Muž čaká dieťa s milenkou, nechce odísť
Ahojte, tak som sa rozhodla este aj tu na MK napisat, lebo uz fakt neviem co robit. Tento rok sa zalubil do kolegyne. Tahali sme to nejako, chodili sme aj ku psychologovi, aj s tym na chvilu prestal, potom zase zacal, tak som ho vyhodila. Do tyzdna zacal za mnou chodit, ze nemoze bezomna zit, ale neprestahoval sa. Trvalo to tak takmer 3 mesiace takto, tak som mu povedala, ze bud alebo, lebo ja som uzasna zena a nebudem mu robit teraz zase ja milenku. Tak prisiel naspat. POtom vsak, kedze sa stale videli v praci, zase sa zamotali, parkrat s nou bol. Teraz caka decko, je z toho na nervy..ano viem, je to idiot, ale mame dve deti a mame sa stale radi, pokial sa o tomto nebavime, je vsetko fakt ok, aj ked som stale zranene, len od tej druhej sa nevedel nejako odtrhnut... Stale viacmenej nechce odist, ale ona ho tlaci k muru, ze bud bude s nou, alebo sa zriekne otcovstva, co on nechce, ved predsa sme z jedneho mesta, sance, ze sa budu obcas stretavat nahodne su celkom vysoke. Nevie sa, co povedia jej rodicia, maju hrozne vela penazi a nadseni z toho asi nebudu, lebo mi ledva platime ucty, aj ked si nezijeme najhorsie, niekedy proste ledva cakam na dalsiu rodicovksu a este si musim privyrabat popri a mame len pozicky atd...Mate niekto s tym skusenosti, alebo vase kamosky, ked cakal muz decko s inou a ostali spolu? Ako to riesili pocas milenkinho tehotenstva, ako to riesili, ked bolo decko vonku? Da sa to vobec prezit ako par, ze ma s milenkou decko? Necitim sa v tejto situacii nijako dobre, som si skor vedoma toho, ze to budeme musiet raz ukonci, ale este si davam cas kvoli detom a cakam, co on vymysli.. Nechcem zo seba robit ani uplnu handru, aj ked pre mnohe z vas uz po tychto riadkoch budem. Ale proste zivot je nieco ine ako teoria...Tiez by som nikdy nepovedala, ze budem v takejto situacii...Clankov sa da najst na nete, ale zaujimaju ma prakticke skusenosti zo zivota. Dakujem za akekolvek info, vsetko mi pomoze.
a to ti nevadi ze sulozi naraz s oboma? trapi ta ze prespal u nej, ale ze s nou caka dieta je ok? ja by som teda s chlsaom o ktorom viem ze parkuje v inej garazi ani nezakopla...laska nelaska, pre mna je prosto sebaucta viac...dievcata ti dobre radia ale ako si urobis tak budes mat...kazdy prosto zije len tak ako chce sam...
ja neviem tiez mi prides divne...pises o sebe ze si uzasna...no asi nie ked si nasiel inu a caka s nou dieta....
Ja keby som mala aj 4deti a to malinke a muz by ma podviedol hned by letel z domu a skoncila by som z nim navzdy. Jak dakto toto moze tolerovat???????
A si myslim, ze to nechces skoncit koli tomu, ze je otcom tvojich deti.Jasne ze jemu vyhovuje pendlovat medzi dvoma zenami ked raz jedna druha, kde je vedci pokoj.Ale kde je tvoja hrdost.avno by som ho kopla do riti.Tvoje deti to preziju a budu radi aku maju hrdu matku, urcite nieco tusia mozno uz rozumeju celej situacii.Jednoducho a zbal alebo ho vyhodit.Moj chlap kebyze mal milenku a stale s nou takt asi ho ogrcam a nepustim ani osprchovat, odkial prisiel tam by ostal.Prepac, ale podla mna si velmi hlupa, a vobec ze to este tolerujes cudujem sa.Jasne ze prachy su dolezite ked mas deti, ale to ti nikto nepomoze nemas rodicov rodinu, tomu neverim, predsa ty si ta ktroru treba polutovat, a nie to neokrochkene prasa.Co si asi myslia tvoje deti???Ked budu vedcie vsetko pochopia a este ti to budu vycitac.Len mi nehovor ze ta ma rad, lebo to je taka blbost, ze az.Rozhodni sa sama, ale nedavaj si cas, aj tak ti dojdu nervi a vyhodis ho.Ver mi uvidis sama.Vsetko dobre ti prajem.
