Muž je moc fajnový
Ahojte.
Chcem šetriť na strave, ale muž mi hocičo nezje.
Aj u vás je to tak?
Jedol by len mäso, hamburger, pizzu, čínske jedla.
Zvyknem variť aspoň na 2 dní. Lebo nemám čas, ani sa mi nechce každý deň vyvárať. Keď uvarím nejaké mäso, tak záleží natom ci nato ma chuť. Keď nie,zje z toho raz a potom nie. Bolo aj také, že keď nato jedlo nemá chuť vôbec, tak to neokoštuje. S malým to je podobné. A najviac ma vie vytočiť chlieb a rozky.
On už nechce rožok co bolo z predošlého dňa a tak isto chleba. Mňa to tak jeduje. Lebo to tam ostáva.
A nedá sa to stále zužitkovať.
Teraz ako sa dá usetriť,ked hocičo nejedia?
Ja sa im prispôsobujem. Iné mi neostáva.
podobné.
@ivangeline ale vymýšľa aj tak. Keby aj musel centy ratať
ja som po precitani tejto diskusie tak vdacna za mojho muza. Ja v kuchyni vymyslam, od indickej, klasika slovenska, talianska az po "middle eastern" . Klasiku, slovensku zjeme aj na druhy, treti den - gulas, segedin, kapustnica, svieckova atd. potom mam vychytavky typu cerstva ryba s teplym sosovicovym salatom, kura tikka massala, udon noodles, co treba zjest cerstve. Nikdy sa nikto nestazoval, a keby ano, nech si objednava, ja si varim po svojom, ak mu nechuti, kup si za svoje, na o mas chut. Je rozmaznany.
@gucciok85 ... tak potom treba hladat spolocne riesenie. Zjavne si sa rozhodla len ty,ze chces takto setrit a nie je to rozhodnutie oboch. Da sa setrit aj na inom. 🙂
@gucciok85 ja napríklad od detstva nejem 2 dní to isté ani na Vianoce ani nikdy... Takže to celkom chápem. Varím každý deň aspoň 1x a také množstvo, že všetko zjeme a do druhého dňa (niekedy ani do večere) nepamätám kedy naposledy ostalo... Na stravu minieme 100€ na osobu, čo mi nepríde veľa no a teraz som doma takže pre seba varím denne 2 jedlá, pre muža večeru a cez víkend tiež 2... No a čo sa tyka rožkov, to tiež chápem nekúp raz 10 ale kúp každý deň dajme tomu 3-4 alebo koľko zjete suma ostane taká istá... Ešte dodám aj keď len pre seba varím viem všetko uvariť, tak, že neostanú zvyšky... Keď raz vieš navariť veľa na 2 dní vieš navariť aj na 1 chod a ďalší deň niečo iné a problém vyriešený
@gucciok85 veď nemusíš variť denne 5-chodové menu, je kopa rýchlych, ľahkých, chutných jedál, hotových do pol hoďky a máš to vždy čerstvé, voňavé, chrumkavé... aj ja chodím do roboty a mám kopu iných aktivít, rovnako ako väčšina žien tu aj inde, nerob z toho takú vedu. Ale problém je vyberavosť tvojho manžela - ak vám to nenabúra rodinný rozpočet, nevar preňho, nech si objednáva. A že je to často nezdravé? Je dospelý, je to jeho zdravie, jeho blbosť, nech robí, čo chce
@luccija Nikde som nenapisala,ze taka zena je divna,ak to stiha,napisala som,ze ja to nestiham.A teda varim vacsinou na 2 dni,obcas kazdy den,moje deti obeduju doma,ja s muzom robim z domu a varim aj rychlovky,aj tie kuracie prsia,co si spominala,ale ak si to spocitam ako chcem,15 minut to nie je.Maso ti treba umyt,naporciovat,nasledne umyt panvicu a samozrejme k tomu nejaka priloha,vsetko chce svoje.Je to rychlovka,ale urcite trva viac.A vzdy mat nakupene.Ale teda rezance s tvarohom viem urobit aj za 15 minut 🙂 A to nevravim o dnoch,kedy beriem deti po praci sportovat alebo treba niekomu z rodiny pomoct,treba poriesit urady,servis,ucty,co je u nas dost bezna vec,tak tam sa proste jedia rozky zo vcera aj obed zo vcera a fakt si neviem predstavit,aby my synovia alebo muz povedali,ze to nechcu 🙂 Jednoducho pisem za seba,ze u nas by to nefungovalo a verim,ze autorke to tiez nevyhovuje,ja ju chapem a nevidim cestu v tom,aby zacala kazdy den kupovat cerstve pecivo a varit pre muza,ako tu niekto radil.
