Moje dieťa si pamätá minulý život
Ahojte, mate niekto skusenost s tym, ze si vase dieta pameta minuly zivot? ze zacne napriklad hovorit, ze ja mam inu maminku. Ze sa vola inak, ze si pameta inych ludi a cim viac vyrasta, tak k tym istym info pridava len detaily.
@levander89 Máte duchovne rozvité dieťa, ktoré má v sebe dar, nie je jediné, prijmite túto skutočnosť 😇.
Zvykne sa to vraj stavat a casom to same odznie vacsinou. Veda to samozrejme nevie vysvetlit, su veci medzi nebom a zemou, ale mnohe veci sa casom daju vysvetlit vedecky, len to trva, kym sa na to pride.
Napriklad viem, ze zdedit mozme aj rozne strachy. V skole nam vraveli, ze ak sa napriklad stary rodic na dovolenke topil v mori a potom mal deti, tie deti alebo ich deti (cize vnucata) sa mozu bat mora a pritom pri mori nemuseli nikdy bit, ale pridu k nemu a hned sa boja, akoby tam cosi zle zazili. Intenzivny zazitok sa ulozi v tele normalne v bunkach, ktore to prenesu na potomstvo, aby si potomstvo zapamatalo nebezpecnu situaciu a mohlo sa jej v buducnosti vyhnut. Myslim si, ze vela tych "deja vu" a spomienok z minulych zivotov moze s tym suvisiet. Ja mam napriklad nadmerny strach z aut, z cestovania a podobne. Az casom som si spojila, ze pradedko sa zabil na aute a sice samozrejme uz bol stary, tak geneticky nam ten strach odovzdat nemohol, ale zeny v rodine to velmi tazko prezivali a odmala vkuse vyjadrovali hrozu z aut a cestovania, pridavali rozne detaily, ktore sa mi teraz obcas zdaju, akoby som si ich sama pamatala ci zazila. Vtedy som ich ale vedome ani nevnimala, moje podvedomie ale ano a poskladalo si z toho vlastnu "skusenost".
Druha vec je to, ze si vobec neuvedomujeme kolko toho dokazu deti vnimat a kolkym veciam rozumeju. Pamatam si, ze ked moja mala sestra zacala rozpravat, hovorila aj veci, co mohla pocut jedine napriklad ako 4-mesacna, ked este sme mysleli, ze ani nevnima. Ona si to ale nejak zapamatala a neskor to spomenula. Sami to pozname, ked nieco otravne (melodia, piesen, slovo) sa nam "zasekne" v mysli a potom to prejde a o rok dva sa s tym zase stretneme ci si spomenieme a zase sa nam to stale v tej mysli vracia, az otravne. Detska pamat sa vyvija, tak ktovie ako to u nich funguje v hlavicke, miesaju sa sny a realita, fantazia, dieta sa to este len nauci rozlisit.
No a moderna veda ukazuje, ze nejaku pamat mame aj z obdobia v maternici. Ked opat vela toho pocujeme, vnimame, zazivame. Vedome si to vybavit nevieme, ale niekde v podvedomi to ulozene je. Ja som to aj "vyuzila", dcerke som v tehotenstve pustala jednu pesnicku stale dookola, vo chvilach pohody. Teraz ked je nervozna, vzdy ju do par sekund upokoji, ked jej ju pustim. Vidim, ze sa jej spaja s kludom a istotou, aj ked sama netusi preco a tvari sa vzdy prekvapene, akoby sa snazila si spomenut na nieco, co ani v pamati nema. Pamata si ju este z cias, ked bola v brusku, ked bola kludna a spokojna.
@nevenka presne taky isty pocit ako s tymi schodmi som mala aj ja s tou krcmou. Mama ved mi nevrav, viem ze som tam isto bola...a nebola...asi ta pamat genov je silna..pravdu mas, zijeme tu a teraz...
