Môžem úplne ignorovať svokru?
Ženy blíži sa čas Vianoc a mňa máta otázka, môžem úplne odignorovať svokru ?
Svokra mi veľmi ubližovala, škaredo sa ku mne správala, škaredé veci mi rozprávala, ako matku ma vôbec nerešpektuje. Nebudem to tu konkretizovať, len poviem že sa ku mne správa ako k hovnu na ceste, napriek tomu že vždy som napiekla, uvarila, upratala, starala sa. Jej syn má pri mne každý deň teplé jedlo, 2x do týždňa pečiem koláč, starám sa o domácnosť, záhradu, dieťa, zvieratká. Všetci chodia čistý, voňavý.
Môžem na Vianoce odmietnuť tam ísť a poslať len partnera s dieťaťom k nej?
Nemám problém ísť navštíviť jeho súrodencov, jeho neterke a synovcom už mám kúpené aj darčeky, tam je všetko v poriadku, Ich by som chcela po Vianociach pozvať na návštevu, pohostit, postarať sa. Môžem vynechať svokru? Partner veľmi dobre vie aké sú vzťahy q že sa nedokážem preniesť cez to ako sa chovala ale nevyjadruje sa mi k tomuto. Ako by ste to riešili vy?
(Nie svoju rodinu neplánujem pozývať, ich pôjdem navštíviť zvlášť a nebudem ho nútiť pridať sa, ak nebude chcieť ísť nemusí)
Ženy ďakujem za názory 🙏 dieta ma 7 mesiacov , ak si chlap trufne tak nech idú, ale dlho to sam aj tak nevydrží . Nebudem si kaziť sviatky , radšej si dám kolac a pozriem rozprávku 😁
Ja byt tebou idem! Prečo by si nemala ísť je to tvoja rodina a teraz myslím muža a syna.. Aby videla, že vás nerozdelí a keď sa bude nevhodne správať všetci sa oblečte obujte a choďte domov. Keď to takto párkrát spravíte bud sa uvedomí a začne si dávať pozor na ústa alebo aj muž pochopí ze je zbytočné tam ísť. A bez pritomosti iných osôb alebo aspoň partnera by som sa s ňou nešla ani baviť. Bola by som slušná zdvorila a prívetiva.. Nech ma svokra možnosť ukazat sa plnej kráse. Keď neprídeš vyhrala.
Mozes.
Urob, ako tebe vyhovuje!
ahojky , my mame rovnaku sitaciu , moja dokonca podporovala manzela ked bol na dne aby sa so mnou rozviedol sila....ale musim ti povedat , ze som to riesila ako ty podobne ze som tam nesla a poslala tam male dcerky, ale zacala sa mi ta mladisa zajakavat ...nastastie som natrafila na moju kamosku psychologicku , a ta mi povedala ze to bol velmi zly krok, a mala sa zlakla - dostala sok ze preco som tam davala ich ked ja sama mam fobiu tam chodit, odvtedy tam deti nepustam nech si ide muz kolko chce ked my nie sme doma ale deti zakaz !!!! presne tie iste vydieracky ze malo su s mojimi detmi pritom nema o nich velky zaujem ...
@petkazamborska dúfam že dcérka už je na tom lepšie 🙏
Ďakujem za príspevok.
Áno ani moja svokra nemá v podstate žiaden záujem o vnúča, ani raz partnerovi nezavolala s tým že či sa nepríde ukázať, pokocikovat, ako sa má vnúča, či je zdravé alebo hocičo 🙈 ale pindat že chodím k svojej rodine ale ona si vnúča nevidí to už áno.
ja som to na dva roky takto strihla a velmi dobre mi to padlo 🙂 oslobodila som sa od nich a teraz aj ked sa stretneme, nedovoli si to, co vtedy a ja si z nej nerobim to co vtedy ...bolo to ozdravne
Ja si myslím že to je podľa toho ako citis.skor by ma nahnevalo keby tlačil na teba tvoj muž že poďme tam.si rovnako matka ako ona toho času.
