Môže sa agresívny alkoholik zmeniť?
Môže sa agresívny alkoholik zmeniť? Neustále pije, uráža ma, klame, ponižuje ma… zakazuje mi odísť z domu. Mame jedno dieťa jeho sa vraj nevzdá ..aké ja už takto nevladzem, veľmi sa jo bojím. Chcem aby ušiel na liečenie aké on nie.
@rozculena mám dojem že tato stránka je práve nato sem napísať 🙂 od vás teda žiadnu nechem …a zato že je viac týchto tém neznamená že každú píšem ja 🙂🙂🙂
Žiaľ, nezmení sa. Poznám to. Vždy to boli len sľuby mojej mamke, že potom prestane, potom, potom, potom. A nikdy neprestal, až to preňho skončilo tragicky. Ale to sme už my s ním nebývali. Mama od neho odišla s dvomi deťmi. Má môj obdiv, za to, že sa tak rozhodla. Nechci vedieť, čo sme s ním zažívali. Neviem, či je niečo horšie ako chorá prepitá hlava a ešte agresívna. Zatiaľ máš jedno dieťa, o to to máš ľahšie. A ako tu už bolo vyššie písané, ak Vás chce späť, tak liečenie a alkoholu sa ani nedotknúť. Dokonca sa odporúča aj zmeniť úplne prostredie... miesto, ľudí atď. Ty si si ho už určite brala ako alkoholika, pekne sa ho vlastní rodičia zbavili 😪.
Z tvojich reakcií vidno, že ho nechceš opustiť. Už nech máš dôvody akékoľvek - láska či hanba či majetok, proste nechceš. Máš 25, tak sa ani nečudujem, že si nenecháš poradiť. Takže čo ti napísať? Trp ďalej aj s dcérou, niekoľko rokov, kým neprídeš na to, že si stratila najkrajšie a najlepšie roky života kvoli niekomu, kto ťa nikdy skutočne nemiloval, lebo láska č.1 v jeho živote je fľaša a vždy to tak aj bude. Ak máš v pláne čakať kým ho alkohol zabije tak teda veľa šťastia, to bude trvať desiatky rokov a tebe už ten čas nikto nevráti...
My čo sme si zažili také vzťahy vieme o čom hovoríme a všetky sme museli odísť aby sme zachránili seba a svoje deti. Nehovoríme ti to iba tak, lebo chceme byť svine.
Ale je to len a len na tebe.
Nespoliehaj sa na svokrovcov, sú to jeho rodicia, oni si tak ako on, nikdy nepriznaju, že pije. A keby si to aj vsimnu, povedia, že veď nepije tak veľa.. pripadne niečo podobné, mala som toto iste v rodine, kde matka alkoholika povedala, že "no a čo keď pije, aj ostatní piju" bolo to pred 20 rokmi a on pije doteraz. Lebo mamka ho vlastne obranila, že on môže.
Nerieš ani co povie okolie. Ti normálni pochopia prečo si odišla, na nazore tých nenormalnych aj tak nezáleží. Napr v dedine, kde žije moja mama je viac takýchto žien, čo opustili alkoholikov a vieš čo sa o nich hovorí? Že dobre urobili aspoň majú kľud. Ľudia tie ženy obdivujú a považujú za silné. Pretože to máloktorá dokáže.
Tvoja jediná možnosť je odísť od neho. Ak ti tak záleží na tom dome, tak sa s ním rozved, dom pôjde na polovicu, vyplatis ho a zostane tebe. To je tvoja jediná možnosť.
Čítala som niekde vyjadrenie od psychologičky o alkoholikoch a rozprávala tam príbeh jednej mladej rodinky, kde boli cca 10 ročné deti. Alkoholik im zomrel v nemocnici a keď tam oni prišli, tie deti nevyronili ani jednu slzu, keď sa ich na to pýtala, ich slová boli "aspoň budeme mať pokoj".
Iné, staršie deti zvyknú vyčítať v dospelosti mamke, že sa s ozranom nerozviedla a zničila im detstvo, pretože "nechcela rozbiť rodinu", pričom rodina je dávno rozbitá a detstvo s alkoholikom je peklo. Toto chceš aby tvoja dcéra zažívala? Chceš aby ti o 20 rokov začala vyčítať, že si nebola schopná ju od toho uchrániť?
Prosím ťa, jemu na tebe ani tvojom dieťati nijako nezáleží, používa ju len na manipuláciu s tebou. Pretože potrebuje mať doma nejakú sluzku, aby si on mohol bez problémov piť. Z tvojich prosieb a žiadosti sa vysmieva. Keď ti nezáleží na sebe, pokojne s ním ostan, ale uchran od takého života aspoň tvoju dcéru. Myslíš, že ona nevidí ako si z neho psychicky zničená? Tak ver, ze vidi a že vníma všetko. Odid aspoň kvôli nej, ak nie si schopná kvôli sebe.