ahojte, tak u nas zatial relativny klud, aby sme nepokazili nikomu vianoce. uvidim este ako budu plynut dalsie dni. rada by som tuto temu ozivila, ci sa najde este niekto, kto by prispel so skusenostami s podobnym osudom ci uz u seba alebo znamych a ako sa to vyvijalo. ale po priebeznom hladani na km som zistila, ze je toho dost a nevera je fakt ako mor, sice nie vzdy to dojde tak daleko, ze sa caka dalsie dieta, ale aj tak..
@jemiotrasne ahoj, mrzi ma co sa udialo vo vasej rodine,prosim uprimne napis, preco vlastne chces, aby to medzi vami fungovalo. Preco s nim ostavas? Myslim, ze ak mas deti, tak aj oni/y vnimaju vase nervove vypatie a skor ci neskor sa to odrazi aj na ich psych.stave. Poznam taky pripad, ked chlapcek dostal neurozu a klipkal ocami skrz rodinne problemy. Mozno sa vsetkym naokolo ulavi, ked sa rozidete. Urcite mas aj rodicov, bratov, sestry, ktorym na tebe zalezi. Spytaj sa na ich nazor. Kamosky su fajn, ale rodicia naozaj vedia niekdy lepsie poradit. Drzim palce
@jemiotrasne napis mi ak chces,zazila som to pred 2 rokmi ,nebudem sa tu vyjadrovat pretoze ktora to nezazila,nemoze ani sudit ani pochopit,a hlavne dolezita je aj financna situacia kazdej zeny to je smerodatne,nie kazda ma moznost sa odstahovat a zacat novy zivot,spolocna hypoteka,materska,rozostavana stavba a mnoho dalsich veci,ktore olivnuju dalsi vyvin vztahu,takze rozumne ....viem o com hovorim a zazila som beznadej a peklo ale uz mi svieti svetielko v tme a uz viem ze mi bude fajn...a hlavne sa citovo od chlapa odputat,ved je to len chlap,cudzí clovek....nase deti su naozaj nase a robme ich stastnymi a aj mi budeme stastne 🙂 🙂
a najlepsie je potom vyuzit a zneuzit manzela,a vystiskat z neho vsetko co sa da,peniaze,cas,energiu,povinnosti,a vytazit z tejto bolesti a nestastia co najviac pre vas a vase deti.
ale pokial je to neschopny darebat,ktory nema nic,tak ho treba kopnut do R.I.T.I. co najrychlejsie,pretoze taky individum ti uz nema co poskytnut...jednoducho povedane,tu su uz city v haji,porusene vsetky zakladne principy vztahu,tu je uz otazka momentalnej situacie ako sa zena dokaze postarat o seba a pripadne male deti
@martinocka1 presne tak!!! suhlasim do bodky!!! a poučená do buducna radšej urobit zlotu dopredu, ako sa jedneho dna zobuit opät podvedená... tžm nemyslim zrovna začat nahanat cudzich chlapov. jednoducho iba zostat v stave, že ženu už nikto nikdy nenamotá!!!! NIKDY!!!!
a este nieco ak neni rozhodnuty pevne pre teba a okamzite s milenkou neprerusi styk,a je jedno ci je tehotna alebo uz ma dieta,tak to s nim okamzite skonci,to ti radim dobre.da sa to prekonat,ale ten chlap musi robit mozne nemozne pre teba a lutovat na kolenach,a zmenit sa definitivne a tu kravu odstrihnut definitivne a aj JEJ dieta,chapes...inak to zmysel nema !!!!!!!!
