Musí vždy platiť muž vo vzťahu?
Ahojte. S priatelom chodime uz par mesiacov spolu, no keď sa dakde vyberieme napríklad večera na výročie platí si každý sám alebo skôr by som povedala že on čaka kým vyložím peniaaze za svoju polku aby mohol ísť zaplatiť. Priateľ zarába ja ešte študujem posledný ročník na VŠ a jediný príjem mám zo strany rodičov, ktorý majjú somnou veľké výdavky jednak za internát, cesta a pod. A prreto nemám vždy peniaze na mínanie. Kamarátka má priatela, ktorý ju stále prekvapuje maličkostami a keď som jej povedala ako je to u nás s platenim povedala že to vôbec nepozná. Niesom nejaká materialistická že by som to očakavala že mi bude kupovaťsamé veci a platiť ale ja nepoznám ani maličkosti len tak z lásky a všetko už podlieha stereotypu pretože kvôli počasiu sa môžeme max prechádzať a ísť dakde do tepla by znamenalo dalšie výdavky tak stále sedíme doma a mňa to už prestáva baviť.
@majoms336 a jeho si sa na to pytala kde je pes zakopany??
kamoska mi raz vravela zazitok z rande jej sestry - isli na vylet, mlademu trebalo na wc, ale platilo sa tam 5,-SK, tak mlady muz gentleman sa siel (s prepacenim) vystat do krikov kusok od wc, lebo on tolko nedaaaaaa -neviem si predstavit, ze by bolo treba jej cikat a nema pri sebe peniaze 😀 😀 😀
p.s. rande bolo prve a posledne 😉
@katka1981 No môj muž je tiež taký, že ideme na výlet napr. a sme smädní, tak mi povie, že potom sa napijeme, tam je to zadarmo, napr.
Lenže ja som na to prišla, že je to moja chyba. Poznám ho aký je, viem kam ideme, zoberiem fľašu s vodou a peniaze v dostatočnom množstve a zariadim sa.
Nakoniec je spokojný, že som myslela na vodu a ešte mi aj malinovku kúpi sám od seba.
Skrátka nemá rád keď sa kupujú zbytočnosti.
Raz ma pozval do kina a stál pred pokladňou ako tĺk. Ja som to cvakla, lebo mi to bolo blbé. Ale bola som sprostá, dnes by som mu pekne: ,, Ale ja tu nemám peniaze. miláčik ,,
Cvakol by to bez problémov.
On je skrátka taký. Povedal mi, že je radšej ticho a si hryzie do jazyka keď vidí čo hádžem do košíka. Teraz to robím tak, že s ním do obchodu nejdem ak musím, tak si pripravím zoznam a ukážem mu ho čo potrebujeme a je s tým uzrozumený. Alebo mu poviem koľko asi ideme minúť. On proste neznáša tieto prekvapenia. Hovorí, že ja nakupujem impulzívne. Možno je to pravda niekedy, ale nemôže mi vidieť do hlavy čo som si naplánovala možno aj mesiac dopredu. Teraz chcem nejaké doplnky do domácnosti, ja si to kúpim sama, ale pre pokoj a kľud v rodine mu to už asi mesiac sem tam poviem čo sa chystám kúpiť.
Možno aj tento zakladateľkin je podobný prípad, aj keď je to drzosť na začiatku vzťahu je každý gentleman. Nechodiť do podnikov, normálne povedať, som študentka, nemám na to prachy, ak chceš tak choď sám. Bodka. Alebo sa dopredu dohodnúť kto platí. Možno nie je zlý chalan, treba to zobrať komplexne. Aj keď je to čudné. Väčšinou platí, kto navrhne tak ten platí ak sa dohodnú spolu, že ideme na kávu tak sa treba ja dohodnúť vopred kto platí.
Ja by som si po tieto dni určite nezobrala peňaženku a pred podnikom by som mu to povedala: ,, ale ja nemám peniaze.............
U nas na zaciatku vztahu platil vzdy partner, po case, sme sa uz striedali..a aj to sme sa natahovali, lebo mu to bolo blbe 🙂
@jasminet 😀 ako som sa zasmiala. Toto keby si viac žien všímalo a chlapci držgroši by sa ďalej ako na prvé rande nedostali 😎 to by bolo fajn.
