Môžeme zastreliť psa, ktorý nás ohrozuje?
Máme malé 3r dieťa. Vedľa susedia si kúpili pred rokom pitbula a odvtedy nám robia zo života peklo. Nášho psa už niekoľko krát napadol, skončil u veterinára na stole. Pes behá po ulici bez zaistenia a ohrozuje ľudí aj auta. Už ho raz aj zrazilo auto ale nedá si povedať..Keď som bola na vychádzke s malým nie raz po nás išiel. Nedávno znova napadol nášho psa ktorý išiel po ulici s mojim na vodzke a už zaútočil aj na manžela. Ten pes je nebezpečný. Nemôžeme sa dovolať spravodlivosti. Môj muž už prišiel domov taký vytoceny, zobral vzduchovku a chcel toho zasraneho cokla odstreliť. Baby som totálne na nervy. Susedia si nedajú povedať. Riešili sme to už aj cez obec aj políciu. Dostali iba pokutu. To ozaj chcú čakať dokiaľ sa stane nešťastie?
Máme právo toho psa zastreliť keď nás ohrozuje? Ja sa už bojím vychádzať aj na ulicu a hrozne sa bojím o malého.
@sara07 ja som dala rady, na aké inštitúcie sa obrátiť. Čo má robit starosta, mestska polícia? môže mu dat maximálne pokutu, alebo zaradit ho medzi nebezpečne psy. Treba psa úradne odobrať, čo nemôže ani polícia, ani starosta.
Dajte mu zozrat hrozienkovu cokoladu 😁
@tramtada31 dobre, len mi povedz prečo o systéme ako odobrat toho psa sa musí dozvediet tu na mk a nedaju jej rovno pokyny obecny urad alebo policia
@belllinka prečo by mali byt zakázané? My sme mali Japonsku dogu 12,5 roka. Pes, ktorý realne bol vyšľachtený na psie zápasy “psie sumo” v Japonsku. To bol pes, čo v zivote nemal voditko, kosik, žil na Bratislavskom sidlisku a nikdy nenapadol človeka, psa. Dokonca som ho pouzivala na odhadovanie znášanlivosti psov v karantenke, lebo to bol neskutočne vyrovnaný pes, ktorý neútočil, neštekal. Za svoj zivot pomohla so socializáciou toľkým našim docaskam. Takze sa budem opakovat, to nie je o plemene, ale o cloveku a som za to, že sa pes z tohto príbehu má majiteľom zobrať.
@sara07 lebo možno zije na malej dedinke, kde sú traja úradníci, ktori proste nemusia ovladat všetko, lebo sa s tým nestretli. Moja dcéra prišla skoro o vaječník, lebo pediatrička jej stav zle vyhodnotila. Ja som za nou musela ist s diagnostikou podľa Googlu a už nás posielala okamžite na pohotovost, kde jej ho našťastie zachranili okamžitou operáciou. Takze Ano, nie každý ovládame všetko. Preto buďme radi, že zijeme v casoch neobmedzených informácií.
A rovnako má obec zviazané ruky, nevie zakázať držbu psov Ani tyranom.
@tramtada31 tak to je smutné , pretože ludia su za to platení tak ako mudr
@tramtada31 prosím ťa, ušetri si tieto reči ako si mala JEDNÉHO zlatého retrievera, ktorý uhryzol a ideš tu obhajovať plemeno, ktorého chov je zakázaný pomaly všade vo svete a ktorý bol šľachtený na zápasy!
Psíky za to nemôžu, vždy je to chyba majiteľa. A ako som písala, aj pitbull môže byť skvelý pes v správnych rukách. A viem, že aj štatisticky viac uhryzne čivava ako pitbull.
Ale snáď mi tu nechceš tvrdiť, že je pitbull mierumilovné plemeno vhodné do každých rúk 😃 alebo hodnotiť rozsah "škôd" keď uhryzne pitbull a jazvečík...
@nika_val Nemusis sa hanbit ze si navrhla psa otravit.
Ak ide o bezpecnost mojho dietata, a som donutena zobrat spravodlivost do vlastnych ruk, pouzijem akykolvek sposob.