@ruxandra som si nevedela spomenúť, či má dcéru alebo syna. Pri dcére by som sa bála aj iných vecí, keď si už úplne prepije mozog a nebude vedieť, čo robí. Ja som bola malá, keď sme sa spakovali preč. Ale čo narobili prepití otcovia svojim starším dcéram (a ktovie, možno aj malým) asi autorka nechce vedieť. 😪 Alebo znásilnené manželky. 😪😪😪 Preto aj keď by od neho odišla a by si vynútil stretnutia, tak povoliť len za prítomnosti matky. Či už je to syn, alebo dcéra. Odporúčam autorke prečítať knihu "Až do rána bieleho". Ja som vďaka tej knihe veľa vecí pochopila. Autorka sa asi 30 rokov venovala alkoholikom v liečebni. A ozaj sú všetci ako cez kopirák. Všetci sú na vine, oni sú frajeri, atď. Ale mala aj zopár pozitívnych príkladov, keď sa z toho ľudia dostali (áno, žiaľ, aj ženy ľahko podľahnú alkoholu 😪). Ale bolo to ťažké a je to boj do konca života. 😪
Autorka je tam mala šanca na zmenu, keby sa zbalíš odídeš k rodičom, požiadaš o rozvod kde jasne uvedies ako dôvod alkoholizmus
A svojmu mužovi dáš podmienku ze ak vas chce naspäť tak liečenie. Nie prestať piť, ale liečba aspoň ambulantná. Závislý potrebuje padnúť na dno, pochopiť ze prišiel o všetko.
Ale to nepochopí kým sa budeš vyhrážať, prosiť… ty musíš reálne z toho bytu odísť
Mám kamosku ktorá vyrastala s otcom, agresívnym alkoholikom, poznam ju od detstva. Ona aj jej surodenci si nesú nasledky celý život, všetci majú problémy vo vzťahoch, poruchy osobnosti, jeden brat je tazky alkoholik ako otec ….
A ich krave sprostej pohodlnej matke ani na dôchodku nedošlo ako veľmi zničila život svojim deťom. Presne rozmýšľala ako ty: co by iny povedali, z bytu nejdem preč, on ma miluje, on sa zmení, dookola JA JA JA a moja spoluzavislost a decka nikde …
nezmeni sa a treba odist. A kasli na hanbu.. svokrovci lamentuju? vsak si mali syna vychovat a nie teba privazovat k nemu. Kasli ty na svokrovcov a okolie, sprav si tak aby ti bolo dobre...
A ja osobne.. neviem.. ci by som verila, ze prestane. Skor nie. prestane na rocik a zacne znovu? ked prestnae pit, zrazu ta prestane ponizovat, urazat? predpokladam, ze to nerobi len ked ma vypite atd? ;) ked ti chyba objatie, pozornost = tak v triezvosti asi tiez nie je ziadne terno.
uf, na toto nemám...
prešľapuj v tom hovne ďalej... ešte pár rokov, ideálne bez ďalších detí, a ono sa ti rozsvieti🙄 Snáď teda...
@misslilac13 mohli sme ku starkej, mamina mama mala veľký rodinný dom kde žila sama s deťom a izieb, len spálni 5.
@misslilac13 aj otcova mama žila sama v rodinnom dome. Vdova.
Ste mladi, zobrati ste len krátko a máte malé dieťa. Nepovedz mi, že predtým taky nebol!!!! Prečo si si zobrala alkoholika, primitíva a prečo si si s ním urobila dieťa??? Tri zmarené ľudské životy. Preco si to zeny robia? A hlavne tym detom?
Môj otec bol alkoholik zmenilo sa to ale to radšej by sme asik boli keby mama odišlo poznačilo to každého .Piť prestal až bratia vyrástli vyhodili ho z domu a mama sa snim rozviedla .Teraz rozvedení a spolu im to všetko klape otec je ako vymenení .Stále chodí na sedenia aj keď už nepije ale úprimne boli to premrhané roky strašne veľa rokov keď sme ho potrebovali normálneho či mama ako manžela a my ako otca . Teraz nám všetkým pomáha snaží sa chodí do práce čo predtým všetko ťahala mama Radim ty odijst a rozved sa buď sa zobudí alebo budeš mať ľahší život .Môže ty narobiť aj dlhý ste manželia budú to chcieť od teba potom .A to že chce dieťa sú iba blbé reči .
Keďže je agresívny nečakaj, ak by náhodou aj na to liečenie nakoniec z donútenie išiel, že sa zmení k lepšiemu, šanca tam je - ale malá - piť síce môže prestať ale agresívny ostane, známej muž bol ako tvoj, zvládol liečenie, prestal piť, zavolaj ju späť že už je oka, ona šťastná dali sa zas dokopy, hral pána úžasného, poistil si ju deťmi a začal ju mlátiť :(
Nie. Odist treba od neho a dovi
Nie…zakladom je, ze clovek sam chce. To, co ti hovori a ze ta robi vinnou za jeho zavislost, je typickou crtou alloholika. Ak mas akukolvek moznost odist, odid co najskor. Ani alkoholik, ktory sa zmenit chce, to nebude mat lahke a aj po lieceni casto mnohi spadnu do toho zas. Ak tvoj partner nechce a je agresivny, navyse ta robi spoluzodpovednou, nie su sance na vyliecenie realne.
