icon

Muž ma “deptá“

18. mar 2023

Ahojte , neprišla som si sem pre radu ale skôr sa len vykecat , dostať to zo seba a prečítať si pohľad nezainteresovaných žien. Ide o to že muž mi kupil auto . Respr kupil rodinne auto koli dietatu a celkovo aby som mala auto aj ja , keďže bez auta sa s dieťaťom nepohnem a stále som bola odkázaná na neho . Neberiem to tak, ze to auto je moje , je to naše auto kupil ho muž ale proste kupil ho najmä pre mna , koli mne keďže on svoje ma. Keď je dieťa v škôlke tak skoro každý den som niekde preč ( bud mám svoje aktivity , alebo idem do obchodu alebo za kamoskou , cez víkend zas jazdím s malou na vzdialene ihrisko keďže pri dome nemáme atd ) a problem je v tom ze muž mi dava najavo ze sa mu to nepáči , ze si každý den chodím kade tade , proste mi dava pocítiť akoby som si auto privlastnovala a ja mám potom vôbec stresy kdesi ísť lebo už sa citim akoby som isla na cudzom požičanom aute. Vkuse ma psychicky terorizuje ze stále kdesi na tom aute chodím , už som mu aj odovzdala kľúče a dal mi ich naspäť ze nemam vymýšľať . Keď som mu povedala ze teda pôjdem do prace a našetrím si a kúpim si vlastne auto a nikto mi nebude vyčítať ze niekde chodím , tak to zamietol pretože do roboty ma nepustí ze finance to nepotrebujeme ze radšej nech som doma . A najmä mala v lete škôlku nemá takze by nemal s nou kto byt keďže ma manžel firmu a je preč od rana do večera . Mna toto stresuje keď ma stále nejaké poznámky ohľadne auta a dava mi tým pociťovať ze to auto vlastne nie je moje , ale pritom ma ani nepustí do prace aby som mohla mat vlastne peniaze a nie byt len odkázaná na neho . Potrebovala som sa len vykecat 🥴

autor
20. mar 2023

A áno moje aktivity sú fitko . Som namyslena vydržiavana panička . Pisala som že keď neni dieťa v škôlke tak chodíme autom na ihrisko . A keď je tak chodím do fitka . Smaozrejme nie každý den . Na to nie je čas . Každý den sa starám o domácnosť , klasika upratovanie , pranie varenie žehlenie atd tak nevidim na tom nič zle si nájsť aj čas pre seba mimo domu .

viskupova_mirka
20. mar 2023

Nebude to možno priamo reakcia na tvojho manžela a jeho(tvoje) auto, ale mne to úplne pripomína konanie môjho exmanžela, ktorý kúpil dcére telefón a potom ju s ním neustále vydieral, vyhadzoval jej ho na oči a za každú blbosť jej ho bral...ale že vyslovene za blbosti. Keď sme od neho odchádzali s takou radosťou a oslobodením mu ho vrátila, nech si ho zožerie-to mu nepovedala, len si to myslela.
Ideálne by bolo mať vlastné auto, aby nemal páky. Druhá možnosť je, či je spokojný s tým ako sa staráš o domácnosť, či je navarené, upratané, lebo myslím, že keď si doma, tak to by si mala mať ako prioritu a tiež to, že keď príde domov, aby si ho čakala, lebo asi preňho nie je nič príjemné, prísť do prázdneho domu. Ak tieto veci máš na poriadku, tak by ti nemal čo vyčítať, že ideš na aute niekam.

elisebah91
20. mar 2023

Problém asi nieje v aute Myslím že problém je že si stále kade-tade, že nie si doma, možno muž potrebuje teraz cítiť tvoju prítomnosť doma, no namiesto toho mu povieš že si bola tam a tam a tam a tam a toho môže dráždiť, možno má dáke tlaky, možno to teraz on tak potrebuje aby si bola viac doma a udržiavala rodinný oheň. A možno zas bude iní je prejde táto fáza...všetko je len obdobie.

mother221
20. mar 2023

Povedz mu krasavcovi, ze vsetko mate spolocne, pretoze ste manzelia. Keby si chodila do prace, nemal by ti co vykrikovat. Jemu ale na druhu stranu vyhovuje, ze je to on, kto ma navyse.
Co sa tyka prace, NEPOTREBUJES jeho suhlas.

cacianka
20. mar 2023

To že si až teraz napísala podstatne fakty, mení celú situáciu a pohľad na ňu. Takže aký príspevok - také odpovede, pretože jedna veta o aute a tvojom prílišnom behaní s ním vyznieva teraz úplne inak.

