Muž je moc fajnový
Ahojte.
Chcem šetriť na strave, ale muž mi hocičo nezje.
Aj u vás je to tak?
Jedol by len mäso, hamburger, pizzu, čínske jedla.
Zvyknem variť aspoň na 2 dní. Lebo nemám čas, ani sa mi nechce každý deň vyvárať. Keď uvarím nejaké mäso, tak záleží natom ci nato ma chuť. Keď nie,zje z toho raz a potom nie. Bolo aj také, že keď nato jedlo nemá chuť vôbec, tak to neokoštuje. S malým to je podobné. A najviac ma vie vytočiť chlieb a rozky.
On už nechce rožok co bolo z predošlého dňa a tak isto chleba. Mňa to tak jeduje. Lebo to tam ostáva.
A nedá sa to stále zužitkovať.
Teraz ako sa dá usetriť,ked hocičo nejedia?
Ja sa im prispôsobujem. Iné mi neostáva.
podobné.
pečivo nech si kupuje sám a vo varení sa striedajte
@gucciok85 tak tri dni by som to isté jedlo nejedla ani ja, maximálne na druhá deň, aj to len niektoré jedlá. Ak obaja pracujete, predpokladám, že máte v práci a v škole, či škôlke teplý obed, nemusí byť večera varená. Urobíš nátierku, alebo omeletu, maximálne uvaríš niečo rýchle - cestoviny, alebo niečo, s čím nie je toľko práce - kura a ryža, perkelt a pod. Keď nezjedia hocičo, čo potom jedia? Vždy si objednaJú?
@kittykat22 na nete je dosť receptov aj videí na varenie,na kurzy mi je ľúto dávať peniaze
@gucciok85 s chlebom a pečivom by som si absolútne nelámala hlavu, nech si nakupuje sám
@beata_k nechápem prečo si sa tu pustila do mňa alebo mňa vypočúvas, nie som tu jediná čo tu písala rady tohto typu...nepredstavujem si to jednoducho len nemám rada, keď sa chodí okolo horúcej kaše, všetko treba povedať priamo a hlavne medzi partnermi, určite mu to city nerani, keď mu povie to čo som vyššie písala, je to dospelý človek tak hádam tie argumenty by mu mali stačiť nato, aby sa nad sebou zamyslel...mňa by zaujímalo ako by si to riešila ty
pečivo dávame pravidelne do chladničky a vytiahneme ráno, č osa v ten deň zje, chutí ako čerstvé
@lala123 co s nim správim?Navarím napr. mäso, on nemá nato chuť, ale má chuť na Čínu tak to objedná. A môžem mu hovoriť, že tam je navarené bla bla. Keď on mi povie, že on také mäso nechce.
A môžem sa uraziť koľko chcem,vyhrazat, nevarit, vyhadzovať ho von oknom. Nepohnem s nim. Aj tak robí po svojom. Aj som mu hovorila, že malému nedá dobrý príklad. Ale povie, že keď nemá nato chuť, tak to jest nebude. Chápem to.
Ale aj tak, má to rozculi 🙊.
@elizabet173 keďže robím v obchode, tak už to pečivo kúpim. To je najmenej. Keďže mi posiela skoro všetky peniaze co zarobi, tak ja mam na starosti vsetko=platenie účtov, zaobstaranie jedla, varenie.
Tak sme sa dohodli ohľadom všetkého, aby som mala prehľad. Samozrejme aj on chodí nakupovať keď treba. Ale o väčšinu veci sa starám ja.
@gucciok85 Prikláňam sa k názoru, ktorý tu bol viackrát spomenutý, ohľadom chleba a pečiva. Dávaj to čerstvé zamraziť a vyberaj podľa potreby len toľko, koľko sa zje. K tomu ostatnému: buď mužovi nevar, alebo nech Ti povie, na čo má chuť a už sa podľa toho rozhodneš, či mu to uvaríš, alebo si to objedná. Alebo je ešte možnosť, že si to uvarí sám.
@elizabet173 muž nechodí na obedy, aj keď by mohol. Ja tiež nechodím na obedy v robote. Malý ma obed v skole. Preto varím aby bolo aj na večeru. Budem menšie porcie variť a vybavene. A zaradiť iné jedla. Iná cesta není. Tu sa veľmi nešetrí.
@gucciok85 rozmaznaný je teda riadne. Nevar mu, len sebe a malému. Keď povie prečo nevaris, tak povedz načo veď aj tak moje nechces a sebe a malému keď navarím mam na dva dni a mozem čas zmysluplnejšie využiť s malým ako stat pri hrncoch a aj tak to nezjes....ja nechapem načo si doterz čakala . Vážne ja by som ňu už nevarila len sebe a malému. Čo mas z toho???? Zabitý čas a potom frustráciu , že on to nechce ....
@beata_k Tak načo to tu čítaš, keď nevieš poradiť ....autorka nič nenapísala o tom,že či sa už o Tom bavili alebo nie a pýtala si tu radu, toto je moja rada, ja by som to takto urobila a rozumný človek pochopí alebo nie, ty nemusíš byť spokojná s mojou radou a ani ju nemáš prečo hodnotiť, keď nemáš čo na robote venuj sa prosím ťa niekomu inému
Ok,cize kazdy den cerstvo navarene a cerstve pecivo,plus praca,dieta,domacnost a oddych alebo konicky sa ani neodvazim spomenut.To je pre mna normalne scifi 🙂
@gucciok85 ako často si objednáva a nechce jesť to , čo je navarené?
Ty si bola zvyknutá z domu na inú stravu, štýl.Je to nepríjemné, lebo možno aj ty či syn by ste chceli niečo iné a prispôsobíte sa a neobjednate si kde by ste došli, keby ste si pravidelne objednávali veď by ste minuli majland.
Ja tiež viacmenej varím pre seba a dcéru, lebo muž teplé veľké jedlo večer nechce obed ma v práci a večer chce suché max hemendex, parky tiež mi to vadí, že jedáva také veci, keď je navarené, ale je mi to jedno.
Ja rožok z rána nezjem ani večer🙂
Tak nech sa stara o jedlo on. Alebo var len pre seba a syna. xD Asi teda nepocitat kazdu korunu nemusite... inac by tolko nevymyslal. xD

@beata_k veď to čo som napísala,že buď bude jesť to čo je doma navarené alebo bude hladný, keď si objedná jedlo, nabudúce z vareného jesť nebude, nech sa potom o svoje stravovanie stará sa a ešte by som mu pripomenula aký príklad dáva synovi, keď takto ponižuje jeho matku,že jej jedlo odmietne alebo ofrfle alebo nezje a ona tomu venovala svoj čas, ktorý mohla využiť inak, žena predsa nie je slúžka