Muž a jeho kolegyne v práci
Ahoj, rada by som zistila Vas nazor na moju vec, ci uz pozitivne alebo negativne by som chcela vediet ako to mam vnimat. Mam manzela a robi v cisto damskom kolektive 10 zien, je to uz asi 1 co je tam uplne sam muz, predtym bol este jeden. No a k veci: mali koncorocne posedenie z ktoreho sa minuleho roku vratil o 3.00 rano ozraty, tento rok to zopakoval znova, prisiel o 1.30 v doprovode kolegyne ozraty a bol na diskoteke s piatimi kolegynami z toho 4 rozvedene zijuce ako kedy s kym, mala som neskutocne nervy, ze po posedeni isiel sam s nimi na diskoteku, je to normalne? On mi tvrdi, ze sa neciti byt v nicom vinny, ze som prehnane ziarliva, ze je to normalna vec, prosim Vas o nazor ci som fakt taka vadna, inak mu vobec nerobim nikdy vystupy ani kontroli aj napriek tomu,ze je v praci aj dve hodiny po pracovnej dobe, inak robi v banke.Dakujem.
@mandala77 ale dôvera sa predsa nerovná naivnej predstave, že môj vzťah nemôže nikdy postretnúť nevera, alebo že môj manžel ma nikdy neopustí. Dôvera, je proste to privilégium, ktorým môj partner disponuje - neriešim, čo robí, alebo nerobí, kým nemám na to pádny dôvod. Nevytváram si katastrofické scenáre a nezaťažujem si psychiku tým, čo všetko by sa mohlo stať. S poslednou vetou súhlasím. To, čo si opísala, je vlastne sebadôvera, z ktorej pramení aj dôvera voči partnerovi. Ale to neznamená, že zveruješ svoj osud do jeho rúk, neleží tam tvoje šťastie a preto sa nezaoberáš strachom z toho, že by ťa mohol opustiť a v hlave ti nebeží film, čo on kde robí. Nechávaš veci plynúť. Ak tú dôveru sklame, potom sa robia rozhodnutia. Dovtedy sa tým nezaoberám. Tak to mám ja. Netvrdím, že musí každý. Ale žije sa tak oveľa ľahšie, ako s dušou plnou podozrení a strachu, z ktorého pramení presne toto obmedzovanie a kontrolovanie. Nebolo mojim úmyslom nikoho konfrontovať...len by som želala tým ľuďom trochu pokoja v duši a verím, že aspoň niekto si z toho niečo vezme. Tiež som si tým prešla.
Ja by som teda ziarlila.. A moj manzel vie ze by mu to vadilo a ani by ho nenapadlo prist domov v spolocnosti kolegyn.. Asi by som ich zabila 😀 a zaujalo ma aj to ze ostava 2 hod. po prac. dobe v praci.. Pytala si sa ho na to preco tam ostava? Lebo ja som tiez pracovala v banke ale myslim ze nieje standard aby tam niekto ostaval 2 hod. nadcas
o com je ziarlivost? myslim, ze to hodne suvisi aj so sebadoverou. preco sa vydavate, mate partnerske zväzky, ked potom mate problem s nedoverou, ziarlenim, paranojami, ze vam muz mozno fikne v praci kolegynu, pripadne niekde na firemnej akcii? kde je dovera? verte same sebe aj. ved vas si ten chlap vybral za zenu svojho zivota, tak asi na zaklade niecoho, nie? ci som vydata, mam chlapa, gula na nohu a finito? preco ziarlite na to, ze u muza vo firme su kraaasne kolegyne? sak aj vy mozete byt krasne a rozhladene. vydajom a dietatom zivot nekonci. staci sa chciet upravit, citit sa dobre, rozsirovat si obzory a makat na sebe napriklad cez nejake hobby a udrziavat sa pre chlapa zaujimavou stale. ja byt chlap a mat doma stihacku, ktora fnuka ako ona musi s detmi toto tamto hento a jake to ma tazke a este ziarli, ze idem von, tak by som zdrhla.
uvedomte si, ze vela chlapov sa prave preto ide rado odreagovat, lebo doma toho ma plne zuby.
