icon

Muž chce ísť sám na dovolenku

23. jún 2022

Ahojte žienky. Prosím vyjadrite sa, či by ste dovolili mužovi, aby šiel na týždeň sam s kamaratom do hôr. Ono by mi to tak nevadilo, kebyže nemáme náročnu 1.5r dcérku, ktora je v noci aj 3-4* hore a preto sa zvyčajne pri nej striedame, aby sme sa ako tak vyspali obaja. No už dva týždne sa starám o malu sama keďže muž je nečakane v nemocnici. Ziadna rodina mi nepomáha a svokrovci sú viac na škodu ako pomoc, čiže ani tých sem volať nejdem. Chápem že sú ženy ktoré toto zvládajú samé, ale ja to bez spánku veľmi ťažko znasam, už som psychicky aj fyzicky vycerpana. Ako by ste reagovali? Mali by sme ísť na jednu dovolenku spolu a druhú chce ísť sám.

retatka
24. jún 2022

@simona20201309 Chorý je Vás vzťah kde lepíte len na sebe .Ešte si muža daj do klietky .Že mu ,,nedovolíš ,,ist samému na dovolenku ?Čo je to tvoj pes .Raz sa ti utrhne z reťaze .Vašemu manželstvu nedávam dlhú životnosť ,pokiaľ nezmeníš zmýšľanie …

jane1974
24. jún 2022

@simona20201309 Súhlasím👍

viestta
24. jún 2022

@simona20201309 môj malý mal.pol roka, keď muž išiel na týždeň na rekondičný, bezo mňa. Prežili sme. Prežili sme aj keď išiel na pár dní na MS v hokeji. Prežili sme aj keď som s mamou išla na 5 dní do kúpeľov. Chodíme aj na spoločné dovenky, chodím ja s malym a mamou, ja s mamou a chlapi ostanú sami doma, on sám bez nas. A zatiaľ všetci normálne fungujeme a nikto si od druhého nemusí pýtať dovolenie ci môže ísť.

mrva
Autor odpoveď zmazal
alexandra2010
24. jún 2022

@marcellka32 presne tak, to by som hned brala. Muza s dietatom nechat doma a matka sama wellness, SEN! moj muz mi to aj ponuka.

mrva
Autor odpoveď zmazal
sono2
24. jún 2022

Ostatne je na tebe. Vyjadrim sa k spanku.
To fakt? Moje deti boli aj čo hodinu hore.
Nikdy ma nenapadlo volať muža.
Ja že ti vadí, že ide sám...

sono2
24. jún 2022

Ak ti to pomože, ja som 6 rokov nebola od detí.
Mimo roboty.
Prepač, ale ja fakt nechápem čo riešiš

kleopatra114
24. jún 2022

Som oddaná matka dvoch deti a milujúca manželka , ale musím povedat , že 4 dni , ktoré som strávila sama na poznávacom zájazde v zahraničí zo mna spravili uplne nového a lepšieho človeka🙂 . Dovolenky s detmi sú paradne , ale byt 3 noci sama so sebou a robiť len veci podľa svojho gusta je niečo nepopisaténe . Muž bol tiež sám , plne si dôverujeme a chápeme potreby toho druhého .

jenny04
24. jún 2022

Záleží na koľko dní chce ísť,ale ja osobne by som mu dovolila

basska_b
24. jún 2022

Precitala som si aj diskusiu. Vacsina ze pusti, pusti... zrejme v tuzbe, ze aj ich muz pusti... moj muz povedal, ze bud pojdeme vsetci spolu ako rodina, alebo nepojde nikto... a ja s nim celkom suhlasim. To neni o tom, ze ci niekto niekoho "pusti"... ja tiez nikoho na retazi nedrzim... to je o pomoci vtedy, ked to ten druhy potrebuje. Kamoskin muz si furt hlada taketo uniky, zije jak single chlap so svojimi chlapskymi konickami, potapanie, ochutnavka vin... aj sam ide, nech ma pokoj od rodiny... a ju to strasne nici, minulu zimu s kojencom na prsniku rubala drevo do kachiel... nici im to vztah totalne.

nurielka
24. jún 2022

Netuším, odkiaľ mnohé berú čo je normálne a nenormálne vo fungujúcej rodine, máte všetky nejakú príručku o normálnosti?🤨
Autorka: ak sa ti nepáči, že ide s kamošom povedz mu to, a hľadajte spoločný kompromis. Najprv on potom ty. Ak je to v pohode a len trpí tvoje ego, že on ide a ty budeš trčať doma s dieťaťom(lebo aj tak nemáš kam ísť) tak mu to povedz. Sprav niečo pre svoju psychohygienu a netrap sa, ze má s kým chodit a ty nie.