samskia
20. mar 2023

asi by si mala prestat reagovat na jeho poznamky, pozri sa kupil auto preto, aby si bola pojazdna, tak ako nech teraz nevymysla. vobec by som na tie poznamky uz nereagovala, lebo potom mu len nahravas

silvike
20. mar 2023

@scorpionflower1 No nie je jej otrok, akle teda tu domacnost musi niekto obriadit, ci nie ? A ked nechodi do prace tak to asi muz ocakava od nej.

malinovka333
20. mar 2023

Zrazu zijete v zahranici?a kde sa tam prosim ta zaraba 800€?a neviem ani o tom ani tomu neverim se niekde su zavrete skolky 3mesiace.aked uz v zahranici funguju aj opatrovatelky viac ako tu.a vlastne co si cakala od tejto diskusie?co ti mame poradit.?

aurora33
20. mar 2023

Pozri sa, môj manžel zarába tak, že môžem pokojne sedieť doma do konca života a chodiť sa ,,socializovať do fitka”. Našťastie mám takého muža, ktorý ma nedrží doma a nekontroluje, ale podporuje ma vo všetkom, čo si zmyslím. Akože aby mne niekto zakazoval chodiť do prace tak to teda nie. Na druhej strane ale tým, že obaja pracujeme, tak aj doma sa spolu podieľame na domácich prácach plus starostlivosti o deti. V živote by som nepristúpila na to, že ja budem sedieť doma, starat sa o domácnosť a muž ma ešte bude kontrolovať.

katkami123
20. mar 2023

Ja narážam na diskutujuce, ktoré tu písali aký je benzin a nafta drahý a aby si to striedala s autobusom, atď. Ze kedže zarába nadštandard, nechápem načo sa tu € za benzin a naftu riešia.

tim3ka
20. mar 2023

@katkami123 heh asi tak nejak. ved na to je auto, aby sa snim jazdilo nie. podla mna je to taky hlupak, ze jej potrebuje proste dat najavo, ze to je prave on, co jej kupil auto.. no tam to bude tak asi zo vsetkym, jej nedovoli nic, co sa tyka sebarozvoja ale bude jej vyhadzovat na oci to, ze sa o nu stara

katkami123
20. mar 2023

Tak to sa čudujem, keď žiješ v zahraničí a chceš rozbehnúť niečo vlastne, ze ta nezaujíma vzdelávanie jazykov… ja tiež chodím do fitka, ale čudujem sa, ze si si toho viac nenasekala doobeda, až máš co najľahší štart po materskej, peniaze nie sú problém, už by som valila online kurzy.

katkami123
20. mar 2023

@tim3ka
Skôr mám pocit, ze možno mu vadi aj, ze nie je priebojnejsia, cielavedomejsia a nič pre to nerobí. Všade v rámci EU musí mat na všetko akreditovaný kurz alebo certifikát,taktiež UK ak ju ma niečo živiť, ona pre to nerobí nič. Tiež jazyk musí byt na brutálnej urovni, gramatika, keď si bude behať po úradoch vybavovať, zisťovať zákony v danej krajine či to tiež necháva na manžela? Tiež som žila v zahraničí a fakt by ma zaujimalo v akej krajine sa zarába 800€, Slovinsko?

fauko
Odpoveď bola odstránená
katkine_terapie
20. mar 2023

Autorka: "mi to pride tak že proste asi žiarli lebo som bola 3 roky zavretá doma , odkazana na neho a zrazu už ho “ nepotrebujem “ a robím si vlastný program" Stále sa bavíme o dospelom, vyzretom mužovi? Ja mam skor pocit, ze sa tu niektore diskutujuce dotkli niecoho, co je pre teba velmi bolestive a mas to potlacene niekde hlboko v sebe, ale ty vies, ako je to naozaj, citis to. Nemusis mi na tento koment odpovedat, je to skor na vnutorne zamyslenie a to naozaj nepatri na verejne forum. Kazdopadne, ja ti drzim palce 🙂

adrianoravec
Odpoveď bola odstránená
autor
20. mar 2023

@cacianka ano jedna veta o aute pretože som chcela riešiť auto a nie rozoberať moj život . A tu sa to zvrtlo tak , že vlastne ja som vydrziavana panička a zlatokopka ktorá ma dieťa v škôlke a uziva si život . Pritom som chcela len riešiť to prečo asi môjmu mužovi vadí že každý den využívam auto . A tu sa rieši všetko oststne v mojom vzťahu len nie auto . Ako píšem , téma bola o aute takte absolútne nebolo potrebné napísať niečo navyše ale keďže tu zo mna urobili úplnu trúbku a zlatokopku tak som musela napísať ako sa veci vlastne majú .

