icon

Moje rodinné problémy

livocka21
14. jún 2014

Ahojte 🙂 .... Moje problemy su vlastne dva... Prvy- po troch MA sa mi konecne narodil krasny zdravy syncek, no bohuzial potraty zanechali znaky na mojej psychike - nechcem maleho nikomu dat na ruky....bojim sa ze uz ho nedostanem spat alebo ze ma uz nebude mat rad alebo neviem co...ked ho mam niekomu dat tak len skripem so zubami...vynimkou je samozrejme jeho otec 🙂 ... Neviem ako mam s tymto bojovat.... Najspokjnejsia som, ked sme doma len sami dvaja....a myslim, ze to nie je celkom ok...

A druhy problem je pomerne casty a to je byvanie - ja nechcem byvat pri svokre a moj muz nechce byvat pri mojej mame a na vlastne byvanie nemame peniaze a hypoteku nam nedaju kedze ja mam len rodicovsky a muz len dlhy 🙂 ... On nechce byt u nas lebo sa tu nevie uvolnit, stale sa citi ako u cudzich hoci si myslim, ze jeho domov je tam kde je jeho zena a syn...ja zasa nechcem ist kjeho mame, lebo jepsychicky narusena a zavisla na liekoch, co si nemyslim, ze je vhodne prostredie pre dieta a este k tonu fajci v izbe aj ked tam prideme na navstevu s malym ... Svijho muza naozaj milujem a chapem ze sa moj muz chce starat o svoju mamu a nechcem ho stavat medzi mlynske kamene- bud my alebo ona, ale co mam robit ???? ... Poradite? 🙂

pribinak
14. jún 2014

K prvému problému, s časti je to sk prirodzene, ze sa tak správas, neboj, časom, ked bude chalan viac akčný, budes aj rada, ze ti ho niekto na chvíľu zoberie
Ak máš pocit, ze si fakt príliš úzkostliva, tak sa porozprávaj s psychologickou, alebo su psychológovia aj online a nemusíš nikam chodit

Druhý problem, no tak to je len o komunikácii ty a tvoj muz

livocka21
autor
14. jún 2014

@pribinak hmmm asi mas pravdu a casom sa to spravi...

O komunikacii??? Ved to rozoberame dookola a stale dojdeme k tomu istemu zaveru...ani tam, ani tam....

090379
14. jún 2014

@livocka21 Ahoj. V prvom rade čo sa týka toho strachu. Nečudujem sa ti, ale na druhej strane bojuj s tým. Myslím že to nie je dobre ani pre malého. Deti vycítia strach a pod. , môže sa potom stať, že bude na teba príliš naviazaný a to nie je dobre, bude sa báť druhých ľudí. Pomaly a postupne sa zbavuj toho strachu. Čo sa týka toho bývania, musíte sa o tom rozprávať veľa. Čo tak ísť aspoň do nejakého podnájmu? Neviem, či manžel pracuje, či zarobí a tak, ale skúsiť urovnať čo najskôr dlhy a potom riešiť vlastné bývanie. Čo sa týka jeho mamy, nechoď k nej do izby s malým, nemusíš. Nikto ti to nemôže nariadiť. Vy musíte hlavne pozerať na syna, u koho mu je lepšie, či u vašich alebo svokrovcov. Hlavne nijak neohroziť dieťa...musíte si sadnúť a vážne sa pozhovárať, ktoré prostredie je pre neho lepšie

pribinak
14. jún 2014

@livocka21 no s ked to dookola rozobrate, tak na co ste prišli? Aký máte plán? Musíte mat nejaky plán a časový harmonogram, ved musia byt nejake návrhy a riesenia

adri266
14. jún 2014

@livocka21 ziadne casom sa to zmeni, ale objednaj sa k psychologicke. Cez urad prace to mas zdarma. Lebo to moze dojst do nejakej vaznej obsesie.

No a druhy problem - vecny problem mladych parov. Ak ma muz dlhy, pekne ho nastartuj a posli zarabat do zahranicia. A Ty budes zatial u svojich rodicov. Ine riesenie nevidim, kedze ste sa obaja zatali. ESte si mozete hodit mincu, ale aky to bude mat zmysel, ak on bude cely zivot vycitat zivot pri Tvojich rodicov a opacne???

