Muž čaká dieťa s milenkou, nechce odísť
Ahojte, tak som sa rozhodla este aj tu na MK napisat, lebo uz fakt neviem co robit. Tento rok sa zalubil do kolegyne. Tahali sme to nejako, chodili sme aj ku psychologovi, aj s tym na chvilu prestal, potom zase zacal, tak som ho vyhodila. Do tyzdna zacal za mnou chodit, ze nemoze bezomna zit, ale neprestahoval sa. Trvalo to tak takmer 3 mesiace takto, tak som mu povedala, ze bud alebo, lebo ja som uzasna zena a nebudem mu robit teraz zase ja milenku. Tak prisiel naspat. POtom vsak, kedze sa stale videli v praci, zase sa zamotali, parkrat s nou bol. Teraz caka decko, je z toho na nervy..ano viem, je to idiot, ale mame dve deti a mame sa stale radi, pokial sa o tomto nebavime, je vsetko fakt ok, aj ked som stale zranene, len od tej druhej sa nevedel nejako odtrhnut... Stale viacmenej nechce odist, ale ona ho tlaci k muru, ze bud bude s nou, alebo sa zriekne otcovstva, co on nechce, ved predsa sme z jedneho mesta, sance, ze sa budu obcas stretavat nahodne su celkom vysoke. Nevie sa, co povedia jej rodicia, maju hrozne vela penazi a nadseni z toho asi nebudu, lebo mi ledva platime ucty, aj ked si nezijeme najhorsie, niekedy proste ledva cakam na dalsiu rodicovksu a este si musim privyrabat popri a mame len pozicky atd...Mate niekto s tym skusenosti, alebo vase kamosky, ked cakal muz decko s inou a ostali spolu? Ako to riesili pocas milenkinho tehotenstva, ako to riesili, ked bolo decko vonku? Da sa to vobec prezit ako par, ze ma s milenkou decko? Necitim sa v tejto situacii nijako dobre, som si skor vedoma toho, ze to budeme musiet raz ukonci, ale este si davam cas kvoli detom a cakam, co on vymysli.. Nechcem zo seba robit ani uplnu handru, aj ked pre mnohe z vas uz po tychto riadkoch budem. Ale proste zivot je nieco ine ako teoria...Tiez by som nikdy nepovedala, ze budem v takejto situacii...Clankov sa da najst na nete, ale zaujimaju ma prakticke skusenosti zo zivota. Dakujem za akekolvek info, vsetko mi pomoze.
Moonglight veľmi rada čítam tvoje príspevky 🙂
@jemiotrasne aaale chod,čo by si nespravila preto aby tvoj chlap bol spokojny.Ved niečo podobne teraz robiš,len s tym rozdielom,že nieje stale stebou.A ked bude to decko von,tak pekne vsetci spolu,ved ona je z rodiny kde je vela penazi a bude vam všetkym sveta žit
takehoto muza poslat prec a poziadat nech plati na deti. ak si o sebe myslite ze ste uzasna zena a nebudete mu robit milenku,tak ho nechajte ist prec.
@jemiotrasne a vies co ale najhorsiee na tomto celom?Ze keby si toto urobila Ty jemu,tak by si bola najvacsia flandra a stetka a letela by si z domu do hodiny...
Ale to ti chlapi maju zas len lahsie-este je tu on ten chudacik co bol zmateny 😅 😅 😅
@jemiotrasne Tvoj chlap sa ťahá s druhou a vlastne striedavo ma dve zeny. Podla toho ktora ho aktualne posle dokelu si vas strieda. A na to napises "mame sa stale radi, pokial sa o tomto nebavime, je vsetko fakt ok".
Robis si srandu?
V podstate som to sem napisala hlavne preto, aby som sa dozvedela, ci je niekto s podobnym pribehom a ako sa to riesilo, alebo ci mate niekto kamaratky, znamych s podobnym osudom. Je mi aj tak dost neprijemne, mozte ma kludne sudit, nie je to ale lahke zit. A nie je lahke povedat koniec, nie je lahke najst to spravne nacasovanie ak ma ten koniec nastat, ked musite mysliet na to, ze to hne dtreba riesit s detmi....dospeli sa otrasu.. mozno o rok sem napisem, ze deti boli viac v poho ako som myslela, ale teraz mam z toho fobiu.