@andreatytler mám svojich psov čo milujem a keď vidím že je so psom zle obchádzané tak mi to nie je jedno
Ale zase tak ako píšeš keď ide o bezpečnosť a majiteľ je naozaj debil tak inak to nevidím... Bohužiaľ
@tramtada31 No, to že ty si mala mieromilovného psa bojového plemena neznamená, že sú také všetky. V x krajinách je ten pes zakázany. Stačí si otvoriť google a hneď na teba vybehne kopa člákov, ako niekoho dotrhal a dokaličil. Zaujímavé, že vždy išlo o bojové plemeno a nie o pudla, ani jazvečíka:
https://strakonicky.denik.cz/zpravy_region/pes-...
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/44513-paetroc...
https://www.teraz.sk/regiony/varin-stvorrocne-d...
Baby nečítala som vás, ale jeden aktuálny u nas, ani to nie je bojové plemeno. Naposledy uhryzol suseda ked ho slečna vencila na voditku...asi takým štýlom ze úzky chodník obchádzali sa a pes po nom skočil... bol za majiteľmi ti bez záujmu ešte sa usmiali nie ste prvý ani posledný...uhryzol už 4 ľudí z dediny... pes sa voľne pohybuje hocikedy v okolí skolky s majiteľmi niet reči... podajte si sťažnosť to je všetko... polícia tiez nula bodov...iba pošle upozornenie na obec... čiže ako to riešiť? Keby to bolo moje dieta tiez neváham ani sekundu.... len toľko k tejto téme...
Keby moje dieťa napadol pes, a ešte za situácie, ktorú autorka opisuje, že už urobili možné nemožné, a je to problémový pes, problémový majiteľ, pretrvávajúce ohrozenie, nezaujíma ma, či je ten pes týraný majiteľom, má debila majiteľa, že je ináč v pohode, a že za to pes nemôže a podobne, kašlem to. Vyriešim to tak, aby sa to už nezopakovalo a môžu ma trestať jak chcú. Kašlem toho psa, kašlem jeho majiteľa. Chránim svoju rodinu.
jedinu možnosť vidím v tej jojke všetkym poškodenym, napíšte Pojedincovej alebo niekomu, kto sa venuje takymto prispevkom v ramci Slovenska
pojedincova@joj.sk
Ahoj, nedá sa s tým nič robiť. U nás na dedine bola jedna taká herečka s vlčiakom. Bývalá blízko pri zastávke, rodičia si chodili po deti na zastávku. Pretože ten pes preskočil pletivo a rovno sa vrhal na deti. Pohrýzol veľa ľudí, ale nikdy sa nič nestalo. Aj keď to riešili všetci a všade. Doslova ju čakali pred domom a dohovárali jej. Pes bol svätý, nikomu by neublížil, len sa chce hrať. Švagor je poľovník, mal sto chutí toho psa zniesť zo sveta. A vieš čo? Ten pes zvalil majiteľky mamu na zem a dohrýzol tú starenku. Po tomto incidente ho pani dala sama utratiť. Inak by terorizoval dedinu doteraz.
Najlepšie by bolo, keby si to zažili na vlastnej koži, takí chovatelia. Pekne keby ich ten anjeliček chcel ponaháňať po dvore a pohrýzť do zadnice. 😁
To uz je chora laska k psom ,ked tym ludom je prednejší pes ako zdravie ludi.Tu nejde len o pohryznutiebol raz pripad kde majitelka chcela svojho a cudzieho psa pri hryzení rozdelit a jej pes junuhtyzol,ta zena musela chodit na vakciny proti besnote.Dakujem pekne aby som sa kvoli drbnutemu musela ockovat.Psa odchytiť a zaniest do utulku ,alebo nasypať mu nejaku otravu.Ked uz si dovoli nie len na psa ale aj deti a starych ludi.Keby to urobil clovek je v base ale pes si moze volne behat po ulici? Kro odstrelu psa hrozi mu basa na 7r?To ze niekto zneužije dieta a dostane ledva 5r?Aspon vidno co je ludom prednejšie.
Skús osloviť nejaké redakcie a zmedializovať to. Určite začne aj obec či miestna polícia inak k tomu pristupovať...
@dobryden keby ľudia , tu "najčistejšie"lasku ku psom , investovali trošku aj do vzťahov,svet by hneď lepšie vyzeral....