@jemiotrasne Ahoj, nečítala som síce všetky príspevky, ale chcela by som ti porozprávať jeden príbeh. Mala som kolegyňu, o dosť staršiu odo mňa. Raz sa mi zdôverila. Ešte v časoch tvrdého socializmu jej manžel mal lukratívnu prácu - chodieval ako zvárač na montáže aj do vzdialených devízových krajín na dlhšiu dobu. Sama bola na materskej s prvým ročným synom, ked jej jedného dňa zavolali z Čiech. Pri jedne cestnej havárii tam zomrela mladá žena. Zanechala po sebe ročného syna a sama bola bez príbuzných. Najbližším príbuzným dieťaťa bol jeho biologický otec, ktorý naňho pravidelne prispieval a navštevoval ho, a teda zisťujú, či oňho v tejto situácii nemá záujem . Ked sa moja kolegyňa spýtala, čo ona má s tým, tak jej povedali, že tým biologickým otcom je jej manžel. Ten chlapček bol o jeden mesiac mladší, ako jej vlastný syn.Kedže jej manžel bol v tom čase vo vzdialenej rovníkovej krajine, k právnym úkonom bola ustanovená jeho zákonitá manželka.A ona sa rozhodla. Vycestovala do Čiech a ked sa manžel vrátil po polroku domov, našiel tam svojich dvoch synov pokope. Každý by očakával, že po tejto skúsenosti bude svoju veľkorysú ženu nosiť na rukách. Omyl. Moja úžasná kolegyňa bola ešte dvakrát matkou jeho ďalších dvoch synov, ale úcty a vďačnosti sa jej dostalo veľmi málo. Napriek tomu, že bola veľmi vzdelaná, je uznávanou regionálnou maliarkou, v zamestnaní aj doma si zastala svoje miesto na 100%, doma vláčila fúriky s drevom, rýľovala záhradu, opravovala poistky , jej manžel pokračoval v živote, ktorý mu bol taký sympatický. Svojím veľkorysým prístupom iba ukázala, aké široké sú jej hranice a čo všetko je schopná tolerovať. Úplne chápem tvoje pocity. Máš obrovskú šancu udržať si muža doma.Všetky tromfy sú na tvojej strane. Stačí nerobiť nič, len trpezlivo čakať, bolo by vhodné zmeniť miesto bydliska, uskromniť sa niekde inde, lebo bude treba myslieť aj na výživné pre nové dieťa tvojho muža. Určite nebude príjemné ani pre jednu z vás, ked sa náhodou v meste stretnete. Ked budete bývať inde, zaúraduje aj povestné Zíde z očí, zíde z mysle, ale vôbec nemáš istotu, že sa v jeho zornom poli neocitne nejaká iná. Brala by som to skôr ako celkom reálny predpoklad. A vôbec, ešte ťa čaká dlhý čas, kým sa to medzi nimi utrasie, pominie zamilovanosť, ich príťažlivosť možno dieťa na čas posilní....ťažko povedať. Ak ho teda chceš, musíš sa pripraviť na dlhý, predovšetkým vnútorný boj. Ono to totiž nebude tak, ako by si si to želala. Nikdy sa nevráti a nepovie: Prišiel som na to, že chcem iba teba a naše deti a tá druhá bol len omyl, ty si tá jediná a pravá. To sa nikdy nestane. Zváž, na čo máš dosť síl a podľa toho si vyber.
@6969eva pekny pribeh hodny obdivu,len podla mna si myslim,ze manzel by mal bojovat o svoju manzelku predsa,ak ma manzelka s detmi cakat,kedy sa nabazi milenky a ci vobec sa vrati,tak to uz hranici s naivitou a nesebauctou,ja som sancu dala,ale manzel bojoval o mna,nie ja o neho,ja som mu dala priestor...a aj to bolo pre mna nesmierne tazke
Urcite zakladatelke teraz nepomozu moralne vycitky adresovane manzelovi, ci milenke, ci zakladatelke. Koniec koncov, raz sa to moze tykat kazdej z nas, nikto nevie ako sa veci zvrtnu o par rockov, a to u kazdej z nas. Milujuci, nemilujuci, milenka tam, milenka onam, dieta je na ceste a teba a tvojej rodiny sa to bude bezprostredne tykat cely zivot. Nejedna sa o nejaky ten vystrelok, tu sa uz jedna o dieta. Ktore sa na svet nepytalo a za nic nemoze.