seahorse27
14. jún 2014

K tomu strachu: v prvom rade si musis uvedomit, ako velmi tym synovi ublizujes. Ak v tom budes pokracovat, vyrastie z neho uzkostny chalan, naviazany na mamicku a tvoja buduca nevesta (ak nejaka bude) ti urcite "podakuje". Vacsinou byva toto vysledok hyperprotektivnej a uzkostlivej vychovy. Pricinu tvojho spravania chapem, ale ak mas problem spracovat traumy, mala by si sa skontaktovat so psyhoterapeutom a postupne sa s jeho pomocou s tym vyrovnas. Mala by si to urobit kvoli synovi a co najskor, lebo prave teraz mu davas do zivota ten podstatny zaklad.
K tomu byvaniu: neviem nic o vasich rodinach, takze sa mi tazko k tomu vyjadruje. Vy musite co mozno najobjektivnejsie zhodnotit, kde bude malemu najlepsie a odsunut svoje sebecke motivy stranou. Berte to ako docasne riesenie, pracujte na splateni dlhov a potom na vlastnom byvani 🙂

sheila72
14. jún 2014

Ten prvý problém vlastne neni ani problém, pokiaľ to nezájde do extrémov a nebudeš dieťa odčleňovať od spoločnosti. Ten druhý problém...ja nie som toho názoru, že človek má domov tam, kde je jeho žena a dieťa. Hlavne, ak je tam svokra. A nechápem jednému- prečo ste plánovali dieťa, keď nemáte ani vlastné bývanie? Veď to ste museli predtým vedieť, že sa budete musieť dohodnúť, kde bývať nie? Najlepšie by bolo, keby bývate napr.u tej tvojej mami (keďže jeho matka neni na tom zdravotne veľmi dobre), ale spraviť si minimálne vlastný vchod! Resp.dajme tomu v podkroví si urobiť nejaký malý "bytík", aby si manžel nieliezol so svokrou na nervy a mali od seba určitý odstup.

klarionela
14. jún 2014

hmmm ja sa bojim ze budem tiez po trech potratoch uzkostliva matka a nikomu ho nebudem chtit dat.... 😉 no uvidime.... 😉
@livocka21

lenbea
14. jún 2014

@livocka21 no tak z vlastnej skusenosti - k svokre NIKDY. Ty asi viac vychovavaš dieťa, takže Ty potrebuješ doma vašči klud ako on, on asi chodi do roboty, takže by doma nebol až tolko. a zvykne. ATy by si sa vedela pri nej uvolniť... hladaj vela argumentov, prečo tam neisť a ostať pri Vašich, takych, čo su aj prenho dobre. a určite sa nedaj prehovoriť isť k nej, fakt NIKDY. povedz, že mama Ti aj viac pomôže a nebude Vas tak sledovať ako svokra, ale svokre bude strašne vadiť, že ste spolu - my s nou žial byvmae aje to na nervy. aešte ked fajči v izbe a berie volake tabletky... tak určite nie. povedz, že si ju važiš, budete ju chodiť navštevovať, ale byvať tam nikdy.

lenbea
14. jún 2014

@livocka21 šak mu povedz, že pokial nenajdete vlastne byvanie, tak zatial u Vašich a kde teraz byvate?

borkavan
14. jún 2014

@livocka21 tak k prvému problému ti neviem povedať.
ale k druhému: máš pravdu, že si myslíš, že doma by malo byť pre neho tam, kde si ty a jeho dieťa. A neviem, či robí, ale do podnájmu hoc aj do jednoizbáku vám to nevyjde? alebo si stanovte časový limit dokedy takto a potom sami vo vlastnom.

melany_s
14. jún 2014

dieťa ste zrejme plánovali, napriek tomu, že ste nemali žiadne úspory, manžel má dokonca dlhy, nemáte kde bývať, takže ste odkázaní na tvojich alebo jeho rodičov... fakt neviem, čo poradiť 😔

nomercy
15. jún 2014

@livocka21 ahoj, ani k jedným ani k druhým - ver mi, viem to z vlastnej skúsenosti. Určite sa dá nájsť aj nejaký podnájom, ktorý by ste zvládli - skúste ísť tou cestou - tak je to určite najlepšie. Lebo či už budete u svokry alebo u mamy všade sa časom vyskytnú problémy.
Držím palce. 😉

jolly84
15. jún 2014

Prva časť - je to normálne, neboj sme to odoznie.....je to prirodzene

Druhá časť - prepáč, bez komentára, take veci majú byť vyjasnené vopred......

livocka21
autor
15. jún 2014

Lutujem, ze som tu vobec nieco napisala...potrebovala som radu nie sudy...ak chcete niekoho sudit a obujte si jeho topanky a kracajte chvilu jeho zivotom....viete p... o tom co predchadzalo narodeniu nasho syna a nasim dlhom, tak si neotvarajte vase usporiadane huby...
@jolly84
@melany_s
@sheila72

livocka21
autor
15. jún 2014

@pribinak
@090379
@adri266
@seahorse27

@klarionela
@nomercy
@borkavan
@lenbea
@lenbea

Vam srdecne dakujem za rady a nazory 🙂

jolly84
15. jún 2014

@livocka21 ja som tá naozaj nechcela nahnevat, ale myslím, že take súdy vynášať nemusíš. Ja nemám hubu. Aby ste určite veci vopred prediskutovali, možno by si niečo eliminovala.....