Naco by sa mal konkrétne zmenit? Jedine tak k horsiemu a tie uzasne kecy ze dieťata sa nevzda su len výhovorka,, naco je kktovi alkoholikovi dieta?
@stanulienkat podľa mňa preto, že pri ňom mohla mať hned barák a zariaďovať. Nakupovať chujoviny, vycapovat na net fotky, nech susedy, spolužiačky, kamarátky vidia akú dobrú partiu ulovila. Len chudery si začnú s obyčajným chalanom čo nemá auto a treba si s ním zobrať hypo na 30 rokov alebo chodiť po podnájomoch. Barák bol dôležitejší ako rozmýšľať či je to seriózny partner a otec. Teraz je barák dôležitejší ako dieťa. Ja byt jej matka, tak ju preplesknem a pôjde s jednou igelitkou od ozrana s dieťaťom ku mne. A odtiaľ nech si v klude rieši rozvod a delenie majetku.
@vilma7 no tak nebolo naozaj nad cim rozmýšľať... aj ja mam mamu, ale tam by som nešla, už ma vyhodila 3x po tom co chcela aby som sa vrátila domov (nedarí sa mi skratka v živote, tak som ponuku prijala)Mama je nervak a otec pije tiez ( ale nie je agresívny)
A ty toto este znasas? Je mi ta luto aj tvojho dietata
@mamutka to je len jednostranný pohľad na vec, co majú radšej kdesi na kartónoch spat pod mostom. Deti tiež potrebujú svoje hmotne veci k pohodliu aby boli šťastné. A prečo by mala vždy utekať žena s deťmi, treba vždy alkoholika vytrepať, načo by mu aj byt bol aj tak ho prepije. Ja tiež by som len tak neodišla.
@misslilac13 samozrejme by mal vypadnúť on, lenže s takým sa asi ťažko férovo dohodneš. Je to úplne nefér, aby vždy utekali ženy s deťmi. Keď je raz chlap špina, tak ostáva v byte/dome a je mu jedno kam sa podeje zena s deťmi. Je to choré
Povedala by som, ze nie, keby....
Kolegynin otec, pijan jak hrom, bil a terorizoval rodinu je v sucasnosti dlhe roky poslusny abstinent. Detto moj rodinny pribuzny. Pil uz aj okenu, bil zenu, syna, teraz cca 10r.nepije.
@koniarova ahoj, tak Vianoce mame za sebou, a ocino ich zvládol 🥰 prvé vianoce ktoré si pamätám bez alkoholu. Normálne večeral s maminou a sestrou, ktorá býva ešte doma. Po večeri sme prišli k nim, čakal vnučky s úsmevom, rozbaloval si s nimi darceky, normálne si pozeral aj svoje darčeky a vyzeral, že sa aj potešil co dostal. Bol pri nás aj na návšteve, a Silvester tiež zvládol. Takže sa veľmi tešíme, ze taka zmena, ale zároveň ma mrzí, a je mi luto, že ako deti sme ho takého nikdy nezažili. No nevadí, nedá sa to vrátiť späť. Podstatne je, aby vydržal 😊
@lenicka298 jeej. To je krásne. Teším sa úprimne s tebou. Som rada, že si sa ozvala. Držím palce.🥰🥰
Bude Ti tvrdiť , že Ťa miluje, aj dieťa, ale nie je to tak. Utekaj a zober dieťa, toto nikdy dobré nebude... Máš na viac ako na alkoholika žiarlivého, majetníckeho....
@koniarova ďakujem 😊
Alkoholizmus vyliečil, agresívny, manipulatívne, vulgárny a narcisticky chuj ostal

Ty mas 25 a on...? Tipujem do 30.a to uz sa tak stihol rozpit?
No on by si v orvom rade musel pripustit, ze ma problem a to kardinalny, demon alkoholu ho ovladol a cucia z neho zivot a rozum, tak ako on z teba a z vasho dietata bude onedlho rozklepana, zdeptana bytost... On chce vsetko, teba, dieta, alkoho, pracu.Ty chces zivot, ktory ste si vybudovali a jeho bez alkoholu. Lenze oni su uz nerozlucna dvojica a on a flasa su lepsi spojenci ako ty a on. Budes musiet konat ty, onedlho sa dostane do stavu, kedy sa nebude stihat zotavovat medzi dvoma opijackami a pojde do haja s robotou a vyplatou, takze ak mate hypo nebudete mat z coho... Ked sa chces este potrapit a neriesit nekompromisne, zburcuj jeho rodinu a jeho kolegov... Davam tomu 10%,ale mozno to stoji za pokus a mozno uz v robote lietaju ultimata... 🥀