@alaguema suhlasim
Ja este dodam ze moj muz ked ma raz za cas nejaku akciu z prace ci weekend s kamosmi niekde mimo, tak potom mi vzdy vycita ze ja za cely cas ani nezavolam/nenapusem!!😂 Ze kamosove zeny vkuse volaju,kontroluju,vypisuju a ja sa ani neozvem. Sak naco ho budem otravovat, ked je teraz s kamosmi ci kolegami.Jedneho kamarata zena vyvolava kazde 2 hodiny!Sa na tom vsetci smeju a uz jej dali aj nejaku tu nepeknu prezyvku.My mame akurat tak dohodu, ked pride v noci na hotel,ma napisat.Tak velakrat mi pipne o 04-05tej sms ze dobre prisli.Nech viem ze je vsetko ok.Tak isto to robim aj ja, ked mam babsku jazdu.
nezabudnem, ked tatko siel s kolegami posediet do sklepa na vinko a dosiel po 3 dnoch totalne dezorientovany 😀 . fuuuu, bola ticha domacnost, uplne si vybavujem, jak sa mamka tvarila tvrdo a chladne, ale potom volala s niekym a strasne sa na tatkovi rehotala do telefonu. ale sceny mu nerobila, to urcite nie, dnes sa na tom vsetci bavime. a najlepsie na tom je, ze ju vobec nesrali nejake zenske, ale ci je on v poriadku. nepamatam si, ze by niekedy ziarlila alebo mu vytykala nejake akcie, vobec. ziadne sceny, ved chod, rovnako ona chodila. ja neviem, podla mna strasne dnes zeny dramatizuju. ta generacia mojich rodicov ako keby taketo veci brali viac v pohode. proste menej riesili asi, riesia, neviem, tak mi to pride.
no booze 😀 ludia su prec od rodiny iba s kolegami a vramci team buildingu ci nejakej firemnej party si maju akoze utuzit kolektiv (skor podla toho vsetkeho co mi muz povie po tom si myslim ze to ma opacny efekt ale tak to je moj pohlad 😀) doslova ludia ako zvierata spiti, jedna muzova kolegyna sa opila a povracala postel druhej, muz musel na lavicke v chate spat ... atd ... gay kolegovia trosku viac pritulni ... to by sme boli do rana, moj muz mi potom rozprava a tiez dojde pripity rano, teraz dosiel o pol piatej 🙂
ja sa ho spytaj stalo ti to za to? a ked povie stalo tak niet o com 😀 ja si vzdy akurat poviem ze som rada ze nemusim na taketo party chodit 😀
@alaguema máme to úplne normálne. Nekontrolujem , nestíham , nevyvolávam ale rovnako by som neignorovala určité " príznaky " že sa niečo deje . Ja si dokážem pripustiť to, že by môj manžel mohol byť neverný ale "neriešim" to preventívne chodením do mobilu, vyvolávaním , kontrolovaním . A ako som napísala, keď bude taký hlupák že mu na to prídem , tak až potom mu to dám vyžrať. Dovtedy sa mi nič riešiť nechce, vlastne nemám ani dôvod na to aby som si ja znepríjemňovala život.
