icon

Moje dieťa, jeho dieťa

melisss2014
17. feb 2022

Baby co spravit.. Mam dceru 7r ktora pravidelne chodi k otcovy. Priatel ma dceru 9r v starostlivosti. Mame nechodi nema ju kam davat. Je rozvedeny. Ja som vydata nebola. Myslela som ze v novon vztahu(sme spolu 2roky)pride svadba, este by som chcela jedno dieta ale on viax menej nic z toho nechce. Tym ze uz zenaty bol, dieta ma svoje. Mam pocit ze sa nasa akoze rodina aj tak stale deli na moje dieta, tcoje dieta. O jeho dieta sa tiez sraram aj ked pracuje som s nim ja. Ale co mam ja z toho? Ziadnu z tych veci co som si vysnivala. Predtym mal dceru na striedavku. Ale uz ju ma na stalo nikam ani spolu moc nechodime. Ja acoje dieta zabezpecit viem. On svoje nema kam. Xhce aby ame si zobrali hypoteku na niaky domcek a pripasnw potom apravili dalaie dieta. Nie do podnajmu.

miadi
17. feb 2022

@melisss2014 tvoja mama odmieta jeho dceru? Ved 9r je uz dost velka samostatna jednotka. Ak mate byt rodina tak by si mala davat k babke obe deti alebo ani jedno. Proste ju Musis brat ako svoju inak to nikdy nebude naozaj fungovat. Na druhej strane tvoja mama moze povedat preco by mala varovat cudzie dieta? No Keby ste sa zobrali stale to pre nu bude cudzie dieta?

tosomja
17. feb 2022

@melisss2014 koľko majú deti rokov? A ako sa im venuješ keď ste spolu, ako keď ste sami, ako svojej dcére a ako jeho dcére...? A ako sa venuje deťom tvoj priateľ? Ako trávite dní?

cacianka
17. feb 2022

@gleep1 no prehnala si to, riadna urážka, nemáš právo takto hnusne pomenovať niekoho, a z jej textu ani nevyplýva že si to zaslúži, je fakt že tému založila a píše dosť zmätočne, obrovské mnozstvo preklepov a chýb čo bráni riadnemu pochopeniu, ani neodpovedá na otázky a nedoplnuje konkrétne fakty, tak ťažko poradiť pochopiť, ale urážky sú cez čiaru

gleep1
17. feb 2022

@cacianka áno, máš pravdu a preto som ten komentár hneď po tom ako som ho napísala zmazala. Dúfala som že ho nestihne prečítať ale stihla

cacianka
17. feb 2022

@gleep1 je ti cťou že si priznala chybu a zmazala, ona sa tiež nevyjadruje ako žena s úrovňou...

melisss2014
autor
17. feb 2022

@tosomja maju 7 a 9.venujem sa im rovnako. Hrame sa apolu alebo niekam ideme. Ucim sa tiez s oboma ked treba. Paradoxne s jeho dcerou je to lahsie ucenie 🙂

melisss2014
autor
17. feb 2022

@miadi ano moja mama je v poho ak je tam kedna ak su dve uz moc nechce. A obcas aj splechne preco by mala.. Ale druha mala chodi vynimocne k svojej babke.

zdenkastanka
17. feb 2022

@melisss2014 ale toto ste si mali vyjasniť na zaciatku aby ste vedeli ci ten vztah ma pre kazdeho z vas zmysel.ty este chces spolocne dieta a on nie .alebo mozno raz... hm na to by som sa moc nespoliehala ... ze mozno raz... roky bezia a ty s nim mozno stracas cas.potom aby si nebanovala ze si chcela este dieta ale uz je neskoro...

melisss2014
autor
18. feb 2022

@zdenkastanka ano mas uplnu pravdu. Ja som mu uz na zaciatku povedala moju predstavu 🙂 len vela veci sa za tu dobu zmenilo. Len presne ze aby nakoniec nebolo neakoro..

zdenkastanka
18. feb 2022

@melisss2014 my podobne... je medzi nami 14 rokov rozdiel,na zaciatku sme si vsetko vyjasnili kto co ocakava od vztahu atd.povedal mi aj ten najhorsi scenar aby som vedela na com mozem byt v buducnosti.vsetko som prijala vyslo to uplne dokonale.drzim palce aby ste boli zivote stastni,obaja.

melisss2014
autor
18. feb 2022

@zdenkastanka tak super 🙂 no uvidime co to prinesie. Dakujem 🙂

ivankalaco
18. feb 2022

@melisss2014 Ak sa dá , vycúvaj z takéhoto vzťahu, vlastná skúsenosť, ak by ste mali spolu dom a aj ďalšie dieťa, bude to oveľa ťažšie, ako teraz. Momentálne si pestúnka, upratovačka v jednom , nečakaj od neho alebo jeho dcéry v budúcnosti vďaku zato, čo teraz pre nich robíš.

