icon

Môže muž ísť na chatu pred pôrodom?

6. dec 2024

Zeny neukamenujte ma. Len sa chcem opytat na vas nazor, ja sa vitim previnilo, ale sa aj bojim.
Mavam uz 3dni bolesti menstruacne. Asi poslickovia. Ale vsetci vieme, ze uz to moze kedykolvek prist (porod).

Keby vam muz povedal, ze ide na noc na chatu hrat xbox s kamaratom a ze si da pivo a rano pride, tak ako by ste to vy brali?
Nikdy som nemala problem s tym, ked isiel. Ale predsa som uz v 9mesiaci a nepride mi ok takto behat, ked uz mozem hocikedy porodit. A riesit sanitku kvoli tomu, ze moj muz si dal pivo a ja rodim, by som nechcela.
Ako to mali vasi muzi? Ze uz ked ste boli takto pred koncom, tak boli pri vas a "triezvi"?

ina2405
6. dec 2024

Môj si chcel posledný týždeň môjho tehotenstva dať pohár vína a stopla som ho, že určite vydrží do pôrodu. Aby som nemusela s odvozom do nemocnice prosiť druhých ľudí. Normálne to pochopil.

autor
6. dec 2024

@sara07 porodnej saly sa neboji. Bol uz pri prvom porode. Ku svoktovcom nemozem ist, kedze mame jedno dieta, ktore nikdy v noci nespalo inde ako vo svojej postielke vo svojej izbe.
A ano, opytal sa, ci tam moze ist. Hned som mu to zavrhla, ze ci je normalny. Zobral to tak, ze ok nepojde. Uz minuly tyzden bol takto cez vikend od 17tej na chate a prisiel na druhy den o 9tej rano. Vraj to uz bolo posledny krat co vtedy si dal pivo (6 piv) a dnes uz vymyslal zas, ze tam pojde.

simona1306
6. dec 2024

ja som rodila v januari, ale uz cely december moj manzel nechodil nikam a pivo ani ziaden alkohol nepil ... dokonca aj silvester sme stravili doma dvaja bez alkoholu.

sara07
6. dec 2024

zobrala by som sa pekne na noc k svokrovcom, nech tam maju krásnu noc, a nech si synáčka dajú do poriadku ked nechceš aby chodil a chodí ,ked teda si nedá povedat a neberie ohlad na tvoj strach a želania . páč by z neho neubudlo keby vynechal tieto aktivity
iné je že ti to nevadí
ovšem uvedom si že rodiť just môžeš aj ked bude v práci , to potom čo

svetlonos
6. dec 2024

@veselo_neveselo
ake kludne môže aj za za hodinu. Keby nie som v nemocnici, neberiem to ako kontrakcie ale tvrdenie brucha ako keď som bola doma. Nemala som okrem toho tvrdnutia žiadnu minibolest, skutočne nie. Realne bolestive kontrakcie nastali po prasknuti vody a do 30-40 minut som porodila. Teda ak by jej praskla voda a šlo to tak bleskovo ako u mba ľavého tej mojej kamosky, tak do hodiny ma porobené- a asi doma pri ďalšom dietati. Ja si úprimne neviem predstaviť v tej fáze pi oddelení vody a uz mega kontrakciami a vytlačenie nasadiť do auta, ist do nemocnice. Uz ken z tej predstavy ma chytá panika.
A teda myslím triezvo a v 35 tt som ešte tancovala do rána na svadbe. Len som bola som sestrou dohodnutá, ze keby niečo okamzite ma vezie do pôrodnice.
Len ti treba myslieť triezvo, to nie je preháňali ale oprávnené obavy.

autor
6. dec 2024

@sara07 uz ide byt doma. Akurat dne sbol posledny den v praci. Potom ide so starsou na matersku.
Ja som mu len povedala, ze sa asi musim zacat stazovat jeho rodicom, aby s nim spravili poriadky. Lebo mne toto normalne nepride, aby chodil takto pred koncom tehu kadetade.

