Môže sa človek s násilníckou minulosťou zmeniť?
Chodím už tretí mesiac s jedným mužom, ktorý je odo mňa o 12 rokov starší. Dobre si spolu rozumieme a máme veľa spoločných záujmov. Viem si predstaviť, že by som si s ním založila rodinu. Je rozvedený a má jedného syna z prvého manželstva. Vravel mi, že mal smolu na ženy a je rád, že sa dostal z toxického vzťahu. A teraz stretol mňa.
Pred pár dňami mi jedna známa povedala, že dôvodom prečo od neho prvá žena odišla bolo, že ju dokopal a vraj ju ohrozoval nožom. Tak som sa ho na to opýtala, a on mi odpovedal, že nožom ju nikdy neohrozoval, ale fyzicky na ňu zaútočil, lebo bola k nemu protivná a chcela uniesť ich syna. Bol kvôli tomu aj vo väzení. Nie som z rovnakého mesta ako on, takže nemám o tomto až toľko informácii. Ďalšia známa mi zas povedala, že fyzicky napadol sudcu z vedľajšieho mesta, ktorý ho odsúdil. Mal už veľa podmienok a ľudia si o ňom myslia, že má psychické problémy. Potom, čo sa rozviedol, si našiel ďalšiu priateľku a vraj aj tú fyzicky napádal.
On vraví, že to všetko bolo inak. Neviem, mám veriť ľuďom alebo jemu? Všetko sa to stalo pred viac ako desiatimi rokmi, mohol sa medzitým zmeniť?
@enmery Ludia vraveli, že exmanželku zbil, keď bola vysoko tehotná. Potom znova, a zatkli ho, keď ju dokopal a ohrozoval nožom. Toto je malé mesto a správy sa tu šíria rýchlo. Ale on to popiera, že ľudia si vymýšľajú, a že ju napadol len raz. A že jeho manželka bola psychicky labilná atd.
Jedna moja známa sa dozvedela, že už na základnej škole robil detom zle atd.
Preruším s ním kontakt. Nejako si poradím, ved mám rodinu.
Dakujem za podporu.
Ze vobec este vahas.
Juj, toto by bolo pre mňa no go.
No fuj, ze bola "psychicky labilna", a to ako co malo znamenat podla neho, ze ked sa jemu zda niekto labilby, tak ho mozem napadnut a ohrozit na zivote? Chora hlava. Utekala by som kade lahsie a cim skor.
@simca06022011 Nie, to nie je JPP, lebo keby si vedela niečo o takýchto činoch, vedela by si, že do basy za to idú už fakt také prípady, ktoré už v iných štátoch medzi ľudí ani nevýjdu. Tu na SK sa neskuročne bagatelizuje násilie. Preto sa týrané ženy okrem pokuty nevedia dovolať ochrany, pokoja, života, lebo magor dostane len pokutu, zákony zviažu policajtom ruky a sakre keď už niekto u nás za to odsúdený je, tak to nie len také leda bolo fackanie.
@enmery dobre.
@enmery je to hnus, na SK. Kuk hossu, co jednou ranou zabil filipinca Henryho Acordu na Obchodnej, posedal 4 roky a uz je spat medzi nami. A chalan s 5g susiny sedi 10.rokov.
Ale ine som chcela. V usa su schopni nasilnika aj choro oslavovat a vnutit europanom. .
Autorka pise o 22.02.o skopani tehotnej. Ten ich oslavovany floyd drzal pistol tehule naa bruchu, nasilnik parexelans a vzniklo BLM na jeho "pocest" 👽
Prosím? Ty váhaš? Ukonči to s ním!
Som zvedavá, ako sa ho zbavis. Išla by som radšej na to tak, ze by som mu end oznámila cez sms. A dúfam ze nevie kde bývaš.
On moze byt teraz fajn a normalny, ale dynamika vztahu sa meni, je priam iste, ze sa mu to spravanie vrati, ked sa napriklad Vas vztah stane vaznym, ked sa k sebe nastahujete, alebo sa zoberiete, alebo budete mat dieta. Vtedy vyplavaju tie veci. Taky clovek to vobec nemusi robit vedome, to si proste potom uz nevie pomoct.
Neciala som celu diskusiu, ale pozri si na netflixe tento dokument https://www.netflix.com/us/title/81666858?s=i&t..., hned prva epozoda - Dating the devil.