Jasné, že nemusíš a ak to muž chápe a rešpektuje, tak urob ako cítiš. Svokra sa možno aj trochu spamätá, keď jej týmto jasne ukážeš, že sa ňou nenecháš urážať a ponižovať. Každý vzťah sa buduje vzájomne a načo plytvať energiou, keď z druhej strany máš takúto odozvu. A ak sa hanlivo správa aj k mužovi a ešte aj pred vaším dieťaťom, zvážila by som, či malý potrebuje takúto babku.
A možno Janku dusila rovnako, ako teba.?
Prečo by si nemohla čo si neni ľudská bytosť prečo by si si malq nechať ublizovat... Ona ma rešpektovať ženu s ktorou sa jej syn rozhodol žiť a keď ta nerešpektuje tak sa na nu vyšli.... Nebudeš si hádam ničiť život a trápiť sa pre niekoho kto ta ma za nič.... Ja už 2 roky so svokrou neudržujem žiadny kontakt na deň po Vianociach ide iba muž k nim zaniesť darčeky a tam to končí neberie ani deti... Chodi vždy sám keď neberú mňa ako rodinu prečo by mali brať deti ktoré su aj moje... Keď nás neberie ako rodinu tak tam nemam prečo púšťať moje deti. Nech chodi iba jej rodina iba syn
Mam to podobne ale vždy to dve hodiny vydržím a potom mam pokoj horšie je ze ju tu budem musieť k nám zavolať aj ne štedrý deň na večeru aby nebola sama ale manžela ľúbim a pre pokoj v rodine dve hodiny zvládnem
Podľa mňa to raz za rok vydržte. Sú aj horšie veci. Ja musím každý týždeň akceptovať bratovu ženu čo našou rodinou otvorene pohŕda. Raz za rok je nič. Čo by iný za to dal.
Ja som naposledy nešla. Práveže, konečne sa môjmu mužovi tou návštevou, keď bol sám s dcérkou z časti otvorili oči. Keby som tam bola ja v tej situácii, samozrejme, ja by som sa ozvala, ja by som bola najhoršia. Takto sim tam nebola a vznikol konflikt tak medzi nimi dvoma. A muž taaak vyčistil svokre žalúdok, že až. Za mna, nie vždy je dobre chodiť. Zlizne si to vždy nevesta. Ale keď sa svokrička začne starať do výchovy a poučovať vlastného syna, ho-ho-ho, až vtedy sa jemu chlpy zježili a nastal konflikt. Ja som mu len toľko k tomu, že snáď konečne aspoň pochopil, ako sa cítim.
Nesla by som, a pri prednaskach od chlapa by som aj toho poslala do teplych krajin, pretoze ak sa ona celkovo k vam nesprava dobre, tak proste nechapem na co sa jej vnucovat. A hlavne ked nevie ju zrusit pri reciach, ok, tak idem s nim, ale ked zacne o exke alebo nejaku kritiuk, alebo vooobec na mna prehovori, lebo zo slusnosti sa da ist a za hodinu domov, tak on nech to ako chlap zastavi. Ked nie, tak nie... ja tiez kam nechcem, nechodim uz.. na co mam mat nervy z niecoho, ked nemusim.
@morgane1975
Nič nemusíš, iba zomrieť a platiť dane.
@simca06022011
Toto tiež obdivujem u chlapov. Tak jeho matka mu tam začne urážať ženu a on je vtedy ticho a všetko v poriadku. Ale doma je veľký frajer a tam bude ešte žene čistiť žalúdok, ze svokra si malo vnúča vidí. A co keby sa ozýval tam, kde je potrebne a naučil sa si stopnúť vlastnú matku, keď rýpe. Potom by nebol problém ani s návštevami, v podstate sám si za to môže, že robí ramena tam, kde netreba a kde treba, čuší.
Nie nemusíš. Ja som to tiez stopla. A
Naco robit zo seba rohožku.