@sharka174 obdivujem zeny co to maju ako ty. Ze si taka zorganizovana a mas to pripravene. Ach ... by som ta na mesiac domov zavolala 😀
@kittykat22 mam dobrého muža, ktorý mi dokáže odpovedať čo by zjedol 🤣🤣
Môj muž zje doma navarené a varí aj on sám, ale my sme mali problém s jeho stravou v práci, lebo si objednával každý deň donášku plus kávičky na pumpách, hotdogy, energeťáky a minerálky za 2€, čo stoja v supermarkete 0,19€ a mňa išlo poraziť, lebo ja som doma šetrila ako sa dalo, kupovala som iba zlacnené potraviny a on v práci sám prejedol 300€. Ja som mu balila jedlo do misiek a chystala vodu a kávu do termosky a on si to nevzal alebo to nezjedol a aj tak si objednal. Nakoniec zabralo, keď sme si dali cieľ, že v lete chceme ísť na peknú dovolenku a keď uvidel tie ceny, tak sám od seba mi povedal, že musí začať šetriť a zrazu mu bolo dobré aj moje jedlo v miskách a hlavne z donášok pribral 12kg, takže teraz chudne do plaviek😂
@kittykat22 a doma 3 dzeci, takže ani energia ani chuť s nimi chodiť do obchodu 🤣
Vies, co som odpozorovala, ludia sa vzdy rozdelia na 2 tabory a kazdy bude obhajovat to svoje ako najlepsie.. ja som z rodiny, kde nebolo vela penazi, moj muz bol naopak rozmaznavany.. pochopila som, ze cesta je kdesi uprostred.. varit na dva dni, ale obcas aj cerstve na druhy den.. pecivo je v poslednych rokoch dost odveci, ja zjem aj na druhy den, a manzel si dovnutra da tuniaka alebo sunku plus syr, cibulu a zapecie v toasteri a vybavene.. snazit sa nevyhadzovat, ale ked sa raz za cas stane, tak si nad tym nelamat velmi hlavu.. ale par pravidiel podla mna nie je na skodu, ja napr strasne penim, ked si manzel zoberie vela peciva k parkam napr a nezje to a ani mi nepovie a necha zosusit na tanieri, omocene v horcici, cize uz nic s tym.. v tomto je moj nazor taky, ze radsej si zobrat menej a potom dolozit, ako viac a vyhodit (lebo on predsa bez parky suchy chleba nezje)
Ale to odmietanie jedla a nasledne objednanie ineho sa mi strasne nepaci, to je podla mna velmi sebecke od tvojho muza.. tak ako stat za sporakom, plus deti, plus ine povinnosti, chodis do prace.. a on toto spravi, no to nie je pekne.. a najma, ked sa vyslovi, ze to mas navarit a potom zrazu nem chut.. ako ja som velmi tolerantna, a obcas su take veci v poriadku, ze zmeni nazor, napr ked som bola tehotna, tak tie zmeny chuti a chute-nechute, obcas sa s tym neda nic robit no 🙂 viem si predstavit, viem to pochopit, ale to, co ty popisujes, to nie je tolerovatelne podla mna.. ale jedna velka pravda na zaver, cloveka nezmenis, kym sam nechce.. musis si toto zariadit tak, aby to vyhovovalo tebe a muz a syn ked maju ine predstavy, tak nech si ich naplnia sami 🙂
Ja tiez nemam rada pecivo na druhy den a moj muz zas nerad je to iste dva dni. Cize jemu nevadi zohrievane, ale jeho nebavi jest to iste dva krat po sebe😃
Ja teda cca 3krat do tyzdna navarim, 2 dni objednavame a 2 dni jeme na veceru nieco rychle, co nepokladam za “vyvaranie”. Vsetci su spokojni 😃
@gucciok85 rožky, chlieb jednoznačne do mrazaku, keď vytiahnes budú ako čerstvé.
Čína je jednoduchá, ved to je do 20 min hotové.
Skus spraviť doma kompromisy, jeden deň rychlovka Čína, druhý deň nejaká klasika co bude na dva dni, potom zas niečo rýchle a jeden deň donáška pre všetkých nech si oddýchneš aj ty a vybavene... Hlavne tu donášku by som presadila v rámci šetrenia 1 x do týždňa pre každého. Nieže muž si bude z restik objednávať a vy nič.
A hlavne sa vykašli na to ci kazdy deň syn aj muž jedli/nejedli a ci im chutilo/nechutilo. Par dni v týždni budú mať svoje obľúbené a potom nech si s prepáčením trhnu nohou. Navarene je, keď nechcú ich problém.