@h_petra daval. Nikdy predtým ani potom to nerobil ( teraz má 6 m). Ja nehovorím že išlo striktne o ducha, ale takáto situácia sa stala, neviem si ju vysvetlit a bolo to minimálne divné.
A nepíšem to aby som bola zaujímavá, práveže naopak, ja nie som ani veriaca a trochu sa za to sama hanbim lebo viem že to znie pritiahnuto za vlasy.
A môj bratranec (4 roky), povedal dedovy že pôjde čoskoro do neba a ten do mesiaca umrel. Vtedy nikto ani netušil ze je chorý.
Radšej nápis do skupiny medzi nebom a zemou ..tu nepochodis, dockas sa tu len uraziek a tam ti skôr pomôžu / poradia ;)
@levander89 suhlasim. Magia je proti duchovnu.
@nevenka aj ja si myslim, ze vrtat sa v minulych zivotoch pomocou hypnozy a pod. na nic dobre nie je, i ked to neznamena, minule zivoty nie su. Novo narodeny clovek je nova osobnost a ta sa ma rozvijat, ale nie iba materialnym smerom.......tym nemyslim, ze sa musi vylozene hlasit k niektoremu nabozenstvu.... sme schopni sa duchovne rozvijat aj bez "organizacie"
@levander89 moja téma - dávno https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/ked-dieta-spomina-to-co-nezazilo-2/
Dcéra je už teenagerka stále si všeličo pamätá, no už menej. Podľa jej spomienok sme to postupne rozplietali, podarilo sa nám zistiť miesto - v Nórsku - v záznamoch sme overili, podľa mena, kedy žila a že zomrela ako 9 ročná (viac sa nepodarilo zistiť) a zistili sme aj, kto bol Tuve, teda, že kedy žil a kedy zomrel. Boli sme aj v Nórsku na tom mieste - spoznala kostol (už pred tým na fotkách z netu). Je presvedčená, že predtým žila, ale nehovorí u o tom. je úplne v poriadku psychicky aj fyzicky, žiadna schizofrénia, je šikovná, rozhľadená, múdra, študuje na bilingválnom gymnáziu. Rozprávala sa o tom s farárom pri konfirmačnej príprave, ale samozrejme, toto je proti doktríne. Doma vtedy okomentovala, že myslela, že nájde pochopenie, či jej farár povie o niekom podobnom, no že niektorí ľudia proste neuveria, aj keď existujú dôkazy a že už vie, že o tom nemá veľmi rozprávať. Ona vie, ako to naozaj bolo a to stačí. Na nete je veľa príbehov detí podobných ako ona, viem, že si to pozerá. Ale mám pocit, že jej spomienky blednú, veľa vecí si pamätá už iba preto, že o nich vie, že o tomto nám hovorila. V každom prípade, návšteva Nórska bola pre ňu úžasný zážitok a myslím, že jej priniesla veľký pokoj. Viac k tejto téme nemám čo povedať a ani nebudem reagovať na príspevky, kvoli odpovedi som sa zaregistrovala na novo.... už sem nezvyknem moc prispievať a ak, tam pod iným menom. Tá búrka, keď som napísala prvý krát, mi úplne stačila.
@levander89 mne sa to stalo keď som bola malá. Moji rodicia su ateisti, také tie realistické technické povahy takže doma sa to s pochopením moc nestretlo.
Išlo o spomienky z veľmi dávnej minulosti takže overiť to nešlo, ale pamätám si hlavne tie sny a kopu detailov ktoré som naozaj ako skolkarka nemala šancu vedieť ani vidieť. My sme dokonca nemali vtedy doma TV takže nešlo o niečo čo by som mohla vidieť vo filme.
Ja si tak nejak spomínam na 3 zivoty, z čoho o dvoch viem aký bol koniec, aká bola smrť. V tom úplne najstaršom živote to bola velka privalova vlna a zemetrasenie, niečo ako tsunami. Opakoval sa mi ten sen ako malej veľakrát, pamätám si množstvo detailov, celkom vyspelu civilizáciu, mesto z bieleho kameňa, ulice v ňom, systém vodných kanálov ktorým bolo rozdelené, ľudí aj ich oblečenie, trhy ktoré sa tam konavali, aj somara ci co to bolo ktorého som mala.
