icon

Moje trápenie s partnerom

rowrow14
11. jan 2014

Baby som tu pod iným nickom, ale už sa niekomu musím zdôveriť, už nevládzem všetko držať v sebe.. Tak to skusim zhrnuť... partnerom sme už dlho spolu, preskakala som si s nim už aj nevery a aj ked sa odvtedy zmenil- v tom že už ma nepovadza(aspon teda o tom neviem) tak sa meni zase k horšiemu....Myslim že take važnejšie problemy prišli zrovna vtedy ked sme začali čakať babatko-ktore sme ale obaja chceli a snažili sme sa on. Ja som však mala ťažké tehotenstvo a tak to bolo komplikovanejsie. No odkedy sa nam dietatko narodilo tak to ide z kopca. Teda ma take obdobia ked sa snazi, a aj na dieta je dobry. Ale už ma viackrat fyzicky napadol, a teda neni to lahke držať to v sebe. Cely problem je teraz ten, že ja už neviem čo mam robiť.... Už dlho som pri nom neni šťastna, aj ked ho stale lubim.... Zostal taky bezcitny a ohlad na mna neberie, ani s dietatom mi nejako nepomaha...zijeme stale so svokrovcami a tak som si mohla doteraz financne dovolit viac, nakolko som nemala ine vydavky iba ako jedlo a dietatko. No neviem.....Teraz sa to vo mne už zlomilo... Večer sme riešili,teda vlastne ja som sa hnevala na neho za to že zase si cez vikend zmenil plany bez nas aj ked sluboval že pojdeme spolu tam a tam....a v tom to cele je...Vo mne sa už spustila lavina toho, že to čo mi všetko slubi sere na to, uprednostnuje kamaratov.... Jednoducho som mu to vyčitala a ja už neviem teda či za to možem ja alebo čo ale dal mi facku..rovno dve...Akurat ked som sedela na posteli a držala dieťa po kojeni na rukach aby spinkalo..Tak v tu chvilu sa neudžal a strelil mi facku.....ked som si všimla že to moje dieta otvorilo oči a pozeralo čo sa deje prebral sa vo mne nejaky materinsky instikt povedala som mu že to malinke videlo!!! a tak som mu chcela facku opatovať to však sa mi nepodarilo a dostala som dalšiu ...a to už ozaj silnu... Aj ked...mna to možno bolelo fyzicky len chvilu, no psychicky to už nezvladam, je to aj o hadkach o tom čo všetko mi vykriči ako mi nadava a aky je bezcitny.....Neviem, vobec neviem či mam s nim zostat kvoli dietatu aby mala plnohodnotne zazemie a mala aj otca aj mamu (čo sme my obaja nemali) a tak pre malu všetko ale čo ak bude zase svedkom niečoho takehoto?☹(( Dalšia vec... Nemam s nou kam isť, nema mi kto pomocť a financne v našom meste s podnajmom si asi neškrtnem ked materska je 220 z toho 20 ide na sporenie na malu a cena najmu sa pohybuje o tych 240 eur... aj ked mi bude davat na malu on mesacne niečo, to by bolo asi max. sto eur a zo 60eur mesačne s malym dietatkom asi nevyžijeme ☹(.. Prosim vas čo myslite čo mam robiť? ake mam možnosti? už nevladzem takto, všetko v sebe dusiť, no a nechcem aby malinke nemalo otca tak ako ja...:( Prosim vas ženy, viem ako to na mk chodi, toto neni vymysleny problem ale moja realita a moje trapenie, s ktorym sa nemam a asi ani nechcem nikomu zdoverovať radšej som ticho, tak sa zdoverujemm aspon vam, nech viem aj iny postoj k veci, či ozaj som ta zla alebo čo mam robiť... A možno je to napisane trochu zmatene, no tak sa aj citim, tak kludne vam poviem aj viac ak budete mat zaujem...dakujjem aspon za vypočutie ☹

leonela666
11. jan 2014

@matik1 presne tak...silu používa len ten, kto nedokáže použiť rozum...

trend270
11. jan 2014

@rowrow14 mozno sa to po zásahu svokry zmení. Ak nie, budete to musiet riešiť.

