Moje dieťa, jeho dieťa
Baby co spravit.. Mam dceru 7r ktora pravidelne chodi k otcovy. Priatel ma dceru 9r v starostlivosti. Mame nechodi nema ju kam davat. Je rozvedeny. Ja som vydata nebola. Myslela som ze v novon vztahu(sme spolu 2roky)pride svadba, este by som chcela jedno dieta ale on viax menej nic z toho nechce. Tym ze uz zenaty bol, dieta ma svoje. Mam pocit ze sa nasa akoze rodina aj tak stale deli na moje dieta, tcoje dieta. O jeho dieta sa tiez sraram aj ked pracuje som s nim ja. Ale co mam ja z toho? Ziadnu z tych veci co som si vysnivala. Predtym mal dceru na striedavku. Ale uz ju ma na stalo nikam ani spolu moc nechodime. Ja acoje dieta zabezpecit viem. On svoje nema kam. Xhce aby ame si zobrali hypoteku na niaky domcek a pripasnw potom apravili dalaie dieta. Nie do podnajmu.
@gleep1 ty ani netusis co pre to dieta robim!!! A toto vypuatis zo seba. To z teba mi je zle. To dievcatko sa ma pri mne sto krat lepsie ako s mamou!
@miadi nechapem ako myalis ze na spoloxne byvanie hypo som dobra. Mam tiez taky zmiesany pocit z toho
@melisss2014 nepíšeš čo je s matkou dievčaťa, akú má rodinu z jej strany a z otcovej. Je veľmi dôležité čo to dievča prežilo, veď je to decko a nečudo že občas streckuje, veď ma za sebou veľké zmeny. Vidí, vníma a v podvedomí aj vedomí že ty sa o svoju dcéru staráš, má program a chodí k otcovi, žije realitu bez svojej mami nech sa stalo čokoľvek a bola akákoľvek. Uvedom si že čo prežila cca 2 roky, že to pre ňu nie je ľahké a treba k nej podľa toho pristupovať. Aj k jej otcovi, a nie si dupat nozkou jajajaja chcem 👰👰👰.
Dievča má 9r. uz veľa veci chápe, preto s ňou treba hovoriť a jednať primerane, vysvetliť, prituliť ale aj vyhrešit a stopnúť negatívne prejavy. Píšeš že sa jej venuješ, ale aj to že otec ju nezvláda a radšej ustúpi.tak aj jeho treba naučiť a vysvetliť mu ako má vychovávať svoju dcéru, neustupoval stále len preto že sa oduva.pisem ti príklad ,môj partner má dcéru, v tom veku sme s ňou travili výlety aj dovolenky, aj bežný život, ale brala som ju rovnocenne.pytali sme sa názor, ale rozhodovali sme my dospelí, nie decko, musela sa rozumne a primerane zapájať do všetkého v domácnosti, do spoločných aktivít, a ak mala blbé komenty, správanie alebo blbé skutky tak som ju slušne upozornila, stopla a keď bolo treba aj som nakričala. Naša domácnosť naše pravidlá a nám decko rozkazovat a manipulovať nebude.
A v 1.rade - neriešila som svadbu, kým nebudú ujasnene naše pozície a spolužitie a určite nie po tak krátkej dobe od prudkých zmien v živote dieťaťa, lebo moje ego. Nerobila som si zásluhy že JA sa starám o JEHO dieta, ale venujem sa dieťaťu ako takému kt.je súčasťou NÁŠHO života.
Takže si skludni hormóny, svadba nie je odmena za tvoju starostlivosť, takýmto tlakom chlapa skôr odpudís.
@melisss2014 tak tie vulgarizmy si odpusti ! Áno baby niektoré píšu tvrdšie, ale tebe to nedáva právo na vulgárne nadávky, to sa tu netoleruje.
@cacianka prepac ale bezdovodne si nenecham nadavt do hnusnych suk zato ze ona si nieco mysli
@melisss2014 kde použila tieto slová ?!