@mima4 neviem, chcem zistit kto to ako zazil/riesil. momentalne neviem.
@ukulela presne tá istá veta ma dorazila "decko bude von"... ani štipka citu matky? Ako by jej bolo, keby jej deti takto vnímala milenka? To dieťa za na svet nepýtalo samo, a za to že má tatka debila s prepáčením, nemôže ( a to ho ešte titulujem mierne).
@jemiotrasne myslím, že by tvoje rozhodnutie nemalo byť podmienené tým, ako sa rozhodne on. To rozhodnutie máš vo svojich rukách ty. Ale ako čítam, ty ho radšej budeš ospravedlňovať, ona ho podľa teba mala nechať a brať ohľad na tvoju rodinu, ty teraz neberieš ohľad na ňu a jej dieťa a pritom jediný, od ktorého si mala žiadať a bola oprávnená žiadať, aby sa včas spamätal, je tvoj chlap.
@fidorka7 uz som napisala, ze to, ze som napisala decko, nesvedci otom, ze tym myslim nieco zle, keby si bola v takej situacii, a mala milion myslienok a snazila sa to nejako stiahnut na par viet, tiez by si nieco napisala, na co by sa nejaka mamicka chytila. Napisala som to ako fakt, nebudem sa nad tym rozplyvat, aj ked dieta za nic nemoze. Ale ani moje deti za nic nemozu, ktore uz su tu a maju nejake zazitky so svojim otcom a maju uz k nemu dost hlboky vztah nakolko bol aj nejaky cas s jednou na materskej a na ktore ani on ani ona pri spolocnych stretavaniach nemysleli. A podotykam, ze ona moje deti OSOBNE pozna a vsetci v praci, nakolko sme za nim chodili hocikedy. A mna tiez pozna osobne, inak by som si nedovolila ist za nou ten jedenkrat a rozpravat sa s nou, ani by som ju nemala ako kontaktovat, ale mala som zial aj jej cislo. predtym som sa samozrejme rozpravala s nim, ze co sa deje, preco atd. Ta milenka moje deti nevnimala, ked s nim spala...takze asi tolko k tomu :decku: Ja som dobra matka, aj citliva aj chapava a uz som vysvetlila, ze ak by sa vsetko urovnalo a snou dohodlo a on ostal s nami, nemam problem aby dieta vodil na vikend, ak by sa oni tak dohodli, takze viem, ze k tomu dietatu sa treba chovat normalne, ako keby bolo kamoskine napr. nie som hlupa. To ze sa ma spamatat, som aj ziadala od neho. Ale tazko sa to hodnoti, ked si si tym nepresla a ani nikoho takeho mozno nepoznas, neviem. Mam vela kamaratok z rozpadnutych manzelstiev aj sme rozoberali, ake maju z toho "nasledky", alebo tazkosti, alebo traumy povedzme alebo si to inak nazvite, aby ste ma nechytili za slovo. Su obcas veci, ktore clovek spravi v navale emocii, ale uz sa nedjau vratit spat. A pri takychto situaciach robit nieco s chladnou hlavou v danej chvili je niekedy fakt nemozne. Dakujem inak za vsetky nazory a skusenosti, kazda info je dobra, aspon mam nad cim premyslat zase.dakujem vam veli pekne.
Áko za jedno slovo decko von a robíte cirkus.som aj ja matka a este pekné povedala akt má ona brať ohľad na milenku ked ona dobre vedela a pchala sa do jej manzelstva.hlavný je vinník manžel ale milenka je tiež chudera trhuotalnu sprostostou každá milenka je u mňa hus áno nech si to prečíta každá a takéto ich konanie tiež podľa mňa nech je aj potrestane.a to je dieťa za nič nemôže áno nemôže ale keb
y mi môj chlap co mi urobil strašne veci spravil toto inak bý som sa vyjadrovala decko este pekný vyraz
@jemiotrasne ja som nenapadla tvoje materské kompetencie, len tvoju empatiu a EQ... to k tomu čo tu píšeš...
A nechcem sa ani ďalej zamýšľať nad tvojou napr. sebaúctou a hrdosťou, maj ju akú chceš, je to tvoj život. Chcela si názor, máš ho. Svoj život máš v rukách ty sama, nie tvoja sokyňa, nie jej "decko" a dokonca ani nie tvoj "manžel".