miamaria
6. dec 2024

Môjho muža takto volala partia na futbal do Nemecka, odchádzali v nedeľu, nadránom v pondelok sme šli do pôrodnice v termine, povedal chlapom, že nikam nejde s nimi a dobre urobil

lenkakoc444
6. dec 2024

Mne by to nevadilo, ale spolu by sme dohodli plan B co ak by nahodou. Tvoj muz ma ist s Tebou do porodnice ci zostat doma s malym? Kedze obidve funkcie nemoze robit tak predpokladam, ze uz s niekym si dohodnuta, ze bud Ta odvezie alebo sa postara o starsieho.

colsami
6. dec 2024

Ved nech ide, ale nech nepije. Ak by nieco, vie sadnut do auta. Moj muz tak sam chcel uz ku koncu niektore akcie vynechavat. Este tyzden pred porodom isiel na velku oslavu na chatu kamosovi na 40. Poslala som ho, nevidim v tom problem, cesta autom bola cca hodina. Jedine to sme sa dohodli, ze proste ak zavolam, sadne do auta a pride. To samozrejme znamena, ze nepil.

Nech kludne ide muz na chatu hrat si xbox ak to nie je na druhom konci slovenska. Len sa dohodnite ze bude pit nealko 🤷

ivangeline
6. dec 2024

Mali by ste zapracovať na vzťahu… a čím skôr, keďže bude druhé dieťa takto rýchlo.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
januska12323
6. dec 2024

@svetlonos mám po ruke celú rodinu, aj keby som hneď teraz musela utekať na pohotovosť nepotrebujem pri tom triezveho muža, nemusíš urážať keď nevieš ako to mám ja.

katica06
6. dec 2024

Ťažko si predstaviť takýto stav, ja som pri druhom tehu už v 36tt bola po pôrode, ale môj muž by nikdy nevypil za večer 6 pív, ani by nešiel hrať s kamošmi na chatu či som tehotná, či nie, či máme doma malé deti či nie , bol pri mne a bol mi 100%oporou

domka222
6. dec 2024

Nečítala som komentáre. Ale to ako keby si povedala cca 80 ročnému, nerob nič, lebo môžeš zomrieť. Sťažovať sa rodičom? Však si to vyrieš ty,nie rodičia, čo s ním už nie sú.

autor
6. dec 2024

@lenkakoc444 muz ide ku porodu, takze by ma odviezol do porodnice a svokrovci by isli strazit malu.

autor
6. dec 2024

@colsami popravde, on by mi povedal, ze si da nealko, ale podla mna by ho chlapi ukecali na pivo 🙈

autor
6. dec 2024

@katica06 ja som prvu rodila v 34tt. Teraz mam este aj tachykardiu (na internom namerany tep 143) a som anemicka. Cize mi pride hocikedy zle bud na srdce alebo od nizkeho tlaku.

autor
6. dec 2024

@domka222 lenze niekedy mi pride, ze potrebuje pocut nazor aj ostatnych.

ivana3111
6. dec 2024

Ja som v 40t a tiež čakáme , kedy sa to spusti, muz už mesiac robí len z domu a skoro nikde nechodí, aby bol po ruke ,keby trebalo ale napr. Mali z prace 2 večierky aj s večerou atd , tak sme proste dohodnutí ,ze dôjde za max 15min autom domov ,ak bude treba. Cením si, že doteraz a vlastne aj teraz to berie dosť zodpovedne ale chápem ho na xruhej strane, že sa chce ešte socializovat. Da si večeru, nealko, pokeca a keby niečo sa dialo ,je rýchlo doma. To je ale ina situácia ako u vás a teda ak by som mala doma 1.5rocne dieta a toto by mi povedal muž, že ma v plane :D bola by som riadne nasrata a keby som aj išla rodit, ani by som mu nedala vedieť...

loliki
6. dec 2024

Buď v pohode. Tvoj muž je rozumný chlap. On tehotný nie je, tak si dá to pivko. 🙂 Sanitka je 100x lepšia, než riešiť kontrakcie v aute pri manželovi, ktorý šoféruje.