Autorka normálne mu napis (ak sa bojíš osobne) a vysvetlí mu situáciu že proste nebudes s takým človekom lebo ľudia sa nemenia len sa vedia dobre pretvarovať. Ja si myslím že už pri tomto ukáže svoju Oravu tvar.
baby ale zasa netreba vymýšľať nejaké scenáre rozchodu, písať si reč a iné texty. Stačí sa menej ozývať, nedvíhať každý telefonát, odpovedať na každú sms, pohybovať sa často v jeho rajóne - eliminovať spoločné priestory, odkladať stretnutia lebo mám iný program, (kamošky, rodiny, nejaký jazykový kurz, keramika, charita, pracovné zmeny a vyťaženie.
Skrátka pomaly nenápadne cúvať, vyhýbať sa. on si medzitým namotá iné kuriatko a tento vzťah nevzťah vyšumí.
@dadis som si to teraz pozrela 😭😭 strasne..
@amelie2017 @katka700 Ja som to len asi pred 2 tyzdnami videla a ked som si toto precitala, tak uplne dejavu s tym, co pisala autorka
Tak som mu napísala sms, odpoveď bola, že som vyj. p...a, suka a že sa poráta so ženami, ktoré šíria proti nemu intrigy... Lebo mu závidia a tak...
A ze mna normalny chlap nikdy nebude chciet, lebo som podla neho postihnuta....
To mi povie clovek, ktory ani nedokoncil polnohospodarske ucilistie, lebo ho odtial vyhodili...
Už som si ho zablokovala na soc sietach. Žiaľ vie, kde bývam, ale mám blízkych, s ktorých pomocou môžem rátať.
Teraz som si spomenula na dalsi cerveny flag, ked mu zomrel dedko, tak jemu to bolo na smiech. Vtedy som si myslela, ze asi mali zle vztahy.
Dakujem za podporu
J.
No vidíš, malú ochutnávku máš za sebou. A on Ťa chcel a teda podľa neho normálny nie je😄Aspoň raz v živote povedal o sebe pravdu. Strašný duševný mrzák a chudák.
Ešteže si sa rozhodla pre sms.
Šak ale skús ho naštvať poriadne niečím a uvidíš sama ci je veľmi veľký násilník alebo len taký obyčajný.
Ľuďom never, už aj preto, že ubehlo 10 rokov a preto, že nikdy nie je nič čierno-biele. Ale možno by sa oplatilo napísať list jeho bývalej manželke, a spýtať sa na to. Ak je všetko pravda, tak aj po desiatich rokoch ti opíše vzťah plný týrania alebo neodpíše vôbec, a ak nie, a iba mu niekto chce urobiť zle, tak by ti možno odpísala, ako to zažila ona, a či to vníma tak, ako ti to opisovali. Za tých desať rokov aj ženy niekedy prehodnotia svoju verziu manželskej "skazy". Veľa šťastia.
@hlupa_troska dokopana tehotna zena po 10 r prehodnoti co, prosim ta? Okrem toho, ze chlapik sa uz prejavil
Pozri človek čo sa nevie ovládať, nejaví sa tak stále. Dokonca môže vyzerať že nič ho nerozhodí, ale to môže sa kulminovať a potom to buchne.
Asi by som sa s ním rozišla nejako slusne
@hlupa_troska Ty by si po 3 MESAČNEJ ZNÁMOSTI písala nejaký list bývalej manželke? a z akého dôvodu by tá bývala manželka mala opisovať svoj osud nejakej 3 mesačnej známosti jej bývalého manžela?
Kebyže ja dostanem taký list, tak sa len zasmejem a dotyčnej poprajem veľa šťastia a nech okúsi na vlastnej koži, čo je to za človeka.
@hlupa_troska nick je ozaj vystizny
Hlavne to ukončí medzi ľuďmi, lebo sa môže stať že doma či niekde v súkromí ťa tiež napadne a ohrozí nožom. Ja by som mala strach.
Veľa šťastia pri založení rodiny s takýmto človekom. Neboj sa, on sa "URČITE" po svadbe a dieťati zmení a bude z neho odrazu zlatý anjelik. Tlieskam 👏ale dá sa to v podstate pochopiť, si zamilovaná, vtedy ľudia moc nemyslia

@mclissa ok