napadlo mi....prečo sa hnevať len preto, že niekto niekam ide s druhým pohlavím? "výlet" so "súkmeňovcami" dokáže byť tiež občas zaujímavý... kamarát si u mňa raz sťahoval fotky z foťáka do počítača... s kolegami boli na chate... do rúk sa mi tak nechtiac dostali veľmi zaujímavé fotky s prisahaneckým úškrnom - toto manželky tých pánov nesmú vidieť za žiadnych okolností 😈 čo konkrétneho sa dialo na chate neviem... radšej som po tom ani nepátrala, ale mnohé by možno boli prekvapené
Inak moj drahy ked ide, tak ma zakaz sa vracat v noci/nad ranom :D cize rovno si objednava hotel.. no som ja ale benevolentna osoba :DDDDD to by tu niektore zomreli od ziarlivosti :D U nas sa chodi domov v slusnu hodinu a v slusnom stave :D
Toto je hrozne inak... ja som jedna z troch zien v cisto muzskej firme - som programatorka, cize vela zien nas nie je, priatela mam cely cas, ale skoro kazda manzelka/priatelka kolegov ma z duse neznasa - nikdy som ziadneho nebalila, nevolala, dokonca ani nemala zaujem (co je asi tazke pochopit, ze nie kazda sa ide pokakat z vasho vyvoleneho), no vadim uz len tym, ze som a chodim do prace 🙄 Jeden kolega ma poziadal, aby som mu nelajkovala ani nekomentovala fotky, lebo ma doma peklo, druhy zasa, ze si vyslovene vymysla negativne veci o mne, napriklad ako kazdemu idem na nervy, aby zena doma bola spokojna. Dalsi ma dokonca fejkovy mail, z ktoreho so mnou prejednava pracovne veci, lebo zena mu prechadza ten oficialny, dalsi vymazava fotky z oficialnych firemnych akcii, na ktorych som, lebo potom pocuva poznamky... atd atd. nechapem, ale je to trapas. S chlapmi si rozumiem, bodaj by aj nie, studovala som medzi nimi a aj odjakziva robim len s nimi, maju ma radi, lebo rozumiem im humoru aj ich temam, proste kazda by to vedela byt na mojom mieste. Ja ich beriem ako kolegov, uplne beznych, vobec v nich nevidim mozne objekty zaujmu, proste posrandujeme, pokecame ako vsetci normalni ludia... chodime spolu na teambuildingy, aj na firemne akcie atd. No a? Preco to zienky robite? To vazne ste si sebou take neiste? Viete dufam, ze nie kazda zena si mysli, ze vas drahy je take terno a uz len chysta plan, ako ho prebrat. Pracovisko je v podstate dalsi zivot a je naivne predpokladat, ze sa tam nevybuduju dake vztahy, predsa len, travime spolu velke casti dna a temy spolocne proste mame... co je na tom zle? Ale toto pochopia asi len zeny, ktore su mensinou v muzskom kolektive.
@dorottka no ved toto... :D ale ked dotycna partnerka co ju ide vychytit z predstavy manzel a kolegyna dostane kolegu, tak to ma byt ok.. :D Ja to neriesim, poslene sa moj chlap opytal preco nesedavam s kamoskami... no lebo ich poratam na jednej ruke aj prsty mi este ostanu, ostatne sa spravaju ako sliepky, s chlapmi si rozumiem viac. nemaju potrebu riesit hluposti, fantazirovat... snaha bola z mojej strany, spriatelit sa napr. s kolegovou partnerkou, partnerkami kamosov mojho chlapa.. bez uspechu. Nemienim riesit SMSky typu "kto vie co zase robia, kde sa flakaju, ani ten tvoj este nie je doma, urcite stetky nahanaju, ci som nenormalna, ze mne to nevadi"... atd... _(to vazne som take spravy dostavala!!!) A pritom chlapi sedeli na pive, pokecali, dali bowling a isli domov :D nuz ale... im to partner ani nepovie, radsej ich oklame ako ma vela prace a sedi v robote... :D
@simca06022011 presne pre toto mi uz ostali len dve kamosky,kt neriesia blbosti