A nie potom manželke na materskej vykrikovať, že vela míňa 😝 mne sa až nožík vo vrecku otvára, keď počujem, ako žena z rodičovského príspevku platí účty a všetko a milostpán si len svoje potreby 😠
Nuz, ja som v tomto konzerva. Od muza ocakavam, ze bude velkorysy, takze ak by si odo mna vypytal polovicu utraty, pribeh by nemal pokracovanie. Jasne, ze niekedy som zatiahla celu utratu ja a nepytala si zase od neho, ale hlavne zo zaciatku cakam, ze zatiahne on. Platit na polovicu alebo kazdy za seba je pre mna nie len vo vztahu ale aj spolocensky no go (vynimka je len, ked idem s kolegom na obed, tam platime kazdy za seba 😉)
tak ja som vzdy mala stastie na chlapov, ktori by sa od hanby prepadli, ze za nich ma platit baba - a este k tomu studentka... ale ak ten vztah trval dlhsie, tak mne prislo ako samozrejme, ze obcas zaplatim ja - nemyslim vecere, na to som nemala, ale take ze kava, drink, nejaka malickost na jedenie ked sme boli vonku, listky na kupalisko, do kina.... proste automaticky pri pokladni som vytiahla peniaze skor ako on a zaplatila... alebo ze mam chut na langose, pod, pozyvam... a ked som nemala, tak som nic nenavrhovala a cakala co vymysli on....
@natalym, ono je velky rozdiel ako ludia ziju, ked spolu randia a iny je potom manzelsky zivot, ked mas rodinu, hypoteku a uplne ine naklady. U nas som ja ta zgrlava, co ozelie aj smad, ale ked uz som ozaj moc smadna, tak si kupim v tescu pri nakupovani, lebo si poviem, ze moje oblicky stoja zato. Ale mladi ludia bez zavazkov rozmyslaju uplne inak. Neviem si predstavit aky bude ten chlap setrny, ked bude mat hypoteku, leasing, deti.... Ja si neviem predstavit keby som si neuzila restiky za slobodna s mojim muzom, jaj to boli casy 🙂 Teraz je sice tazsia doba, ale toto je v cloveku. Aj teraz si clovek musi obcas dopriat, ved zijeme len raz.
@jasminet, sak dobre urobil 😀 my sme boli v Novom Targu na trhoch. Kamoska, ze ci nejdeme s nimi s jej frajerom a my s muzom, bol zorganizovany autobus, brali sme to ako vylet, nikdy sme neboli, tak ze podme. Dosli sme tam rano o 4. vsade este tma, zima, to bolo pred Vianocami, sofer si potreboval pospat, tak nas vypustil z autobusu, najvacsi dopyt bol po zachodoch, stal 10 Sk, takze kupili sme jedny krowky, chutili ako krabica, a krsniatku som kupila capicu a sal a sebe kozene rukavice. Mali tam vynikajuci gulas. To boli cele nase nakupy, ozaj nebolo co kupit a najvacsia polozka bol zachod, ja som chodila snad kazdu hodinu 😀 😀 😀
@majoms336
nehccem sa mi tu citat x prispevkov..pisem za seba:
áno, pokial zena nezaraba (normalny prijem, nie sem tam brigada), platit ma VZDY muz. Moj manzel mi na toto povedal ked sme spolu chodili, ze mozem zaplatit az vtedy, ked budem mat vacsi plat ako on... 😀 😀 😀 nedovolil mi nic platit, ani som nemala prachy 😀
Dnes zarabame rovnako, prirodzene sa striedame, "vyberame" si penazenky 😀 peniaze mame spolocne..takze uz to nie je kto plati, kedze v manzelstve su peniaze spolocne...
k tvojmu priatelovi - mne by sa to nepacilo... jeho postoj je divny, ako keby si s tebou len uzival a zvazovat..ci vôbec euro do teba vlozi....
ako by sa zatvaril, kebyze mu povies "xxx prepac, ale nepojdem na pizzu, pre mna je to vela zaplatit"..a takto by to bolo bezne??!!
Nikdy som nemala mindraky, ze mi nieco platil manzel,. ked bol este v pozicii priatela.... skor to berem ako gentlmenstvo 🙂
ako by sa zatvaril, kebyze mu povies "xxx prepac, ale nepojdem na pizzu, pre mna je to vela zaplatit"..a takto by to bolo bezne??!!
Tak to by som mu urobila. 😀
@majoms336 Necitala som reakcie predo mnou, ale ja by som to spravila tak, ze ked nabuduce pojde o to, ist si niekam sadnut, povedat ze pojdete napr. len do cajovne, lebo na viac teraz nemas rozpocet, alebo - neviem ci sa musite stretavat len vonku a nie u teba ci jeho, ze si radsej uvarite nieco spolu, ze aj to je romantika a usetri sa. A uvidis reakciu. Je dobre ked zistis, ci napr. vie varit, ci je ochotny varit, podielat sa na spolocnej priprave jedla napr. a ci mu to dokonca prijde mile a sexi, alebo uplne naopak, ci je len restikac, ...treba zacat ist viac do hlbky vztahu, nielen klzat po povrchu vutahu, zaroven uvidis ci a ako to dalej vidi, myslim vztah a jeho kontury..
ja som raz takto bola na jednom stretnuti - nebolo to rande, skor sme si pisali na pokeci (jaj to bolo daaaavno) a ze reku sa stretneme a uvidime sa... padli sme si do oka, snad 4 hodky sme stravili v kaviarni - jednu rundu platil on, jednu ja - to som ja navrhla, po par hodinach si potreboval kupit cigarety a prave som vtedy bola na rade ja... urcite nahoda, jemu to asi nedoslo, ale to som mu vtedy priamo povedala - drink platim, cigarety si kup za vlastne.... a aj tak bolo.
