Musím robiť?
Nemozem spat tak bludim po internete a googlim a nahodou som narazil na toto forum tak sa skusim spytat na nazor , mam 38 rokov a som dobrovolne nezamestnany ( ja vravim ze na dochodku ) od maleho decka som mal teoriu ze nechcem pracovat na nevyhnutne nutnu dobu , po vyske som odisiel do rakuska kde som pracoval ako inzinier kvality na oddeleni zlepsovacich navrhov a este som popri praci vykonaval auditorsku cinnost . Po celu dobu som setril aby som si mohol vytvorit zasobu penazi aby som uz nemusel robit , neskorej investoval do bytov ktore mam v prenajme a vytvaraju mi rezidualny prijem . Problem je ze sa hadam z priatelkou ktora so mnou byva ze nerobim nic ze sa flakam a podobne . Chcem sa teda opytat ci musim chodit do roboty aj ked to vlastne nepotrebujem . Mam len taky dojem ze ju to stve ze ona musi a ja nie . Moj jediny rezidualny prijem je cca 600 € mesacne a mne to staci , samozrejme ze pred tym som mal vecsi plat ale ja si myslim ze som si uz svoje odrobil .
@zeriempizzu Precitala som si tvoje prispevky, jedna nenavist za druhou, neustale sa vyvysovanie sa nad inymi ludmi
Presne tak, je to jeho zivot, tak preco mu neustale radis a presviedcas ho o tvojom sposobe?
Ako keby mu inac tento stad pomohol :D Odpoviem tvojim jazykom: Nebud smiesna, ak si mesacne odlozi kazdy 100e bokom, bude mat isto viac, ako keby zarabal rovnaky prijem v riadnej praci a neskor dostaval z toho dochodok
@dominikdominik posledy prispevok na rozlucku. Iste si cital v predchadzajúcom prispevku, ze mám 3 tituly. 10 rokov som robila manazersku pozíciu a fluktuácia na mojom oddeleni bola cca 10 zame rocne. Prečo, lebo boli flákaci. A to ja nenávidim. Momentálne som na materskej a od štátu dostávam maximálnu výšku materskeho (stve ma to, pretoze mojich 65 percent by vydalo omnoho viac) Teda je to viac ako máš ty a si na to pyšný. S bratom vlastníme firmu a sme výhradni dovozcovia dvoch produktov na SR a AT trhu. Takze neparazitujem na manželovi. Máme jeden účet a ani jeden z nás netuši kto do neho prispieva viac ci menej. Manžel je vysoko uznávaný odborník a je za to finančne veľmi dobre ohodnotený. Ale základ je, ze je mega snazivý a milujúci otec nasich dvoch synov a tretieho na ceste🙂 Rozpísala som sa, pretoze je to pod zástitou anonymity. Nikdy by som sa nikomu nechválila kolko mám penazí. Mala som múdreho dedka, ktorý vzdy vravel"Hlupák sa chváli aj tým co nemá a mudry zatají aj to co má" Na záver chcem zdoraznit, ze si vázim prácu kazdeho jedneho cloveka a vázim si maminy, ktoré musia obracat kazde euro,aby svojim detom dopriali. Pre mňa sú najvacsim bohatstvom deti a snazim sa z nich vychovať dobrych a pracovitych ľudí. Pre teba je bohatstvo poflakovanie sa. Tak bud spokojný a hlavne si nenarob deti
@slnecnica174 ha,keby si citala poriadne,tak by si sa dozvedela ze chodi na pracak
@zeriempizzu No veru, za tridsat rokov budu mat dochodci mozno aj tych 600 eur 😀 Verim, ze chalan ma odlozene peniaze aj bokom. Neviem aky je momentalne stav v SR, ale tu kde ja zijem najmy stupaju a ceny nehnutelnosti tiez😉
@dominikdominik bola chyba o tom sem písať. Teš sa zo svojej slobody radšej v súkromí. Na tvojom mieste by som sa ale začala venovať niečomu zmysluplnému a to by malo uspokojiť aj priateľku. Ak nie, tak to zrejme nie je žena pre teba, vzhľadom na to, že máte asi diametrálne odlišný názor na život a jeho zmysel. V tvojom veku by si už mal vedieť, že drvivá väčšina ľudí rozmýšľa konvenčne a nenávidí každého, kto si dovolí urobiť opak 😎
@apb prosim??