svetlonos
6. dec 2024

@januska12323
ja ta neurazam a dokona mam rada tvoje príspevky v iných temach a beriem ta, ze si v pohode práve.
Ale toto je dôležitá informácia, ktorú site ty vieš ale si nenapísala.
Keby mam naokolo a ako autorka blízkych, tak to toľko netiesi a ja už vôbec nie.
Nech kludne ide, pokial je inak ôk, ved odrodim aj bez neho. Ja kludne muzovi doprajem. Ale niekoho vo vedľajšej dedine v takejto situácii je ine ako mat segru adt fakt blízkeho a okamžite na pomoci. Vobec som nemala v plane ta urážať.

sisaka
6. dec 2024

Porodila som dve deti a manželia sme 26 rokov (to aby som sa vyhla útokom o bezdetnosti a stave), nikdy som nežila v takej sociálnej izolácii, žeby som bola odkázaná len na muža a nikdy sme si žiadne akcie s inými ľudmi nezakazovali.
Osobne by som nemala problém, keby išiel s kamarátmi na chatu, nepáčilo by sa mi keby chodil každý víkend a ožierať sa tam, bez ohľadu na to, či by som bola tehotná alebo nie. Keby chodil pár krat do roka a dal si pár pív nemala by som problém.

danyelia
6. dec 2024

Jaaj, nechaj ho nech ide, keby niečo, zoberie si taxík...😁 Neviem, no chceš aby teraz cca 6.týždňov sedel vedľa Teba ako psík a ,,čakal,, kedy to na Teba príde? Pokiaľ sa neopíja do plazenia, nechaj ho žiť...

domka222
6. dec 2024

Názor ostatných? Hádam má svoj rozum. Nikdy som otca detí neobmedzovala,ak chcel niekam ísť. Vždy tu je aj sanitka a to,či to on stihne je už jeho vec.

ariannazara
6. dec 2024

Môj muž bol v nemeckú porodila som 2 týždne skôr večer mi odtiekla plodová voda a odviezla som sa sama do pôrodnice. Prišiel 2 dní po porod, mne by to nevadilo

janinah
6. dec 2024

Inak ako ďaleko je tá chata?

t1nusa
6. dec 2024

kriste ženy, nerobte z každého chlapa debila… za mňa to nie je nič nenormálne, keď sa chce ísť chlap odreagovať a áno, predstavte si, že xbox je jedna z možnosti (keby môžem, tiež sa na to dám nahovoriť, nemusí to baviť len malé deti ☺️)… ale samozrejme má to jedno ALE - ak máš, milá autorka, bolesti a myslíš si, že by to mohlo prísť už kedykoľvek (vzhľadom na to, že už jeden pôrod za sebou máš) na tvojom mieste by som sa s chlapom dohodla, že teda ísť môže (jeden večer neuškodí), ale pivo bez alkoholu, v prípade, že k niečomu dôjde, aby bol plne pri vedomí a vedel ťa doprovodiť… na druhej strane - ty sama musíš vedieť či si s tým v pohode aby išiel alebo si vyslovene proti

kitycat
Autor odpoveď zmazal
lenkakoc444
6. dec 2024

Tak v tomto pripade by som to vobec neriesila. Ak to na Teba v nejakom velmi vynimocnom pripade pride tak mas aj odboz aj o dieta postarane. Nechala by som ho nech ide ak chata nie je velmi daleko, ze si vie zobrat taxi do porodnice keby daco. Prip. Ak nechces byt sama doma tu jednu noc nemoze dojst svokra, mama, kamoska k Vam?

kitycat
6. dec 2024

Ja som predcasne v 36+1 porodila, to samozrejme nemusi byt tvoj ptipad, aj tak dom bola navacsinu sama lebo do porodnice na kontrolu ma vzali bez neho a nenapadlo nas, ze to je ONO. Ved nech di da pivo aj xbox nech do zahra. Keby nieco, tak taxiky existuju

AHA oprava, tak 5-6 piv by si mohol panko odpustit, a ty sa tiez zamysli s kym mas druhe, planovane (?) dieta... lebo mat rok a pol rocne a byt pred porodom druheho je celkom odvaha