nikaika
Autor odpoveď zmazal
ivkaivka9
18. feb 2022

@melisss2014 no vy dvaja skratka nemate rovnaké životne priority. Podľa mňa to medzi vami dlho fungovať nebude a to bez ohľadu na jeho dcéru. Lebo ty sa stále budeš cítiť ukrivdená a v hlave budeš mat to, ze pre svoju bývalú to bol ochotný urobiť a pre teba nie. Myslím svadbu a dieťa. Prídu výčitky skôr alebo neskôr. Ty, ak vidíš zmysel života v kompletnej usporiadanej rodine, tak asi budeš musieť hľadať inde.

dancul177
18. feb 2022

Hmm, ja by som tomu celému dala čas, ako sa to vyvinie. Kľudne sa môžu udiať veci ktoré to cele zlepšia alebo zhoršia. Určite nie si stará, a na druhé dieťa máš ešte dosť času.
Je síce pravda ako aj ostatné baby písali, že je to trochu zmätočne a nie su úplne jasne fakty takže môžem povedať len dojem ktorý som nadobudla po prečítaní. Zaľúbila si sa do predstavy svojho ideálneho života (čo je vcelku aj prirodzene) a frustruje ta ze to nejde takým smerom ako si si myslela ze pôjde, čo je tiež pochopiteľne. Mne z toho celého vychádza ze proste dopyt a ponuka sa tu vzájomne míňajú, ty túžiš po svadbe a druhom dieťati a on chce dom a spoločnú hypotéku. Skús sa na to pozrieť konštruktívne čo sa s tým da urobiť a ísť cestou ktorá sa ti bude pozdávať najviac a ktorá bude aj riešenie vašej situácie .
Ak by prišiel iný partner ktorý by chcel aj svadbu aj dieťa a nechcel by napríklad dom, alebo vlastne bývanie a vyhovovalo by mu byt v podnájme, tiež by to asi nebolo to čo by si úplne chcela . Treba sa veľa rozprávať a nájsť aj vzájomný kompromis.

melisss2014
autor
18. feb 2022

@ivankalaco myslis? Tebe sa to stalo?

melisss2014
autor
18. feb 2022

@ivkaivka9 ty si sa presne trafila. Presne tak to mam v hlave ako si napisala. Ta krivda tam uz je.. Ktoru pocitujem. Ale co teraaz😔

lucyloves
18. feb 2022

@melisss2014 podľa mna to nemá zmysel, starať sa o jeho dcéru moc nechceš, bývate v podnájme, nechce svadbu, nechce dieťa, nie je ti s ním dobre, lebo nikde nechodite, rada - utekaj kade ľahšie 🙂

melisss2014
autor
18. feb 2022

@lucyloves je pravda nevidim vyznam to davat energiu a snahu niekam kde asi nevidim taku buducnost aku by som chcela. Inak je to velmi dobry clovek tak sama neviem.

dussi
18. feb 2022

@kittykat22 to nie je také jednoduché, má to jeden vážny háčik. Všetko čo sa tu rieši je vysledok určitého typu, povahy, charakteru, doplňte si čo chcete človeka. A je nad slnko jasnejšie že my vždy pritiahneme takých k sebe ľudí ako sami sme a tobôž to platí o mužoch. Opisovať a rozoberať týchto dvoch ľudí netreba, aby všetci pochopili že sú rovnakí, takže ak sukňa vymení nohavice nič sa nemusí posunúť k lepšiemu, lebo sukňa ostala tá istá. Treba na sebe pracovať, ak chceme lepších mužov, lepšie priateľstvá, lepšie vzťahy. Nikoho nemôžme zmeniť, len seba.

mandarinka555
18. feb 2022

@melisss2014 On sa na to možno pozerá tak, že s deťmi sú len problémy, preto nechce ďalšie. Ináč táto doba je nejaká divná...ona má deti + on má deti + spoločné deti.....chúdence deti, nevedia, kde je sever 👎

17alexis
18. feb 2022

@melisss2014 zena, ty si pekne mimo. 🤦‍♀️ Najlepsie, co mozes urobit, je rozist sa. Tvoj frajer tiez nebude nejaky inteligent. Sice mentalne ste na rovnakej urovni, ale inak nic...

dussi
18. feb 2022

@mandarinka555 to v 80- tých rokoch sa taký vtip hovoril: drahý musíme to už začať riešiť, tie tvoje deti a moje deti bijú naše deti …. 😂😂😂 a to sa riešili len naše deti, teraz sa rieši či bude manžel

melisss2014
autor
18. feb 2022

@17alexis hlavne ze ty si najrozumnejsia a najinteligentnejsia 💋

ivankalaco
18. feb 2022

@melisss2014 Mne nie, ale mali sme takýto prípad v našej rodine.