Áno kto nezazil nevie nevie ked verí, ze všetko je dobre a zrazu prázdno. .nemáš silu nič ani vstať z postele lebo myslis,ze snívas ..a potom treba riešiť realitu ale áko ked nevládzes musíš su tu deti áno tie..neviem tí poradiť ja sama som odpustila toľko veci a neviem este či to za to stalo. .držím tí palce a hlavne chuť sa zobudiť ráno vstať a ísť ďalej...🙂
Vieš a co nebodaj jej má kúpiť výbavu pre dieťa od šťastia ona tiež nehladela na jej deti. .nemyslela som nadávky ani nič podobne ale určite bý som šťastím neoplyvala
Poviem to vinník je on ale milenka vedela, ze má rodinu a teraz ked zostala tehotná tak ho chce je to chudera ktorej bý som ho dopriala a za rok ho rada uvidela v náručí inej aby sa jej to vrátilo. .prepáč nenávidím takéto ženy
@jemiotrasne Ja mam jednu znamu s podobnym osudom. Teda ona bola ta milenka. Otehotnela neplanovane, jej milenec ju stale presviedcal, nech ide na potrat, ona sa ale rozhodla si to dieta nechat. To mu v konecnom dosledku nevadilo, manzelke ju samozrejme nespomenul a dva vztahy udrziaval dalej. Problem nastal, ked mojej znamej skoncila materska a ostala na rodicovskom. Kedze vedela, ze jej milenec je dobre situovany, ziadala ho o viacej penazi. Je mu sa to vsak nepacilo, zacali hadky ohladom financii, az ju nakoniec opustil. Ona si vsak najala pravnika a snazila sa silou mocou a vyssie vyzivne. Vtedy to bol on nuteny povedat manzelke, s ktorou mal uz dve deti. Manzelka mu odpustila, ale nikto z ich rodiny nikdy nekontaktoval to male dieta z mileneckeho vztahu. Otec plati vyzivne, ale naposledy videl syna, ked mal 6 mesiacov a nema ziadny dalsi zaujem o stretavanie. Ta moja znama sa dokonca snazila spojit so starymi rodicmi, ale ani z ich strany nebol ziadny zaujem. Nedovolim si celu tuto situaciu komentovat, kazdy robi vlastne rozhodnutia, len som ti napisala, ako sa to riesilo v inej rodine...
@ejmi25 dakujem ti, presne tak, vstat a riesit dalsi novy den, deti, pred ktorymi to musi byt ako kazde ine stastne rano. raz pride den, ked sa to vyriesi. A ja mam empatiu aj EQ uplne v poriadku, pre fidorka7 🙂 aj menej by mi stacilo 🙂 Poznam aj take mamicky, ktore len tutumutu, nevedia ani nic prisne povedat a "decko"je uplne uletene a skace vsetkym po hlave..napriklad, ked sa stale chytas toho slovicka, to je uz smiesne a uplne mimo temy, lebo patram po zivotnych skusenostiach, nie ci som empaticka. Chodili sme k psychologovi, mam to podchytene celkom. Len psycholog mi neporadi ako sa rozhodnut v danej situacii...a tu su zeny, ktore vedia ako a co si zazili.
@julietta246 dakujem, presne toto hladam, aby som vedela 🙂
@jemiotrasne pozri, mali by ste sa rozist. nech kazdy byvate samostatne. ale s tym ze mu povies -ak chces aby sme ostali spolu aj v buducnosti tak mi to dokaz. byt otcom nasich/mojich deti a mne manzelom. a o tu dalsiu nezavadit pohladom.
ale to len v pripade ze o neho este stale stojis. nech sa snazi napravit tu skodu co narobil tebe a tvojej rodine.
a ked budes vidiet ze je tam snaha - nie po tyzdni, aj po 2-3 mesiacoch sa este stale snazi, tak mozes navrhnut ze mozete skusit znova spolu. ale ak by znova zahol, tam by som uz dalej o buducnosti neuvazovala.
len ta ktora vie zavriet oci pred jeho uletmi by s nim mohla ostat. zena ktora ma svoju hrdost by mala ukazat hranice.
drzim palce pri rozhodovani
a pekne si napisala, ak by ste ostali spolu, tak to dalsie dieta "prijat" do rodiny ako sice "necakaneho" clena ale i tak ako rovnocenne dieta
Niečím podobným som si prešla este som to nedoriesila áno aj ja som bola u psychologický dala mi dve možnosti iné niesu..ale povedala, ze obe cesty su ťažké, ze som na začiatku áno bolesť ktoru spôsobí vedome ten ktorého milujete je strasne, ale treba vedieť kedy jw dosť,mne známa povie, ze toto bý bolo posledná kvapka a moja este nebola kazdy má iné hranice ale kazdy aj ked okolie vraví iné musí konať podľa seba. .ale ked aj odpustite viete ze ste urobili všetko úplne všetko pre ridinu.
