Muž čaká dieťa s niekým iným: Čo teraz?
Neviem čo mám robiť ani napísať. Mám muža dve deti a doteraz usporiadaný život. Som ešte na MD a dnes som mala návštevu ak sa to da tak nazvať. Pred dverami stal cely rodinný klan z osady za dedinou. Otvorila som len vetracku keď neodchádzali a volali po mužovi až mi povedali čo sa deje, ževraj žena od nich tehotná s ním muz dosiel keď som mu volala a všetko priznal. Rozpadol sa mi svet.mladšia dcéra ma 4 mesiace. Čo mám robiť
Som kúsok od toho ze si zavolám sanitku držím sa len kvôli bábätku lebo kojím a nemôžem si dovoliť vypadnúť ani na 3 hodiny
Drz sa, budeš to potrebovať, ak sa potrebuješ vyrozprávať, poradit môžeš mi kľudne napísať ❤️
@autorka
Zvladnes to neboj sa 🍀🍀🍀 . Co ti povedal na to, ze chces odist potom prec? Neponúkol ti, ze mozes ty ostat v dome a on sa uplne odsťahuje?
Zvládneš to neboj. On asi išiel k nej. A myslím, že oľutuje. Ale to už nebude tvoj problém. A svokra čo môže, ľúbi svoje dieťa, hoc sa trápi.
Aktuálne rieš len seba a deti .Si v obrovskom šoku a strese.Daj si čas a postupne uvidíš ako ďalej.Držím prsty,zvládneš to,uvidíš.
Autorka, velmi velmi ti drzim palce. To zvladnes, neboj, vzdy vsade vsetky zaciatky su tazke, ale to je tym prvotnym sokom a bolestou. Sme tu vsetky s tebou, napis, keby si potrebovala pomoct. Som z okolia BA, keby si potrebovala aj fyzicky s niecim pomoct. Drz sa a mysli na to, ze to zvladnes, neboj, mas tu velikansku podporu. 🍀🍀🍀🍀 Posielam ti vela sil a energie.
(A netrap sa pracou a dalekou buducnostou, ries teraz len najnutnejsie veci - teba, deti, nic viac, vsetko ostatne pocka.)
A jasne, ze sa radsej spakoval prec - aby nemusel byt konfrontovany zoci voci tvojou maminou, chrapun.
@mima1608
lienka.7
Dievčatá, raz mi jeden chalan tu na modrom koniku napísal....Vieš ako odstrániť rasizmus? Tak že sa o ňom prestaneme rozprávať...mne to nedalo a začala som sa v tejto vete hrabať....
A ono to naozaj funguje, odhliadnuc teraz od závažnosti prípadu....
Viete kde spravila autorka chybu? Že napísala že sa vyspal s cigankou...úplne stačilo napísať vyspal sa s inou ženou....prečo bolo dôležité že to bola práve cigánka? Či ak by to bola biela žena bolo by to menej závažné? Mnohé ju tu posielate okamžite k MUDr. Na prehliadku... samozrejme....aj ja by som šla ...aj som šla keď ma manžel podviedol a podviedol má s bielou ženou.....rovnako ako cigánka aj biela môže mať pohlavnu chorobu....
Áno , my Rómovia to máme tak , že chodíme všetko riešiť húfne...to tam kľudne mohla napísať...ja som na to dokonca hrdá... samozrejme aj keď sa ide niečo riešiť húfne treba riešiť ako človek....ale v našej povahe je taky temperament...že často reagujeme prudšie...
Inak baby označila som Vás dve sorky ale patrí to pod príspevok nie Vám dvom...dúfam že sme okey
Zvládneš to, verím tomu. Tiež opakujem,keby si čokoľvek potrebovala, napíš súkromu správu. Neviem odkiaľ si. Ja som zo stredného Slovenska, ale na SVK je vlastne všade blízko. Držím ti palce
@wanduska327 Tam skôr ide o to, že z osady. A to sú teda iné podmienky.
Je mi ľúto čo prezivaš...mňa manžel podviedol tiež...takže viem úplne ako sa cítiš...
@gribka1 Jasne že sú iné podmienky...ale poznám dievčatá z osád o ktorých by si absolútne nepovedala že v tej osade žije....akože nezastavam sa tej ženy ktorá autorku pripravila o muža...a otca deti...ale jednoduchú nikdy nevieš či človek s ktorým sediš v buse nemá HIV alebo inú chorobu
@wanduska327 ....správny postreh.Je to úplne rovnaké,bez ohľadu na pôvod a národnosť.Ale tak,vieš.....
@wanduska327 Tak som to nemyslela, jasné, že stači košik v obchode. Ale to len pre predstavu príklad: čo keby mamželka podviedla muža s bezdomovcom. No čo ťa prvé napadne.
@doriiis Jasne , ja sa len snažím či už v mojom okolí alebo aj tu na MK odstraňovať takú tú pomyselnú bariéru....aby ľudia prestali používať slovo cigán a nahradili ho slovom človek
@gribka1 Jasne ja rozumiem čo píšeš...a prosím ťa neber to tak že prúdim....len konverzujeme
@wanduska327 Veď áno: len som dala príklad: že to môže byť šok.
@gribka1 Áno jasne vždy je to šok...ja ťa rozumiem...ja som tiež bola v šoku
@wanduska327 ty čo trepeš jaku chybu som ja urobila !?? Kde som ja napísala slovo cigánka!!!!! Alebo Rómka alebo čierna???? !!!! Napísala som že je tehotná žena z osady !!!!!! A čo je natom rasisticke!!!!! Chod prosím ta mimo mojej témy ty si to posledné čo potrebujem citat.