melany_s
15. jún 2014

@livocka21 ja som len zhrnula, čo si napísala ty, tak neviem, prečo sa urážaš

klarionela
15. jún 2014

@livocka21 🙂 nejsi v tom sama neboj,dneska se mrozmyslala jestli nebude uhozene ked pred pozicanim babatka nebude ludom vadit ked jim nastriekam dezinfekcni spray na ruky a lebo ich poslem si umyt ruky 🙂 a k tem dlhom....muj priatel robi tak ze vlastne by mohol aj sedet doma lebo mi domov koruny nenosi....porat tara ze doniese doniese ze dostane dostane....a pak prijede po mesiaci se 40 eurama...tiez ma na pozicavano buh vie kolko a od koho a ja som este pred par tydny nemala ani kocik a mala som riadne nervy....nebyt jeho maminky tak nemam nic lebo on neni schopny niceho a to mu je uz 31.....navic aj byvame u jeho maminky....ja pockam ako to bude pokracovat, uvidim co a ako dalej a ked sa neumoudri tak pojdem ke svym rodicum do Ciech a na nej sa z vysoka.........🙂 nastesti nejsme zobrati lebo to bysom som asi zosalela....🙂

livocka21
autor
15. jún 2014

@klarionela velmi pekne dakujem za tuto spravu...naozaj som potrebovala pocut, ze nie som v takejto situacii sama 🙂 ...dokonca si dovolim tvrdit ze ty si mozno este troska v horsej hoci je to velmi podobneee... A jeho mamina neriesi to jeho ''zarabanie''? Jej to nevadi?

klarionela
15. jún 2014

@livocka21 ona za nej chudak plati aj dluhy...coz nechapem...byt moj tak ho vtom neham vymachat at si robi co chce....kredit mu dobije,ked tu neni tak me vlastne zivy ona lebo ja som bez prijmu az do porodu ked je ona v praci , chodi na 6 tyzdnov do nemecka tak on mi posle par korun ale to akoze musim vyjit ja a psik se 100eurama coz je dost tazke 🙂nastesti som z chudobnej rodiny tak som na setreni zvyknuta 🙂 je mi trapne zan ho chudak jeho mama...snad sa umudri no uvidime 🙂 ked je on doma chodi domu na tyzden tak za ten tyzden aj ked mame malo korun tak sa mi trikrat opije a pak na mna zjape 🙂 a reve a ked odyde do roboty tak mu chybam a hrooozne moc ma miluje a chybam mu...uz sa tesim na rodicovsky prispevky a porodne lebo budu mat svoje a on mi bude u zadku 🙂 a nebudu zavisla ani na nem ani na jeho mame....a trest za to vsechno?? krpec bude mat moje priezvisko lebo nechcem aby mal jeho nic preto neurobil 🙂 a nerobi 🙂

sheila72
16. jún 2014

@livocka21 nechápem, prečo teraz odsudzuješ ty mňa, predsa som ti povedala, čo by som spravila na tvojom mieste a to nasťahovať sa do určitej časti domu, ktorú by ste si vyčlenili. Pozri sa, ja som otehotnela neplánovane a tiež som nemala kde bývať, ale bola som schopná si s mužom nájsť bývanie, aj keď on má pôžičku a momentálne nepracuje. Tak brigádujem a on je 4 hoďky s malou. Lenže nechápem, jak môže niekto dieťa plánovať bez toho, aby mal preň nejakú zábezpeku. To je všetko.

livocka21
autor
16. jún 2014

@klarionela hmmm...ajajaj 😢 ... Kam sa hrabem ja so svojimi problemami🙂 moj muz aspon chodi do roboty a aj daco donesie....ked vsetko poplati tak fakt je to len ''daco'' ... Ale tak lepsie ako u teba a nekrici na mna...nikdy...a ty ho este lubis? Alebo po porode mienis odist???ja by som s nim nezostavala...ako moze na teba kricat v takom vysokom stadiu tehotenstva 😠 .... A mimochodom bude to chlapcek alebo dievca??? 🙂

mima4
16. jún 2014

@livocka21
ahoj, vyjadrim sa ti k druhemu bodu. Ja si myslim, ze pokial si na zaciatku suhlasila s byvanim u nich, mala by ustupit a nenaliehat na manzela. Dobrovolne si sla do "spolubyvania" so svokrovcami a myslim si, ze mala si vedomost o tom... ako to moze skoncit... takze neostava ti nic ine, iba to akceptovat a snazit sa s nimi vychadzat.

klarionela
16. jún 2014

@livocka21 chlapcek 🙂 on chtel holku 🙂 prave uvidim jak to pujde po porode a pak kdyztak odejdu k rodicum... 😉

livocka21
autor
16. jún 2014

Mozno, ked bude doma malicke tak sa spamata 🙂