať k otcovi”
Zbavenie sa svojej dcéry je pre teba zabezpecenie? To je opak zabezpečenia.
@zojazoja ako ked ame sa niak spoznavali hovorila aom mu ako si predstavujem svoj dalai vztah. Potom ame to neriesili. Az teraz po dlhek dobe.. A odpoved bola ze uz svadbu mal a aha ako to dopadlo muai sa o dieta starat sam a potom zas ze sak ame mladY.. Peitom sa zenil ked mal tusim 25 teraz ma 32.potim zas ze teraz nato nema peniaze..
@gleep1 to nie je zbavenie! Chodi tam lebo je to jej otec! Kde tam vidis zbavenie ze ide k otcovy. A ja v ten den mam volno co je logucke alebo som v praci. Tak ake zbavenie
@timing to nie je za starostlivost. Aj keby ju nemal chcem svadbu. Len ni pride nelogicke ze o dieta sa mu starat nozem ale zavazky nechce
@melisss2014 pravdu, ak ta tento vztah nenaplna... nedava ti co potrebujes, pocit rodiny, pokoj, pohodu.. dokonca nevenujes sa ani tolko svojej, lebo jeho vymysla, vylety apod ti chybaju.Tak kasli na taky vztah. Aj dve mozete byt spokojne a robit si co chcete. A mozno najdes muza bez zavazkov, pre ktore budete dolezitejsie ako rozmar nejakej slecny, ktoru otec nedokaze usmernit ani len na vylete.
Urcite sa nehrn do kupi "domceka". Chces rodinu = manzela, dalsie dieta... on chce dom a potom mozno dieta. O svadbe ani rec. Kolko mate rokov neviem, predpokladam, ze nechces dieta o 10rokov mozno... Vyjasnite si vztah, urobte poriadok s babami, ak chcete byt rodina, tak so vsetkym (ano ja viem, niekdy ak sa uz rozviedol, asi sa mu nehce hrnut do svadby, ale ak je taky super a chce byt s tebou a ty po tom tuzis aj s druhym dietatom.... tak by to mal chapat).
Ty si ho chceš pripútať nastalo- dieťa svadba... Je to preto, že ho miluješ a blablabla, to už vo vašej situácii nie je aktuálne, nie?
Ty ju mas rada svojim svojskym sposobom no nezda sa zeby si ju prijala, Mozno budete mat spolocne dieta o 2r a tvoja milà zlata 7r moze byt v 9 taka ista Ako Ta jeho teraz. . A Mozno aj horsia lebo zrazu nebude TVOJE jedine dieta. Moze na to male ziarlit viac ako jeho dcera. Mozes mat co chces co si si vysnivala ale s tvojim pristupom aj tak nebudes spokojna.
@melisss2014 zavazky nechce lebo vam to az tak neklape lebo Ta zas az tak nemiluje. Len spolu zijete a deti delite na moje a tvoje = nie ste rodina a Asi ani nebudete.
@simca06022011 joj preane si to napisala ako si myslim aj ja. Ja mam. 34 on 32.v podstate on ma cas na dieta je to chlap ale ja uz nie. Peipada mi to akor ze ano keby nemal dieta nevahal by. Ale dieta ma ktore treba urcite prevychovat a nema uz kapaxity rieait este dalsie.ale co ja. A ja som mu uz o tom hovorila ale ved vlaatne nic mox mi k tomu nepovedal.
