icon

Môžem opustiť priateľa a nechať dieťa s ním?

28. jan 2024

Zdravím byvam s priatelom a so synom ktory ma 5 roky u jeho mami v rodinnom dome ,,,Malo to byt iba docasne ked sa syn narodil a sme tu uz 5 roky a ja uz nevladzem a chcem odist ale priatel nie .....Uvazovala som nad tym ze si najdem prenajom a budem tam zit sama bez neho ale o syna sa nedokazem postarat ,musela by som robit viac nadcasov aby som mala ako platit byt stale som pozerala len na syna ale uz nevladzem poradte mi prosim som zufala ,neviem ako dalej ale potrebujem vypadnut ale.ked si predstavim ze bez syna neviem ako dalej

Strana
z3
autor
1. feb 2024

@eliska13 noo 3 roky som bola na materskej a 2 roky pracujem ako som sa ja mala postarat

eliska13
1. feb 2024

Keď sa niekto dohodne dočasne, tak má plán čo ďalej.Ste v tom 2 prečo dávaš vinu iba priateľovi?tiež za tých 5 r nenasetril tisíce.Do podnájmu a bez syna nechod

autor
1. feb 2024

@eliska13 jemu je dobre pri mame nechce odist

eliska13
1. feb 2024

Čítam ďalej, že chces odísť kvôli psychickému týraniu tak oslov inštitúcie myslela som, že chcela odísť kvôli tomu, že sa nepostsral o bývanie.
S takým príjmom aj, keď nadcasmi neuzivis seba a dieťa v podnajme

autor
1. feb 2024

@eliska13 je to ano aj psychicke tyranie ,Viem ze to v podnajme sama nezvladnem preto som uz oslovila rozne inštitúcie

reanda
1. feb 2024

niektore zenske by si asi same potrebovali zazit, ake to je, byt psychicky tyrana a mat zadupane sebavedomie.. potom by asi nekladli na taku zenu naroky, ako ma perfektne racionalne a logicky uvazovat a vsetko zvladat tak, ako ma casto problem zvladat aj clovek bez psychickych problemov, co zije v podporujucom prostredi 😝

valeva
1. feb 2024

A to kde je u vás? Aj si to skúšala ten prenájom, že tvrdíš, že NIKTO neprenajme? Lebo cítim len výhovorky prečo nie s dieťaťom. Píšu ti baby o možnostiach ako sa osamostatniť, tak to skús, lebo tu sa už viac nedozvieš. Neviem aké výdavky máš teraz tam, kde bývaš, koľko a či prispievaš na bývanie, stravu a pod. Ale ak by si odišla bez syna, máš stále vyživovaciu povinnosť, takže z tých 700 eur by ti aj tak ostalo možno 500 eur, lebo o výživné si otec môže požiadať aj spätne. Tak hlavu hore a skús všetky možnosti, ktoré sa dajú. A samozrejme so synom. Držím palce

deeena
1. feb 2024

Ja ta chapem. Tak ako otec moze opustiť zenu a dieťa preco by nemohla aj matka? Len pretože porodila....nad niektorými komentármi sa mi aj rozum zastavuje 🙈 no zeny vedia byt hnusne

derdia
1. feb 2024

Zeny ak ste niektora v takej situacii ako ona, tak jej piste a radte. Ak nie ste tak nemudrujte.
Ja byt na tvojom mieste odidem aj s dietatom do chraneneho byvania...bez neho nechod. Ale mozes. Je to na tebe.

domi2425
3. feb 2024

@reanda ano a najlepsie ked take perfektne mudrlantky maju prerobene podkrovie u rodicov a nikdy starosti s byvanim nemali😅

nechapem co sa tu dookola pytate na lokalitu ked ju evidentne autorka nechce napisat
tie co si myslite ze prenajmy idu po 400€ tak vacsinou sprachnivene byty co prenajimatel opise ako “krasny a lukrativny”..este najlepsie bez zmluvy a nabytok este po prababke co umrela na posteli ktora je sucastou zariadenia a nedovolia ju dat prec

autorka, zvaz si ale ci chces nechat dieta v toxickom prostredi ktore ty sama nezvladas, lebo potom budes mat problem ziskat ho spat.. drzim palce nech vyjde aspon to krizove zatial a potom sa uz budes mat od coho odrazit, aj ziskas nove kontakty ktore ti potom neskor mozno pomozu ci uz so zhananim bytu, oblecenim, hrackami atd

chvostik1
4. feb 2024

@domi2425 tu nejde o mudrovanie premudrelych žien žijúcich v podkroví u rodičov...