Za mňa, manželstvo nie sú okovy a obojok, ktorý nasadim druhému. Ten druhý nie je psíček, ktorý musí poslúchať na slovo, lebo manželstvom a deťmi sa život nekončí. To by si mali mnohé uvedomiť. Ten vzťah potom zomiera ako aj vy v ňom. Mnohé do toho idú, s tým, že mám chlapa a tu budeš sedieť, držať h*ubu a krok a starať sa o deti. Manželstvo nie je väzenie. Keby ste to vedeli tak aj vy by ste cítili slobodu na duši.

rivini
24. jún 2022

Moj muz chodi kazdy rok so svokrom a svojim bratom na 5 dnovu turu. Nevadi mi to, ani ho nemusim „pustat“, ma pravo si tiez oddychnut a stravit cas bezo mna a dietata. Aktualne mame polrocne dieta a kedze jediny cas, ked si mozem oddychnut aj ja, su vikendy, tento rok sa tura zrusila. Buduci uz dame. Zalezi na situacii. Ak by som vedela, ze budem tyzden bez muza na konci sil, tak by som mu to povedala. Ak viem, ze to dam, tak nech si oddychne…

ndrag
24. jún 2022

Mna moj muz uz viac krat "pustil"..Dokonca s kolegami, kamaratmi, lebo on by do takych krajin druheho a tretieho sveta nesiel, tak som isla bez neho. Ani jednu, jedinu poznamku, ci ziarlivostnu scenu nemal. Len potom mu bolo luto, ze nebol tiez ked videl fotky. Keby nebol taky domased, tak by som ho bez reptania "pustila" tiez. Ale takto s malym dietatom, tvoj by si tiez mohol uvedomit, ak ti treba pomoc. Preberali ste to spolu vobec?

rivini
24. jún 2022

Preco nemas kamosky? Ja si myslim, ze asi len ziarlis, ze muz ma s kym ist a ty nie…no nemozes od partnera ocakavat, ze sa on a vase dieta budu starat o stopercentne vyplnanie tvojho casu…

mamkalentedkova
24. jún 2022

A to keď v noci vstáva ,aj nejako dlhšie bdie ,alebo sa len napije ..prípadne trocha potuli a spinká ?

nana8989
24. jún 2022

Ja by som s tým problém nemala. Môj muž bol s kamarátom v Španielsku keď mala prvá dcéra 4 mesiace. Teraz ma 3,5 roka a každý rok chodí s kamarátmi na splav a potom ešte na chatu. Aj tento rok bol na splave a mala som doma 2-týždňové bábätko a staršiu dcéru a budúci týždeň ide na chatu.. Ale ja si muža poznám, viem, že potrebuje mať čas pre seba lebo je potom ako lev v klietke. Radšej nech sa ide vyvenčiť s kamošmi a potom sme doma všetci spokojní. Ja môžem ísť tiež, ale teraz ma to neláka keď sú deti malé. On mi doma vo všetkom pomáha, aj okolo deti, ale v noci teda nevstáva k deťom, keďže kojím tak je to pre mňa zbytočne, lebo nakojiť malu aj tak nevie, takže načo bude hore aj on.. Ale všetko je to o tom ako ste nastavený, nám toto funguje...

mamkalentedkova
24. jún 2022

A Inak ,moja má síce o par dní ešte len rok .ale v noci k nej vstávam výlučne ja ,tiež som si od nej neoddychla ešte ani na hodinu ,nikto nikdy je nevzal s kočíkom von ..Som s ňou 24/7..tiež mám niekedy dosť Malá je strašné slabý jedák ,takže sa pravidelne rozčuľuje.pri kŕmení ,non stop je zavesená na prsníku ..Keď sa s ňou niekto pohrá tam maximálne 5-10 minút ..nejak nečakám ,že mi niekto bude pomáhať ..muž chodil pracovné na dva týždne preč ,týždeň bol doma a pracoval od rána do večera aj keď bol doma ..všetko sa dá zvládnuť
Na dovolenku by som ho pustila..aj keď asi by som tiež trochu žiarlila,že on má čas na oddych a ja nie ..ale tak je pravda ,že tiež si oddýchnem keď potrebujem,keď mala spí ,alebo si vybehneme na kúpalisko ,kým je on v robote

denisa0504
24. jún 2022

Čítala som len pár prvých komentárov a teda aj keď to budú komentovať nedá mi to... To čo je za trend, aby rodiny dovolenkovali každý zvlášť? Ešte ak tam je malé dieťa.. voľný čas, ktorého je málo sa má venovať rodine. On je teraz dlhodobo preč a keď sa vráti, chce ísť dovolenkovať s kamošom? To mu nechýbaš ani ty, ani dieťa? Treba pomáhať s dieťaťom a nie sa túlať po horách s kamošmi. On by sa o dieťa sám tiež starať nechcel, tak prečo máš ty?