Všetkým ďakujem za milé slova a podporu vážim si vás cas a skúsenosti
Fuuuha ......dobre ukľudní sa ...ak som ťa takto akoze rozčúlila tak sa ospravedlňujem....
@wanduska327 autorka nenapisala ze sa vyspal s cigankou ale so zenou z osady...ale ukazala si prave ze sice si nie len hrda ciganka ako pises ale aj horkokrvna ako prava romka...a v tomto pripade nespravodlivo
@pink_lady Ano áno teraz čítam celý jej príspevok....Ospravedlňujem sa....
Nemyslím si že som horkokrvna len sa snažím zbúrať bariéru
❤️❤️❤️🙏 bude dobre.. modli sa, máš dve krásne deti, aj práca bude. Pán božko bude pri tebe stáť. Neboj.
Som rada že sa zdohádal a odišiel preč. Ja si myslím že k tej druhej žene. Nech tam aj ostane s ňou a nech tá celá osada sa o nich dvoch stará. Vieš ona bude na neho náhliť že chce ísť do jeho domu. Taká žena čo si začala s takým chlapom sj napriek tomu že má teba a dve deti, vedela čo chce. A šliapala a išla za svojím a tá celá jej osada tak isto. Takže priprav sa na boj a nájdi si dobrého právnika
Ak by si potrebovala oblečenie, či hračky pre deti, napíš mi do IP. Prajem pevné nervy. Ja ťa obdivujem. Ja by som už asi sedela v base, ak mi muž toto urobí.
@wanduska327 ja ta asi aj chapem, len tie bariéry buras v zlej téme. Naozaj sa to tu nehodí.
No to bude hviezda,keď dieťa jej je u otca..ten padne na hubu.
A chlap je stále preč?
chlap sa potrestal sam, aspon to nech ta potesi...lebo teraz sa uz osadnikov nezbavi nikdy😂😉...nema ta rad, to su len oblbovaky...keby mal, nespravi to,co spravil...drzim ti palce,aby si nasla urychlene byvanie co najdalej od toho chlapa, a aby si si zohnala dobreho pravnika...ja na tvojom mieste by som radsej usla hoc aj do azyloveho domu pre zeny s detmi-tam by ti s mnohym pomohli...mas malinke dieta,zobrali by ta hned...nemas vlastne byvanie,okolo sa motaju osadnici,ty sa psychicky rutis...lebo ty hlavne musis docielit,aby k tebe a tvojim detom osadnici nemali pristup....a s debilom uz ty ani tvoja mama nekomunikujte, moze byt rad, ze ostal cely...plus nezabudni, ze vsetko co mu poviete,napisete moze pouzit neskor proti vam...skus aj na socialne ohladom byvania...neboj,najdes si pracu,aj sa vsetko utrasie...len musis byt dostatocne daleko od tvojho,dufam uz expartnera a osadnicky,ktora uz dieta ma a este vela dalsich bude mat....
Ja hlavne nechápem, k čomu bola potrebná ta informácia, že z osady. Bola by jej situácia lepšia, keby bola tehotná hocijaká iná žena z paneláku / domu? Na to sa potom spustili tie xenofóbne komentáre typu “nevera by bola zlá sama o sebe, ale toto je omnoho horšie”, takže sa nečudujem, že to urazí nejakú Rómku, čo si to prečíta. Smutne zas raz v roku 2024.
Ale vyjadrujem súcit autorke, neprijemne riešiť neveru takto nečakane s dvoma malými deťmi, hypotékou atd. - takže veľa sily…
@bluka2
Keď to autorka chcela napísať, napísala, je v šoku, iná by to opísala možno ďaleko horšie a emotívnejšie ako autorka, ktorá je veľmi slušná. Na tej informácii nevidím nič zlé, bežne sa v diskusiách potom zeny pýtajú osobne otázky, aký by bol rozdiel, žeby to potom napísala v 2., 3. komentári? Žiaden, spustilo by to ďaleko väčšiu lavínu. Autorke bolo ublížené, ona nikomu neublížila, príde mi úplne od veci v jej terajšom rozpoložení, jej tu vypisovať čo a ako mala formulovať. Je to jej vec. Ona nie je zodpovedná čo kto píše do diskusie za názory. A to oba tábory. Aj tie xenofóbne, aj tie tu od Rómky @wanduska327 sa nehodili. Tiež je riadne vzťahovačná a vyčíta tu už autorke aj veci, ktoré ani nenapísala. Zas buď objektívna.
@katkami123 myslíš, že by sa jej niekto pýtal, kde býva ta milenka? Takú diskusiu som tu ešte nevidela. Takže nesúhlasím

Nechcela som ďalej pisat do diskusie niektoré komentáre sa mi tazko čítali ale využila som aj rady. Muz našťastie dnes odišiel. Pobalila som ho ja ale ku mame nešiel.. neviem kam šiel. Dúfam že nebude za par dni naspäť toho sa bojim práve najviac. Oznámila som mu že chcem aby dieťa dokončilo prvý ročník tu a potom chcem odísť. K rodičom môžem len na určitý cas keďže sa starajú ešte o moju babičku, a mám tu aj zamestnávateľa ku ktorému som sa plánovala vrátiť po RD. Bojim sa že si sama s 2 deťmi nenájdem novú pracu.. od neho som sa dozvedela veľmi malo len to čo som sa priamo pýtala. Aj to veľmi váhal s odpoveďou a hlavne kludne mohol klamať. Ta ani neviem ako ju nazvať ma už dieťa ktore ale žije u otca. On ju zevraj lubi ale nase deti miluje a mna ma rad. Takto sme dopadli. Moja mama komunikuje so svokrou a zevraj svokra sa veľmi trapi musela si dať tabletky na srdce podporu mi však nevyjadrila. Ja sa ledva držím na nohách …