ok a ked budete mat dalsie dieta to pojdu 2 k tvojim rodicom a co tretie? to tvoja matka nemoze zobrat aj ju? co ak sa mala citi odstrcena ..tvoja ma starkych ma matku a ona len otca .. ono delenie moja tvoja nikdy nebude dobre ... ja som tiez mala surodencov od ineho otca a babka ich bravala k sebe a nerobila rozdiely .. nikdy sme sa nedelili proste sme boli surodenci ... sama pises co nechces ale robis to same .. ved si sadnite porozpravajte sa .. povedz mu co ta trapi a ako to vidis
@zun ja si nepotrebujem niekoho priputavat. Podla mna je to normalna aucast zivota. Ty hadam nie si vydata nikdy si potom netuzila? Ci si sa vydala len aby si sa poiatila? To je hlupoat
@miadi tak potom ak to je takto ako pisea naco mam investovat moj cas? To ho mozem investovat naplno do mojej dcerY
Ty nic ine nevidis,iba to ze CHCEŠ status manželky a CHCES dalsie dieta. A kvoli tymto veciam nerozmyslas logicky. Keby so bola bezdetna,este pochopim,ze tuzis byt mamou. Ty nou uz si. Niekdy treba tuzby potlacit a rozmyslat dopredu racionalne. Lebo ked sa pozriem na vas zmiesany vztah - ruzove to nie je, buducnost vselijaka. Tvoje dieta je jednou nohou prec od Teba akvoki tomu chces dalsie? Aby Ti vynahradil pocit byt matkou? Lebo inak tomu nerozumiem,preco tak velmi tacis na pilu. A este tlacis do svadby. To je on pre teba taka dobra partia,ze sa po kratkej znamosti potrebujes takto poistit? On je rozvedeny,je pochopitelne,ze druha svadba ho nelaka. Vela zien ti to tu napisalo,ale ty to nechces prijat. Vidis iba seba,lebo ty si svadbu nemala a dup dup,chcem.
Ta tvoja chut mat svadu ta dozenie raz do toho, ze si vyberies zle, ostanes rozvedena a potom pochopis opatrnost dalsieho manzelstva.
Mne je tej jeho dcéry ľúto. Darmo sa urazas a píšeš že ju máš rada. Neprijala si ju, to sme si všimli všetky tu. Píšeš že je problémová, ale to dievčatko prišlo o mamu, vieš ako sa musí cítiť? A ešte dostala takú macochu ktorá ju nechce. Nájdi si chlapa bez záväzkov
@timing ale ano asi mas pravdu. Chcem a dup dup. Ano niexo na tom bude. Ale mame doma 2deti.chceme spolocnu hypo. A mam ist do hypo len ako partnerka ked au tam dve deti a podotykam ak by sa mu niexo stalo jeho by mi ostala. Jej matka to je nic. A do ustavu by som nedocolila aby isla. Ach cele komplikovane.
@melisss2014 ja ta uplne chapem, proste vies co chces, nemas problem sa starat o jeho dceru, ako tu opisuju niektore zeny. Ze macocha a neprijalia si ju:DD Odpadavam, neviem na zaklade coho to vycitali neviem. Ale proste ak mate byt pokope rodina, tak ako poriadna rodina. Myslim, ze keby povedal, ze s tebou chce byt, vezme si ta, ale napr. treba utriast situaciu s dvomi babami doma, tak by si to skor pochopila a keby si videla ze nieco aj robi.. a nie ze idete z vyletu domov, lebo on to vzda s dcerou... Je to totiz komplikovane vsetko (relativne, v podstate podla mna mate klud, on dceru ma u seba, tvoja ma rezim s otcom zabehnuty...s ex partnermi teda problemy nemate... ), ale iba z hladiska jeho postoja a dvoch dcer. najskor hypo a potom sa uvidi, by pre mna nebola cesta...
Akurat mam kamosku, ktora sa cerstvo rozisla s chlapom po asi 6rokoch, aj dieta uz maju.. tiez ex manzelku ma, on sa uz zenit nechce, dve vlastne deti, o tie sa ona starala, o vsetko sa vlastne vzdy starala.. a on proste nebral do uvahy, ze ona je od neho o 10r mladsia, chce sa vydat, chcela este jedno vlastne dieta.. on ani pocut. Tak mu zamavala...