@dorottka tak toto je až podozrivá zhoda okolností, aby každá jedna manželka každého tvojho kolegu bola takéto teľa...až mi je to divné, či si to tí chlapi nevymýšľajú, aby boli zaujímaví...aby sa zvýraznili, že akí sú oni potencionálne zaujímavý objekt tvojho prípadného záujmu a samozrejme - manželka ho zúrivo chce len pre seba, lebo je taký fasa chlap 😀. Cháp - chlapom ani tak nejde o tú ženu (v tom prípade teba), ale o ten samotný záujem, ktorý im dvíha ego 😉 Poznám x žien, ktoré sú úplne v pohode. Tí tvoji kolegovia mali buď riadnu smolu pri výbere, alebo sú jednoducho podobní 😉
@alaguema tak ja by som bola rada, keby si len vymyslali, ale zial, par scen som bola aj svedkom 😒 a nie vsetky zeny samozrejme, ale je ich velmi vela, cca v mojom veku plus minus. Manzelky starsich kolegov su naopak podstatne normalnejsie, chovaju sa ku mne priatelsky, tam vidno, ze sebavedomie je niekde inde 🙂
Inak @petulda333 a @simca06022011 - presne! Tiez mam len za hrst zenskych kamosiek, vyhovuje mi viac nekonfliktnost a priamociarost kamosov chlapov (aj ked zasa tiez vedia tarat jak baby na trhu, netvarme sa 😀 ), aj ked zial vela mi ich neostalo, zenske kamosky velmi nie su oblubene u priateliek/manzeliek... pricom podla mna su celkovo menej nebezpecne a ak sa najde spolocna rec, mozu byt dokonca uzitocne! 😀
@dorottka chlapi vôbec nie sú vo všeobecnosti priamočiarejší, zvlášť nie vo vzťahoch na pracovisku, kde sem tam ide dosť, čo sa kariéry týka...ver mi, patrím zrejme k tým ženám, ktoré sú z tvojho pohľadu staršie, mám 42 a nie je to tak. Chlap dokáže byť rovnako falošný ako žena. Žiadny rozdiel. Priamočiarosť chlapov je asi len nejaký mýtus, alebo platí naozaj len medzi dobrými kamošmi, ale to isté platí aj medzi mnohými ženami, ktoré sú dobré kamarátky. Neviem, prečo to ženy (alebo chlapi?) s obľubou tvrdia a neviem prečo sa niektoré ženy považujú za privilegované len z toho titulu, že dobre vychádzajú s chlapmi - veď to obvykle nie je problém a hrdia sa tým, že majú viac kamarátov ako kamarátok. Nemať blízke ženské duše je podľa mňa pre ženu veľký hendikep a časom to veľmi chýba. Muž ťa nikdy nepochopí tak, ako žena. Ten rozdiel vo vnímaní tam bude stále. Asi mám veľké šťastie, lebo poznám celkom dosť skvelých, veľkorysých a múdrych žien.
@alaguema tak to teda mas stastie, ja mam par kamosiek a tie mi bohate stacia, mne ten zensky element dalsi nechyba, mozno za to, ze super vychadzam so sestrou (tiez koderka)a ta je pre mna najlepsou kamoskou. Ja sa teda vobec nehrdim tym, ze vychadzam lepsie s chlapmi, co je na tom na hrdenie? Je to len konstatovanie faktov, mam sa za to hanbit? Koniec koncov je to mozno aj z nudze cnost, od vysky som nonstop v 95% chlapskom kolektive, je logicke, ze clovek nabehne na ich zmyslanie a zvykne si. Mne aj na skole vadilo, ze vela kamosiek nic ine neriesi, len kto s kym a kto sa na nu ako kukol a podobne - mna to az tak nikdy nebralo, ved su aj ine temy. Naozaj mozno mam ja smolu, ale zatial mi to vobec nechyba. A co sa tyka priamociarosti a zakernosti chlapov - mam trochu cez 30, mozno je to aj tym, mozno aj zameranim firmy, ale u nas sa dako rast neda, vsetci robime to iste, cize o konkurencnom boji nemoze byt ani reci a jasne, nehovorim o vsetkych chlapoch, ale tych "mojich" konkretnych z kanclu... a na zaver - moj prispevok bol apel (alebo otazka) na zeny, ktore nenavidia ine zeny bezdovodne a uviedla som svoju situaciu ako priklad. Preco sa to teda zvrtlo na obhajobu mojho akoze pocitu privilegovanosti? 😀 (co je mimochodom nezmysel, ale dost pochopitelny nazor, cize z casti chapem 🙂)
