Muž ma “deptá“
Ahojte , neprišla som si sem pre radu ale skôr sa len vykecat , dostať to zo seba a prečítať si pohľad nezainteresovaných žien. Ide o to že muž mi kupil auto . Respr kupil rodinne auto koli dietatu a celkovo aby som mala auto aj ja , keďže bez auta sa s dieťaťom nepohnem a stále som bola odkázaná na neho . Neberiem to tak, ze to auto je moje , je to naše auto kupil ho muž ale proste kupil ho najmä pre mna , koli mne keďže on svoje ma. Keď je dieťa v škôlke tak skoro každý den som niekde preč ( bud mám svoje aktivity , alebo idem do obchodu alebo za kamoskou , cez víkend zas jazdím s malou na vzdialene ihrisko keďže pri dome nemáme atd ) a problem je v tom ze muž mi dava najavo ze sa mu to nepáči , ze si každý den chodím kade tade , proste mi dava pocítiť akoby som si auto privlastnovala a ja mám potom vôbec stresy kdesi ísť lebo už sa citim akoby som isla na cudzom požičanom aute. Vkuse ma psychicky terorizuje ze stále kdesi na tom aute chodím , už som mu aj odovzdala kľúče a dal mi ich naspäť ze nemam vymýšľať . Keď som mu povedala ze teda pôjdem do prace a našetrím si a kúpim si vlastne auto a nikto mi nebude vyčítať ze niekde chodím , tak to zamietol pretože do roboty ma nepustí ze finance to nepotrebujeme ze radšej nech som doma . A najmä mala v lete škôlku nemá takze by nemal s nou kto byt keďže ma manžel firmu a je preč od rana do večera . Mna toto stresuje keď ma stále nejaké poznámky ohľadne auta a dava mi tým pociťovať ze to auto vlastne nie je moje , ale pritom ma ani nepustí do prace aby som mohla mat vlastne peniaze a nie byt len odkázaná na neho . Potrebovala som sa len vykecat 🥴
@jsbb
“Vyhra v lotérii” podľa mna na jednej strane ženu neponižuje, že ešte aj to auto jej musí kúpiť a ani na to nemá, nedava jej peniaze na prídel, teda neviem ako fungujú, ale pýtať na všetko peniaze od muza, časom by mi zašla chuť, ani jej nediriguje kedy a kde ma pracovať. Skôr mi to príde, ze pánko si len potrebuje dokazovať svoju dôležitosť a hrať sa pred manželkou na poloboha, ktorý musí všetko riadiť, ešte aj jej život. Poznam zeny v domácnosti, ale tam je úplne iná harmónia. Tuto žena si ani len nemôže myslieť niečo iné a prísť s niečim vlastným, len ako jej muž navrhne.
inak, by ma zaujimalo, kde chodis… ked do prace nie, ale “za svjimi aktivitami” ano… 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Muz Ta depta s Tvojim pozehnanim. Viac k tomu netreba povedat..
Asi očividne mu vadí že minas veľa benzínu keď chodíš kade -tade . Bohvie ako to myslel tvoj muž s prácou či to bolo len v amoku alebo čo .Podla mňa nie všetko je také zle ako to vyzerá. Aj keď tu ti ženy budú písať rozved sa .. ale toto podľa mňa nie je psychicke týranie alebo ako si to nazvala. Normálne sa prispôsob, dohodni sa s mužom . Rozprávajte sa. Možno fakt nemusíš každý deň autom chodit . Ale busom alebo peso.
keď má svoje auto, tak čo rieši ? Buď ti ho kúpil alebo ? A potom druhá vec, možno kade tade beháš na ňom a je nervózny,,s kým a kde...
Jeziiin ty si dobrá pipinka. Ake už len mozes mať svoje ,,aktivity”? Fitko je teda dobrá aktivita a forma socializácie :D ale síce hej pre také znudene fifleny ako ty môže byt aj to.
Tak ti teda prajem nech ti ten tvoj úspešný podnikateľ otvorí niečo čo ta bude naozaj baviť a nech ta kontroluje a komanduje menej ako teraz pri aute ale ver mi že tk bude oveľa horšie. Vyzerá byt ukážkový manipulátor.
Ake mas tie svoje aktivity?kam behas?a to ze on tebe nieco rozbehne?no je mi to smiesne.a ze ta nepusti do roboty?tam bude dovod niekde inde nie v tom aute
Keď vám takto vyhovuje žiť a ste spokojní, nikoho do toho nič. Muž zarobí, zabezpečí rodinu a musíš vedieť, či aj ty prispievas do rodiny rovnako. Teraz, keď si doma (on sa naháňa celý deň v práci), je to skôr o vedení domácnosti, čo teda tiež zaberie pracovnú šichtu... Neviem si predstaviť každý deň niekde byť, kto by za mňa tých milión veci spravil... Dopoludnie ubehne ako voda, a veľakrát behom utekať do škôlky... Poobede už veľké veci s dieťaťom asi nespravis, pokiaľ sa mu chces naplno venovať... Ťažko povedať ako to máte, manzel má na to asi iný pohľad a pravda je niekde uprostred...