Preto, ja by som to riesila nasledovne :
Ak sa teda manzel nechce vzdat otcovstva, je to v poriadku a ma na to pravo. V tom pripade Ale musi platit alimenty a urcit si v buducnosti navstevy. Ak s tym budes vediet zit, pretoze sa milujete, je to ok...Ale za tohto predpokladu mu cely zivot nemozes nic vytknut, pretoze si s nim ostala dobrovolne a tym nepriamo akceptovala jeho preslap.
Ak by sa rozhodol otcovstvo nepriznat, resp. milenka by udala do rodneho listu "otec neznamy", nikdy by som temu neotvarala, ani v tych najtazsich chvilach.
No a Co by som ja urcite spravila, Dala by som si stretko s milenkou a dohodla by som si s nou jasne pravidla. Nie hadat sa, vycitat si, Ale najst spolocne riesenie, aby to vyhovovalo vsetkym. Ak uz si sa teda rozhodla, ze s manzelom napriek tomuto preslapu zostanes. Ste dospeli ludia, na vsetkom sa da dohodnut. Nerozhodujete len za seba, Ale aj za Vase deti, preto sa nad tym treba zamysliet s rozumom, odhliadnuc od emocii. Ani to nenarodene dieta si nezasluzi, aby mu bol odoprety otec. Robte pre deti ako najlepsie viete. Raz, ked sa budu vediet Same vyjadrit a adekvatne situaciu zhodnotit, znova sa to cele moze zvrtnut. Este raz : je to beh na dlhu trat .....
@martinocka1 Máš úplnú pravdu, mal by bojovať, lenže ten jej manžel nebojuje. On sa rozhodol neriešiť nič, chce obidve. Mať výhody rodinného zázemia, starú rodinu a zároveň mať milenku. Nechal to jednoducho na ne.a pôjde tam, kde mu bude lepšie. Ak tá druhá je na tom podobne ako zakladateľka témy a je rozhodnutá oňho bojovať, tak je to boj na dlhé roky. Budú mať spolu dieťa, bude ho navštevovať, budú v neustálom kontakte, je to celoživotný záväzok. a ak je ešte aj múdra, tak vie , že treba nerobiť nič, len mu neustále ukazovať, že u nej mu bude lepšie. A to isté musí robiť aj zakladateľka. Preto som jej vravela, že ju čaká dlhý a ťažký vnútorný boj. A on namiesto toho, aby sa konečne rozhodol a začal bojovať o jednu z nich, si rochní vo svojom háreme. Ale kľudne sa mu môže stať, že jedného dňa to jednu z nich prestane baviť. A mal by sa modliť, aby to neboli obidve a k tomu naraz.
otcovstvo priznat musi pokial bude sud a testy budu pozitivne.to neni o tom co chce on,ale co chce a pozaduje ona,ak ho da na sud.a preukaze sa ze je otec tak na tom rodnom liste bude aj keby nechcel,bohuzial
Osobnú skúsenosť nemám, ale keby mal "len" milenku, to sa dá ešte prežiť, ale keď už spolu čakajú decko, tak jeto v keli... Len ho nechaj nech si ide a nech platí alimenty na tvoje a aj na ďalšie dieťa, nech si zháňa nové bývanie a nech sa mu rodina otočí chrbtom. To bude pre neho najväčšie zadosťučinenie. Pokiaľ z toho nebudú žiadne následky a ty sa mu hneď hodíš do náručia, bude toto robiť stále dokola, pretože bude vedieť, že sa mu "nemôže nič stať".
