Moslim a kresťanka
môj budúci manžel ktorý je Moslim a ja som Kresťanka tak on chce aby naše deti boli tiež Moslimovia ako on ale ja som proti tomu. On chce pre chlapca meno Hamza čo je arabské meno ja som súhlasila. Ja chcem aby naša dcéra mala meno Emma alebo Lily s tým on súhlasil takže kompromis. Jasne mi oznámil: ,,Ja som Moslim tak aj moje deti budú mať moslimskú vieru!!" Ja som povedala že nesúhlasím a spýtala sa ho že: ,,Môj názor nie je dôležitý pre teba?Ja som kresťanka ja nie som dôležitá pre teba?" Jeho odpoveď? Iba mlčal a to ma dožralo tak som mu povedala ,,kto mlčí ten svedčí!!!!" Asi o 5 minút mi povedal: ,,Ty si dôležitá pre mňa ale ja som povedal deti budú Moslimskej viery" . Čo mám robiť poraďte prosím veľmi ma to trápi a záleží mi na ňom a milujem ho
@silvijam jaaj ty si tiez taky Kolombo ako ja 🙂...vitaj v spolku 🙂.... mohli by nas zamestnat v specialnych jednotkach 🙂.... slecinka cita cita ale rozum stale nenabera....v tom inom smere... ale vies co, nech si ho vezme, a on ju pekne osere za tu jej naivitu.... lebo kto chce kam, pomozme mu tam. ja by som ale o moslima ani hrable neoprela.... pardon..
@miskap2111
ze fesák??? hahaha..tiez obtlstlý prefíkaný chlap v rokoch...
na rozliatym mliekom sa neplace co si navarila to si zjes co ti k tomu clovek ma povedat ? je nad slnko jasne ze moslima nezlomis
@miskap2111
mna by celkom zaujimalo "co" mu povedala ze preco si ma zmazat niektore veci z profilu na FB, ze lebo dala taku temu na MK a zeny tu jej otvaraju oci a upozornuju na neho ze nie je vsetko s nim s "kostolnym poriadkom" ? 🙂....no asi ju "pochvali" za to, ze to dala na verejnu diskusiu a ze hrozi ze si ho preklepne protiteroristicka skupina ci oddelenie 🙂...ako jedna kocka spominala ze urobi...
@ena70 @silvijam tak pokial viem ona to na temu nedala.... nejaka dobra dusa to vyhrabala a teraz sa tu na tom zabavate... urobili ste si z toho zabavu na vikend... ako take supy alebo hyeny... ibaze tie sa vrhaju na mrtvoly a vy na ziveho cloveka.... mozno mladeho a naivneho, krory v zivote nebol mimo domova, tak je dovercivy a veri peknym reciam...aky je rozdiel medzi vami a tym moslimom? ziadny... vy krestanky velke... nezabudnite zajtra nabehnut do kostola.
@patkag Na zaklade toho co si napisala vo svojich prispevkoch mas teraz nasade ruzove okuliare zamilovanosti. To je krasne. No nie nadarmo sa vravi ze clovek by nemal robit vazne rozhodnutia na zaciatku vztahu. A vy spolu pol roka - a aj to v podstate na dialku. Takze sa vlastne poznate minimalne. Je to podobne ako ked si dvaja pisu dlho predlho cez net, stretnu sa az potom sa vlastne zisti ci to ma realnu sancu alebo nie.
Mozno si nasla naozaj skveleho chlapa. Ale planovať svadbu po pol roku s relativne cuzdim clovekom? Je treba sa ponahlat? Nech kludne pride za tebou, mozete spolu zit, spoznavat sa, byt zasnubeni.... Zamilovanost vydrzi cca nieco cez rok. Potom uvidis - aky je osobne, aky je k tvojej rodine, co vravia neho oni (nie predsudky ale hodnotenie jeho skutkov a slov), zistis ci si vie vazit tvoju starostlivost o domacnost alebo ci to povazuje za samozrejmost, ci viete najst kompromisy, ktore vyhovuju vam obom, ci ti vie aspon uvarit caj ked si chora a potrebujes trochu starostlivosti.....mozes si vsimat ako sa chova, co hovori a triezvo nad tym uvazovat. Niet sa kam ponahlat. Mas cas...nechaj si ho. Pokial za istu dobu co ty uznas za vhodnu uvazis ze toto je clovek s ktorym chces prezit svoj zivot, smelo do toho. 🙂 tot moj nazor
PS1: myslim ze ti tu mnohe radime davat si pozor jednoducho preto ze castym dovom rozvodom byva prave to ze ludia prehliadaju skutocne vlastnosti svojho partnera, ospravedlnuju ho lebo si myslia ze laska prekona vsetko... som si ista ze vsetky ti chceme pomoct aspon sa zastavit a premysliet si to kym urobis vazny krok
PS2: moj ocko zastava nazor ze manzelstvo je najvyssi stupen diplomacie 🙂 oproti tomu sa mozu medzinarodni diplomati schovat :D myslim ze ma pravdu... kompromisy su zaklad
@dalal daj pokoj z kostolom, tam ja nechodim....na to aby som mala na vec jasny nazor nepotrebujem behat do kostola... ty zrejme citas len co sa ti hodi, ale vsetky zeny ju upozornuju ale mne uz toto pripada ako fakt ze vsetko vymyslene lebo snad taka tupa baba v dnesnej dobe neexistuje, aby verila dristam cez internet od pochybnej osoby ktoru jakziv nazivo nevidela.... a to dievca uz nema 15 rokov, takze ak ukoncila vysoku skolu tak ma kolko?? aspon 24rokov. a v takom veku uz snad aj nejaky rozum by mal byt.....