rowrow14
autor
11. jan 2014

@trend270 hej myslim že ak nie teraz ale ak to urobi znova, tak to už nikdy nemože byť plnohodnotna rodina ani zazemie pre moje dietatko... a prosim nedas odkaz na tu diskusiu o prispevku a pracovani? nenasla som to...dakujem

seraa
11. jan 2014

@rowrow14

je mi to luto takato situacia ale kedy inokedy ked nie teraz treba poziadat o pomoc ci znamych ci rodinu
nebude to lahke ale neboj zvladnes to proste musis, kvoli sebe a aj dietatu
tu na mk malo vela bab taky problem a vela bab tu pekne pomohlo a poradilo
ach keby sa dalo tychto hajzloch odhadnut dopredu ... normalne dovazenia s nimi :(

trend270
11. jan 2014

@rowrow14 je to skopirovane v mojom predposlednom príspevku. Skopirujte si to do vyhladavania na fore. Tu na MK sa to veľmi rýchlo stráca, lebo my ženy sme veľmi ukecane. Na Modrej streche sa niekedy bez príspevkov zobrazuje téma aj pol dňa 🙂 hold mužské diskusie sú iné 🙂

adka0987
11. jan 2014

rowrow@ada0987.ahooj tak nieco ty napim ok,,,,Ja som s moji uz 12 rokou mame deti ,od zaciatku mame problem nase rodiny sa nemaju vlaske .Ked mi prvi krat povedal aby sme odisly od mojich rodicou vahala som ci mam ist alebo nie ,nakoniec sme odisly bes toho aby som sa rozlucila (chyba).Isly sme k joho rodicom do zahranicia .Bola som mesiac pred porodom (nase prve dieta),po porode to zacalo .Nadaval mi ,podcenval ako matku,pridala sa aj rodina ,Jeho mama ho stale namna huckala ked prisiel z porace ze som nedala malemu jest a ze som len ja jedla a ze nic som nepomahala v domacnosty.To vobec nebula prauda .Zacal ma byt facka za fackou vdzy mi tiekla krv z peri .A po tich fackach mamicka bola stastna .Maleho velmi na ruky brat nechcel malo kedy a vobec sa snim nesiel prejt ako otec zo synom ,Samozrejme ze v posteli som bola jeho manzelak jeho barbinka a neviem co este ,Ponizovali ma smiali sa a on medzi nimi strastne ma to bolelo .Nemohla som niako kontaktovat moju rodinu ,cislo som nemala a on mi ani nechcel dovolit a jeho otec mu to zakazal ,vraj bude lepsie aby som nahodou neprezradila gde sme a potom by nas mohli najst ,(mala som 16 on 24 ,oklamal ma povedal ze ma 18 vyzeral mlady )mohli by ich zavriet za unos.Tak rodicia nevedeli onicom co sa deje ...Dtrasne to bolo ked zacaly zaparat a on im veril a fackal ma ,nakoniec po roku a pol ho oklamali ze som ho podviedla uveril im ale nie na dlho .Zbyl ma a maleho som mala na rukach prevail ma na postel aj s malim .Na druhy den si uvedomil ze klamu a chceli odnas peniaze a necheli aby sme byvali sami peniaze nam viac krat ukradly jeho rodicia a dodnes nevratily,dokonca aj porodne a pridauky na maleho.Vten den ked jeho rodicia videly ze im uz neveri tak za name rano prisly do izby a zacaly nam nadavat jeho mama mi nadavala do skriatkou .(mam skolioza a meriam 150cm tak preto som prenich skriatok 😢 )Jeho otec povedal ze k... a ze ked on bude chciet tak ma zbyje moj priatel povedal ze nech skusi ,ja som sedela na postely maleho som mala na kolenach a on ma zo zadu udrel tiekla mi krv z peri nakoniec udal priatel svojho otca.Prisly policajty a od vtedy bavame sami s detmy .No ale facky neprestaly udrel ma aj ked som povedla praudu nechcel ju pocut a potom sa ospravedlnoval ale to nebolo prvi krat a ani posledni ,udrel ma aj ked som bola tehotna kopol mal ma .ked to urobil naposledy ties som bola okolo 5 mesiacou v tehu..zdvihla som telefon vytocila cislo ,volala som policiu no nedokazzala som povedat co sa stalo.zlozila som 😢 .Dnes 😅 ,mame deti ,bit ma uz od vtedy nebije ,,ale jeho rodina ma vzdy ponizuje ,klebetia dokonca ma jeho otec vyhrasil s mojim otcom ,,od vtedy snimy niesom v kontakte ani to odomna nesmie chciet moj partner 😝 ,ale mozem ty povedat ze ked ras udre udre aj druhy krat ,klame bude aj nadalej ver mi ,Ano sme spolu ale len koli tomu ze uz ruku nedvihol ,uvedomuje si co urobil a co musi robit aby bolo lepsie aj pre deti.Pracuje flakat sa neflaka a voli bit snami jak ist s kamaratmy a utratit peniaze na alcohol a pod..,radcej somnou a s detmi .Pesli sme si vela ,,,,Ano ciastocne sa zmenil tie horsie vlastnosti uz nechce ani on pretoze nas vedsi syn vydel viac krat ze ma udrel sam nanho krical aby prestal.....Dnes,chce vsetko napravit chce aby som sa usmievala ,dava mi pocytit z ma miluje vravi mi to stale 😵 este ani raz ma za tich 12 rokou nepodviedol ,lenze ja som sa znemila 😢 Mam strasne depresie ,strastne ma ovlada depresia kricim som strastne naladova a sam si vsimol ze ked som zamyslena robi grimasy boji sa toho,uz som aj chela skocit cez okno alebo si podrezat zily ale vzdy zamnou prisly moje deti a chceli jest alebo sa hrat a to mi hrialo srdce ,Vzdy som si pomyslela kto im da najest kto ja one postara ked mne sa nieco stane ja si ublizim a on pride vecer domou no co si oni same pocnu doma ved su este mali moze sa im nieco stat 😢 ,koli mojim detom som silna ,,,,Keby ma mal teras udriet tak volam hnet bez vahania a odisla by som aj s detmi .aj keby som mala ist do toho krizoveho centra so 4 detmi a nie to este s jednim ,Mozem povedat ze ma miluje na 100 percent ,snazi sa aby nas zabespecil chce byt stale snami ,rodicou nemastevuje casto ,,sobotu nedelu vzdy niegde vyrazime ,Ale uz nigdy nezmeni to co spravil,....UZ MU NIGDY VIAC NEDOKAZEM VERIT ..bohu zial .on sa tim trapi ale uz nic nezmoze .vidym ze sa snazi aby som sa dostala toho ,uz som aj rozmyslala ze ho opustim ale neda sa len koli tomu ze sa zmenil a snazi sa napravit to co pokazil aj ked vie ze musi preist dost vela .........Porozmyslaj lebo facky budu letiet pokim sa on nespameta a ked raz nema zaujem sa zmenit bude lepsie odist ,obvinuj sa nema to cenu ale radcej ho nedrazdy necakaj ze ta bude po facke mojkat ...uvedom sa ..odit a ked sa vtedy on neuvedomi a nepojde za tebou tak potom niekoho ma ,Len sa stve ze ta nemoze opustit ,vyhodit z bytu koli dietatu lebo nemas gde ist ,,,,skor ci neskor ta mozno opusti on ,,ODIT 😉