barbora19911
20. mar 2023

No kazdopadne po tomto tvojom poslednom príspevku je to vymyslena celá téma 😂😂😂 zrazu bývaš v zahraničí no napísala si to veľmi laicky ;) ...asi madam chce mať takýto život ale bohužiaľ ho nemá ...prepáč ale nie každý má malé IQ aby ti skočil na taký príspevok keby si si mozno na google naštudovala život v zahraničí bolo by to uveriteľné 🙂

autor
20. mar 2023

@malinovka333 žijeme v Grecku a predtav si že sa tu zarobi menej ako na Slovensku dokonca tu neexistuje ani materská . Na Slovensku sa máte tak dobre že ani o tom neviete . Kamoska tu robí v obuvi od pondelka do soboty za 600€ takze asi toľko k tomu. Žijeme v turistickej destinácii takze moc možnosti na celoročnú prácu tu nie je . Všetko sú to sezoone prace najmä v lete a škôlky sú vačšinou zatvorené nejaké súkromné sú ale sú mega preplnene takze dieťa by som nemala kde mat . Ake ste všetky mudre fakt . Mimo SR existuju v Eu aj iné krajiny kde sa oveľa menei zarobi ale toto je typická Slovac, sťažovať sa a nikde neni horsie ako na SK všade v eu sa dobre zarobi len na sk nie . Fakt super zmýšľanie 🤦🏽‍♀️

autor
20. mar 2023

@barbora19911 zrazu ?? 😀😀😀 ja som povedala že žijem v zahraničí lebo sa tu začali do mna navazat . Prečítaj si ešte raz príspevok, riešila som auto aký súvis to ma a tým že žijem v zahraničí ?? Či mala som to snáď napísať že muž sa jeduje že beriem každý den auto inak mimochodom bývame v zahraničí i?? Aký to ma prosím ta s tým súvis ? Zahraničím som sa “ zrazu “ zacala obhajovať až po tom ako riesili moj život a všetko možné okrem auta . Inak sama si teraz vykopala jamu 🤣🤣🤣a ukázala svoje IQ týmto komentárom keďže si myslis že moje IQ je nízke že som si tému vymyslela . Fskt super komentár ďakujem zdvihla si mi náladu 😀😀😀po tomto je mi ľúto teba za tvoje asi nie moc vysoké IQ🥲 vymyslena téma😅

miriam11
Odpoveď bola odstránená
gab1sol
20. mar 2023

No, po tvojich komentároch ani neviem, čo napísať - bola som niekoľkokrát v Gracku (ok, nie na pevnine, ale na ostrovoch) a viem, ako sa tam jazdí. A asi by som tiež rýpala do toho, či je nevyhnutné toľko jazdiť, keďže viem, ako jazdia Gréci (to by možno znamenalo, že sa o teba bojí a má ťa rád). Alebo sa o teba bojí, lebo aj keď tam žijete, tak predsa len nie si miestna.
Ale na jednej strane píšeš, že chceš ísť do roboty, ale on ťa nepustí, na strane druhej píšeš, že nemáš kde dať dieťa, že vlastne ani nie je kde pracovať, lebo “sezónna záležitosť”.
A možno naozaj rieši len eurá, aj keď to nepovie priamo, pretože, aj keď zarába nadštandardne, tak si uvedomuje hodnotu peňazí…
Len jedno je isté, pre niektoré si svojho muža vykreslila ako manipulátora a tyrana, tak sa nečuduj reakciám…

katkami123
20. mar 2023

Hneď na začiatku si mohla povedať, ze žijete v zahraničí, ty si v tej krajine cudzinka, tvoj manžel našinec, však? Preto ten postoj, manzel nedovolí, otvorí, vybaví atď. Žila som v zahraničí v rôznych krajinách - UK, Nemecko, Švajčiarsko, Taliansko. Trochu ma skôr zaráža tvoja benevolentnosť ohľadom svojej budúcnosti, ak by si skončila bez manžela, zvlášť, keď máte dieťa. Rôzne krajiny, zeny cudzinky chlapi našinci a co rozvedené zeny, to všetko ten istý scenár -“ po rokoch mu preplo, začal mi vyhadzovať na oči, ze som chudera, ktorá prišla zo zapadákova za lepším životom, dvíhal si na mne ego, ze bez neho som nič.” Chyt ty rozum do hrsti, začni sa ty v tej krajine vzdelávať a robiť si certifikácie. Máte spolu dieťa, v tomto nás varovala jedna rozvedená Slovenka v Taliansku s tým, že nikdy si nemáme robiť dieťa s cudzincom, ak už neplánujeme v tej krajine na veky ostať. Pokým ti chlap nedá súhlas, ze mozes ísť s dieťaťom žiť opäť na Sk, tak si skončila. Ešte aj na hlúpu dovolenku, bez jeho súhlasu je to všetko únos. Mozes ísť, ale bez detí. Za 800€ preto robiť nebudeš, lebo nemáš potrebne vzdelanie v tej krajine, ze? Mohla by si robiť len podradné prace. Takze jedine východisko je, ze manzel ti niečo poriesi. Teraz to máš super, ale za 10 rokov sa môže situácia zmeniť, už budeš obkukaná. Kto bude potom konateľom toho tvojho vlastného? Ak bude on vybavovať, tak bude všade figurovať on. Uživiš sa potom v tej krajine bez jeho pomoci a sama s dieťaťom? Treba myslieť vždy aj na najhorsi scenár.