tak ak s nimi nič nemal,a je to RAZ do roka, prečo by sa neožral ?a nešiel s nimi von? chápem, že si žiarlivá, ale zase ak to je RAz za rok a nespal s nimi,tak nemáš čo riešiť vôbec 🙂je tonormálka
@alaguema Mozno zdanliva priamociarost chlapov suvisi s tym, ze jednu vec dokazu povedat menej slovami ako zena (v priemere). Nechcem zavadzat, ale raz som tusim citala o takom vyskume, nejdem to hladat. Suhlasim, ze v tomto nie je velky rozdiel. Sama mam stastie poznat par uzasnych zien, pre mna velke osobnosti, kazdodenna inspiracia. Skoda tolkych ziarlivych, neistych kopok nestastia - mozno prehnane, ale to musi byt hrozne zit v takej neistote
@alaguema Ak tvrdíš že chlapi intrigujú, závidia a zlomyseľne ohovárajú za chrbtom v rovnakej miere ako ženy tak žijeme v rozličných dimenziách. Pozor, nehovorím že takí nie sú (často skončia v politike) ale celkovo v tomto na vás ani náhodou nemáme. A poznám aj dosť žien ktoré sú v tomto "chlapské" ale sú to skôr výnimky. Chlapi tiež kecáme, ale je to podstatne dobromyseľnejšie aj keď keď často Zelienkovsky chválenkárske.
@dorottka tak asi je to nepochopiteľné len pre mňa, že ťa toľko cudzích žien bezdôvodne nenávidí. Naozaj som sa s tým nikdy nestretla a to som, myslím, pomerne dosť atraktívna žena. S otvorenou nenávisťou a intrigami zo strany jednej ženy som sa stretla raz a musím uznať - bolo to neznesiteľné natoľko, že som zmenila prácu. Ale inak mám teda asi šťastie a stretávam samé dobré ženy 🙂
@oldman50plus Chlapi vedia byť rovnako závistliví ako ženy, len to celé prežívajú aj podávajú inak, je v tom menej emócií a navonok to možno pôsobí menej zainteresovane, ale v konečnom dôsledku je to to isté. Veľký rozdiel robí práve to podanie. Ten dojem je celkom iný, samozrejme, ale v sebe tak isto riešia svoje neistoty, strachy a pocity menejcennosti, ako ženy, o ktorých je táto debata. Žiarlivé, neisté, plné strachu. Keby boli muži tak nesmierne v pohode, vyzeral by tento svet inak 😉
som hovorila s mojim muzom a tejto diskusii a odkazuje autorke ze ci by bolo dobre keby ho ta kolegyna nechala tak a on by skocil kdesi vyvaleny v jarku v zime vyvaleny ze ci by toto bolo lepsie ako ked ho ona doprovodi domov? 😀 a mi neveril kolko zien sa naslo co by ziarlilo som mu to schvalne ukazala aby videl ze kolko ludi sa najde co si sami ku nejakej akcii vymyslia a doplnia cely vymysleny pribeh 😉 a este som mu ukazala ze su to dokonca mladsie rocniky ako on 😀 iba krutil hlavou a uz radsej nic nepovedal 😂
@nataliaseidlova presne tak by to malo fungovať..zdieľam Váš názor 🙂
Ahojte dievcata 🙂
Ja som nikdy neziarlila,verila som svojmu muzovi na 100% a nikdy by som si nemyslela ze mi môze byt neverny.Ved ani nemal kedy.Bol zodpovedny co sa tyka prichodov domov sice bol raz za rok na vianocnom vecierku,ale prisla som ho zobrat tak o pol noci.Teraz sme uz skoro 3 roky rozvedeny a zistila som ze ma podvadzal roky rokuce.
Co tym chcem povedat?Ze vobec nezalezi o kolkej chlap pride domov a ci sa zabava s chlapmi alebo zenami.Ked nechce podviest tak to neurobi a ak bude chciet mozes si mysliet ze je vsetko v poriadku a urobi to 🙂 Ale je pravda ze teraz to ma môj priatel ovela tazsie co sa tyka ziarlenia....ale snazim sa :D
@najorbitka čo bolo dôvodom vášho rozvodu ..jeho nevera ? Ak ano ako si na to prišla?
