icon

Muž ateista a ja veriaca

28. feb 2021

Ahojte, prosím Vás...bol niekto niekedy v rovnakej situácii? Ide o to, že muž je ateista (aj jeho rodina) neverí v Boha (v nič), verí jedine vo vedu, vedecké dôkazy, atd...ja, naopak, veriaca, od mala tak vychovaná...vo veľa veciach sa zhodneme, avšak v tomto vôbec nie...ja by som chcela naše dieťa (2r) vychovávať vo viere, aj sa snažím, avšak môj muž s tým nesúhlasí, chce, aby nebol malý klamaný bájkami o stvorení sveta za 7 dni, atď...prosím Vás, ako ste to riešili, ak ste sa v takej situácii ocitli?

Ďakujem pekne

Strana
z4
oskvarka
2. dec 2023

@maximilie tak zase nikto deťom netvrdí že vlk naozaj zjedol starú mamu... Úplne chápem postoj tvojho muža mali ste sa pred svadbou o Tom.rozpravat mi to máme doma rovnako ale rodiny naopak moja rodina ateisti a ja veriaca.muzova rodina veriaci a on ateista 😂🙈možno sa ale pre to dokážeme ľahšie pochopiť a rešpektovať. Ja som deti dala pokrstiť ale vychovávame ich neutrálne nech sa rozhodnú sami ...tak sme sa dohodli...nemyslim že je to 100 percent najlepšie riešenie ale pre nás je akurát. 😉.. a dievčatá majú žiaľ pravdu mala si to riešiť skôr...to je dosť dôležitá vec pre život rodiny.

monikazs
2. dec 2023

Muz ma pravdu. Ked maly vyrastie, nech sa sam rozhodne. U Vasej rodiny bude vidiet krestanske zvyky, u muzovej zase ich nastvenie. Uvidi co mu bude blizsie.

barbie2023
9. mar 2024

To nie je o viere, ale o vzájomnej ucte a inteligencii. Pozri Einstein, Hawking a iní genialni muži vedy verili v Boha. A keby aj nie.. Inteligentný človek aj taky co verí len vede (aj keď to je veľmi uzkoprse vysvetlenie) by nikdy neponizoval vieru ci iné názory.

vroni
9. mar 2024

@barbie2023, Stephen Hawking bol celý život úprimný a presvedčený ateista. Rovnako ako mnohí iní. Sú vedci, ktorí sú veriaci a su vedci, ktori sú neveriaci. To, čo si napísala nie je ziaden argument, dokonca je to aj klamstvo.
Ale slušný človek sa neposmieva inému pre jeho názor či presvedčenie. Ani ho nevyhlasuje za uzkoprse. Hlavne keď svoje argumenty vari z vody.

barbie2023
9. mar 2024

@vroni to máš skade, že je to klamstvo? Ja som o ňom čítala knihu. Ty klamstvo. Ved ty ani nerozumieš co som napísala keď dokážeš odpísať niečo také, že sa vysmievam.ako fakt nechápem kde si toto zobrala 🙄

vroni
9. mar 2024

@barbie2023, skús ešte raz a pomaly. Možno potom pochopíš.

barbie2023
9. mar 2024

@vroni naposledy ti odpisem a potom sa nebudem unuvat s takouto povyseneckou osobou baviť. Nevieš odpovedať na jednoduchú otázku, za ktorú má sudis a 2 komentároch sa ma snažíš uraziť. To hovorí niečo o tebe, nie o mne.

vroni
9. mar 2024

@barbie2023, mam vyštudovanú matfyz a Hawkinga som sledovala už za jeho života. Jeho knihy, názory i prednášky. Často vyjadril svoj postoj voči viere ako takej a veriaci rozhodne nebol. Takže mi výrok "čítala som o ňom knihu" prišiel úsmevný. Beriem, že to bolo odo mňa nemiestne, prepáč. Ale napriek tomu, je klamstvo tvrdit, že Hawking bol veriaci, lebo jednoducho nebol a opakoval to cely svoj život.
Označiť niekoho, kto verí vede, za uzkoprseho spĺňa atribúty urážky. Nepoznám kladný význam slova uzkoprsy. Nesnažím sa ťa uraziť, snažím sa ti ukázať, že si v jednom komente použila nepravdu aj urážku. Presne to, čo vyčítas druhej strane.

barbie2023
9. mar 2024

@vroni Asi máš problém pochopiť čítaný text takže môj výrok o tom, že ak niekto verí iba vede je uzkoprse znamená, ze veľa o tom nevie a mysli si, že veda je neomylna a dokonalá a ze každý vedec je vlastne ateista aj keď nie je a veriaci sú proste len naivne ovce lebo nemajú svoje presvedčenie vedecký podložené. Ja som ochotná pripustiť, že som sa mohla s hawkingom mýliť, 9 mesiacov som sa nevyspala a občas sa mi stane, že nejaké meno alebo niečo momentálne nepodstatné pre mna nechtiac popletiem, stačilo slušne napísať, že o ňom vieš viac a máš iné info. To ale stále nepopiera, že napr Einstein bol veriaci alebo iní vedci a vlastne ani môj komentár.

vroni
9. mar 2024

@barbie2023, 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ jasné, máš úplnú pravdu, diskusiu považujem za ukončenu.

lubosmihula
13. apr 2025

Moja manželka je katolicka a ja som sice pokrstený, ale cirkev som oficiálne opustil, lebo môjmu srdcu jednoducho neladí. Deti máme pokrstené, ale ďalej sa neudialo nič. Skôr to chcela svokra, ale prieky som nerobil. Myslím, že už chápu o čom to celé je. Od prenasledovania pohanov, pálenie "bosoriek" až po súčasnú pedofíliu a homosexualitu. Modlarstvo sa u nás jednoducho nepraktizuje. Sme spolu cca 25 rokov a ak nastane v manželstve výmena názorov, tak sú to iné veci a nie toto.
Tvoj manžel má z veľkej časti pravdu. Celá biblia je skôr nástroj moci a ver že psychológia je najsilnejšia zbraň. Toto cirkev zneužíva vyše 2000 rokov. Kde sa hrabe umelá inteligencia. Ja však ateista nie som, lebo verím, že je aj duchovný svet, ten ktorý nevidíme, ale cirkev s ním nemá nič spoločné.....
Ak ti v živote stačí byť poslušná ovečka, ktorá hádže do zvončeka a drepuje v kostole, tak potom si na správnej ceste.
Ale ak chceš hľadať skutočnú pravdu, tak otvor oči, nastav uši a premýšľaj...

slecnazkosic
13. apr 2025

@tncka dieťa je pokrstené?

Strana
z4