icon

Moslim a kresťanka

patkag
13. mar 2015

môj budúci manžel ktorý je Moslim a ja som Kresťanka tak on chce aby naše deti boli tiež Moslimovia ako on ale ja som proti tomu. On chce pre chlapca meno Hamza čo je arabské meno ja som súhlasila. Ja chcem aby naša dcéra mala meno Emma alebo Lily s tým on súhlasil takže kompromis. Jasne mi oznámil: ,,Ja som Moslim tak aj moje deti budú mať moslimskú vieru!!" Ja som povedala že nesúhlasím a spýtala sa ho že: ,,Môj názor nie je dôležitý pre teba?Ja som kresťanka ja nie som dôležitá pre teba?" Jeho odpoveď? Iba mlčal a to ma dožralo tak som mu povedala ,,kto mlčí ten svedčí!!!!" Asi o 5 minút mi povedal: ,,Ty si dôležitá pre mňa ale ja som povedal deti budú Moslimskej viery" . Čo mám robiť poraďte prosím veľmi ma to trápi a záleží mi na ňom a milujem ho

morning
15. mar 2015

@svetluska82 Ak by si videla fb profil vysnivaneho manzela @patkag, tak by si sa zhrozila tak isto, ako keby to bola fb stranka pokrsteneho Joza z Hornej Dolnej. Takuto prezentaciu nemoze mat mierumilovny clovek, a je jedno ci moslim, krestan, hinduista alebo zid.

alice107
15. mar 2015

http://casprezeny.azet.sk/clanok/112994/marcela...

slecna zakladatelka, tu si precitaj tiez v tomto linku,ako dopadnu zeny ako ty s moslmskymi manzelmi.
a to v tomto pripade tato marcela poznala svojho araba/lekara/ na sk. atam aj mali nastastie vtom velkom maratrazme, sobas.

inak by dopadla este horsie.

vies, mentalita je dolezity fakkor.

a ked sa k nej prida este islamska ideologia vo forme vychovy a sposobu myslenia toho muza, tak problem pre taketo´´ marcely´´ je predprogrramovany.
a doplacaju na to ich deti.

dalal
15. mar 2015

@jemena no tak teraz sa mylis... vies ja som pati pisala ip a varovala som ju pre podobnymi lovcami dovercivych dievcat ktore nemaju skusenosti s podobnymi osobami... takze v ziadnom pripade nejde o nijake obhajovanie...takze dakujem za nazor...

mircalla
15. mar 2015

ja uz v pokracovani tejto diskusie nevidim zmysel
@patkag povedz to rodicom, uvidis, ze ti nepovia nic ine, ako tu....to si mala urobit ako prve

valy
15. mar 2015

@vanesa1995 a tym príspevkom si chcela co dokazat, ze nam tu nadavas? 1995 je rok narodenia?