@maminuska Dovod rozvodu bolo to ze nas vztah totalne ochladol.Zili sme ako surodenci 🙂 Sex to nemohlo byt lebo ved on rano vstaval do roboty a je unaveny 🙂 Ale o nevere som v podstate vedela.Bolo to uz pred 14 rokmi.Vedela som o nej a tvrdil ze je to len najlepsia kamaratka z prace a ja som sa mu snazila verit a uverila.Myslim si ze keby sa nam vtedy nenarodil syn tak sme uz rozvedeny.Skratka ja som uverila,starala sa o deti lebo mame este dceru ta je starsia a nas vztah chladol a chladol.To je to co som pisala ze nevadi ci ide partner na vecierok.Ak svoju zenu alebo naopak zena muza miluje nemoze ju,ho podviest.Aj ked....toto je velmi diskutabilne 🙂 No a k nasmu rozvodu urcite prispelo ze som sa dozvedela o dalsich dvoch zenach.Ten moj ex bol skratka frajer :D Ja som varila,upratovala,starala sa o deti a on si uzival.Pisala som sice ze chodil domov normalne,ale to mal uz robievat akoze do 15.00 a dlhsie.Ale to mala byt jeho normalna pracovna doba.Pripadne do vecera.No a po rozvode co som sa dozvedela tak sa mi chcelo vracat a nechapala som skym som to zila.Ale teraz mam krasny a spokojny zivot aj ked ta dovera je uz naozaj nastrbena ale naozaj sa snazim verit 🙂
Chvalabohu, mam normalnu zenu a nie ZIARLIVU HYSTERKU, co jej vadi vsetko a clovek by nesmel bez jej suhlasi si ani prdnut a bal sa niekde vobec na niekoho pozriet aby mu ta jeho haraburda neurobila neskor doma ziarlivostnu scenu, ze co to malo znamenat 😀
Ja si chodim obcas s kolegami na pivo, aj do barov odreagovat sa s kamosmi a potom pridem domov o 3:00 v takom stave 🙂. Kamosky nemam a zeny niekde po baroch nebalim, to moja zena vie a vsetko je OK, lebo vie ze chlap sa potrebuje aj vyventilovat. Na jednu dvojdnovu firemnu akciu sa mi ani nechcelo ist, moja zena sama povedala, ze chod, to bude pekny vylet, tak som isiel. Ona samozrejme chodi tiez von, ale ovela menej ako ja. Jej kamosky uz maju bud deti alebo ziju mimo nasho mesta, takze uz velmi nema partiu na toto.
@operaphantom tak to ma byt. Ja by sa muzovi neuviazala na krk a len mu sedela doma pri riti. To iste cakam aj ja od neho. Kazdy ma pravo odreagovat sa,porozpravat,posrandovat. A hlavne ci chlap,alebo zena si takeho partnera co ho neobmedze viac vazi. Ci?

@alaguema rada čítam Tvoje príspevky, ale niekedy mám dojem, že príliš všetko "rozkladáš na molekuly" a konfrontuješ. Spomínaš koncept, tiež to čo žiješ, je len koncept, ktorý je Tebe blízky. Ľudia sú rôzny a vychádzajú zo svojich skúseností, svojich pohľadov na život. Čo sa týka dôvery, áno vo vzťahu je určitý stupeň dôvery nevyhnutný ale dôverovať tomu, čo je premenlivé a myslieť si, že ak teraz je to tak, v budúcnosti sa to nezmení, je ilúzia. Lebo nikdy nevieš, koho ten druhý môže stretnúť, že sa môže bezhlavo zamilovať kedykoľvek a tá možnosť je tu vždy. Dôverovať ľuďom, ktorí sú premenliví so svojimi emóciami, skúsenosťami, prekvapeniami života z môjho pohľadu nie je možné. Jediné čo Ťa nikdy nesklame je Tvoj vlastný pocit bytia, na ktorý sa vždy a všade môžeš spoľahnúť a ktorý nepodlieha zmenám.