Ty kokos...ze aka tema....tak ja poznám pár ludí čo su za vodou a do roboty by ani pachnut nemuseli a predsa chodia - baví ich to, naplna...
Ak niekto ,,ma na to,, sedet doma a nič nerobiť tak je to jeho rozhodnutie. Mať našetrene v pančuche tiež nezaručuje nejaku ,,kvalitu zivota,,.
Ja neskromne tvrdím ze tiež klop klop zatial pracovat nemusím...ale pre boha co by som doma cely den robila? Pila kavu, poflakovala sa a chodila po susedoch alebo sa prechadzala po Auparku? Pre mna je to povrchný sposob zivota ...
To čo dotyčny piše...ehm...je to citový chudák - pardon za vyraz a ešte k tomu egoista. Medzi riadkami sa da jasne vyčitať že priatelka je pre neho skor ,,handra,, s ktorou buducnost neplanuje len akosi preziva.
@dominikdominik naozaj je to len na tebe,,ak chceš ty takto žiť si spokojný,,naplnený takouto myšlienkou žiť všetko.je ok,,očividne to vadí.priateľke takze buď rozhovor a kompromis alebo rozchod to je moja odpoveď na diskusiu, ,ja ako žena mám okolo 650e ale.musím.priznať piatky sviatky, ,12tky,,začala som trošku odzadu najprv škola teda stredná, ,pritrafilo sa babo, ,a samozrejme výdavky, ,ale idem ďalej moja slečna ma dnes 4rocky. A ja tak o tok dva chcem dokončiť školu a.následne výška,,ambície teda.moje sú vyššie nie koli platu,,chcem niečo dosiahnuť sama koli sebe nie pre iných,,niečo nové vedieť,,je.toľko vecí čo.môžem vedieť ktoré môžem spoznať,,to je.môj cieľ áno.každý.máme iný,,ak si.spokojný ty fajn vysvetlí to.priateľke buď bude akceptovať tvoj pohľad na život alebo budeš single
@dominikdominik a co robis cele dni? mne by vadilo a tlacila by som chlapa do prace, keby vidim, ze vala sunky.. ked uz ma byt doma, nech sa postara o domacnost, prip zahradu a po mojej praci si mozme spolu niekam vyrazit a venovat sa jeden druhemu
@dominikdominik myslim ze ak to tebe vyhovuje je to ok... Je otazne ako zvysis prihem v pripade ze potrebujes peniaze navyse. Ale osobne mam znamych v zahranici co ziju vyslovene z prenajmov. je to na tebe 🙂 mbr by 600eur nestacilo ;) druha vrc tiez mam pracu ze by mi stacili byt v mesiaci na firme mozno tyzden a boli by ok.. A nemozeeeem lebo sa idu z toho ludia okolo pototo: D to je taka natura drat sa nonstop az do 70tky... Alebo do smrti (predcasnej)
@dominikdominik Uzivaj si zivota a slobody. Rob to co ta v zivote tesi a hlavne odstahuj sa zo Slovenska, tam je to stale len o prachoch, ambiciach, tituloch, prachoch a este raz prachoch 😀
@lady511 učenie a spoznávanie je proces, ktorý si vyžaduje iba otvorenú myseľ a VŠ k tomu vôbec nie je nevyhnutná. Ani tri tituly 😉 Sú napr. ľudia, ktorí si naordinujú sabatický rok (alebo aj tri), odídu niekam do Tibetu a niekde v kláštore za tú dobu spoznajú viac, než za celý život, ktorý dovtedy žili.
@sardinka335 to, ako človek vie plnohodnotne naplniť svoj voľný čas, o ňom vypovedá veľa. Tvoja predstava je behanie po OC, pitie kávy, alebo návštevy u susedov. Niekto by šiel čistiť les, maľoval by obrazy, pracoval v záhrade, vyrábal víno, choval včely, alebo šil oblečenie, háčkoval čiapky, skladal hudbu, písal knihu...ja si teda viem predstaviť x vecí, ktoré by som robila a rada 🙂
@alaguema kde ja pišem ze moja predstava je behať po OC? Ani ma nehne...tak travi čas dotyčny dominik on to piše ...kavička, poflakovanie, hry n aPC....tak to naozaj o nom niečo vypoveda - nezrelost. Ale stale je to jeho vec ...ja takeho chlapa nemam..my si uzivame peniaze spolu a ak niečo planujeme tak spolu. Nie ze jeden mukluje a druhí leží ,,hore cicinou,,.