@cacianka chapem dievca je so baetkym ok. Ona vzdy chcela byt u otca. Ona je len rozmaznanejsia vzdy jej vaetko prealo skakali ako ona piskala. To u mna nehrozi. My mame pekny vztah stale sa ma pyta kedy si ma jej ocko zoberie cize ona by to velmi prijala. Na toto ale pre nu nemam odpoved 🙂
@cacianka dala aom to vymazat takto sa urazat nenecham. Ta moja odpoved samozrejme nebola bez dovodu
@cacianka a ja nechcem svadbu za odmenu! Ja nexhaoem ako vy xitate. Ja chcem proste svadbu to je jedno ci dieta ma alebo nie. Netvrdim ze za odmenu🤭
@melisss2014 neodpovedala si mi.
A okrem toho máš ústa a vieš povedať že je ešte skoro, je to vážne rozhodnutie dospelákov, a chvíľu počkáte, nech je trpezlivá a nepýta sa, príde to samo. Hotovo.
Ja som musela tej našej vysvetľovať riadne ťažké a zapeklite témy, tak toto je malina. A svedčí to o tvojej zrelosti, ako vieš vychovávať 2 rozdielne deti
@melisss2014 musis snim dat pokec od srdca uprimne ze o com vlastne vas vztah je? Mà v plane si Ta zobrat ? Ci len chce hypo a zit takto dalej lebo toto mu vyhovuje? No ty chces nieco ine..
@cacianka napísala som jej že je suka čo namiesto toho aby riešila ako dieťaťu čo prišlo o matku tu marku môže najlepšie vynahradit, stále len rieši to že nemá to dievča kam na pol mesiaca odložiť.
A komentár som zmazala hneď sama, nezmazal ho nikto iný.
Áno, vytočilo ma keď som v ďalšom komentari zbadala ako zas rieši že dievča už nie je u nich len polku mesiaca ale stale.
@melisss2014 neviem čo pre to dieťa robíš? Sa pozri na tie príspevky svoje len na ňu nadavas a riešiš že sa jej nedá zbaviť. Si strašná a to dievcarko strasne lutujem.
@gleep1 citaj a netrep. Ano napisala som ze uz ju nema 15sni ale na stalo a ze uz sa zobudil so reality. Takze najprv prexitaj a potom ries! To ze na dieta nieco napisem ake je neznamena ze ju nemam rada. Tak sa akludni. Nechce sa mi to so detailu rozpisovat. A nie neprisla o matku a nic mevies a riesis
Ona chcela byt s nami tak je tu!
@miadi ja som sa s nim uz bavila ako tak. Povedal ze mame 2deti na svadbu ze je celkon akoro hmm na spolocnu hypo nie?
@melisss2014 prenho moze byt na svadbu skoro aj o 10r a je dost mozne ze dalsie dieta uz ozaj nechce. Mal by ti tieto veci otvorene povedat bez mlženia. A ty sa potom mozes rozhodnut ci v tomto vztahu chces pokracovat.
@miadi ale zas povedal aj ze ked budeme mat vlaatne byvanie mozme mat trtie dieta. Ale avadba to niak moc ee
@miadi posdla mna moc nechce staci nu jeho dcera
@melisss2014 tak ja vidim problem v tom, ze svadba a dieta ktore si chcela nebude, ale dom ktory si nechcela bude. Pokial ta nenaplna vztah ktory je teraz, tak to nema zmysel. Alebo myslis, ze ano? Ak tuzis po este jednom dietati a svadbe, nechces to skusit s niekym inym? Ako uz jedno mas, tak nemusis do niecoho hrrr. Mozes si pekne pockat na vhodneho muza. A rozvedenych a single muzov s dietatom je ako maku.
Ak by aj chcel vies si realne predstavit to dieta snim mat? Ked ti vadi aky je otec tej svojej ? Aky bude vasemu? Tiez ze vsetko dovoli a ty budes robit vecne policajta doma ? Aky je s tvojou dcerou? Robi rozdieli? Aky je vas vztah? Ste spolu Lebo sa milujete ci je to z rozumu ze ste obaja single rodicia n rovnakej Lodi a vo dvoch sa to lahsie taha ?
