Vzťah nemá zmysel, ale neviem ho opustiť

17. feb 2023

Ahojte.
Som len dalsia z mnozstva zien, ktore maju nezdravy vztah. To sa stava, je to normalne. Co nie je normalne je moja neschopnost z tohto vztahu odist.

Sme spolu 5 rokov. Sme obaja mladi. (Do 30). Bezdetni. Nezosobaseni. Byvam vo svojom, on byva u mna. Idealne podmienky na ukoncenie vztahu.

Lenze ja to akoby nedokazem. Zacnem spominat na tie pekne chvile, na to dobre a zrazu akoby som zabudla, aky je toxicky a ako sa sprava. Nie je zly clovek, je to len ch*j. A pri predstave, ako sa bude citit mi ho pride strasne luto a zamrzi ma to. Stale mi na nom zalezi, poznam ho a viem, ze mu to strasne ublizi.

Dnes to uz chcem naozaj ukoncit. Chcem to tak uz niekolko mesicov (cca 3). Neviem, ci sa mi to podari, ci na to budem dost silna. Rad citovo vydiera, ked vidi ze to nepomaha, zacne byt agresivny (nikdy ma neudrel, ale vulgarne urazat a kricat je jeho domena v takych situaciach. Viem to, lebo to nie je prvy raz, co sa pokusam o rozchod).

Prosim, poradte ako to zvladnut a ako nasledne prezot obdobie, kym bude u mna este byvat (kym si najde vlastne byvanie atd). Uz to cele chcem mat raz a navzdy za sebou, uzavrete.

kitycat
17. feb 2023

Daj si riadny preplesk.

A ked to nepomoze, tak premarni najlepšie roky zivota s chujkom... Co si Matka Terezka?

ketinecka
17. feb 2023

chce to pevne rozhodnutie, chladnu hlavu a rozhovor.... osobne by som mu dala ultimatum na odstahovanie co najskor, idealne hned, max do druheho dna, lebo ak mu das cas, bude ta spracovavat a zasa polavis a potom, utnut vsetky kontakty, hlavne tie socialne, bude mat tendenciu ta kontaktovat a mohlo by ti to podlomit kolena....
ak to uz dlhsie citis tak neupusti, sama to vnimas, ze s tymto clovekom nechces stravit zbytok zivota, ono sa to nezmeni, ani ked si date dalsiu sancu, v tebe to je uz nalomene... bohuzial nie kazdy je tu pre nas a my nie sme pre kazdeho..... este ta v zivote caka laska, nenechaj sa opantat a zmanipulovat, prisli by deti, zavazky, ale ty vies, ze takto to nechces, chod si za svojim, zi svoj zivot, nie jeho....

dadis
17. feb 2023

drzim ti palce. ukonci to rychlo, daj mu cas zobrat si veci do zajtra. ked bude nutne, vymen zamky. dobre by bolo, keby si nebola sama, ten jeden den bude zurivy. skus brata/sestru, rodicov, niekoho z kamaratov poprosit, ci by u teba tu jednu noc neboli, nech nie si sama, ked je agresivny. skus bez hnevu a kriku, iba je koniec, vystahuj sa, prosim. ked sa bude pytat, len strucne, nie si v tom vztahu spokojna a nevies ai predstavit s nim buducnost. nehodnot ho, nijako sa nedaj zaviest do debaty ty si taky onaky a ja som to a ono spravila...nie..

koticka
17. feb 2023

Mysli na to, že ak nezvládneš sa s ním rozísť tak potom čo. Chceš s týmto človekom mať dieťa? Ak nie, tak kam chceš aby váš vzťah smeroval? Do manželstva? Z neho sa už tak ľahko odísť nedá …

Po rozchode, nemôžeš pár dní bývať ty niekde inde? U kamošky, u rodičov? Daj mu 3 dni na vysťahovanie. Ak po 3 dňoch nebude mať zbalené veci, vlastne aj keď bude mať zbalené veci, výmeň zámok, dopredu mu o tomto pláne nehovor a zbaľ ho sama a nechaj mu veci pred dverami …