Mama je vždy mama. A pre dieťa bude ona ta alfa a omega všetkého. Ak žena nemá materinský pud, nech si nerobí deti.

Krízové centrá majú podmienky za akých prichýlila matky s deťmi (väčšinou je to tak, že na otca musí byť podané trestné stíhanie za napadnutie alebo tak). Vobec nie je jednoduché sa tam dostať. U nás je napríklad krízové plne Rómov. Bielu matku v "tiesni" tam nenájdeš lebo pokiaľ jej nehrozí, že bude bezdacka a nemá papier z polície o fyzickom napadnutí/týraní manželom/partnerom , tak ju tam neprichylia. Take sa väčšinou obracajú na cirkev, rehoľné domy a podobne.

Ale opustiť vlastne dieťa. To nie. Nehnevaj sa. A to decko bude celý život trpieť tým, že ho vlastná mama nechcela a vyprdla sa na neho. Poznačí ho to tak, že sa to s ním už bude vliect celý zvyšok života. Ktovie aký človek kvôli tomu z neho potom vyrastie, aký postoj bude mať voči ženám a vo vzťahoch celkovo. Pre mňa je to proste NO GO nechať dieťa v chorom prostredí a s vedením, že ho už nemôžem ako matka pred ničim uchrániť.

domi2425
4. feb 2024

@chvostik1 ja som nikde nenapisala ze toto co mi vysvetlujes obhajujem alebo si myslim ze to je v poriadku, suhlasim s tebou.. avsak nevieme v akej je autorka situacii a to ze si spravila dieta aj ked nema na to podmienky urcite vie aj ona sama, to jej nijako nepomoze ani nic na situacii nezmeni, preto som to napisala v duchu ze zeny tu mudruju, pretoze obrazne povedane ked niekto rozbije pohar tak nepomoze povedat ze pozri sa na seba aky si nezodpovedny rozbil si pohar.. nakoniec to sklo aj tak treba upratat😅ak si chce dieta nechat tak na zaciatok by to krizove centrum bolo najlepsie aj ked mas pravdu ze podmienky su ake su a poradovnik tiez, ale kolko ma realnych moznosti ?

inak asi je to aj jedno, lebo aj tak uz nereaguje a pojde si svoje bez ohladu na to co jej tu kto napisal

chvostik1
4. feb 2024

@domi2425 z jej reakcii som tiež nadobudla pocit, že je už dávno rozhodnutá odísť a syna nechať pri otcovi a svokrovcoch. A tu prišla hľadať akurát tak pochopenie pre svoje rozhodnutie, ktoré asi nenašla. A rady mala niekde na salame. Lebo ak viem, že to už dlhodobo nezvládam s partnerom, odkladám si aby som mala na podnájom. Tu sa asi ziadny záložný plán nekonal.

autor
7. feb 2024

@domi2425 nakoniec odchadzame do nemecka mam tam sesternicu ktora mi pomoze budem pracovat a na hodinu budem mat 15 eur ,budeme byvat u nej a priatel aj syn s tym suhlasi ,radsej suhlasi ako keby mal opletacky s políciou

lenka567899
7. feb 2024

@deeena a keď to robia muži tak by to mali začať
robiť aj ženy? Do frasa keď si urobíš decko máš za to decko ZODPOVEDNOSŤ. dufam že nie si matka

domi2425
7. feb 2024

@lenka567899 nenapisala ze by to mali zacat robit, ale ze sa to jednoducho deje a zodpovednost voci dietatu nezalezi od pohlavia, aj ked samozrejme ze u zien je utek z domacnosti menej casta zalezitost ale to neznamena ze sa to nestava
napisat niekomu ze dufam ze nie si matka je riadne nahlavu😅

Strana
z3