Myslím, že viem, čo chceš, ale zároveň si po prečítaní myslím, že v tomto vzťahu to nenájdeš. Rodinou sa nestanete po svadbe len tak. Buď rodina ste aj bez svadby a tá je potom už len zoficialnenie, alebo nie ste a ani svadba to nezmení. A vy žiaľ nie ste. Viem to porovnať z pohľadu dieťaťa, moja mama si našla po smrti môjho otca nového partnera, svadbu doteraz nemali, no napriek tomu sme ja a sestra ako cudzie decká okamžite patrili do otcimovej rodiny. U jeho rodičov sme boli vítané ako ďalšie vnučky, chodili sme tam na prázdniny, takisto k otčimovym súrodencom. Nikde nerobili rozdiel medzi jeho synom a nami dvoma "cudzími". Pre deti jeho súrodencov sme boli okamžite sesternice, sám otčim nás predstavoval ako dcéry. Nie nevlastná dcéra, nie partnerkina dcéra- proste len "toto je moja dcéra." A teda neboli to len slová, naozaj sa o nás staral ako o vlastné a to sme mu to ani jedna v puberte zrovna neulahcovali. Nijaká svadba toto nespraví, pokiaľ to tak nefunguje už predtým. Naozaj nepokladám za dobrý nápad vytvárať si s týmto mužom spoločné záväzky. Nikde nie je písané, že musí fungovať spolužitie s každým, do koho sa zaľúbime. Jedna vec je láska, druhá vec je spoločný život.
@kittykat22 nie ze by som dom nechcela ale akor som myslela ze do toho uz pojdeme ako manzelia napriklad. Zas si neviem predstavit ze tie nase dve deti rozdelime a pojdeme kazdy po avojom. Ale ano mas pravdu asi ma to nenaplna ze to je len takto..
@miadi sme spolu lebo sa lubime. Nase vztahy medzi nami aj. A detmi su okej. Myslim ze si v tej vychove vstupil do svedonia ze netreba dietatu vo vsetkom vyhoviet. A zas no su to nasledky ich vychovy. Viea xo obcas niaky rozdiel xitim ale nie moc.
@melisss2014 z tvojho opisu neposobite ako rodina ale ako spolubyvajuci co maju kazdy jedno dieta a chcu spolu zit len nie za rovnakych podmienok. Ze sa mate radi ale akosi tam nieco chyba a nestaci. Ale to je Proste len zo slov ktora si pouzila. Mozno je to ine Mozno Keby si to cele inak stylizovala ., clovek vychadza len z toho co je tu napisane.
@miadi asi som to zle napisala ano. Zijeme ako rodina teda asi. Ja ked idem do prace davam malu otxovy jej. On ked idw do prace strazim jeho diwta. Zial meviem dat aj jwho dieta mojej mame. Aj mi to obcaa vycita. Ale to nieje moje rozhodnutie ale mamine.
@melisss2014 tak to ti ostava sa spytat samej seba, ci je pre teba ten vztah dostatocna motivacia, aby si svoje tuzby odlozila. V momente ked postavite dom na spolocne hypo, tak sa z toho nebude dat vycuvat. A on ti slubil svadbu a dieta predtym? Alebo je to len tvoja osobna tuzba?
@kittykat22 nie nic nealuboval to zas nehovorim. Len aom myslela ze ak mozme isr do apolocnej hypo preco by sme aj svasbu nwmohli mat. Vies mas pravdu moje sny v tomto vztahu asi nenjadem. Aj ho xhapem ze nechce dalsie dieta mal vela komplikacii so avojim dodnes aj xo sa tyka vyxhovy. Ale ja zato nemozem. Ani zato ze sa uz rozviedol a teraz nechce svadbu. Ci ja neviem co mam robit. Nejsom najmladsia a strwcat cas tiez nechcem