@ejmi25 presne tak, obe cesty mi pripadaju rovnako tazke teraz, ale proste zalezi na nom, ja som este stale pripravena na obe, s hranicami a pravidlami smaozrejme. ziadne, ze uvidime..takych dni uz bolo, ze uvidime a neuvideli sme, resp, vidime pozitivny vysledok na teste momentalne..
@jemiotrasne vies, ked byva stale doma a ma to akoby "iste" tak este stale moze rozmyslat/ rozpravat ze - ale co, ved ja nie som na vine. to ma ona zlakala. ked ho "vyhodis" a nebude uz doma tak zisti ze co je to stratit rodinu, vsetku istotu. a vtedy zacne rozmyslat co vlastne urobil. a len vtedy ak vas ma este rad, bude sa snazit o vas - teba a deti - bojovat , ak odide k druhej tak je to jasne ze nie je snaha z jeho strany.
zivot je sv.na
ja poznam len pripad mojich rodicov, ked otca zviedla milenka (a on sa rad nechal) a otehotnela. Velka laska to bola... Nevedel ani povedat mame, ze aby sa rozviedla, tak doviedol milenku pred dvere, zazvonil a odisiel, nech sa porozpravaju. Tak milenka mojej mame "musite sa rozviest, cakam s nim dieta". Moja mama milenke "no a ja s nim mam dve". Tak sa teda nerozviedli, ale otec sa odstahoval k milenke (teda byvali u jej rodicov, mali velky dom), az dokial ho nevyhodili, ked zistili, co je to zac. Tak sa nastahoval naspat k nam a o tamto dieta nikdy neprejavil zaujem a kedze nepracoval, tak este moja mama platila vyzivne. Nehovorilo sa u nas o tom nikdy (ja som mala vtedy 2 roky a nechybal mi tie 2 roky co bol prec), ale ked som mu to raz spomenula este kym umrel, tak sa na mna pozrel a povedal "ale ved ja som to dieta vyplatil", akokeby sa tym od hriechu ocistil. Ja sa priznam, ze neviem k tomu zaujat ani stanovisko, lebo boli ine dovody, preco som ho nenavidela. Odkedy som vobec vedela rozmyslat o takychto veciach, tak som sa pytala mamy, ze preco s nim vlastne zije, lebo ja by som s tym clovekom ani 5 minut nedokazala dychat spolocny vzduch. Nakoniec to dopadlo tak, ze dostal porazku a mama ho 9 rokov opatrovala dokym neumrel, menila mu plienky a tak... znicila si chrbticu... no nic moc. Nikdy nic nezarobil, nic domov nedoniesol, nic doma neurobil, ani nam deckam sa nevenoval, mama po robote este upratovala, aby mala z coho platit ucty a jeho dlzoby... No ale napriklad taky multiotecko B. Kollar moze mat aj 7 partneriek, este sa na tom aj bulvar dobre prizivi, len tie jeho partnerky z toho asi taku srandu nemaju. Ale verim, ze ich vsetky uprimne lubi a ony jeho zase, musi to byt velmi sarmantny muz, len tazko povedat, ako by bol pre nich sarmantny, keby nebol taky solventny...