marcellka32
24. jún 2022

@alexandra2010 veď choď, víkend prejde ako voda a ty si oddýchnes,...a to že ideš sama bez muža a dieťaťa neurobí z teba zlú matku, práve naopak

petamich
24. jún 2022

@basska_b ty ale popisujes extrem a v tomto vztahu evidentne bude problem inde, v opacnom pripade ja stale nevidim nic zle na tom, ak rodina travi cas spolu, dovolenku spolu a zaroven ide jeden napr. na turistiku, druhy na lyze - a nie nie je to dovod na rozvod, kazdopadne stale si myslim, ze v poriadku je to ako sa dvaja dohodnu a nam ostatnym je do toho nic a mozeme akurat tak vyjadrit svoj nazor alebo povedat ako to mame my 🙂

barborachors
24. jún 2022

@fadama to sa nestane, lebo je uz matka a od dietata sa neodtrhne, on to vie a ona nema.kamosky, len jeho, zasa, on to vie. Takze kto taha za kratší koniec? Ona.. Aspon ze ma akého takeho podpapucnika, co si pýta povolenie 🙂😁🤦‍♂️

viestta
24. jún 2022

@denisa0504 ale však môžu mať dovolenku spolu cela rodina, potom každý zvlášť ak im to tak vyhovuje, čas a peniaze dovolia? A vôbec to neznamená, že spolu ako rodina nefungujú. A na druhej strane ti co sú stále a všade spolu vôbec nemusia byť fungujúca rodina.

barborachors
24. jún 2022

a nemozete ju dat na chvilu postrazit? musis urobit kompromis, proste daj si opatrovatelku cez tu domeliu alebo aj susedu a sup na welnes, masaze, oddych, nevyskusas, nevies... chlap nech si ide do lesa za medvedmi a ty hor sa do bazena! Na bare pokecas s barmanom, vecer das film a cez den knizka ... musis sa vediet trochu odstrihnut inak si neoddychnes. proste nieco za nieco, v zivote to tak je.

pukina
24. jún 2022

@simona20201309 pises, ze kolko je v dnesnej dobe rozvodov a nevier. V minulosti boli takisto rozvody aj nevery, len si zrejme bola mladsia a nevnimala to, pripadne sa ludia rozvadzat nechceli, pretoze to bola hanba a zili spolu nahromadke ako spolubyvajuci, aj napriek tomu ze si uz nerozumeli. Nezamyslela si sa aj nad tym, ze dovody tychto rozvodov a nevier mozu pramenit prave z toho zakazovania a prikazovania? Ja osobne by som v takom vztahu zit nedokazala. Ano,mame s muzom spolocne zaujmy aj kamaratov, ale takisto mame aj zaluby a zaujmy vlastne, ktore radi robime osamote. Moj muz je hudobnik a keby som mala na kazdy jeden jeho koncert rozmyslat ci ho pustim alebo nie, uz by sme spolu davno neboli. Rovnako ani ja sa jeho nepytam, ci bude okej kava s kamoskou alebo teambuilding s kolegami. Cakame dieta a ani vo sne by mi nenapadlo, ze by sa kvoli tomu teraz musel vzdat toho, co ho bavi, lebo je viazany na mna a na dieta. A viem ze by tak bol nestastny. Vidim to aj na mojich rodicoch, maju rovnako spolocne zaujmy, ale nikdy nemaju problem ak ide jeden alebo druhy na chatu s kamaratmi na vikend osamote. Manzelstvo nie je naozaj o tom prestat zit svoj doterajsi zivot a zit len pre partnera, absolutne to nie je zdrave pre vztah.

dankanka
24. jún 2022

@pukina mne pride zvlastne aj ten vyraz..dovolit a pustit :D. Taky vztah by ma dusil..