mawka
15. mar 2015

prave preto, ze som vystrcila nostek zo slovenska a zazila uz kadeco a prave preto, ze nie som odchovana ani na novom case, topkach a podobnych mainstreamovych mediach, by som do takeho niecoho nesla. a zvlast nie, ak by ma namotaval niekto tak militantne zalozeny a cez internet. bez osobneho stretnutia. tiez tu mam v panelaku moslimsku rodinu, ktori si tu otvorili podnikanie a cez sezonu tu funguju a mimo sezonu sa vracaju do macedonska. ale su slusni, nepotrebovali sa pretlacit cez naivnu zenusku zo slovenska. presli si byrokratickou torturou sami, maju moslimske zeny. tiez sa museli naucit, ze sa nevylieva voda z balkona na druhom poschodi a ze sa schody neumyvaju systemom vylejem hore kybel a stecie dole. tiez sa museli naucit nebyt hlucni. tiez sa ich maly vola hamza. inak rozkosne dieta. ja proti nim nic nemam a pride mi uplne fajn, ze sa asimiluju na nase kulturne zvyky. pretoze oni sem prisli podnikat, zarobit a nie tu sirit ich nabozenstvo. to je krapatek rozdiel. kdezto hentaki militantni magori, ktori velebia allaha online a cituju verse o krviprelievani a bojoch a ako budu spaseni a ako zlikviduju vsetko, co neni v sulade s islamom, to uz mi teda normalne nepride. postovat nasilnu smrt na fb a pritom citovat allaha je v poriadku?? toto mi v poriadku nepride. ale u mna v zasade plati, do ktorej krajiny idem zit, preberam ich zvyky a nenutim, aby preberali oni tie moje a plati to aj naopak. ked chce sem prist ina kultura, nech sa prisposobia. a urcite by som neporovnavala moslima z byvalej juhosky s militantnym moslimom z egypta ci z podobnych krajin...
@vanesa1995 mojka a teba co mrzi? mas potrebu si kompenzovat svoju frustraciu tolkymi vykricnikmi? vseobecne plati, ze staci jeden, maximalne tri. ale tieto tvoje, no dievca, ty si sa tu na nas pisomne riadne vykricala. gramatika nula bodov, uroven prispevku asi tak 4. trieda na ZS, tak mi vysvetli, preco by sme ta mali citat? 😉 dychaj, dievca, dychaj

silvijam
15. mar 2015

Mne sa tak vidi, ze niektore zeny , ktore ziju s moslimami (teraz nemyslim vsetke, samozrejme, ze sa moze najst aj nejaky normalny), ale vacsina z nich trpi tzv. stokholmskym syndromom.... aj teraz jedna baba likuje prispevok tej vanesy co pisala na predchadzajúcej strane, pricom pred par tyzdnami pisala prispevok, podotykam ze zije vo viedni s moslimom, ze isla kupit rozky rano, pricom je tehotna a ked dosla tak ten jej nanu, ze s kym sa bola stretnut.... , co viem, aj tie baby co poznam z UK, co maju alebo mali moslima, oni ich stale obhajovali, len neviem preco potom boli take stastne, ked sa ich zbavili , doslova plakali od stastia. Preco ten Patkin moslim na fb stale len Alaha spomina, preco tam nieje k najdeniu jediny status napr. o tom, ze je zalubeny a pod???

yanni
15. mar 2015

@svetluska82 ale ano ved sa nik nehada.Poznam takych tu v DE neurekom. On akoze zaraba v zahranici, doma ma zenu a deti, ale to to vobec netankuje. V zahranici si uziva, pijatika, disky, zeny atd. A na otazku, preco si neprivedie aj zenu a deti, ved tu by sa mali vsetci lepsie, ti odpovie, naco, ved sa maju doma dobre a on by si nemohol robit co chce. Na jednej strane sa hraju na svätuskarov, nabozenstvo a zvyky im nedovolia to a to a na druhej strane sa ku.....

libka1
15. mar 2015

@vanesa1995 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😉

patkag
autor
15. mar 2015

Moji rodičia o tom vedia a nesúhlasia s tym keď chcem byt s nim tak nech najskôr spolu zacneme byvat na Slovensku nejaky cas a potom sa uvidí ci si budeme rozumiet a ci to bude mať význam do budúcnosti

lavinis
15. mar 2015

@patkag no aspoň, že tak...záchvev rozumu

alice107
15. mar 2015

SILVIJAM uplne presne napisane.
vies , uz to tu bolo mohokrat spominane,ake zeny si vyberaju ti moslimovia
.zeny s nejakym problemom a teda aj nizkym sebavedomim

u toho muza hladaju barlicku, o ktoru sa mozu opriet.a on im tu iluziu dava

no a takej zene sa vidi, ze prave zivot s tym muzom je stastie, co ju postrehlo a moze zmenit zivot, aky vedie.
o toto tu u takej zeny ide.

