icon

Muž čaká dieťa s niekým iným: Čo teraz?

3. apr 2024

Neviem čo mám robiť ani napísať. Mám muža dve deti a doteraz usporiadaný život. Som ešte na MD a dnes som mala návštevu ak sa to da tak nazvať. Pred dverami stal cely rodinný klan z osady za dedinou. Otvorila som len vetracku keď neodchádzali a volali po mužovi až mi povedali čo sa deje, ževraj žena od nich tehotná s ním muz dosiel keď som mu volala a všetko priznal. Rozpadol sa mi svet.mladšia dcéra ma 4 mesiace. Čo mám robiť
Som kúsok od toho ze si zavolám sanitku držím sa len kvôli bábätku lebo kojím a nemôžem si dovoliť vypadnúť ani na 3 hodiny

matullienka
6. apr 2024

@bluka2 prepáč ale ja nesúhlasím keď muž podvedie ženu so ženou na úrovni udrziavanou je to hrozné, ale keď ju podvedie s niekým kto nemá ani len šajnu o tom čo je to výborná alebo tečúca čistá voda tak to je už úplne dno.

sinusoida
6. apr 2024

@wanduska327 húfne, lebo je v tom sila....a hej prudkosť a hlučnosť...keby niet tohoto, vôbec by mi nevadili, ani náhodou.

gribka1
6. apr 2024

@matullienka Mysliš, že videla skutočnú osadu? Nepochopiť, že tu ide o jednak neveru, ale aj o to s kým, je to ďalši level, či osada, či bezdomovec, či opačne niekto s milionárskej vrstvy. To poníženie je tam plus. A nikto nemôže tvrdiť, že to jedno s kým.

lenkapriezvisko
6. apr 2024

@wanduska327 😂😂😂😂😂😂

lenkapriezvisko
6. apr 2024

@sinusoida neprispôsobivosť, lenivosť, darmožráčstvo,nevzdelanost atď....,

katkami123
6. apr 2024

@bluka2
Ale veď je to jej vec. Nechápem prečo sa potrebuješ do toho starať, že to tu napísala, veď je to fakt, nevymyslela si to. A je to vrchol poníženia so ženou z osady. Keď nemáš záujem brať na vedomie autorkine city, tak tu neprispievaj. Myslím, že takáto situácia ju dostatočne dorazila a nepotrebuje tu ešte čítať, že tebe sa nepáči, že napísala, že je z osady lebo za to môžu teraz nejaké komentáre iných žien. Nemôžu a ja som si tu nič extra xenofóbne nevšimla. Samotní romovia nemajú radi tých z osád a nadávajú na nich, lebo vdaka ním majú meno aké majú, hlavne tí slušní. Ale ty tu z toho potrebuješ urobiť aféru.

ckocka
6. apr 2024

@wanduska327 Ospravedlňuješ sa za čo? Že sa ohradíš v diskusi tak nenávistnej, že v civilizovanom svete by bola absolútne neprípustná?

erikavesela
6. apr 2024

@wanduska327 z tvojich mnohych komentarov citit vztahovacnost, sa citis dotknuta vsetkym negativnym, co sa tu v spojeni s ciganmi spomenie...velmi rychlo vzplanies a potom tvoje komentare vyznievaju utocne...a tak sa bariery neburaju..
Vies, tu sa nikto nebavi o slusnych ludoch, ako ty, tu sa bavime o osadnikoch...preto tu padla aj otazka o aku osadu ide...

ckocka
6. apr 2024

@erikavesela Jej komentáre vyznievajú útočne? A tie nie jej komentáre si čítala?

katkami123
6. apr 2024

@ckocka
Ospravedlnila sa za to, že vyštartovala na autorku neprávom a obvinila ju z vecí, ktoré ani nenapísala. Mne už toho oháňanie rasizmom aj situáciách, kde ke to úplne od veci začína liezť pekne na nervy. Manželovi rodičia majú dom, niekoľko km sú osady. Už som neraz dostala inštrukcie, že keby sa mi tam pokazilo auto, kned niekoho volať a nevychadzať z auta. Už som si vypočula čo sa stalo tým nešťastníkom, ktorí konali ináč a do toho ešte dostali bitku, keď sa vzopreli, že ho okrádajú. Skús si ísť k osadníkom a tam šíriť medzi nimi osvetu, budeš prospešnejšia.