Každý rozchod je ťažký. Na pekné chvíle spomínať je vždy také, že sa vlastne do toho človeka zamiluješ opäť. Lenže zo spomienok sa žiť nedá. Veľmi Ti držím palce. O to viac, ak spomínaš, že je agresor. Chceš aby nadával pred vašimi deťmi? A ak nadáva … nemusí mať ďaleko od niečoho iného. Normálne mu povedz, ze tento vzťah Ti viac nevyhovuje, že je to takto už dlhšie, že to teda chceš ukončiť a poprosiť ho aby sa odsťahoval. Určí mu na to nejaký čas a naozaj choď k niekomu. Vymazať kontakt, bloknúť siete. Teraz mi napadlo, možno ideálne rozísť sa niekde von, nie doma. Po rozhovore by si rovno šla ku kamoške, on nech sa zbalí a odijde. Veľa šťastia, daj vedieť či si to zvládla

dadi30
17. feb 2023

Vyzera to tak ze rozhodnuta si, uz sa len odhodlat. Proste si sadnite a zacni rozpravat..najtazsie je zacat, povedat prve slovo potom to uz pojde. Povedz vsetko co chces, ze si rozhodnuta, ze je koniec, ze si to v sebe uzavrela nech sa odstahuje. Ak nebude chciet sam zacni mu balit veci. Nachystaj pred dvere. Nedavaj mu cas na odstahovanie. Bude robit tlaky na teba za ten cas co bude u teba este byvat. Mala som to rovnako. Povedala som ze sa chcem rozist. Myslel si ze zartujem. Zacala som mu balit veci. Odisiel, stale myslel ze to nemyslim vazne. Ked prisiel uz mal vsetko pri dverach. Vtedy pochopil, zobral sa a odisiel. Ja som este chvilu hladela do prazdnej skrine, revala, spominala ako ty na to pekne ale prefackala som, vedela som ze robim dobre. Bolo to jedno z najlepsich rozhodnuti v mojom zivote. Potom prisli nadavky, urazky, prosikanie, bla bla..ale nepopustila som aj ked mi nebolo najlepsie..musis sa postavit za seba, za svoje stastie. Drzim ti palce ❤

kittykat22
17. feb 2023

@kitycat co mate s tymi blbymi vetami o prepleskoch? To mas z vlastnej skusenosti, ze to radis? Alebo len pises prvu blbost, ktora ta napadne?

martul
17. feb 2023

Mysli na to aká si silná ženská, že to všetko zvládneš lebo takto nemôžeš žiť do konca života. Sprav to! Vydrž a nenechaj sa vydierať a obalamutiť! Mysli na to koľko žien ťa tú podporuje a drží palce!

jarinka33
17. feb 2023

sama to v sebe podla mna nemas usporiadane a ak to nevies ukoncit, tak rozchod proste nechces. mala by si sa na vas vztah pozriet triezvo a ak ti v nom vychadza, ze take nechces, tak ho proste ukonci. viac ublizujes sebe a dobre aj jemu, ak to takto len natahujes

tosomja
17. feb 2023

A prečo by si mu mala dávať čas odísť? Ja by som vymenila zámky, poprosila nejakú kamošku, nech ti príde pomôcť mu pobaliť veci a odniesť k jeho rodičom, alebo kamošovi, alebo do pivnice. Napísala by som mu sms, že nech sa nehnevá, že tak tvrdo, ale keďže je agresívny a vulgárny a neberie tvoje rozhodnutie vážne, tak si to poriesila takto. A nech ti dá pokoj.