V poslednom živote ma zastrelili, pred niekym sme utekali lesom, bola som mlady chlapec možno tak 15 - 17 r, hovorila som po Francúzky a myslím si ze šlo o obdobie 2 svetovej. (nikdy som sa tuto reč neucila v škole, iba nejaké základy ako samouk ktore som sa učila keď sme tam chodievali brigádovať na zber hrozna. Dosť som v živote cestovala a pracovala po Európe, takže viem plynulo anglicky a základy viacerých reči - španielsky, nemecky, holandsky, viem čo je to sama sa ucit nejakej cudzej reci a ta francúzština mi napriek jej zložitosti išla výraznejšie lepšie ako ostatne) Tiež mám veľmi cudne až panicke pocity z preplnených vlakov a divný druh záujmu o holokaust, proste veľa vecí z tej doby vo mne rezonuje ako keby som to prežila, podobne ako tu spomínala jedna diskutujuca
Nikdy som ale nemala potrebu to nejak extra skúmať alebo sa v tom hrabať, je to taka zvláštna téma a pre veľa ľudí skôr iba bláznivá bachorka vhodna tak na rozprávanie psychiatrovi.
@levander89 ahoj, veľmi ma zaujíma, ako na to prosím reagovala predchádzajúca rodina tvojho dieťaťa, keď ste ich kontaktovali? A ako reagovalo tvoje dieťa pri stretnutí?
@zuzinapipina môžem sa spýtať z akého zdroja máte to o tej Biblii, že z nej bola odstránená reinkarnacia? Nie som veriaca ale zaujíma ma to a k tomu že niektoré deti sú choré a niekto si žije dobre iný nie tak jedine vysvetlenie predsa nemusí byt reinkarnacia, to iste platí aj medzi zvieratami a je to si myslím skôr ta príroda, evolúcia a konkurencia alebo ako sa vyjadrit
@levander89 skús písať scifi alebo rozpravky.
@chrumka120 o tej reinkarnacii som kdesi citala ze aj jezis hlasal,ale toto evanjelium a neuznalo kdesi v Egypte sa naslo,
@sono2 preco sa vysmievas?Ked neveris ok,ale zdrz sa komentara.Nic jej tym nepomozes.
@chrumka120 no je toho plny Google aj napríklad, ak správne hľadáš, ta sa mozes dozvedieť kopu zaujímavých vecí, aj v tejto knihe je to komplexnejšie napísané. https://www.martinus.sk/?uItem=29992
Aj na tejto stránke je toho viac
https://reinkarnacia.sk/prvi-krestania-boli-pre...
No a aj ked to cirkev popiera, skutočne zapisy v greckom jazyku sa nikdy nenasli, kto vie prečo, nasli sa len ich preklady v latinskom jazyku. Jeden pan z Grécka raz o tom písal, ze u nich v knižnici je tolko veci v starých knihach popisanych co v biblii ani nie je zmienene... Je to všetko zaujímavé, ja netvrdím ze to je určite pravda, ale ja v to verím napríklad. Dáva mi to cele význam, co som citala viacero knih na tuto tematiku od rôznych autorov. Ale ako som pisala, pravdu sa asi dozvieme až na konci.
@chrumka120 z biblie bolo odstránených veľa vecí. V súčastnosti ma sice podobu jednej knihy, ale povodne to bolo veľa zvitkov a textov, ktoré sa po stáročia prepisovali a ich obsah bol často veľmi protichodný, čo sa písalo v jednom texte to druhý popieral.
Tak isto hlavne v rannom stredoveku sa nič neprepisovalo od slova do slova, každý pisateľ si tam doplnil viacmenej co chcel, to môžme vidieť hlavne v dobových kronikach ktoré popisujú rovnaké udalosti totálne odlišne.