erikavesela
6. apr 2024

@ckocka ale ano...v mnohych diskusiach...nepisem len o komentaroch tu...a ano, aj tu reagovala prilis zbrklo...a potom cely obsah vyznieva utocne...

ckocka
6. apr 2024

@katkami123 A kto sa - aspoň jeden jediný - ospravedlnil za komentáre ktoré sa predháňajú v sprostote a pluvaní na nejakú skupinu ludí?

katkami123
6. apr 2024

@ckocka
Ale kto tu koho obhajuje neprávom okrem tej wandy? Daj mi tu tie konkrétne komentáre kde sa tu tak strašne pľuje na “určitú skupinu ľudí”, ja si ich tu rada prečítam. Wanda tu dostala z 10 komentarov, kde jej to tu zeny slušne vysvetľovali, nakoniec tu vybuchla a napísala, že čo tu vypisuje autorka o cigánkach z osady. Pritom autorka sa nikde tak nevyjadrila. Ja som mala možnosť videť jednu takú osadu len z diaľky v aute, tie plechy nejak pospájané a teda len toľko k tomu poviem, že jej chlap tiež už musí byť kvalitne vymetený. Sú asociácie, ktoré im pomáhajú ako Omama, Cesta von… možností majú kopu, kľudne sa tam môžeš angažovať, je to v poriadku. Ale oháňať sa rasizmom, vždy a všade, kde ani nie je moc.
Tu z východu, keď k nám príde rodina, sa čudujú, že autá tu nik na noc nezamyká, že bránky sú otvorené, že na kúpalisku neriešime také veci ako stráženie vecí, lebo za cely čas tu krádež nebola. Tam sú zas inak vycvičení. A to je fakt.

ckocka
6. apr 2024

@katkami123 Tomu sa vraví selektívna slepota.

bluka2
6. apr 2024

@katkami123 no sorry, ja sa ku xenofobnym rečiam vyjadrím, aj keď je to tu očividne nepopulárne. Fakt ľudské dno tu písať takto o ľuďoch, ktorí by radi mali teplu sprchu a musia sa povedzme umývať s kyblami. Avšak, sú to ľudia presne ako ty. Ty si mala lepšiu štartovaciu čiaru, ona sa narodila zrejme do osady. Dostať sa odtiaľ nie je ľahké. Nikto ju neponížil tým, že mal aféru so ženou s osady, ale blbe pre ňu, ak to tak vidi.

katkami123
6. apr 2024

@ckocka
Opýtaj sa na názor napríklad ľudí zo slobody zvierat, ktorí tam chodia zachraňovať zvieratá, ze v akom sú stave a ich názor na fungovanie tohto osadenstva. A ja by som ti tu mohla romány písať čo zažívajú slušní obyvatelia v blízkosti takýchto osád. Bavme sa o tom, koľko z nich len dokončí ZŠ a ako sa chovajú k vlastným deťom. Keď som túto diskusiu manželovi prečítala, hneď mi spomenul prípady z okolia Trebišova a pytal sa ma, koľko má milenka rokov, lebo tam boli v minulosti veľké kauzy, kde staré mamky osadníčky kupliarčili s vlastnými dcérami a 11, 12 ročné ich dávali. Muž vtedy chodil na strojársku, tam samí chalani, hovorili si medzi sebou že tam brutálne drahé autá vždy stáli, len nikoho nechytili, bol to raj pre predofilov. Bolo to aj v správach, aj polícia to riešila, Kövešová tam behala s kamerou. Tak na čo sa tu ideš hrať? Tam je iný život.

bluka2
6. apr 2024

@gribka1 či som videla osadu? Ja som s ľuďmi bez tečúcej vody, elektriny bola v dennom kontakte roky, jedna taká sa starala o moje deti a chodila mi upratovať, napríklad. Pekne spomienky na ten čas. Preto ma zaráža, ako sa o nich vyjadrujete.

gribka1
6. apr 2024

@bluka2 Tak sa vyjadrujeme, aké máme skúsenosti. Ty dobré, tak ich chváliš. My zlé, a preto je to pre nás neprijateľné.

