Moslim a kresťanka
môj budúci manžel ktorý je Moslim a ja som Kresťanka tak on chce aby naše deti boli tiež Moslimovia ako on ale ja som proti tomu. On chce pre chlapca meno Hamza čo je arabské meno ja som súhlasila. Ja chcem aby naša dcéra mala meno Emma alebo Lily s tým on súhlasil takže kompromis. Jasne mi oznámil: ,,Ja som Moslim tak aj moje deti budú mať moslimskú vieru!!" Ja som povedala že nesúhlasím a spýtala sa ho že: ,,Môj názor nie je dôležitý pre teba?Ja som kresťanka ja nie som dôležitá pre teba?" Jeho odpoveď? Iba mlčal a to ma dožralo tak som mu povedala ,,kto mlčí ten svedčí!!!!" Asi o 5 minút mi povedal: ,,Ty si dôležitá pre mňa ale ja som povedal deti budú Moslimskej viery" . Čo mám robiť poraďte prosím veľmi ma to trápi a záleží mi na ňom a milujem ho
@eva8 no mozem sa Ti venovat. Bitka sa dovoluje vo vynimocnych pripadoch. Napr. važny spor, ale predtym musi muz napomenut zenu, že konala zle. Ak sa jej spravanie nezlepsi, opusti ju v posteli ale kazdodenné cinnosti vykonavaju spolu, ciže len spi v inej izbe ( to je uz z pohladu moslimky obrovsky trest), a treti je bitka, ale je jasne napisane ze vo vynimocnych priadoch a nikdy sa nesmie dotknut tvare zeny, nesmie jej sposobit žiadne zranenie a modriny a nesmu sa pouzivať znevazujuce slova a vulgarizmy.
Ja nie som moslimka a dokonca mam muza slovaka jak repa 🙂 Len sa tomu venujem a co to studujem o inych kulturach. 🙂
Patke chyba akt zasnubenia, a ine veci, ktoré ich viera pozaduje. Podla mna on uz ma davno vybranu manzelku, to sa vacsinou robi v detstve a zas na druhej strane ak je chudobnejsi tak zenie po europanke aj kvoli tomu, že nemusi zaplatit dost vysoke veno.
http://novotnyjiri.blog.idnes.cz/c/193779/Navod...
tu su uvedené aj niektore dôvody, na bitku islamskej ženy... hrôza, dokonca vraj žena je bitkou poctená.
na dedinach su jednoduchi ludia a fakt zeny biju aj za kazdu somarinu, Koran si vykladaju zle. V mestach uz nie su taki radikalni a vzdelanostne na tom lepsie, aj ked aj tam sa najdu vynimky. Poznam par manzelstiev krestanky/ moslima a ja by som v takom zvazku nedokazala zit, pretoze som korieristka a take oni nemusia.
@jemena fúha, tak to je fakt brutál.. Ani sa teraz nečudujem, prečo sa všetky tieto ženy tak zastávajú svojich vzťahov s moslimami- veď keby povedali niečo iné, tak by vlastne priznali svoju chybu a vinu.
@jemena silna kava:( fakt
@lavinis koran vlastne nadvazuje na stary zakon..