a este nieco, raz sa o mna uchadzal jeden fantasticky chlap, doteraz ho zeriem a obdivujem, zenaty muz s 3 detmi... Mali krizu (vyvolanu manzelkou) a on vtedy vytriezvel zo svojej zamilovanosti ku nej a hladal proste niekoho, kto by ho tak normalne lubil. Priznam sa, bola som velmi nalomena, a ked som to hovorila mame, tak ta na mna pozrela a povedala mi "nerob druhym, co nechces aby robili tebe". Porozmyslala som nad tym, aj vo svetle jej skusenosti a uznala som, ze ma pravdu, tak som mu povedala, ze ak je to medzi nim a jeho manzelkou tak velmi zle, tak nech sa teda rozvedie a nejaky cas zije sam, aby, ak by sme do toho stadia dospeli, nebolo na mna, ze som rozbila rodinu. Porozmyslal nad tym a povedal ze ok, ze uznava, ze jeho 3 deti ho este budu potrebovat pri sebe a tak ostali spolu. A doteraz, ked sa stretneme, tak hovori, ze je rad ze ostal, nie kvoli manzelke, ale kvoli detom ;)
este som sa vratila, a znova zapla pc, lebo toto ma napadlo este. Domnievam sa, ze tvoj manzel je jasnym pripadom vysokej hladiny testosteronu. Ked si to uvedomis, vsetky tieto sexualne veci su vysledkom povacsinou volania prirody, niekoho vola priroda viac, niekoho menej. Muzi s vysokou hladinou testosteronu sice vedia aj rozumom, ze co robia je blbost, ale nevedia tomu volaniu prirody odolat a naslubuju aj uplne blbosti potencialnym zaujemkyniam. A pritom svoje zeny uprimne miluju. Horsie je, ak tie protajsky ich vezmu vazne a naozaj ocakavaju naslubovane. A ano, su zeny, ktore si zmyslia, ze ako ony chcu, tak bude a idu si za tym a ak nemaju moralne zabrany, tak z toho vznikaju hotove katastrofy. Aj mne jeden chlapik kurizoval nenormalne, a to som bola v 3 mesiaci tehotenstva. Nastastie uz som si co to odzila, skusenosti mam, napriek tomu sa mi tazko odolavalo volaniu jeho testosteronu, to citis, ako zena, ze ten chlap by pre teba urobil v posteli vsetko na svete, len aby si bola v siedmom nebi. Nejako chemicky sme si vyhovovali. Ale odolala som, slusne ho ukludnila, ze ano, isto by to bolo uplne super, ale realizovat to naozaj nie je vhodne. Len som si ista, ze mladsie baby by to este nevedeli zanalyzovat a povazovali by to za "velku lasku" alebo nejaky podobny vhodne romanticky privlastok ;)
@zhabjak inak som sa teraz celkom zasmiala 🙂 volanie prirody, ale mas asi aj trochu pravdu, uz som to pocula - nieco v tom zmysle, aj doma aj u psychologa 🙂 vtipne na dobru noc v tejto sibnutej teme 🙂
Spodne komenty som nečítala.... cize vyjadrím sa k príspevku....
Moja ... bud silna... sama si písala ze nenechas zo seba urobit handru ... no uz nou vlastne aj si .... ver mi ze aj mne sa to tazko pise .... no je to tak
Človek moze milovat viacero ludi ... o tom niet pochýb ... tak isto tvoj muz ma rad obe ...
No zamysli sa ... asi ako moc ta musi respektovat a vazit si ta ..ked sa nevie ovladat .... zaslo to naozaj velmi daleko.... je iba otazkou času... dokym sa rozídete.... toto nemá happy end ...
Bud ho bude vydierať milenka cez dieta - co uz vlastne robi ..... no zas ,..ktora zena by to neurobila .... dievca si mysli ze ju miluje... ved i tak sa mnoho krat s nou zaplietol...,
Mo mrzi ma..,, ze obracias hnev na milenku a "decko" ..... prepac.,. Tvojho muza nik nenutil pchat penis do inej zeny.... je to strasne.... no je to kruta pravda....
Ona a i to babatko budu navzdy robit hadky a rozpori bo vasom vztahu.... a to sa moze stat...ze sa bude ona chciet kamaradit aj s tvojimi detmi .. a to si potom budes vlasy sklbat....
Ser na muza..... kde mas istotu ze sa s nou zas nevlaci...kde mas istotu ze to neurobi s druhou ?,....ved zivot je dlhy,.,, moze mat kopec mileniek,,,.
Opusti ho....a zachran sama seba.... a i vase deti,..pred tym...aby ste prezivali hadky...rozpory,..a natahovacky.... nebudes ani prva ani posledna slobodna matka.... no aspon svoj zivot nestravis s niekym,,,, kto v4lravi druhej zene to... co malo ostat u vas doma,...v posteli ....

@jemiotrasne ty chces zachranit vase manzelstvo, ci?