barbora19911
20. mar 2023

Noo tak prepač keď to nieje vymyslena téma 🙂 ja som len reagovala na to že postupne odkryvas ostatné detaily tak to tak proste vyznie 🙂 a keby si sa vyjadrila na zaciatku ku všetkému logicky nepisem tento komentár 🙂 prajem ešte pekný deň 🙂

malinovka333
20. mar 2023

Vsak ale co si cakala.mala si to napisat hned strucne lebo takto kazdy dedukuje kto co a vznikaju hocijake informacie.nepisala si ze byvas v grecku.a dovi ci je to aj pravda a nezacinas si tu uz vymyslat hocjake veci lebo ti tu kazda napisala svoje a nakoniec sa dozvieme ze aj muz nie je slovak alebo dovi aj co este.ak no nechcela by som byt v tvojej kozi este sa citis aj urazena tusim

autor
20. mar 2023

@gab1sol poviem to ešte raz a naposledy . Áno Gréci jazdia hrozne , nevedia jazdiť nedodržujú dopravné pravidla . Žijeme vo vnútrozemí ( ale na ostrove nie na pevnine ) v takej lokalite od ruky kde všetko je len na cestu autom . A áno práca je vačšinou len cez sezónu cize leto lenze vtedy nie je kde dať dieťa nakoľko sa robí úplne bez voľna od pondelka do nedele celé leto . Každý ma svoju pozíciu napr v hoteli, ktorú nemá kto nahradiť preto možnosť voľna neexistuje ( výnimočne áno ale vačšinou sa robí celé leto . ) v zime sa dá nájsť taká práca ako predavacka a pod za min mzdu ktorá je tu 713€. Taká práca ako v banke a pod tu pre cudzina mozna nie je čo je logické . Preto ma “ nechce pustiť do prace . V lete to nepripadá do úvahy koli malej , a v zime sú tie prace platené malo a preto muž hovorí že radšej nech som doma akoby som mala kdesi byt za pár € . Chapem že to vyznie blbo že ma v tomto obmedzuje ale ja viem ako toto mysli . A nie vážne nerieši Eura , to auto je hybridné cize sa aj nabíja . Je tu veľa verejných staníc na ktorých sa dá auto nabiť zadarmo . Čiže vždy keď idem do mesta alebo na ihrisko tak auto nabijem zadarmo tým pádom sa aj veziem zadarmo . Takto keď to po sebe čítam aj iné komentáre skôr si myslím že mu vadí to že zrazu mám nejakú slobodu že proste žiarli a Už ho nepotrebujem tak ako kedysi že zavez ma tam a tam

autor
20. mar 2023

@barbora19911 nie prisaham že téma nie je vymyslena . Ale bodaj by bola 😅 detaily som nepísala preto lebo mi neprišli potrebné keďže som chcela riešiť len auto a nie moj život a vzťah

malinovka333
20. mar 2023

Ved ale chceli sme prist na koren veci a kde je vlastne zakopany pes a ty sa tu hned urazis.

autor
20. mar 2023

@malinovka333 ja som sa neurazila na riešenie tej práce však sama som ju spomenula v úvode . Ale na to , že si vôbec dovolím chodiť do fitka 😀

elisebah91
20. mar 2023

Vieš, ja som ti hneď napísala môj pohľad na slovensku ženu a slovenského muža na Slovensku, ale keď to takto rozvinies tak tu zrazu prichádzajú do úvahy aj iné odtiene, možnosti atď...takže fakt sa nejeduj. Myslím že väčšina žien zmýšľala ako ja...a keďže sme my nevideli do hĺbky a ty ano tak si sa len rozčuľovala..