Ja sa strašne čudujem,aký dokáže byť človek rozdvojeny...
Ku psovi najnezistnejsia , najväčšia,najčistejšia láska, láska ako hrom ,lebo zviera je ako posvätné,nie je vec ....,ale o pár metrov k susedom zákernosti,podlosti, chamtivost, ľahostajnosť ohrozovanie zdravia, ohrozovanie na živote ,atď ....
Nemôžem si pomôcť,ale strašne mi to vždy bilo do očí a bije ...keď už ľudia argumentuju ,že je zviera taký istý tvor ako človek,prečo sa aj tak nesprávajú k tým susedom atď....
@mariska1989 Tak napis tie moznosti,som same ucho.Mimochodom nie len bojový pes dokaze ublizit ale aj mierumilovný.U nas sa stalo ze pes co je doma na gauci,vodné plemeno,navyknutý na deti,výcvik ,starostlivost,chodi do psej skolky pocas tyzdna aby nebol sam doma a tento pes,”mierumilovný dohrýzli na navsteve 2r dieta.26 stehov.Majitel psa sa onosa vzorne stara on ho ma za dieta,povahovo kludny pes a preplo mu a dohrýzli dieta.Cize nie je to tak ze oes je vizitkou majiteľa,pes je pes a moze zareagovať vzdy nepredvídateľne.
@lenkakravcova je očkovaní... riešilo sa to keď ma pohrýzol.. teda.. bol vtedy😒
@fantaghiro21 lebo je to o nich,tie city radsej prejavia zvieraťu ako ludom,lebo pes je ticho,mozno keby rozoraval a povedal im do oci co si o nich mysli ani ten pes by nebol zrazu na 1 mieste.A castokrat ti ludia si tym psom nieco kompenzujú,asi tie pokazené medziľudské vztahy.
Daco sa mi na tomto pribehu nezda. Pes utoci krizom krazom po celej dedine, a od policajtov okrem pokuty nic?
Nie je to utocenie stylom 'prerastene stena s vrtiacim chvostom na mna skocilo"? Lebo ak by pitbul chcel zautocit, uz tu mozno nepises, chapes 🤔
Nevyznam sa v dnesnej legislative, ale nenariadovalo sa kedysi utratenie psa, ked bol len 1 zdokumentovany utok? Velakrat to bolo neferove, mozno sa to dnes nerobi.
Nahlás to zakaždým, keď je útočný.
Pes je zviera a je nevyspytateľny. Tobôž takéto plemeno.
Nám hasky dohryzol psa, bolo to 2x co utiekol a na úteku pohrýzol niekoľkých psov, niektorý aj zomreli. Majiteľ musel platiť cele ošetrenie na veterine a po súde aj utratiť psa, nakoľko bol nebezpečný a napadol aj ľudí. Je to na dlho ale vy môžete mat horšie keď mu niečo spravíte. Susede dat všetky veterinárne úkony preplatiť. Teraz je veľa možností ako si to natočiť a zdokumentovať xo robí, my sme vtedy takú možnosť nemalibolo to 20 rokov dozadu
Ďakujem dievčatá za podporu. Nakoniec sa to dnes vyriešilo same. Psa zabilo auto keď pobehoval po ceste. Konečne sme si všetci vydýchli. Dúfam,že susedia majú ponaucenie
Fakt? Tak blbci majitelia si svojím prístupom zabili psa sami.
Ako ja neviem, ale príde mi to práve teraz ako vymyslená téma. Jasné, že takéto prípady sa dejú. Ale zázračné riešenie problému v deň založenia témy ( o pól piatej založená a “zázrak “ sa stal teraz ) No neviem 🤷🏼♀️
mozno to nebol zazrak iba nasraty sused co nasiel riesenie aj bez MK
autorka - ak by si kúpili ďalšieho, tak nech sa to vyrieši podobne 😉 zase donekonečna sa im nebude chcieť vyhadzovať peniaze na ďalší a ďalší kus.... proste buďte tí trpezlivejší 🤷😁
Kľudne zoberte spravodlivosť do vlastných rúk. Ja milujem zvieratá ale všetko má svoje hranice.

@anketkarka lepšie niečo mať v ruke ako nič kym sa to porieši a každopádne to nemení stále nič na tom že písať o strielani verejné.