mima4
12. jan 2014

@rowrow14

tvoj manyel je hovado, tam uz nie je o čom..takýto ludia sa nemenia, iba sa to bude zhoršovať, takze jedine riešenie je odist.
Okrem penazi na dieta mas narok na peniaze od manzela, ako alimenty na manzelku po určitu dobu od rozvodu. Takze počítaj aj s tymito peniazmi a pýtaj si ich súdne... Kedze si s ním rodina, má povinnosť sa postarat o teba v prípade núdze aj po rozvode...

Urobila si velku chybu, ze si si ho vzala za manzela a vytvrila s nim tak rodinu... podla mna takyto hajzli sa nedaju len tak skryt.
Odid, rozved sa s nim a hladaj si prácu.

rowrow14
autor
12. jan 2014

Svokra mu to povedala a uz je zle.ze ci som sa bola sťažovať a ze by som si zaslúžila ďalšie dve. Ze so mnou on skoncil. Takze odchádzam od neho , nikomu to neprajem...

aliza
12. jan 2014

@rowrow14 neboj sa, zvladnes to!!! si silna, ze dokazes odist a mozes byt na seba hrda....maloktora to dokaze a radsej sa necha tyrat a ponizovat. Robis to najlepsie, co mozes pre seba a svoje dieta a uvidis, na konci ta caka spokojny a stastny zivot. Musis verit, ze bude dobre. Velmi ti drzim palce!

mima4
12. jan 2014

@rowrow14
on s tebou skoncil??!! debil... ved on robi dobry skutok, zachranuje jednu zenu od zivota s totalnym magorom.
Vedz, ze cakaju ta fasa narocne chvile, narocne mesiace... ale po case budes plakat od stastia, ze si odisla od neho!!!
Drzim palce!!