Dcéru nám priebercivu ale takyto prístup ju celkom naučil jest viac jedál. Lebo kým sa varilo iba to co madam zje tak sa to len zhoršilo a vyberala si viac
@gucciok85 ja som to mala podobne s ex .. ale len ked som navarila ja .. len to ofrflal a ked som navarila nieco nove, tak este lamentoval, ze "zase tie tvoje experimenty" .. ked som navarila klasiku domace lokse, kacacie prsia a cervena kapusta, tak to vyustilo do hadky, lebo on tie lokse jest nebude a hodil to jedlo o stenu. Ale to, ze som stala "pol dna" pri sporaku to ho nezujimalo, ale ked on nieco navaril a ja som povedala, ze momentalne jest nebudem, tak hned bol ohen na streche... som rada, ze s nim uz nie som .. nebudem si nicit nervy s debilom... a moj terajsi partner je pravy opak mojho ex.. zje vsetko co navarim.. ked sa ho pytali ci dobre varim, tak ma vychvalil snad do nebies 😅 .. obcas navarim na 2 dni a ked sa mi nechce varit, tak si objedname. 🙂 takze, taketo spravanie by som netolerovala. Tiez sice nezjem vsetko, ale napriklad ked mama navarila nieco z bravcoveho masa a ja bravcove nejem, tak som zjedla aspon omacku a zemiaky/ryza.
A teraz si predstavme tému... "Muž ma núti jesť rožky zo včera a iné veci čo nemám rada"
Na druhú stranu, ak nechce to, čo mu ponúkneš... je dospelý, nech sa postará.
@gucciok85 var menej, len pre teba a pre syna. Spočítaj mu, koľko dal za mesiac, za dva za donášku, lebo si jedlo objednal napriek tomu, že bolo doma navarené. Keby raz za čas, nepoviem, ak má veľkú chuť na niečo, ale pravidelne....
@gucciok85 ja oecivo dam vzdy do mrazaku . Varim jednoduche jedla, ale vzdy cerstve, pretoze ja napr. Tiez nezjem dva dni po sebe to iste. Moj muz je iny, tomu to nevadi, ale on bech si je , ja si urobim nieco une. Ale snazime sa vzdy vsetko zjest, alebo zvysky zmrazit ak sa daku
@gucciok85 takýchto tém je tu viac. A vždy sa v nich nájde skupina žien, ktoré "bleee by na druhý deň jedlo nezjedli a radšej uvaria každý deň čerstvé aj samé pre seba" a druhá skupina, ktorá s dvoj i viac dňovým jedlom nemá žiadne problém.
Vieš aký je medzi týmito ženami rozdiel? Že tú prvú skupinu varenie proste baví. Prídu z roboty a hrnú sa s nadšením k sporáku. A druhú skupinu varenie nebaví, resp. niektoré ho z duše nenávidia. A pre tie je rada, že treba mužíčkovi variť každý deň, úplná blbosť. Ja patrím tiež do druhej skupiny. Keď som sama doma, neuvarím si ani čaj.
Ak ťa každodenné varenie nenapĺňa, nech si dá muž rožok s paštétou. Môj muž je tiež fajnový. Keď neni spokojný s tým, čo majú deti, dá si klobásu. Rožky z predchádzajúceho dňa zapekám v toustovači s maslom, šunkou a syrom. To je paradoxne jedno z mála vecí, ktoré ľúbi muž aj všetky deti 🤷
zalezi od cloveka , niekto tak niekto hentak , ja si navarim sam na 4-5 dni aby som sa s tym neotravoval , namrazim si to ako hotove jedlo do obedarov ktore potom len vytiahnem z mrazaka a prihrejem a vybavenka , to iste plati o chlebe , cely bochnik nalozim do mrazaka po dva krajce , po prihriati su jak cerstve
Toto už je šikana každy deň variť 365 dní v roku a denne chodiť kupovať čerstve rožky, nerobim ani jedno ani druhe mam aj ine veci na praci, komu sa chce okolo hrncov nonstop krútiť, nech to robi, ale v žiadnom pripade by som to ako normu neuvadzala, to by všetci umreli od hladu pri mne.A keby si každy deň robil donašku, dobre, ale aj plat k tomu potom nech človek zarobi adekvátny
@shaman3691 múdro
@gucciok85 prečo nechodíte v robote obaja na obed? To by vyriešilo všetky tvoje problémy. Ja cez týždeň nevarim, všetci majú obedy v škôlke/škole/práci. Varím len cez víkend alebo keď sú deti v karanténe alebo majú prázdniny.

@tululu aj mňa by zaujímalo. Ako iné ženy robia, keď napr chodia do fitka, musia denne variť, bay mali čerstvé, deti odviesť na krúžky a + učiť sa s deťmi. Ako to stíhali popri praci