apolka77
17. feb 2023

Skús sa na to pozrieť z druhej strany .
Jemu nie je teba ľúto, keď sa správa ako chuj. Sama si napísala že kričí a vulgárne sa vyjadruje...asi ťa nemá rád keď sa tak chová. Určite jemu nepríde ľúto čo všetko ti spôsobil. Tak PreBoha PRECO sa ty stavias do roli Matky Terezy?
Každý sme zodpovední sám za seba.
Keď ti začne nadávať povedz s kľudom angličana že toto je dôvod prečo s ním ďalej žiť nechceš.
Inak keď ma agresívne sklony neviem si vôbec predstaviť že bude s tebou ešte žiť kým si nenájde podnájom.
Nech radšej ide na ten čas k rodine, kamarátovi proste len nie u teba.
Takyto človek ťa bude manipulovať. , Mozno sekať chvíľu dobrotu aby mohol ostať alebo naopak ťa ešte viac psychicky deptat.

beata_k
17. feb 2023

Zivot je kratky aby si ho do vankusa preplakala. Uz v lete mozes byt s niekym kto ta bude ozaj milovat. Ukonci to a na par dni aj ty chod prec. K rodicom, sestre... kamkolvek aby si nebola sama a nemyslela stale na to. Drz sa a bud silna 💪

ivangeline
17. feb 2023

Vezmi na pomoc kamosku ci kamosa,s kt sa aspon porozpravas a podpori ta alebo bude aj pri tom.. alebo rodica.. uz ked nevies sama....

lenadka
17. feb 2023

Držím palce, aby si to zvládla! 🍀🍀🍀

maranta_leuconeura
17. feb 2023

On nema nikoho? Ziadneho kamarata? Ani peniaze na hotel? Ked to chces s nim ukoncit, urcite mu nedavaj este cas, aby si nasiel vlastne byvanie, on to bude natahovat a snazit sa ta uprosit. Dobre ti tu radia, daj mu max cas do nedele, v pondelok ked tam nebude vymen zamok. Ak robi homeoffice a nechce odist, bude agresivny (staci slovne), pokojne mozes volat policiu, ak je to tvoj byt (ano, je to ,,potupne", ale normalne pridu a vyvedu ho z bytu, skusenost v rodine). Ak sa bojis s nim konfrontovat, napis mu to spravou, vysvetli, ze sa bojis priamej konfrontacie kvoli jeho vylevom. Cez vikend si najdi iny program a v pondelok uvidis ci je este tam alebo co.

oli18
17. feb 2023

Ked budes cakat, kym si najde byvanie, nikdy ti neukoncis. Tym mu len davas cas, aby chvilu sekal dobrotu a teba zneistil, ci robis dobre , ze ho vyhadzujes. Zacnes o sebe pochybovat a obmakci ta to. Musis konat razne, bez ohladu na neho.

autor
17. feb 2023

Dakujem dievcata, vazim si kazdy jeden komentar a kazda jedna mate uplnu pravdu. Pisete presne to, co si sama myslim.
Ja nechcem byt hnusna a “vyhodit” ho do dvoch dni. Totizto rodinu ma v inom meste ale pracuje v meste kde byvam. Nechcem mu ublizit este viac, nech je u mna cca tyzden. Do tyzdna sa da urcite vyriesit minimalne volno v praci, nech sa vrati domov k rodine. A potom, potom uz neviem.

tosomja
17. feb 2023

O týždeň daj vedieť, či je z toho zase veľká láska, či odišiel 🙄😁

dzulli1980
17. feb 2023

Podľa toho, čo píšeš, sama nie si pevne rozhodnutá, že chceš z toho vzťahu odísť, tak to nerob, lebo to opäť skončí fiaskom ... a čo sa týka toho bývania, prečo by mal po rozchode zostať u Teba, kým si nenájde bývanie? ... myslíš, že keby to bolo opačne, nechal by Ťa u seba, kým si niečo nenájdeš? ... Ty nechceš byť voči nemu hnusná, no to, že on je k Tebe hnusný, je OK ... začni si vážiť samu seba ... v týchto prípadoch je len buď alebo, nič medzi tým neexistuje.

moonlight1210
17. feb 2023

“Rad citovo vydiera, ked vidi ze to nepomaha, zacne byt agresivny (nikdy ma neudrel, ale vulgarne urazat a kricat je jeho domena v takych situaciach. Viem to, lebo to nie je prvy raz, co sa pokusam o rozchod).“

Co urobi rozpistane decko, ked doteraz vzdy slzy a kricat pomahalo, aby dosiahlo, co chce a zrazu uz nie?
Zvysi intenzitu.