eliska31
12. jan 2014

padne jedna facka...padne aj druha...aj tretia...a ked pred dietatom teraz nebol problem..nebude problem aj ked bude dietatko vacsie a bude to vidiet. Poakzis cely zivot, psychicku dietatu...a ked padnu facky casom padne aj sotenie, vacsia bitka a nakoniec aj nejaky kopanec..tak to je, tak to zacina a vzdy tak to pokracuje..jednoznacne od takeho odist, rozviest sa a neospravedlnovat "ze mal slabu chvilku a take bla-bla"..moja sestra tiez take zazila a odisla od manzela, rozviedla sa a teraz ma uz uzasneho noveho manzela...a bolo to K..a tazky boj..prepracte za skarede vyjadrenie, ale taky boj s takymi chlapmi je strasne tazky...

nikki16
12. jan 2014

@rowrow14 on s tebou skončil lebo si konečne povedala niekomu svoje trápenie.. A ak ťa udrel raz a teraz tipovedal že by si si zaslúžila ešte dalšie tak by to v blízkej dobe urobil. Je možno lepšie ak tvoja dcérka nebude vyrastať spolu s takým človekom lebo možno by časom dostala odneho aj ona . Držím ti palce aby si to zvládla a hlavne aby ti už neubližoval.

trend270
12. jan 2014

@adka0987 človek ani netuší, čo všetko niektoré ženy museli prežiť. Nad žiadnym prispevkom som ešte neplakala. Az nad Vašim...

trend270
12. jan 2014

@rowrow14 rieste to čo najskôr a snažte sa kontrolovať emócie. Nereagujte, nekomentujte, v tichu si vybavujte veci. Obmedzte sa na minimálnu komunikáciu, nech to vyzera, ze ste len smutná. Ak by sa u vás dialo niečo nenormálne, píšte sem.

maria1989
12. jan 2014

@rowrow14 keď nie ste zobratí, bude ti musieť dávať výživné.

mima4
12. jan 2014

@maria1989 ale oni su zobrati, vsak pise, ze ma svokru .. svokra moze byt iba vtedy, ked existuje nevesta... takze nech si uplatni to, na čo má nárok...

maria1989
12. jan 2014

@mima4 aha, jasné, sa mi zdalo, že tu niekde písala, že nie sú zobratí

mima4
12. jan 2014

@maria1989 vieščo, možno som aj ja tu vetu prehliadla..
ale kebyze nie su vzatí, tiez nemá nárok..iba nejaké výdavky spojené s tehotenstvom a výbavou pre bábo..ale to musí vedieť dobre dokladovať... no a kto si tak odkladá detailne bločky pre prípad?

maria1989
12. jan 2014

@mima4 ak to funguje tak cez bločky, myslím, že tu na mk nebude problém nejaké zohnať 😉 dúfam

mirus_1
12. jan 2014

To ja hajzel! ☹ nemas kam utiect....jedine najst v Nr krizove centrum pre matky s detmi a tam ti pomozu. Radsej nech je mala bez otca ako s tymto.

mirus_1
12. jan 2014

@mima4 ja mam blocky od vsetkeho co kupim 🙂 oblecenie,topanky,veci pre maleho,plienky,vyzivy...

mima4
12. jan 2014

@mirus_1
@mirus_1 tak to si mudra zena 🙂

a robis to prirodzene..lebo si tak naucena, alebo mas iba priatela a "pre istotu"?

mirus_1
12. jan 2014

🙂 nie,som vydata stastne. Robim to od puberty. Vzdy na konci roka s itam kolko miniem. A z detskych veci som odkladala,aby sme vedeli kolko nas to cele vislo 🙂

renka40
12. jan 2014

@rowrow14 V prvom rade: Nikdy, ale nikdy nechci vrátiť chlapovi fyzické napadnutie (aj ja som to skúsila). nikdy sa s ním neporovnávaj! ( žena a muž a ich záľuby pokiaľ ide o sebca sú nezlúčitelné! Zlomilo sa v tebe len to, že sa to to prestalo páčiť a tvoja predstava o strávenom čase je úplne iná... lenže pokiaľ ho (z nevysvetlitelného dôvodu) stǎle ľúbiš si stratená. Budeš stagnovať a nepohneš sa ďalej.
Moja rada je : určite s ním pobudneš ešte nejaký čas, tak jedine tak to vydržíš, že si vytvoríš vlastnú ulitu, vlastný svet, zariadiš si život, čas s maličkým a nebudeš sa zaoberať aktivitami svojho manžela... budete žiť ako spolubývajúci... ty budeš mať domov s dieťaťom a bude ťa mať kto trízniť... na to treba tiež silný žalúdok, tak veľa šťastia