@6969eva tak takyto pribeh poznam,bola som v jednej skupine diskutujicich a mozem povedat ze sa nakoniec rozviedli,toto je uz naozaj pod uroven,a ja ako legitimna manzelka mam mat prednost a pokial nie,tak asi tu uz nema cenu bojovat.Milenka musi byt minulostou a s dietatom ho bude spojovat maximalne cislo konta,drsne,ale podla mna spravne,nemoze hrat partnera na dve strany,to je nefer.A zalezi o co zakladatelka bojuje,miluje ho ?pan je prilis solventny,na to aby sa ho vzdala,nevieme podrobnosti,nevieme ake ma zakladatelka moznosti.
a inak pani milenka si mala tiez rozmysliet dieta s zenatym,tymto ho neospravedlnujem....ale vieme cim chlapi myslia,ze? 😀
@martinocka1 A ešte by som hádam chcela dodať. Zakladateľka témy chce svojho muža naspäť, je rozhodnutá s ním aj po tomto žiť, preto jej radím taktiku ničnerobenia. Chce ho s tým všetkým, čo k nemu patrí a rešpektujem jej rozhodnutie. Objektívny názor zohľadňujúci pojmy ako sebaúcta, zdravé sebavedomie, hrdosť, spravodlivosť.....moje príspevky neobsahovali. To je už o inom.
@6969eva tak ok Evka,napisala si to vystizne,tak v tom pripade jej tiez radim netlacit absolutne,neponizovat sa,nepchat sa do zadku,ostat stale hrda a pritazliva ,v ziadnom pripade znicena,urevana zena,ktora chce spachat samovrazdu,ziadne sceny a plac a nocne hadky...nastane opak a on odijde k nej ,to si myslim,ak ho chce aj v tejto situacii radim toto,ale to je len dohad,tuto situaci som na vlastnej kozi nezazila
Ja napríklad desať rokov bývam v muzovom dome.mame spolu osem ročnú dceru,.Ten sa dal dokopy z jednou kravou s ktorou žil predombou,keď som prišla bývať do jeho domu ostalo po nej všetko Hnilec plesnivé a smradľavé,a doštate,teda musela som riadne zainvestovať a kúpiť sedačku a kuchyňu,aj detskú izbu som zariadila sama,teraz po 11 rokoch sa stretli,ona má troj ročne decko,vyblakuje po mne aby som vypadla aj z mojou malou že ona tam bude bývať,8 tyznou bol preč ,nejavil o tu malú záujem,bol akože v robote,ona chodila za ním na ubytovňu a tam ju prasil,to že sa s ňou bude stretávať tajné,to mi je jasné,ale keď ju uvidím v dome tak ju dolamem
Mne ukradol 250€ a dal to jej ,lebo s ním strávila noc
Moju dieťa okráda a cudziu dotuje,

@jemiotrasne a ešte jedna vec. Ty čakáš na to,kedy sa ON rozhodne,ale on sa rozhodol. On aj potom ako jej urobil dieťa,rozhodol sa pri nej stáť. Netají ju,nenútil ju k interrupcii,nenútil k utajenému pôrodu,k adopcii,k utajenému rodičovstvu štýlom,že jej bude natajno posielať výživné. Mal čas premyslieť si to a rozhodol sa pre verejnů milenku. Ty si už smelo mala povedať deťom i rodičom i svokrovcom a priateľom,že "ocko" sa rozhodol mať ďalšie dieťa,ale bohužiaľ s inou ženou. Na čo preboha čakáš iné? Mal niekoľko možností ako to ukončiť,utajiť,zatľcť s milenkou,ale neurobil to. On to len nedotiahol,pretože si v tom neuveritelľne rochní,že ho doma čakáš s odpustením na perách a frajerka tiež :( dievča zlaté uvedom si,že ťahásš za najkratší povraz v tomto celom. Rozvádzať sa nemusíš,ale vysporiadaj sa s ním finančne a čo sa detí týka. Nebuď za hus :( on ju z teba robí 😔 možno mu časom svitne a prilezie,ale ty ho musíš najskôr vpratať do koľají,inak on nemá ako prísť,len ďalej sedieť na dvoch stoličkách :(