Musím vrátiť zásnubný prsteň?
Ahojte, mám taký menší problém, po pol roku som zrušila zásnuby, dôvody nemusím uvádzať, lenže moj ex si teraz pýta naspäť zásnubný prsteň...musím mu ho vrátiť aj keď nechcem? má na neho nejaký nárok? ďakujem za odpovede
@beniu Ak ho stále máš, tak je slušné mu ho vrátiť. Načo by ti bol? Nie je to obyčajný darček, ale symbol niečoho, čo už nie je a nebude. Niektorí si pýtajú naspäť všetky dary, čo už napr. ja nepochopím, ale toto by som určite vrátil. Ak ho nemáš, tak mu vysvetli, že ho už nemáš, snáď to pochopí.
@beniu no pravny narok nan nema, kedze je to dar. aj ked s dobrym pravnikom to moze vyhrat, pretoze ide o ustnu zmluvu - t.j. dal ti prsten s podmienkou, ze si suhlasila so sobasom. sobas si zrusila, takze by si mala vratit prsten. pokial vsak prsten nema obrovsku hodnotu, nie je z rodinneho dedicstva, tak sa pravdepodobne sudit nebude. 😉
moralny narok na prsten ma urcite - pretoze je to snubny prsten, nie prsten k narodeninam, vyrociu, etc. je symbolom slubu a ty si ten slub vratila, takze by si ho mala vratit komplet.
osobne - prsten by som vratila. ponechala by som si ho jedine vtedy, ak mi dlzi nejake peniaze a ja by som predajom prstena dlhy vykryla 😉
@zarzisia moje nervy, po pysku by dostal... to ako moj ex... vtedy este nie tak celkom ex... raz mi po cca 2tyzdnoch co sme sa nevideli zavolal, ze isiel s nejakou kockou do mesta na motorke a ze ci som tu jeho motorku nevidela, ci naaahodou som nezariadila od ziarlivosti, aby mu ju ukradli :P no mala som dost... zmenila som telefonne cislo, vymazala ho z kade sa dalo a viac som o nom naststie nepocula a to sme spolu boli cez 3 roky :P to je charakter... ti poviem 🙂))
ALE snubny prste by som vratila.. je to ako sa tu pise znak niecoho... ani by som ho asi nechcela mat, ked uz s tym dotycnym nechcem nic mat 🙂
snubny prsten sa ma vratit, je to taka trivialna slusnost🙂
Naco ti je snubak,ked si s nim neni a ked dotycneho nechces? Snubak je predzvest svadby nie? Nehladaj problem tam,kde nie je. Vrat mu ho a bude pokoj
Čítala som niečo z tejto diskusie kolegovi a on na to reagoval, že prečo by mal muž žene dávať prsteň, že ona mu dá čo? Samu seba? 😀 No snažila som sa mu niečo dohovoriť, ale bezvýsledne. Mám tu teda vedľa seba fakt "CHARAKTER". Čo by ste mu na to povedali vy? Ja som úplne v šoku a urazená za všetky ženy. 😀
No baby a ja som urazena za vsetky zeny, ked vidim vo filme ako sa baba ide zblaznit od radosti ked ju muz poziada o ruku.
Mne to pride fakt pod uroven. Ved to stavia zeny do role, ze ledvo ako take chudery cakaju, kedy ich muz, ktoreho si oni uz davno vybrali za partnera tiez vyberie konecne za partnerku.
Ja len dufam, ze to len filmove klise a v skutocnosti sa to tak nedeje.
@natalym On je hlavne strašný škrob čo nepustí 5 centovku, okrem toho aj strašne škaredý a povahovo nevydarený škorpión ( 😀) a v babách je taký preberačný, že v 35-tke ešte nemal vzťah okrem nejakého mesačného stretávania nezáväzného. Jemu nie je žiadna dosť dobrá, pričom ani on sám nič waw neponúka. Býva s rodičmi a prakticky je nepoužiteľný, je to taký typ chlapa čo sa nevie chytiť žiadnej práce, len intelektuálnej za pc.
Ja by som mu ho vrátila hned ako by som zrušila svadbu...
@spirit16 no vacsinou sa to nedeje... vacsinou sa chlap vobec nemusi nijak namahat a zena sa vobec nema na co tesit :P
@jasminet Ja neviem, ale bol tu raz do jednej kolegyne zalubený a vtedy bol dosť namäkko, akurát, že ona mala frajera. Raz jej kupil jahody a ona sa ponahlala domov, ze ich da frajerovi. 😀 No ale aj ked pohlad na neho ked sa pozeral na nu bol velmi nezny a bol z nej uplne paf, aj tak sa vyjadruje, ze keby ho ona chcela mozno by ju on potom nechcel, ze zase by vahal ci je dost dobra... No je to tazka povaha.
@beniu Ja som snubák vrátila už vtedy, keď som vedela, že s ním nechcem stráviť celý život, rozišli sme sa až neskôr. A inak našla som:
-Pokud se z jakéhokoliv důvodu rozejdete, snoubenka vrací prsten zpět (což má být symbolem vrácení slibu společného života).
-Tento vrácený prsten by se již neměl objevit na prstu jiné nevěsty.
No a zaujímalo by ma, čo chlap s tým prsteňom potom urobí, resp. či ten môj prsteň je ešte tam, kde som ho nechala. 😀 Samozrejme ale rozhodnutie je na Tebe. 🙂
@izabelkas to su ti priebercivi, nedotknutelni, nedosiahnutelni, dokonali a navzdy slobodni :P Alebo si v 50tke najdu nejaku sexi 20tku a budu cely paf a za par mesiacov bez penazi :P
aha tak to potom asi nesuvisi so ziadnym zvykmi ale cisto s jeho povahou alebo vychovou 😕

@zarzisia snubny by som mu z radostou vratila ale ostatne by som si nechala ani by ma nenapadlo vracat ostatne dary - a este ak on nevrati tie tvoje 😅