lenkadenisa
18. feb 2022

@melisss2014 pýtaš sa, čo spraviť a keď ti baby napíšu čo spraviť, tak oponuješ... moja rada je: ukonči to a šťastie hľadaj inde. ja som sa behom roka zamilovala, otehotnela, vydala, presťahovala. a nebola som najmladšia. prvé dieťa mám s nie príliš dobrým mužom, dcéra k nemu chodí a mne aj manželovi to trhá srdce. manžel nerobí rozdiel tvoje - naše. hľadaj niekoho, kto ti splní sny tak, ako ich môj muž splnil mne. oplatí sa čakať ❤️

melisss2014
autor
18. feb 2022

@lenkadenisa jej to je super. Taketo nieco som si zelala aj ja.. Ale akosi to ma od toho daleko 🙂

clovek123
18. feb 2022

@melisss2014 mne sa zdá ze veľmi tlačis na svadbu. Neviem aký mal vzťah z dcérou ešte v manželstve ale myslím si ze tu by pomohla aj psychologička. Dievča prechádza ťažšim obdobím. Ďalšia vec je ta pokiaľ žijete spolu aspoň tvoji rodiča by aj slečnu mali brať rovnocenné ako tvoju. Lebo inak toto nebude nikdy fungovať. A čo sa týka vás dvoch daj mu čas a netlac na svadbu.

andreafa
18. feb 2022

@melisss2014 to sa neda citat 🤦‍♀️

martinade
19. feb 2022

@melisss2014 Podľa mňa je dobré že uvažuješ, snívaš, chceš dosiahnuť to, po čom túžiš, pýtaš sa na názory hoc aj cez mk. Je fine že sa máte rady a 2 roky vo vzťahu cca 35 ročných je podľa mňa už dostatok času na to, aby si vedela reálne zvážiť situáciu. Nemáte 18 rokov aby ste si 10 rokov budovali vzťah. Pár ludí písalo, ze 2 roky je krátka doba, ja s tym nesuhlasím, hlavne ak nemas 20 ale 35. Tvoj opis vztahu vyzerá, ze jemu vyhovuje ze ty sa staráš o deti, domácnost, chodíš do práce, on len chodí do práce. Proste má zázemie, jeho dcéra tiež, vyvyjaš extra aktivitu pri jeho dcére. Požiadal ťa o hypo a asi očakáva ze mu povieš áno a uistuje ťa a dáva podmienky, ze ak budete mať hypo, ze moznoze bude aj dieťa.
Mala by si byť extra opatrná pri hypo bez svadby. Neskôr môžu byť problémy pri prerozdeľovaní majetku, dokazovania kto dal viac do domu. A zeny stále ťahajú za kratší koniec.
My sme sa s manželom zobrali a az potom sme si zobrali uver. Manzel myslel aj na mna, ze ak sa jemu nieco stane, tak cely dom pripadne mne a nebudu zbytocne tahanice s rodinou ak by sme kupili dom ako partneri. A naopak.
Tvoj partner apeluje, ze na svadbu nema extra peniaze, hoc ty sa chces chrániť pred tym ako si zoberiete spomocne hypo. Svadba hlavne na matrike nestoji vela penazi.
Podla mna sa mu nechce do svadby a stale si hlada vyhovorky. Tiez chapem ze prezil neprijemnu skusenost v prvom manzelstve, ale ak by mu naozaj zalezalo na tebe, tiez by mal zacat mysliet na teba.
To tu v tom vztahu nevidim. Podla mna by si sa s nim mala porozpravat a povedat svoju predstavu a nech ti naozaj realne povie, ci je to realisticke z jeho strany alebo nie.
Otazka je, ci zase nebude ti odpovedat vyhybavo, pretoze ak by si odisla z toho vztahu, tak musi riesit vsetky tie denne aktivity co ty riesis s jeho dcerkou.
Podla mna chalanisko je spokojny vo vztaju, lebo mu vsetko zabezpecujes ale moc sa nestara o tvoje pocity.

Ak by som bola na tvojim mieste, pouvazovala by som, ci ten vztaj je naozaj co chcem. A asi by som hladala stastie niekde inde u niekoho ineho, kto oceni tvoj pristup a lubi ta natolko, alebo ma taku ist predstavu o zivote, ze sa zoberie a budete mat spolocne dieta. V tvojom vztahu tu perspektivu nevidim. Stale odpoveda vyhybavo, alebo to podmienuje hypom.