icon

Moje dieťa, jeho dieťa

melisss2014
17. feb 2022

Baby co spravit.. Mam dceru 7r ktora pravidelne chodi k otcovy. Priatel ma dceru 9r v starostlivosti. Mame nechodi nema ju kam davat. Je rozvedeny. Ja som vydata nebola. Myslela som ze v novon vztahu(sme spolu 2roky)pride svadba, este by som chcela jedno dieta ale on viax menej nic z toho nechce. Tym ze uz zenaty bol, dieta ma svoje. Mam pocit ze sa nasa akoze rodina aj tak stale deli na moje dieta, tcoje dieta. O jeho dieta sa tiez sraram aj ked pracuje som s nim ja. Ale co mam ja z toho? Ziadnu z tych veci co som si vysnivala. Predtym mal dceru na striedavku. Ale uz ju ma na stalo nikam ani spolu moc nechodime. Ja acoje dieta zabezpecit viem. On svoje nema kam. Xhce aby ame si zobrali hypoteku na niaky domcek a pripasnw potom apravili dalaie dieta. Nie do podnajmu.

Strana
z6
kittykat22
19. feb 2022

@dussi to co pises je utopisticka predstava. Clovek si moze vybrat ineho partnera, moze zmenit smer a moze sa zmenit celkovo. Nikde nie je napisane, ze to co je teraz, bude aj v druhom vztahu.

melisss2014
autor
19. feb 2022

@martinade ano tiez si myslim ze mu to takto vyhovujemo dceru ma postarane aj vsetko. Aj o neho. Dokonca v nasom pripade by pri hypo isla polovica jeho dcere ak nahodou nieco to znamena ze jej matke a to je cele zle nakolko ma velmi vypocitavu mamu. A ak by sa nieco stalo tak v pripade apolocnej hypo tak co? Ja sa budem potom dotahovat s jeho ex. Co vobec nie je dobry clovek. Ale uz son tokko krat sa snim bavila na temu svadba a vzdy negativna odpoved ze uz nemam nato energiu. Dueta nechce lebo nie do podnajnu. To aj trochu chapem sak uz mame doma dve. Ale brat hypo ako partneri a kazd svoje dieta mame ja neviem ako by to bolo keby sa nieco stane. Proste on tlaci na tu hypo aby ame neboli v podnajme

melisss2014
autor
19. feb 2022

@martinade a ke sa spytam povie ze ked budeme vo svojon mame dost casu sa potom niekedy zobrat ale to uz bolo take nasilu by som povedala

lenkadenisa
19. feb 2022

@melisss2014 my sme si s manželom hneď "sadli", proste to kliklo ako nikdy s nikým iným. hneď sa ma pýtal, či chcem ešte dieťa, povedal, že sa vezmeme, budeme spolu bývať atď. jednoducho sme chceli obidvaja to isté. držím ti palce, aby si toto našla v niekom aj ty. v tomto vzťahu to ale asi nebude. na jednu stranu ťa chápem, že už si si asi zvykla, že niekoho máš, aj na to jeho dieťa... na druhej strane ale šťastná nie si, to sa dá vycítiť. sadnite si, narovinu si povedzte všetko a dohodnite sa - buď / alebo!

martinade
19. feb 2022

@melisss2014 podla mna ten vztah nema perspektivu. Ak by chcel dieta tak by to nepodmienoval hypom a netlacil by na teba aby si ho brala. Tak to uz je na tebe ci zotrvas vo vztahu alebo zacnes hladat druhu polovicku co chce presne co ty, lebo evidentne to vo svojom sucasnom vztahu nenajdes. Drzim prsteky nech najdes to svoje stastie, lebo roky rychlo utekaju.

kitycat
19. feb 2022

@melisss2014 svoju frustraciu si riesis na jeho dcere. Co z toho akoze mas mat, ze sa staras o jeho dceru? Asi to, ze budujete VASU rodinu.

cacianka
19. feb 2022

@kitycat zober si to aj tak, dcéru vybojoval od ex, našiel si dobrú novú partnerku, ktorá sa o neho a hlavne o jeho dcéru postará po všetkých stránkach, má ju ako náhradnú matku, opatrovateľku, učiteľku, psychologičku, kuchárku, upratovačku, operie ozehli, naučí, pritúli a aké potreby sú splnené a naplnene jej -autorke ?ahaaa, ešte má platiť hypotéku, ako takmer cudzia. Bez statusu manželky, tzn. že nemôže ani v banke, v nemocnici, u lekárov, škole, na úradoch nič riešiť , lebo u nás nefunguje inštitút družka, pre nich je cudzí element, nik rovnocenný,
Keby sa jemu niečo stalo, tak by autorka musela riešiť cudzie dieťa a hlavne s cudzou ženou, ktorá ani prstom nepohla, ani cent nedala ale v zastúpení dcéry by zhrabla. A 9 rokov neistoty ....
Ja viem že sa to dá aj nejako právne ošetriť, ale nie na 100%,
Takže autorku aj chápem, že žije a robí ako manželka a matka, ale právne vôbec ale vôbec nemá ochranu, status, a od toho pána ani pochopenie jej potrieb.

melisss2014
autor
19. feb 2022

@cacianka dakujem konecne to niekto tiez poxhopil aj v opacnom svetle. Pretoze presne tak to je ako si to napisala.

cacianka
19. feb 2022

@melisss2014 vieš, mohla si vhodnejšie formulovať svoj úvodný príspevok, ťažko sa ti píše, chápem,

melisss2014
autor
19. feb 2022

@kitycat preco tvrdis ze si to vybijam na nej?! Ona je dieta co s tym ona ma. Ked tvrdis ze tym budujem rodinu.. Aha tak ja si ood pojmom rodina asi predsravujem niexo ine.. A nie to ako to aktualne je vies.

melisss2014
autor
19. feb 2022

@cacianka ano dokonca by som povedala ze to tak preane neviem naraz popisat.. Ohradza sa hypo tym ze ked chcem dieta tak do kvazi vlastneho. Aby sme nebehali po podnajmoch. Ale preane co v pripade ak sa nieco stane.. A ked poviem ze s tym nesuhlasim tak je zle a porad ze ho vydieram svadbou. Ale nie to neni len kvoli tomu ale prexo mam pre niekoho robit nieco a on pre mna neni ochotny.

cacianka
19. feb 2022

@melisss2014 aj on vydiera teba, keď bude dom bude svadba, teda moooooožno. A potom načo, veď nám je dobré aj takto, načo papier,
Ty ako chapava milujúca žena, matka aj náhradná matka , gazdiná 10v jednom, tvoje dieťa vyrastie, jeho vychovaš tiež a čo potom, 2 spolumajitelia domu.
V určitom zmysle mi to príde ako lacná chuva, a ešte si aj dom zaplatíš....

melisss2014
autor
19. feb 2022

@cacianka ano obavam sa ze sa doat stotoznujem s tcojim nazorom.. Takze co mam spravit :( tiez to uz zacinam takto vninat. Netvrdim ze ma nema rad alebo tak ale ano jemu nic nechyba. Ved on ke fajn. A tu hypo by sme tiez na polku platili.

zdenkastanka
19. feb 2022

@cacianka presne... lebo vie ze dom nebude za tyzden😏a ked budu v dome tak pride zas nejaka vyhovorka...

dussi
19. feb 2022

@kittykat22 ano za podmienky že sa on zmení a posunie niekam. Pardon a moje názory nie sú utopiou, ale realitou, mnou prežitou a mnohých v mojom okolí

Strana
z6