Možno si čítala ,, Týrane ženy" tam som podrobne opísala život s tyranom... ak si nečítala, tak si prečítaj... veľa šťastia ešte raz

lllinda
12. jan 2014

Ja som mala presne to iste....a jedneho dna som sa zobrala zbalila dieta aj nase veci a odisla..u mna bolo lahsie ze som isla k mame ktora mala rodinny dom takze som mala kam.... malinka vtedy mala len 2 mesiace... psychicky ma tyral a raz ma udrel... to bolo posledne, pretoze som si povedala ze bohvie co spravi dietatu ked je schopný ublizit mne... a sice ptve 3 - 4 mesiace boli tazke a dokonca som zvazovala navrat k nemu.... no nakoniec som to nespravila a bola to ta najlepsia vec co som mohla kedy pre mna a buducnost mojej dcery urobit.. za rok som si nasla mojho terajsieho manzela, mame slopu uz dceru a po tom pekle co som mala vtedy mam teraz uzasny zivot, s clovekom ktorý si ma vazi a miluje ma... tkaze ja presne viem ako sa citis.. urcite odid!!!!! nasi boli spolu nasilu len koli nam detom a nakoniec to bolo to najhorsie co pre seba a pre nas urobili ☹ dieta viac trpi v nefungujucom vztahu ako ked je len s jednym....pre dieta je najdolezitejsie aby malo spokojnu a stastnu matku..... a kedze on ta takou spravit nevie tak treba urobit ten zasadny prvy krok a pokusit sa zmenit zivot k lepsiemu tebe aj malej!!! drzim paste

giowana17
12. jan 2014

Miška ... je mi to tak ľúto,až mi slzy vyhrkli ked som toto dočítala :( ja neviem čo na toto celé napísať a ani ako ti poradiť...je mi to moc ľúto:( dúfam že sa správne rozhodneš a všetko bude OK...držím tebe a aj malinkej palce ... cmuk

adri266
12. jan 2014

@rowrow14 ked si napisala, ze ste spolu dlho, tipovala som Ta na nejaku 50 tnicku. Ked si napisala, ze mate prve dieta, tak som to zmenila na 40tnicku...ale Ty si len este po VS, tak to nemas este ani 30 rokov...to co ste mali spolu za zivot, ked rozpravas o neverach v mnoznom cisle??? Kolko ma on rokov, ze si tak dovoli Ta fackovat, a kolko mas Ty, ze Ty to dovolis jemu?
Skoda, ze si sa k nemu vratila, ked Ta vtedy uprosil.....typicke spravanie manipulanta. Slubuje hory, doly, potom si Ta priputa dietatom a tak to moze zacat naplno 🙄 🙄 🙄
Ze si to povedal svokre, to bolo zle...ako si myslela, ze on zareaguje? Ked videl, ako jeho otec ci otcim mlati svoju matku??? Ved si ju nevazi rovnako ako Teba /v podvedomi/. Vlastne si to len zhorsila.

Takze hladaj dalej podnajom izby, ak nemas na prenajom, skus si dat inzerat, ze hladas spolocne byvanie s podobne postihnutou mamickou, aj tu som citala pribehy, ked sa dali mamicky dokopy a prenajali si spolu byt. A tak si mozete navzajom strazit deticky, ked jedna z vas pojde do roboty.
Viem, ze si pisala, ze mas zly vztah s matkou, ale mozno je prave na case, aby si to skusila medzi vami urovnat.
Nezabudli vsetky doklady, pasy, rodny list, atd, ked budes odchadzat.

Velmi Ti drzim prsty, aby si to zvladla.

simonka16
12. jan 2014

@adri266 vies to je tym ze toto dievca chce ostat v anonymite - ale poviem ti kolko ma rokov - 20 tak ako ja takze si myslim ze jej moze byt odpustene - ze nepoznala dobre svojho priatela....
rowrow14 Strasne ti drzim palceky :-* Velmi velmi najviac ako sa da nech si stastna uz coskoro!

adri266
12. jan 2014

@simonka16 takze predpokladam, ze ked pisala, ze su spolu straaaaaaaaaasne dlho, ze to je jej prvy chalan od jej nejakych 14 rokov...len fakt smutne, ze on sa prejavil az po porode 😢