@sardinka335 "Ja neskromne tvrdím ze tiež klop klop zatial pracovat nemusím...ale pre boha co by som doma cely den robila? Pila kavu, poflakovala sa a chodila po susedoch alebo sa prechadzala po Auparku? " Z toho som vydedukovala, že chodíš do práce (aj keď vraj nemusíš), len preto, lebo nevieš, čo iné by si robila. Ja som reagovala v zmysle, že aj bez chodenia do práce, sa dá robiť kopec zaujímavých a užitočných vecí. Celkovo v tejto diskusii vidieť, ako je myslenie ľudí zdeformované. Jedna z najväčších cností je chodenie do práce...poslušne ste sa to naučili a baštíte im to ďalej, aj v dospelosti 😎
prečo máš uvedené že si žena? :D
@alaguema ale ja to neberiem ako prácu.....mna to bavi, ja to robiť chcem!! zaujíma ma to, naplna. Mna nebavi štrikovať, chovať včely, hačkovať... - teraz aktualne nepracujem.
Ani dotyčný ten svoj čas nevyuziva uzitočne a zaujimavo....
Myslenie ludí je zdeformované - lebo ten kto poctivo zije, neparazituje na systeme a pracuje tak je nakoniec hlupak... 🙂
@slnecnica174 prosim ta a kde by mu bolo lepsie ako na slovensku.Ved v zahranici uz bol a musel pracovat,preto sa vratil
@mihula tak tak ...to len tu moze robiť ,,čáva,, tam by mu tých 600 ečiek nestačilo ani na najomne.... 🙂
@sardinka335 nie, nie je hlupák. Ten, kto poctivo pracuje v práci, ktorú nemá rád, nevidí v nej zmysel a slúži mu iba na zarobenie tých pár eur, nie je hlupák. Je to v podstate obeť. Teba tvoja práca baví, fajn. Žiaľ, žijeme v dobe, ktorá je na tento úkaz skôr vzácna.
@sardinka335 A vies, ze su aj krajiny, kde by s tym v pohode vyzil 😉
@dominikdominik Moj nazor, pracovat nemusis... otazka je, ci sa doma nenudis. Lebo ja som 4 roky doma a uz by som rada sla do roboty a nielen koli prijmu. Ale kazdemu jak je libo 😉
@sardinka335 Mne sa nezda, ze vyskakuje a robi cava. Je snad prirodzene naklady sa lysia medzi krajinami a ine si moze dovolit na zapade a ine v Kambodzi. Rozhodol sa, ze bude zit tu, nie tam.
Mozno ani ty si nemozes dovolit kupit byt v zahranici. Za to sa ti este nikto nesmeje, ze zijes tu
@mihula Ano aj to povedal? 😀
@slnecnica174 jasne Albansko,macedonsko aRumunsko to istia,tam by bol kral
@dominikdominik vobec nie.....ale myslim si, ze 600 euro je strasne malo....ja by som mala zo seba pocit ze sa flakam a bol by to obrovsky pokles prijmu na 600 euro.....ale ak ti to vyhovuje....nesudim ta
@sardinka335 som na tom rovnako, som rada, ked som v praci uspesna, bavi ma, mam uznanie a som rada medzi ludmi. len neviem preco sa pyta nas, ved ked mu to tak vyhovuje...mozno si zistuje, ci je to spolocensky tolerovatelne....
Mne je v podstate jedno, ci niekto pracuje alebo nie - vadi mi, ked niekto doji stat, lebo sa mu pracovat nechce. ak mu staci 600 euro a plati si odvody, vobec ma to nepohorsuje

@slnecnica174 600 eur dnes nebude 600 o 30 rokov. Najomnici nebudu stale a do nehnutelnosti stale treba peniaze davat.