pukina
24. jún 2022

@dankanka hej presne o tom ani nehovoriac, ved to nie je moje dieta, za ktore som do jeho dospelosti zodpovedna, je to dospely clovek s vlastnym mozgom a rozumom. Pre mna taketo dovolit a pustit vyrazy su znakom chybajucej dovery a sebavedomia 🤷🏻‍♀️

sisaka
24. jún 2022

@simona20201309 ja nechápem, čo ťa to tak rozčuľuje. Ja som bola sama s dvoma detmi na Slovensku na dovolenke na 6 týždňov, mladsie malo vtedy 1 rok a 2 mesiace, muž nechcel ísť a ani by nemohol byt tak dlho preč, teraz neviem, kto mal komu závidieť, či on mne, že si užijem dovolenku na Slovensku, alebo ja jemu, že si užije spoločnosť samého seba, bez povinností voči rodine, alebo mi to mal rovno zakázať, že keď nie s ním, tak nikto …
On išiel sám s kamarátmi na motorky na týždeň, ani ma nenapadlo mu to zakazovať a tiež je jasné, že som sa mu tam nepchala aj s detmi, že pôjdeme za vami na aute … Tiež som bola sama na dovolenke mimo krajiny, bola som pozrieť kamarátku, kým muž mal na starosti 2 deti a pár krat som bola na dovolenke s jedným dieťaťom v rezorte, muža to nebaví a ja si super oddýchnem, tiež nechytal amoky, že on bude v robote a ja na plaži sa vyvaľovať Okrem toho vždy chodíme aj na spoločné dovolenky. Manželia sme vyše 20 rokov a nemáme najmenší problém, keď ten druhy chce ísť niekde sám. No a ešte ma napadlo, že sme boli dokonca niekoľko krat aj sami bez detí na dovolenke, ale to až teraz keď sú už veľké a sú aj deti radi, že si od nás oddýchnu 😂

denisa0504
24. jún 2022

@viestta lenže autorke to zjavne nevyhovuje a o tom táto diskusia je. Len si asi myslí, že by ho mala nechať. Že je to od nej sebecké, ak by povedala aby nešiel ale podľa mňa vôbec nie je. Ja nehovorím, aj môj chodí za kamošmi, ale každú noc sa vráti aby bol s nami. Viem, aké je to mať náročné dieťa a nechápem, prečo vždy je to muž, ktorý si zaslúži oddych. Veď dieťa je oboch rodičov... Takže autorka, keď ho potrebuješ doma, povedz mu to. Neskôr možno príde čas, že to zvládneš
lahko aj bez neho , no kým je toho na teba veľa, on tam má byť ako tvoja opora a druhý plnohodnotný rodič

elementissa
24. jún 2022

Ja by som bez muža tiež nikam nešla a ani on bezo mňa. My sme tak nastavení, že všetko spolu. Ale mám známu, čo bežne chodí sama s kamoškou a on sám s partiou a žijú v normálnom manželstve 25+ rokov. Takže toto je iba a len vec daného páru. Nám vyhovuje byť stále spolu. Spolu sme študovali, spolu pracujeme, v jednej firme, na jednom oddelení, doma v jednej pracovni, keď sme v kancli, tak tiež sedíme spolu. My sme ani jeden nikdy neboli takí že kamoši a tak, chodenie von s kamarátmi na drinky či čokoľvek. Môj muž je gamer, ten má vo voľnom čase rande s počítačom a ja som vo svojom voľnom čase najradšej sama, keďže v práci prichádzam do styku s mnohými ľuďmi. Sem- tam (raz za 2 mesiace) idem s nejakou kamoškou na kávu. Ale my zasa nikam netahame dieťa. My si s mužom ideme kam chceme, dieťa k starým rodičom, oni si ho pýtajú, chcú s ním byť, spravia mu program vhodný pre 2,5 ročné dieťa, aby bol dodržaný čas jedenia, spania, na nočný spánok sa ukladá o 19:00. A v tom čase, keď si ho oni berú, že si to tak naplánujú, si my spravíme nejaký oddychový program. Včera sme boli v aquaparku so spa, dnes ideme na veľký firemný event, zajtra do divadla, v nedeľu možno na kupko a to už krpec príde poobede domov. Ja súhlasím s tým, že by si mali ženy oddýchnuť bez detí, v niektorých rodinách sa to dať zariadiť tak, že starí rodičia spravia program dieťaťu (ak chcú a dieťa si pýtajú, samozrejme nie nasilu, že "teraz mi ho musíš postrážiť") a rodičia si môžu vypadnúť kam chcú. Ak táto možnosť v rodine nie je, tak, aby mal každý oddych aj bez dieťaťa, musia sa prestriedat rodičia. Alebo zaplatiť opatrovateľku