@mimikarol vy meviete ako to je s jej mamou! A ano je problemova a venujem jej kopex mojich nervou a casu na ukor mojho dietata. Aj tak som zla? Zaujimave
Vaše problémy nevyrieši ďalšie dieťa. Vy obaja chcete niečo iné, ty svadbu, on nie. Ty dieťa, on už zrejme nie.
A jeho dcéra nič na tom nemení. Skôr mi to príde, že je to akoby výhovorka.
A to, že sa ty o ňu staráš, nie je nejaká automatická dispozícia a nárok na svadbu.to nie je ze "niečo za niečo"
Svadba je dobrovoľné rozhodnutie oboch ľudí.,ze sa ľúbia a chcú to specatit aj oficiálne. Nie odmena za "starostlivosť" ani túžba len jedného
Toto si musíte vy ujasniť a komunikovať o svojich predstavách.
@simca06022011 presne tak ak rodina tk normalna so vsettkym. Boze konecne to niekto poxhopil🙏myslim ze kazda zena po niecom tuzi. A mam vek a viem xo chcem. Ale ano ak by mi to inak povedal ale nepovedal. A ja mam poxit ze sak bud tu staraj sa mi o dieta ale nix ciax osomna nexhci
Urcite neber hypo bez svadby. Ten vas vztah Asi nie je co by mal byt.Mne je fuk ze je rozvedeny Bud Ta chce za zenu alebo nie. Bud chcete obaja to iste alebo nie . Je to tak ako to vyhovuje jemu .. takze ja by som snim nestracala cas . Ale Mozno Ta nechce za zenu prave koli tomu ako to nefunguje s detmi ze si to stala delite. Na moje a tvoje .
@melisss2014 pozri.. Ked ste sa spoznavali si mi odpisala, ze vedel že chceš svadbu, dieťa a neoponoval. To bolo 2 roky dozadu ci kolko.. To bolo LEN spoznavanie. Nezili ste spolu, nevychovavali spolu dve deti. Lenže chalanisko prišiel do reality a dal si stopku. Teraz z neho vyslo, ze nema ani peniaze na svadbu. No ty kokooos, a na hypotéku mat bude? Vidi, ze vychova deti nie je prechadzka ruzovou zahradou, este k tomu jeho "problemovej" dcery.. Zasa stopka v hlave.. Je naozaj prekrasne a romantické sa spoznavat a povedat si svoje sny a plány... Lenze pride kruta realita, rodinny zivot, ktory si práve skusate a vidis kolko problemov sa nakopilo. 32 rocny zas nie je az taky vyzity chlap obuchany zivotnymi fackami... Nedokáže ti momentálne dat to co chceš. Ale môžeš, môžte zapracovat spolu na tom, aby ste to dosiahli. Myslim, ze nie je presvedceny, ze teraz je ta chvila na to, aby si ta zobral a spravil ti dieta a kupil dom na hypoteku. Nema prachy. Ved ti to povedal.
@miadi preane moj nazor ako si napisala. Nie kvoli detom to nebude. On si uvedomuje co pre jeho dceru eobim. A chce hypo ale nie avadbu. To mi pride tiez divne. Isla by si do hypo bez svadby?
@zojazoja ano prisla realita. Aj dcera mu oatala na trvalo nie len 15dni v mesiaci. A hej pre neho uplna realita. No praveze na hypo ma tvrdi to chce a najlepsie cim skor. Ale prexo by som to mala robit ked nechce viax menej nix z toho co ja. A ano aktualne mi to nedokaze dat. To maa pravdu.
@melisss2014 a hypo chce vlastne ako? Sam na seba alebo spolocne?
@zojazoja spolocnu
On nechce svadbu ale hypo spolocnu ano lebo na to aby ste mali spolocne byvanie si dobra. .?Kazdy chcete nieco ine. Proste ste to spolu skusili no nie je to take ake by si to chcela.

Ty si stale ides svoje. Za starostlivost o jeho dceru chces manzelstvo. Podla mnato ako to vnimas je zle.