Takze cim viackrat budes chciet rozchod a ustupis z toho pre toto, tym viac ho naucis, ze ked robi taketo veci, tak ta donuti to neurobit.

Co je horsie: ak on, ako dospely, zvysi intenzitu, nebude to o dupani a hadzani sa o zem ako u dietata.
Prezoze po tych viacerych razoch vaznost a dolezitost tohto tvojho rozhodnutia straca u neho kredit. Pre neho to bude len tvoj dalsi rapel, ktory ti treba vytlct z hlavy.
On sa kludne moze vidiet ako ten, co musi toto od teba znasat, aby bol zas nachvilu pokoj.

Takze ak rozchod, tak uz len jeden a natrvalo. Uz ziadne sance, ustupenie, nic take.
Lebo sa ta vahavost nakoniec otoci proti tebe.

Preto si to dokladne premysli a nehovor si zhovievavo: neviem, ci budem dost silna.
Btw. myslis, ze keby sa on chcel s tebou rozist, tak by bral na teba a tvoje pocity ohlady?

soldi
17. feb 2023

velmi tazko sa rozchadza, ked ten druhy odmieta odist a akceptovat to. moja sestra bola vo velmi podobnej situacii. jej nakoniec pomohlo to, ze zavolala par kamosov a ti ho prisli vystahovat.

on sa nepriecil, lebo sa nechcel strapnovat pred inymi chlapmi.
a ona si tym padom uz same sebe nedala moznost si to rozmysliet.

ja Ta velmi dobre chapem, ake to je tazke, a tym duplom, ked Ti to ten clovek este stazuje a emocionalne vydiera.
Musis si uvedomit, ze to mas len Ty vo svojich rukach a ziadne ustupky voci nemu situaciu nezlepsia, prave naopak.

autor
17. feb 2023

@tosomja velka laska nie je uz vyse roka. Preto Nerozumiem tvojmu komentaru. Je to len akesi spolocne prezivanie.
Ano, asi je vela zien ktore robia len dramu (v zmysle ked je koze dobre ide sa na lad smykat).

autor
17. feb 2023

@tosomja to ale nie je moj pripad.

zmrzlinka2021
17. feb 2023

@autorka

V prvom rade, ty nie si zodpovedna za pocity druhyhc ludi. Ty si zodpovedna jedine sama za seba, za to, co prezivas, ako sa rozhodujes, ake nasledky v zivote to bude mat pre tvoj zivot - toto budes riesit cely zivot, s tymto budes bojovat, a nikto iny nebude toto s teobu niest.

Druha vec - je uplne v poriadku sa v ramci chodenia rozhodnut odist zo vztahu, kde nechcem byt. Je uplne OK slusne si sadnut s dotycnym a povedat mu, ze si sa rozhodla nepokracovat vo vztahu, lebo uz v nom nevidis zmysel a zapriat mu vsetko najlepsie do zivota.

ketinecka
17. feb 2023

zvaz, ci ho po rozchode chces este nechat u seba byvat, ta lutost sa otoci proti tebe a z rozchodu nic nebude, presne ako ti to tu kazda napisala, urob JEDEN razny nezvratny krok....
uplne chapem, ze 5 prezitych rokov sa neda zmazat, ani ich netreba mazat a stale mas urcite city voci tomu cloveku /i ked nie lasku/ a preto ho nechces poslat na ulicu, ale ak to s koncom myslis vazne, tak to PROSIM urob ako ti radime, inak ta stiahne dolu...... VAZ SI SAMA SEBA, NEOBZERAJ SA.....