@mala_hobitka pekne si to napisala... cista pravda.
@ena70 nelames???? prave si zlomila vieru dievciny ktora sem prisla s prosbou o pomoc... ktora sa neschovala za nicky... a vysledkom je ze si ju povlacila v bahne a este si na nu aj naplula... obrazne... ci sa to nedalo riesit normalne bez fb a odhalovania identit...vysvetlenim a poucenim niekoho kto o tom vie malo...
@dalal
keby ona bola v poriadku tak si do profilu neda "gogotanecnica"...a este obnazene fotky...vies co to je pre araba??? priam magnet.... vrhnut sa na korist...ako taky sup.... asi si nikdy nezila s arabmi alebo s nimi osobne nehovorila... ja ich poznam velmi dobre...viem svoje...a nie na zaklade nejakej letnej dovolenky... tak hlboko by som nikdy neklesla...
...to co ty nazivas sikanou je smiesne.....sikana je nieco uplne ine..... skus sa zamysliet co on robi s nou... to je podvod, zavadzanie, zneuzivanie jej naivity...
@ena70 dufam ze ste teraz happy ty aj vsetky tvoje spolubojovnicky... ste jej ukazali o com je zivot... ze nemozno nikomu verit, na nikoho sa obratit s prosbou o radu alebo pomoc... nieto na spinaveho moslima o kroreho si netreba ani opriet hrable ale ani na slovenky- zeny a krajanky, rovnakeho vierovyznania... 😠 😠 😠
@dalal ale prosim ta ake lamanie dovery dievciny...ty sa zobud laskavo.... tym ze jej povieme pravdu do oci to je lamanie dovery? vzdy ked dostane slovne po papuli vzdy to bude podla teba lamanie dovery? ty kde zijes? v knihách? zivot sa s nikym nemazna a vsetky zeny jej tu len dohovarali tak ake lamanie dovery....
....a zas nechapes.... pisala som ze ja nikoho nelamem v zmysle obraznom ako ze on ten jej moslim ju lame, tak ja na nete takto nelamem a neoblbujem ziadneho chlapa - na vysvetlenie....ja si takto svoju buducnost nestaviam na niekoho naivite....
@dalal nechcem sa nikoho zastavat, ale povedz mi, na co mysli baba, ked ho ani nepozna len cez net, co tu bolo minule spomenute a plus este jasne vyjadril svoje postoje k zene a vychove deti.....je jasne, ze baba je velmi naivna a si vsetko lahko predstavuje... vzdy je sa lahsie vratit z kratsej cesty......
@dalal
len neprehanaj a nezvelicuj... ze sme jej ukazali co je zivot ze nemozno nikomu verit a s prosbou sa obratit.... preco sa nepyta rodicov???? kamaratieek blízkych ludi haa?? preco sa pyta tu? naco si chodi po rady sem? ved týchto ludi sa to tyka najviac nie nas ktore s nou nezijeme...mamy otca sa ma pytat co robit dalej...ti budu trpiet ked bude zle...my nie...nam to moze byt jedno...a zivot, ten je aj o fackách a nie ruzovych okuliaroch, tak nerob dramu z toho, co nie je. este ju poslape a prefacka vela situacii...toto je len slaba kvapka v mori zivota
@jeennyv absolutna pravda... ja si myslim ze ta dievcinka je velmi mlada a naivna, rodinne zalozena... niekto jej pise krasne slova a tomu sa lahko uveri... a tiez si myslim ze sama vie ze nejde o riadny vztah a ma pochybnosti... preto sa pyta tu na fore...
ale vynuchat jej fb adresu, dat tu jej meno a chichunat sa na privatnych fotkach, spiclovat... tak to je teda podla mna nechutne.