@svetluska82 ďakujen za vysvetlenie, naozaj. Pani z knižnice v mešite ešte spomenula, že môže aj nekomunikovať s manželkou, poprípade neprijať jedlo ňou pripravené.... Ale mňa zaujímajú tie výnimočné prípady konkrétne, kedy je povolené biť manželku. A kto určuje, či je prípad výnimočný, či nie. A podľa mňa sa napomínajú deti pri výchove. V rovnocennom vzťehu je debata a nie tresty
@eva8 treba si uvedomit jednu vec, zjednodusene povedane, islamsky pravny sytem je s islamom ako s naboenstvom prepojeny...ako keby sa nase zakony riadili podla biblie..takze vsetko sa opiera o koran a o sunnu,..k tomu sa pridali kijas a idžmá, to sú anologické odvodenia už z podobných pripadov, ktoré sa stali a zhoda ucencov...to znamena, ze sud rozhoduje podla velmi zloziteho prepojenia...navyse, ich vyklad koranu a sunny sa riadi roznymi právnymi skolami...ved islam vznikol len v 7.storoci, je to najmladsie nabozenstvo, nadviazane na judaizmus a krestanstvo...cely "problem" je v tom, ze to cele stoji na svatom pisme...takze pre nich je koran zakonom, nielen vierou..bzene veci riesi immám, čo je ako farár u nás..alebo potom civilne súd, ktorý ale rozhoduje podla toho, akou pravnou skolu sa ta ktorá krajina riadi...je to zlozite
@dalal ked som mala na navsteve známych, ktori ziju v takomto zmiesanom manzelstve, on, moslim, ked sme sa bavili o domácom nasili,nakolko v tom pracujem, on ze co to tu mame za prasata...to je fakt o kazdom tom konkrétnom cloveku..a ked sa opytas 100 moslimov, kazdy ti da inu odpoved..preco?..lebo kazdy sme iny a kazdy z nich si z koránu vyberie, co sa mu hodi...len si otvor nasu bibliu, ak pojdes slovo po slove, no neviem, neviem, ako by to tu vyzeralo, keby sme boli cirkevnym statom a kazdy by si svate slovo vylozil po svojom...vid vsetkych tych, co vyznavaju to, co u uz bolo spomenute, o tej roli pohnojenej..a to sme krestania..ja nikoho nezastavam, iba vysvetlujem podstatu veci
@ivivaiveta samozrejme.... velku ulohu v tom zohrava vzdelanie, inteligencia a rodinne prostredie z ktoreho clovek pochadza... aj ked vynimky sa vzdy najdu...
http://www.libertaddigital.com/sociedad/el-iman.... V Španielsku tiez písal iman egyptského pôvodu podobnú knihu. A išiel do basy. Odporúča trstenicu.. Toto správanie je rozsirenejsie ako si niekto mysli a to sme v Európe
@eva8 toposudi len muz pripadne jeho otec,brat....slovo ma otec ako najstarsi...preto sa to vmnohych pripadoch da lahko zneuzit. Vyspeli a pozapadneni moslimovia to az tak radikalne neberu ale niekedy aj im vystreli ruka. Jednamoja znama zije v egypte a je vydata za egyptana. Robi delegatku a raz sme boli na vylete a ona sa zalovala kolegovi-mlademu chalaniskovi ktory mal realne nazory na ine veci ze muz na nuhrozne nakricsl pre banalitu -ze isla von na nakup a nedala mu vediet. A ten chalanisko nechapacka kukol a zadrel zevto preto lebo sa o nu boji. Potom sme havarovali ale nic vazne tak volaka muzovi na piaty krat dvihol a ked mu povedala ze co sa stalo tak nakrical ze keby bola doma a nie v praci tak sa to nemuselo stat. On nesuhlasi ze pracuje lebo je to ponizenie od zeny. Lebo chlap ma zatobit peniaze pre rodinu a kazfy z jeho znamych na nich kuka divne ze si nevie s nou urobit poriadok. Takze taky priklad na zamyslenie.ina mentalita
@dalal no rozvod je velmi zlozity ak sa chce rozviest zena.tsm to trva roky. Ak sa chce rozviest muz len 3krat povie pred 2 svedkami vzdavam sa ta.
@svetluska82 ja viem... preto si treba poriadne preverit do coho clovek ide.... precitat, pozistovat, navstivit rodinu .... treba vidiet ako sa otec sprava k matke... a najlepsie ostat v europe najma kvoli detom.... je to omnoho tazsie a vyzaduje to ovela viac kompromisov a tolerancie....ale su aj zmiesane manzelstva ktore su stastne a ktorym to vyslo...

@svetluska82 prepáč za to moje "aby reč nestála"