takze pokial s tym muzom ziju, tak budu vzdy stat aspon verejne na strane jeho zivotneho nahadu. hanbia sa totiz za to, ze drviva väcina ludi ma o tychto jedincoch, ku ktorym parrti aj muz a deti tychto zien , negativny postoj.

miskap2111
15. mar 2015

@patkag veľmi správne - poslúchni svojich rodičov, dobre ti radia. Nepokaz si život. Bude ťa to bolieť, keď sa s ním rozídeš, ale ver, prejde to. A nech ťa radšej bolí tento rozchod, ako prípadné následky toho, čo by ťa čakalo.

romanovic
15. mar 2015

@vanesa1995 kravy su s Y na konci. Odporucam si zopakovat pravopis pred pisanim plamennych vyziev, lebo vzbudis iba smiech a to myslim, ze nie je tvojim cielom...

morning
15. mar 2015

@patkag sedis pri compe a lajkujes tu o 106. Opakujem teda svoju otazku, aky mas nazor na vsetky tie zbrane a nasilie na jeho fb profile. A kedze (vraj) o tebe vie jeho matka v Egypte, vie uz tvoja mamka o nom?, Ukazala si im ako sa prezentuje ?

alice107
15. mar 2015

no slecna zakladatelka, tak ho ak chces ho pozvat na sk, tak musis na to splnit aj materialne podmienky.mas ich?

mas byt? mas prijem taky,aby si mohla preukazat, ze ho budes zivit na cas, ked on aj ako tvoj uz manzel nemoze isty cas na sk pracovat? alewbo pojdete na krk tvojim rodicom?

a na soc.davky mozes zabudnut na sk. musis podpisat vyhasenie, ze nebudete ziadat ziadne davky
inak spraca narok na viium.
to mas take skvele zamestnanie, materialne zazemie ze araba uzivis?

a kde sa budete sobasit? masfin.podmineky na to,aby si ho pozvala na sk? to totiz taki muzi inak nedostanu viza
avegypte mas na to, ist tam sa sobasit? aked mas, vies ake zakony tam su? ze vase manzelstvo bude brane podla eg.zakonov
spamätaj sa ty naivka. inak dopadnes katastrofalne.

ty si neskonale naivna, neznala,a lahkomyselna zena. ako male decko sa spavas a myslis.

dopadnnes prave atak ako tie ostatne ´´marcely´´.

lavinis
15. mar 2015

@alice107
@patkag
ďalšia vec je, že povolenie na pobyt nie je také jednoduché získať, aj keď sa zosobášite, tak sú tam podmienky na to, aby to povolenie na pobyt na SK získal (napr. žiť určitý čas v spoločnej domácnosti, musí tiež byť na Slovensku legálne, tento proces trvá niekoľko mesiacov). Jedine, ak by si tu našiel prácu alebo študoval, tak by to bolo jednoduchšie. Čo sa samotnej svadby týka, treba mať dokument,y ktoré su súdne overené súdnych prekladateľom a superlegalizované v jeho štáte (ak bude svadba na Slovensku).
Čaká ta veľa vybavovania a administratívy, pokiaľ tvoj drahý milovaný nemá našetrenú peknú sumu peňazí, tak kto to zaplatí? a kto bude platiť výdavky na život tu?...skončí to tak, že ti navrhne, aby si prišla tam.

andy04
15. mar 2015

Nejak sa to tu odklana od témy... Moslim zlý moslim dobry.. Ktorá z vas co ma moslima ho poznala cez internet a po pol roku plánovala akého vierovyznania budu deti? A chlapa s podobným profilom.
Prečo porovnávate chorvátskych alebo bosnianskych molsimov s Egyptom... Je tam sakramentsky rozdiel vo zvykoch.. Nebaví sa tu nik o vašom šťastí ale o tom do coho sa chce vrutit zakladateľka.. A tam musi každá z vas uznať ze by si mala dobrodružstvo dobre rozmyslieť a hlavne sa informovať na co bude mat ako jeho žena po rozchode pravo.. Na deti urcite nie A takto jasne to žiadna este nepovedala.. Tiez nevie ze pri sobáši moze podpísať hromadu papierov "len taka formalita" ktore jej raz mozu velmi skomplikovať život.
Takze oháňať sa "môj je iny" je tu od témy.. Radšej by ste ju mali upozorniť na co si ma dávať pozor aj ked to bude pravdepodobne nanič platne