tinkavvv
17. feb 2023

Nie, nenechaj ho byvat u seba. Moze si najst docasne ubytko, penzion, hotel...
Lebo to ta este viac bude trapit.

kristie571
17. feb 2023

Nene, ziadny tyzden na vyse, zbal ho a nech ide hned prec, lebo inac polavis a z rozchodu nebude nic. A Len ti to potom zacne vyhadzovat na oci.
Sama som nevedela ako ukoncit 4,5 rocny vztah ktory uz vyse 2 rokov nefungoval. Tiez byval u mna. A bala som sa ako bude co bude ked od seba pojdeme, ze kde pojde (mal sa kde vratit, naspäť ku rodicom). Len som si to nevedela predstavit ako to bude ked spolu fungujeme uz dlho. No..Jeden vikend chaosu a pekla, od placu cez vyhrazanie, nadavky, lutost az akoze odpustenie a ze prazdnych slubov ze uz sa naozaj zmeni.. si v pondelok prisiel pre veci.. obetovala som par tasiek a s takym pokojom som mu tie vsetky veci balila ze az.. konecne som citila ze zo mna opada ten stres co som popri nom mala… vozil ich potom asi tyzden v aute kym mu doma u rodicov na veci urobili miesto. Ale to ma uz nezaujimalo. Vylozil, dosiel si pre dalsie veci. Este sme boli chvilu v kontakte lebo som mala vycitky, ze som mu ublizila tym atd. Alee ze on sa mi naublizoval vselijak inac za tie 4,5 roka na to som tiez nezabudla. Len ostan pri tom co chces. Aby siel prec a uvidis to odznie a bude fajn ! Aj on bude v poriadku.

Nic len razne sa zatat, zbalit ho a nech ide. Hned, cim dlhsie sa to bude natahovat tym horsie. On sa z toho otrasie nic sa neboj, ma isto kam ist, rodinu, kamaratov. Par dni prespi aj u kamosa niekde, kym si najde nieco svoje pripadne. Riesenia su. Ale tie si uz nech hlada on to nie je tvoja vec, neber si to na seba ako za svoju starost.

kristie571
17. feb 2023

A este k tomu, ze sme ostali chvilu v kontakte. Tiez blbost. Nakoniec to aj tak skoncilo tym, ze som si ho vsade musela zablokovat, odputat sa. Nech mam ozaj klud. Aj ja, aj on. 😊

tosomja
17. feb 2023

Tak chceš radu ako to ukončiť a nakoniec ani nechceš ukončiť, lebo ti to je ľúto. No napísala som, že ani po týždni koniec nebude, lebo z tvojho príspevku je jasné, že ďalší rozchod bude taký istý ako tri predtým. Čiže žiadny. Kúpi kvety, klakne, bude tá prosiť, alebo ti strelí, sa zlaknes a necháš ho tak.

babulkomale
17. feb 2023

Tu pomoze len cisty rez. Ziadne cakanie kym si najde nove byvanie, zabudni. Vylozit tasky pred dvere, mat tam uz zamocnika na vymenu zamku. Zmenit si cislo, dnes je to lacnejsie ako kedysi, nove cislo rozposles cez whatsapp len dovernym ludom. Kedysi sme to mali drahsie a aj tak sme to robili a to zdaleka nie pre taketo veci, len aby byvaly neotravoval.
Keby prisiel trieskat alebo vrieskat, volat policiu.

autor
17. feb 2023

Uz som ho konfrontovala so situaciou. Neviem, ako budu najblizsie dni vyzerat, priznam sa ze mam strach. Ale tesi ma, ze som tu nasla tolko pochopenia a dobrych rad. Dakujem.