Ooo bože 🤦🤦dievča ,je mi ťa ľúto 😢žiješ ako vtáčik v zlatej klietke,peniaze a materiálne veci nie sú všetko čo človek potrebuje aby bol šťastný. 🤷🤷🤷🤷
Skoda, ze autorka uz viac nereaguje, ale tak hadam si z diskusie nieco zobrala...
Neviem ja som tiez doma mam sice svoje auto,kupil mi ho otec,ale ja nerobim ,maly tie chodi na 4hodiny do skolky,ale ja ked idem tak bud nakupit,alebo za mamou a za kamoskou tak raz za 2tyzdne kade tade nebeham,vadi mu asi nieco,to ze ides s malou na ihrisko to je normalne
Aj môj muž mi kúpil auto tiež máme firmu a nevyhadzuje mi to na oči ..kúpil mi ho je napísané na mňa takže je moje a smola raz by sa opovazil mi niečo povedať o tom vrátila by som mu ho a dovi ale neozyvaj sa ku mne ..všetko je o Tom ako si to človek nastaví ;) vie že ja som vo vzťahu ťa dominantná takú si ma bral tak hold 🙂
A inak vieš že tu vôbec nejde o auto, že? 😳 To ako dlho toto trpíš?
Neviem autorka, ale mne sa zdá, že si pod papučou. A to s tou prácou je koruna, Ty nechceš niečo dosiahnuť sama bez toho, aby Ti niekto urobil cestičku? Mne by sa toto teda vôbec nepáčilo.
Vybrala si si zivot vydrziavanej panicky, tak nech sa paci,musis to znasat.
NIKDY V ZIVOTE mi môj manžel nepovedal že jazdím veľa počas materskej ani mimo nej..bolo autom pred domom potrebovala som ísť išla som.bodka nikto neriešil.citila by som sa ako taká chudera,ako niekto kto nemá nič...je mi ťa ľúto
Mňa prekvapuje, ako sa to tu zvrhlo na to, že muž je manipulátor a reálne autorku deptá…
Prečo je dieta v škôlke len 4 hodiny? Kto by sa o dieta staral, keby si išla do práce? Kto sa stará o domácnosť, ak muž pracuje, aby zabezpečil rodinu a ty máš svoje aktivity? Kto platí auto, keď na ňom denne jazdíš za svojimi aktivitami, do fitka a za kamoškami každý deň? Chceš ísť do roboty, ale 800e sa ti máli? Tak muž si asi uvedomuje, že ak chceš zarábať nadštandardne, pôjde to vo veľkom na úkor času venovaného dieťaťu, kde by to dieťa zatiaľ bolo (áno, môže sa starať aj on dočasne - otázka je, či si môže dovoliť na istý čas nechať podnikanie - môže byť zamestnávateľom a to nie je len tak…)?
Skôr ako vysloviť rozsudok, že muž je manipulátor, asi by bolo fajn poznať aj ten druhý pohľad… Mne to skôr príde “chcem všetko, ale nič pre to neurobím.”
Akože neviem ale ja tiež denne nejazdím autom. To musíš fakt každý deň niekde ísť autom??
Mile diskutujuce. To ze ju NEPUSTI do prace a OTVORI JEJ nieco vlastne ma na 99.9% uplne ine pozadie.
Mile diskutujuce, uvedomujete si, ze ked ona pojde do prace, bude na to fakt sama, lebo muz je v roly zivitela, workoholika?
Ja odkedy chodim do prace, muz deti vyzdvihuje, nakupuje, vari, i prata. Dokonca chodi k lekarom a berie ocr (lebo on ma zabehnutu karieru, a moja je na zaciatku). Ona nic z toho mat nebude.
Mila autorka, to chce normalnu diskusiu. Kupil si mi auto. Mas k nemu podmienky? Preco? Ake? Nechodim na manikury, ale s deckom na ihrisko. To ti vadi?
Ale no, veľký pan podnikateľ, ktorý zarába vraj nadštandard, ale tu sa rieši € benzin a nafta, ze každý deň musí niekam chodiť. Tak co ma sedieť doma medzi 4 stenami a pozerať do plafóna, lebo on už nevie, co by opindal? Vrátila by som kľúče, chodila autobusom, byciklom, dieťa dala do cyklosedacky a začala si hľadať prácu bez jeho požehnania kde, co, akú.
Milá autorka, Nerozmyslala si o socializacii, keď je dcérka v škôlke napríklad formou samovzdelávania, dať sa na jazykový kurz, pri jazykoch je vždy co zdokonaľovať, požičajú ich už všade ako byť odkázaná na milosť pána, aby ti niečo on otvoril? Aké sú tvoje vízie, sny, túžby?