@katkami123 ano je to velmi zvlastne, alebo rodicia su najlepsi na svete a to je jedno, ze ked tam pride chlap na navstevu ani pekneho slova na neho nemaju a drama vzdy :D to bude nejaka selektivna pamat alebo co... a aj hluchota, moj si napr. nevsimol ked nieco mama take povedala :D ale ked som ja na to neico povedala, na co sa urazila na roky, tak toooo pocul :DDD
mas moje pozehnanie 😅
@simca06022011
Hej, veľmi zvláštny ukaz u chlapov, bolo by dobre ho nejak výstižne pomenovať. Lebo tebe môže byť aj na hlavu nasraté a je to v poriadku, to je ticho ako voš, ale druhy sa už iba bráni a to je krivda nad krivdy najneodpustiteľnejšia.
@srdeenko19 nie tak som to nemyslela ale skôr ze bude mat svokra voľnú ruku nad jej mužom aby ju ešte nenapadlo pozvať jeho bývalú aby ich dávala dokopy alebo čosi podobné keď na nej tak lipne.
@zanny93
A muž je nesvojprávny, aj jeho bývalá? Ty by si čakala niekde roky, kým ťa ako bývalú pozve niekde tvoja ex svokra a utekala tam? A on ako zadaný sa jej teraz hodi okolo krku? Však pre niečo sa predsa rozišli, nie? Za chuderu by bola jedine svokra, keby niekde úmyselne zavolala bývalku a tá byvalka, ak by aj naozaj prišla. Možno je bývala rada a oslavuje, že sa takej psycho rodinky zbavila. Keď ma chlap rozum na správnom mieste, keď mu matka bude kydať na zenu, tak ju stopne, alebo si pomyslí svoje a vytesní to. Ak je to mamičkár, tak nič nepomoze, aj keby bola nevesta ta najsubmisivnejšia žena na svete, sj tak by bola zlá. Za ďalšie ohovárať niekoho a riešiť ho, keď sa tam nenachádza svedčí skôr o charaktere toho, kto ohovára.
Mala som asi najhorsiu svokru na svete, o to horsiu, ze sice vlastne poschodie, ale v jednom dome….muz ju miloval, tak som vzdy zatala zuby a na tie rodinne stretnutia som chodila, vzdy sme zachovali dekorum a boli k sebe zdvorile, ale kontakty sme obmedzovali na minimum, uz nezije a mam pocit, ze asi to tak bolo dobre, keby som s nou mala otvorene nepriatelstvo, asi by to manzelstvu nepomohlo….ja byt Tebou, asi by som sa premohla a sla
@beataxxx žijeme v obrovskom dome a najviac co ma desí je že mi ju sem na starobu nastahuje. Už mi to raz aj povedal ze keď bude stará snáď nebude žiť sama v byte 🙈 ako si to zvládla?
Mne sem viac krát prišla neohlasena "zevraj" pre jablka na záhradu ale len mi kričala pod oknami, trieskala na dvere , trieskala s vecami. Keď zacula ze malé zobudila a to plače ako o dušu, zrazu spokojná odchádzala. Vyžaruje z nej neuveriteľne zlo, ani to neviem popísať a to som mala matku ktorá nás ako deti tyrala, ale ani z nej nešlo až také zlo.

@jahodka1126 No, to je jedna stránka veci. Ale tej mojej napr. prítomnosť mňa alebo môjho dieťaťa nijako nebránila v tom, urážať ma a vyčítať mi. Vlastne celá návšteva bola o tom. K mojim argumentom bola úplne hluchá a šla si stále svoje. Práveže ja si myslím, že teraz možno dačo treskne, ale nie sú to útoky celú návštevu. Veď už ani o mne nič nevie. To isté sa opakovalo, keď sme ju pozvali k nám, či na dcérine narodeniny, mužove narodeniny, Vianoce. Buď neprišla vôbec, alebo prišla ofučaná, že sa musela obťažovať a zas som si to zlízla ja. Keď sa ma muž zastal, bolo ešte horšie a párkrát ju aj vyhodil z nášho domu, lebo neprestala. A prisahámbohu nie som ani alkoholička, ani nebijem muža a deti. Nie som ani neporiadna, lenivá a bez práce. Proste mala pocit, že som ohrozila jej miesto kráľovnej v rodine a mstila sa mi.