silvijam
15. mar 2015

Ale mne je aj smiesno, lebo ona si mysli, ze je to len tak lahko sa vydat. On nikdy nebol na Svk, ona asi nebola vobec nikde, a ked tak urcite nie v tych arabskych krajinach.... cisto prakticky sa nikde nemohli stretnut, ona si mysli , ze vsetkych uradom prejdu cez rozum a kazdy je tak blby, ze uveria, ze to je cista prava laska a o nic postranne tam nejde. 😀

morning
15. mar 2015

@patkag pochybujem, ze si rodicom nieco povedala. Ako poznam chlapov z Oravy, tak to by si doteraz nesedela tu na konovi, ale uz lezala na pohotovosti.

lavinis
15. mar 2015

a ak sa bude vydávať tam...známa si dala superlegalizovať a preložiť dokumenty na svadbu s cudzincom v zahraničí (mimo EU), zatiaľ ju to stálo 500 EUR.

neviem, ako je to v rôznych moslimských krajinách, ale napr. v Iráne musí žena/muž, ktorá si berie Iránca/Iránku prejsť na moslimskú vieru.

alice107
15. mar 2015

LAVINIS; mylis si ma so zakladatelkou mam taky dojem. 😉

ja to predsa dobre viem. viem aky je zakon o pobyte cudzincov na sk ,akj ake doklady podla zakona treba na uzatvorenie manzelstva c cudzincom mimo eu.
ja som to zakladatelke napisala jednoducho, pretoze ona tak mysli.

je nic nepovie znenie zakonov zial.
ved citas, aka je neznala .a povedat ani poradit si neda.ako podbne zeny vlastne vsetky.

ale potom bude na kolenach prsit rodicov, ba jej pomohli

ona ma jedine stastie.ze je nemajetna ak rodiccia jemho nepozvu a neposkytnu mu adresu tr.pobytu , tak ci tak viza na pozvanie nedostane.a ine nedostane tiez/turisticke , ci za ucelom podnikania ci studia/.
takze on kalkuluje len stymi pozyvacimi a neskor za ucelom zlucenia rodiny.

eva8
15. mar 2015

@svetluska82 v akých výnimočných prípadoch povoľuje korán bitku ženy?

lavinis
15. mar 2015

@alice107 nie, nemýlim, ja som nadviazala na tvoj príspevok a označila som aj ju 😉

lubkavargova1
15. mar 2015

Ze aspon rodicia maju rozum

svetluska82
15. mar 2015

@eva8 si nasttuduj

eva8
15. mar 2015

@svetluska82 prosím ťa, napíš mi, ty sa tak znalecky vyjadruješ

alice107
15. mar 2015

EVA8 ona mysli pravdepodobne suru, ked treba zenu ´´vychovat´. .´´.a neposlusnosti tych /zien/ ktorych sa obavate, ......... bite ich......´
CIZE NIE VYNIMCNY PRIPAD:ALE BEZNY ::

svetluska82
15. mar 2015

@eva8 nemam cas to hladat. Mame navstevu. Ak by som to napisala z brucha tak sa tu chytate kazdeho slovicka.Koran je prelozeny tusim aj do cestiny a dostupne pasaze o manzelstve z neho ns nete

eva8
15. mar 2015

@svetluska82 písala si to, tak to vysvetli, alebo píšeš len aby reč nestála? môžeš po návšteve, ale budem rada