Druha vlna veľkých korekcii v Biblii potom prišla priamo od pápežov lebo po stáročiach prepisovani bolo tých verzii biblie až príliš moc.
Takže dopátrať sa k tomu co všetko bolo pôvodne písané v Biblii je takmer nemožné.
baby ak ny to bila pravda o tych min zivotoch,potom by sa reinkarbivali len detinkt mlade zomreli?Ci sko?
Wow tak toto je dost silne. Takéto veci ma dost zaujímajú kedze som nikdy neveril ze sa niekomu prisnije zosnulý až kým sa mi to nestalo bolo to tak reálne že som sa zobudil so slzami v očiach. Bol to moj otec a prisiel ma pozrieť na den jeho 10teho výročia úmrtia. Bol som po nočnej a nemal som ani poňatia aky je den nie to ešte dátum. Oto viac ma to dojalo ked som zistil aky je deň.
Prešlo uz par rokov narodila sa mi dcéra ked mala skoro 2 roky sme boli u mojej mamy kde su aj naše rodinne fotografie vo fotolabume ani neviem preco sme sa na ne pozerali ale moja mala ukázala na pána v balonaku a povedala dedo. Fotky videla prvy krat mozno to bola len hlúpa náhoda a ja si iba nahováram.
Posledná vec ktorá ma zarazila bola keď som malej ukázal obraz poslednej večere a spýtal som sa ktorý je ježiško a ona presne ukázala. áno aj toto má racionálne vysvetlenie možno že ju to naučila babka.
@levander89 nikdy som neverila na podobné veci, ale dost ma zaskočila ta téma stanice, už roky (cca každý štvrtý, čiže nie často) sa mi vracia sen so stanicou, je prázdna, ja po nej chodím a pamätám sa iba na to, že je tam veľa koľajníc, a to miesto poznám.. A potom mam od detstva vracajú ci sa sen, minule sa mi o tom zase snívalo, je to povala plná hraciek, s ktorými sa hrám, poznám ich, každú jednu dôverne, ak knižky, teraz som naposledy listovala v knižkách celá nadšená, že som ich dávno nevidela 😀. Keď som bola malá, bola som tak rozrušena z toho sna, že som to miesto aj s hračkami hľadala a naši mi nevedeli vysvetliť, že nič také sme nemali a nemáme. Normálne som to išla hľadať, ten otvor na povalu. A proste mi nešlo do hlavy, že fakt to tam nie je... No a teraz pred par dnami sa mi o tom znova snívalo. Ale nikdy som to nijako extra neriešila.. Plus ešte som mala jednu zvláštnu skúsenosť, riešili sme pred par rokmi kúpu bytu.. Jeden sa mi veľmi páčil, bola som sa pozrieť, ale ja teda taka bežné nie som, ale mne sa už nechcelo ani do bytového domu a v byte mi bolo už úplne zle.. Totálne zle pocity, chcela som odtiaľ doslova zdrhnut.. Proste nikdy predtým ani potom sa mi nič podobné nestalo.. Doteraz mam výhľad na tu bytovku z kanclu a mam husiu kožu, ak sa pozriem tým smerom.. Hnevám sa na našich kvôli rôznym uhlíkovým vodam a pod., som skeptik, na druhej strane nepoznáme plno veci, co sú okolo nás a ich vnímame a vieme o ich existencii (zoberte si taky vesmír), tak prečo by nemohli existovať aj veci medzi nebom a zemou.. Aj keď asi zostávam poloskeptikon, ale téma je zaujímavá, tak sa tu pripnem čítať si ak nevadí 🙂
@kaul ved to napisala vcera o 12.15...
S týmto konkrétne som sa pri svojich deťoch nestretla, ale s niečím iným a podobným. Určite treba dieťa brať vážne a nejako mu pomôcť sa s tým vyrovnať. Rozhodne by som ho nepresviedcala, že to nie je pravda. Možné je všetko.
@simsalabim mas pravdu, prehliadla som 😉