Ešte sa opýtam čo si pod tým nieco mi otvorí predstavuješ? Pretože byt úspešný podnikateľ nie je o tom robiť 8 hodin a padla. Musíš mat na to vlohy, viediet si získať stálych zákazníkov a byt šikovná v tom, čom chceš robiť, lebo skrachuješ. A ešte dnes v dobe inflácie. Hovoríš, ze nechceš zarábať 800€ mesačne, ale väčšinou sú podnikatelia prvé mesiace v mínuse, kým sa im biznis rozbehne. Ty ani len nevieš, co chceš robiť, čomu sa venovať a myslíš si, ze po otvorení budeš milionarka. Keď to nepotiahneš a nebudeš dostatočne šikovná, ešte aj to budeš od manžela pocuvat, aká si neschopná, on ti otvoril, vrazil tam kapitál a ty nič. Či sú to služby žiadna žena/muž k tebe opätovne nepríde, keď ich zohyzdíš, taktiež butik, musíš vyberať tovar a kúsky, ktoré budú žiadané a vedieť ich predať, handier je už dnes všade kopu. Myslím, nad takýmto niečim si ani neuvažovala, necháš sa len tak bezcieľne unášať životom.
Podla mna jeden jediny problem je v tom ze sa mu zda ze vela lietas autom. Aj tam kam by si nemusela. Ale ved vsetko sa da vykomunikovat.
Alebo niekedy ozaj zajst aj pesi. Alebo bicykel-s dcerkou na ihrisko?
Do obchodu nech ide on a hned mas vystarane 😂
Blika mi kontrolka. Otvori mi nieco,aby som nemusela robit za 800€ ked on zarobi viac.
Ja tu vidim viacere moznosti- bud si zlatokopkaa to pekne hlupucka ked uz mas dietatko a nemas este vlastne auto,butik a pod.
Alebo zijes v zlatej klietke kt ti aj vyhovuje vsak nerobis, dieta 4hod v skolke ty fitko manikura a kadernicka,lebo musis manzela vyzorom reprezentovat. Lenze to ze je dolezity IBA on a nie ty ti dava svojimi narazkami pekne vediet.
Pozri ja ta neidem sudit, je mi luto ze nemas psychicku oporu v manzelovi. Len ti chcem povedat nie vsetko su peniaze. Iste je mnoho zien co ma ovela menej no citia sa milovane daleko viac nez ty.
Kvôli sa píše takto s v...
@katkami123 tu sa benzin a nafta vôbec nerieši , nikde som to nespomenula žeby mu toto vadilo to ani náhodou a dokonca som aj napísala že práveže toto problem nie je ;)
@dkethe presneee . Konečne to niekto pochopil . Navyse žijeme v zahraničí , škôlky tu fungujú úplne inak ako na Slovensku . 3 mesiace v lete su zatvorené , opatrovateľka nepripadá do úvahy ( dôvody nebudem písať ) do práce ma nepustí z viacerých “ dôvodov “ jednak by som bola 8 hodín mimo a o dieťa by sa nemal kto starať keďže on po firmách pendlovať musí, druhý dovod je taký že mu to ego nedovolí aby som kdesi robila za pár eur keď sam veľa zarobi a nepotrebujeme to . Tretí dovod je taký že vie že mám sen niečo mat vlastne čo by ma bavilo ( nebudem písať čo konkrétne ) a preto mi to chce otvoriť aby som sa mohla tiež niečomu venovať . Bol by to druh prace kde by som nemusela byt non stop takze by sa takzo dalo fungovať aj s malou . A čo sa týka auta nafta vôbec nie je problem to nerieši . Skôr teraz po založení diskusie mi to pride tak že proste asi žiarli lebo som bola 3 roky zavretá doma , odkazana na neho a zrazu už ho “ nepotrebujem “ a robím si vlastný program . A prečo nechodím autobusom ? No vysvetlím to úplne jednoducho . Ako som už spomínala , žijeme v zahraničí a v takej lokalite kde autobusy nepremávajú . Áno viem , neuveriteľne ale je to tak . Takze bez auta sa tu nepohnem . Všade som chodila taxikom . Takze mile dámy , predstavte si že existuju krajiny kde to nie je ako na Slovensku že autobusy premávajú pravidelne a podľa poriadku . A to ja autobusom práveže chodím veľmi rada . A co sa týka práce , áno najlepšia rada je však si nájdi prácu a vykasli sa naňho . Tak v prvom rade som matka , a dieťa ako co mám nechat doma same áno? Inak mile že , riešim tu auto ktoré som si vlastne ani nepytala , a nakoniec sa zo mna stala zlatokopka 🙂
Mne môj muž RAZ povedal niečo že načo pôjdem nieke autom- chcela som ísť zaniesť koláče svokre, asi 100 km tam aj naspäť. Stačil jeden pohľad 🤣 a naveky je kľud. Zistila som, že partneri majú z času na čas tendenciu určovať čo ten druhý ma alebo nemá robiť. Častokrát nevedome- podvedome. Je na každej z nás ako sa s tým vysporiada a určí hranice. Aj ja som sa pristihla nie raz, že hovorím mužovi do podnikania, alebo čo ma kedy a ako spraviť. Buď si to vezme k srdcu alebo ma pošle s mojimi komentármi niekam. Môže na diskusiách vyplakávať že ho jeho žena terorizuje, alebo sa môže zariadiť po svojom

@silvike to nemozes mysliet vazne. A co je on jej pan a ona jeho otrok? Ty to tak mas doma zariadene? Von chodis len za odmenu, ked je doma poriadok?