eeffka
6. apr 2024

@bluka2 naozaj radsej tu neprispievaj, pokial viem si riadne utrhnuta zo slovenskej osadnickej reality. Ta tvoja pomocnicka bola predpokladam dakde v afrike a mala zaujem robit. Tu take zaujmy nie su. Nasi sa len nakotit ako macence a poberat davky a vykrikovat .

gribka1
6. apr 2024

@eeffka To ona nemyslí naše reálne osady?

eeffka
6. apr 2024

@gribka1 pochybujem, pokial viem byva v zahranici a chodi robit kade tade po svete.

matullienka
6. apr 2024

@bluka2 vies tu keby ti tá žena z tej osady mala prísť domov upratať tak po príchode 🏠 v buď budeš mať vybieleny byt alebo tam nájdeš celú jej rodinu užívať si tvoj majetok. Ono veľmi záleží od mentality ľudí, ľudia v Afrike ju majú odlišnú od tých žijúcich u nás v osadách. Tu bežne hádžu do okoloidúch áut kamene alebo prebiehajú po ceste len aby si zastavil. Nechcela by si zažiť to čo musia zažívať denne slušní ľudia žijúci v ich okolí

katkami123
6. apr 2024

@bluka2
Tá pani bola zo slovenskej nefalšovanej osady? Lebo trochu si pletieš pojmy. Ja som bola roky v zahraničí, ale toto, čo sa deje v osadách na Slovensku a ako tam žijú, to nemôžeš porovnávať ani s gettami v Londýne.

gribka1
6. apr 2024

@eeffka Ta potom nech necestuje zbytočne, veď naše osady ju potrebujú ako soľ, môže sa realizovať.

erikavesela
6. apr 2024

@bluka2 chcu tecucu a teplu vodu?...nech idu pracovat... na sk je cca 90 000 volnych pracovnych miest...nema kto robit a tak chcu volat ludi z inych statov.. zaujimave, ze ti ludia budu mat jazykovu barieru a napriek tomu chcu a budu robit, len nasi cigani nie...ti by len paprce natrcali a deti robili...pomoci maju az az...ale oni by radi vsetko naservirovane na striebornom podnose...taka je slovenska realita

katkami123
6. apr 2024

V zahraničí, tam majú všetci rešpekt pred políciou, aj gangy, keď ich začne riešiť. Tu príde polícia do osady, tak sa na nich vyberie z 30 osadníkov so sekerami, lopatami a napadnú ich a ešte sa pojdu sťažovať do Bruselu, lebo je to rasizmus, lebo policajti boli bieli. Už bolo toľko prípadov, raz tak študenta napadli na intráku, sa zamkol v izbe, osadníci tam nabehli a sekerami dvere rozbíjali, aby sa k nemu dostali, nikto nevedel, čo robiť, aj polícia sa bála prísť. Tam nemôžeš poslat ani bieleho policajta, aby ich zatkol, lebo už je to rasizmus. Kde si toto dovolí v zahraničí taký Pakistanec, Ind, Afričania. Neexistuje.

gelifil
6. apr 2024

@bluka2 hej, radi by ali teplu vodu (mozno ani nie), ale hlavne ZADARMO!...fakt mas pocit, ze sa umyvaju?

viky173
6. apr 2024

@bluka2 ano, urcite to bola podstatna informacia, ze slo o zenu z osady, pretoze to dost o tom chlapovi vypoveda. Takisto keby napisala, ze ju podviedol s 18 rocnou pubertiackou, nejakou panickou co vlastni vilu pod Slavinom a luxusne auto alebo so 60 rocnou starenou (bez urazky). A ked Ty v tom rozdiel nevidis, tak si slepa.

ktochytavzite
6. apr 2024

@bluka2 Ja si este pamatam ked sa zavadzal telefon na dedine a kopali to cigani,sused im na ubytovnu pozical televizor.Dokopalo sa a tv nikde.Tak siel na tu ubytovnu a tam z tv ostal len ten obal🙂

ailiba
6. apr 2024

Drzim palce❤️... Co si mohla, to si urobila... Klobuk dole, ze si celkom racionalna v tejto situacii. Postupne sa veci upracu. Svokra podla mna ma co robit so sebou... Urcite ti drzi stranu, no je to jej syn...ty ries hlavne seba a deti. Prajem pevne nervy❤️❤️❤️