@majoms336, niektore baby ti pisu, ze mozno je dobry chalan, mozno setri, dava rodicom atd. Nie, je to drzgos, hotovo, bodka. Keby setril, daval rodicom, platil uver atd, normalne by ti mal povedat, ze teraz nema, nechodte radsej nikam, alebo ked aj ano, tak len na skromnejsiu veceru, ale ked sa situacia zmeni, tak ti to vynahradi. Zena by v ziadnom pripade nemala platit ani tu svoju polku, ak sa sama neponukne, ze zaplati.
Ja dosť často počúvam od chlapov, že ako ženy čakaj, že zaplatí, donesie a pod. A ozaj je to pravda. To len tak na okraj.
@majoms336 oj, tak toto nevyzera na dobry material na spolocny zivot.
Skus si vas predstavit o par rokov, ty na materskej, on ti vydeluje kazdy centik na plienky. Samozrejme ocakava, ze ty z materskej uhradis vsetko na polovicu. Nebudes tolko mat, budes sa citit zle pytat viac, budes si po veceroch hladat brigady (alebo ti budu vypomahat rodicia, aj take pripady su)... a jemu to vobec nebude dochadzat.
Po rodicovskej budes mat menej platenu pracu ako on, lebo budes s detmi zostavat na OCRkach, behat s nimi po doktoroch, atd. A on bude ocakavat, ze so svojej nizsej vyplaty budes hradit vsetko presne na polovicu. Co bude robit on so svojim zarobkom, to sa mozno vobec nedozvies.
Ja nie som zastanca vseliakych kulehov, asi by som postupne normalne dala vaznu rec, aby som zistila, ci je proste len neskutocny lakomec alebo ci mu nedochadza, ze ako par ste tim, pricom kazdy do vztahu vklada tolko, kolko vie a nie vsetko presne na polovicu.
@natalym ano, vacsina zien priam caka, aby im platili a tak, ja nehovorim o tom. Keby sa majoms sama ponukla, ze plati, to je ok, ale takto si od nej vypytat peniaze, a dokonca pred casnikom sa tvari, ze on plati cele, nemam slov...
@natalym ja začínam mať pocit, že novodobí chlapi sa radi nechávajú pozývať a vydržiavať. a to už mi fakt stojí rozum. svet sa stavia na hlavu. ktovie čo ešte príde za novodobé haluze.
@alexandramaria a novodobe zeny sa zas predhanaju v tom, ktora je nezavislejsia 😀
@mima4 😀 😀 hihi
ale veď áno, nikto netvrdí, že ho budem chudáka žmýkať, aby platil jak blbý všetko. Ale nakoľko on zarába a ona je študentka, tak tá jedna káva a pizza napol by ho asi nezabila. Proste tam už čosi nehrá.
A áno, nech si nezávislé ženy pozývajú mužov na drinčíky, kľudne. Potom neskôr na MD budú horko plakať.
@alexandramaria Nebudú, dieťa si urobia s niekým iným, aby platil alimenty a súčasného budú mať zase na iné. Úplne v pohode. A ešte sú aj chuderky oni na MD.
@alexandramaria a vieš čo je zaujímavé?
že už teraz dotyčnej svetielkuje kontrolka, že "aha..bacha na neho"... a napriek tomu, mnohe sa za takýchto pakov vydaju, porodia deti a potom tvrdia "naaaaaaaahle sa zmenil" 😀 😀 😀
@natalym 🙂 tak to už je premyslené do detailu 😎
ja som to skôr myslela tak, že keď si chlap navykne že žena zaplatí, lebo je jej trápne dívať sa na jeho ksichty a okolky, keď má zaplatiť kávu, tak potom tá žena s okliešteným príjmom na MD nedostane od neho ani cent. A hospodár s 200 €...nemožné

@katka1981 to je hrozny pribeh co si napisala 🙄 niektori ludia by sa nemali nazyvat ludmi... mi je na grcanie z toho chlapa a aj ked mi je luto ako tvoja kamaratka dopadla vobec nechapem preco s takym chlapom zila a dokonca sa za neho vydala...