@dalal prepac, ale ty si bud blba, alebo blba 😀 nie vobec mi nieje luto, co som napisala ani nebude. To ze mi sme sa tu nanu osopili ako supy , prezije a aj pochopi ze sme to robili kvoli jej dobru a to davam ruku na srdce ze jej zle nechcem, nemam dovod. , dobre je aj to ze ta baba nasla jej profil na fb, aspon sa to dalo fakt ze preklepnut. Alebo jej fakt mame radit, ako sa ma vydat a zit stastne s muzom ktoreho videla cez net? Takyto risk jej mame odobrit???? A v druhom rade mi fakt neni jedno, ze sa tu kvoli takejto naivnej slecne budu premavat Mohamedi alahovi, ktori silne veria v toho ich boha.
@ena70 aha takze ked ju zivot prefacka tak preco by si aj ty nepridala... to je pekna teoria.. niekedy je lahsie sa zverit cudziemu cloveku ako vlastnej rodine... ak je rodina z oravy co bude vediet o moslimoch... mozno chcela pocut od tych dievcat ktore takyto vztah zazili, alebo ziju v zmiesanych manzelstvach....takze ak si myslis ze tema nie je vhodna mas pravo robit to co robis???
@dalal mne osobne je jedno ake tam mam fotky ci co tam robi...to neriesim, ale uz aj malym detom vstepuju dnes do hlavy, ze proste velmi osobne infocmacie neposkytovat,taktiez opatrnost na internete atd.... ako tu poniektore pisu so svojou otvorenostou na fb je skutocne lahkou koristou..... nic v zlom, ale niektorym ludom niet pomoci pokym na nich nezahucich alebo im to razne nevystvetlis....a po dalsie hlasi sa za krestanku, ale nema problem hned tu riesit moslimstvo a atd... kde je potom jej viera...si neuvedomuje ako je zas taka viera moslima neoblomna, predsa ide o velmi radikalizovane nabozenstvo...zbytocne to rozpisovat, to kazdy vie.... ja zastavam nazor, ak nechces aby o tebe nieco vedeli nedavaj to na net resp. na fora a rozne stranky sa neprihlasuj cez osobne maily atd...
Gogotanečnica je len kamarátska prezývka zo strednej školy ktoré bolo vytvorené skrz môjho priezviska mám doma aj tričko s tým názvom ako spomienku na strednú školu. mala som to tam ako spomienku na strednú školu nič viac. A zmazala som to po prečítaní týchto tu príspevkov. Ja som naozaj chcela len poradiť prečítať si priateľskú radu vidieť iný pohľad na vec ale niektoré ste mi dali "pekne" pocítiť čo si o mne myslíte až do špiku kostí to vám poviem . Nechcela som nikomu ublížiť ani nikoho uraziť. A k mojej váhe lebo aj to tu bolo spomenuté už dlhšie sa snažím schudnúť pre seba lebo sa takto necítim dobre. Ale nie vždy to ide ľahko chce to čas a pevnú vôľu. Mám veľkosť XL. Deti nemám mám problém mať deti ale dá sa odstrániť a budem môcť mať ale to od témy. Áno som citlivá dosť ma tieto príspevky vzali. Som z nich smutná.
@dalal normalne nazory mala na 5 stranach...... moja kultura prejavu sa vplyvom extremne pribrzdenych nazorov meni, bohuzial, a tejto slecne sme sa fakt od zaciatku snazili prejavit pochopenia a poradit, no ked napisala ze ho vlastne pozna len cez net, ti poviem ze normalne som sa zlakla.... a to doslova...
toto je nad slnko jasne, ze ten chlapik sa cez nu skusa dostat do Europy, a skusal to asi na stovky bab, len tato oravska slecna mu nejako skocila na lep. A stacilo mi fakt vidiet jeho prispevky..... vies, hovori sa ze nie kazdy arab je zly a terorista, len kazdy terorista je arab 😀 och ta moja kultura
@jeennyv este raz mas pravdu.. opatrnosti nikdy nie je nazvys... prave preto ze osoby ako ena70, silvjam a ta baba ktora to nasla existuju a zneuziju osobne udaje... vzdy sa vravi ako sa mas chranit a zamykat osobne udaje atd... pred roznymi uchylakmi ktori ich mozu zneuzit... ale co tieto baby urobili???? presne to iste.... zneuzili osobne udaje a uverejnili ich na verejnom fore!

@silvijam veru, fešák to tam dnes maže riadne- od rána zmizla aj viac ako tretina pôvodného obsahu, čo tam mal na FB.