Muž ma zhadzuje a ponižuje pred dvojročným synom

16. dec 2021

Baby poraďte mi či sa vám zdá normálne toto stále riešiť. Minule šiel muž s 2 ročným synom k lekárke a furt dookola opakoval ako som ho vyzberala ako na módnu prehliadku a ku doktorke to je podstatné že? A furt dookola... Následne som mu obliekla zimnú bundu (lebo je zimné obdobie) hoc bolo plus 2 stupne ale mali sa zdržať do večera...a zas komentár, že sa v tej bunde roztopí... vravím budete prechádzať z tepla do zimy, je dôležité aby bol adekvátne oblečený...Povedzte zdá sa vám toto normálne, lebo mňa tým vytáča a ponižuje. Stále nejaká poznámka.

majka1231990
16. dec 2021

Bez prítomnosti dieťaťa by som vysvetlila,že ak má nejaký problém alebo výčitku voči mojej výchove,tak mi to má povedať mimo dieťaťa a nie ma ponižovať pre ním.. okrem toho by som pripomenula,že je tiež rodič toho dieťaťa,tak ho môže obliecť/nakŕmiť/postarať sa..

autor
16. dec 2021

@majka1231990 nedala by som mu obliecť malého. Už vidím že čo by mu dal... pochorie a zas sa s ním budem trápiť len ja. Má zlú imunitu, veľa diagnóz. Takéto ponižovanie sa opakuje u nás denne a nedà sa mu to nijak vysvetliť. Absolútne ignoruje fakt že zhadzuje matku pred dieťaťom a zarába mu tým na problémové správanie. Ja už zvažujem odchod, toto sa nedá znášať ďalej.

gionella
16. dec 2021

Urob mu to iste na ukážku a príhovor sa malému takto nejako: no vidíš to ocko zase vstal hore zadkom. Tuším zavolame šmolkom či nestratili tatka hundrosa. Urobíme mu poriadnu kávičku aby už toľko nefrflal. …. ach ten nás ocko všadebol a vsetkovie má zase tie svoje dni… nech pocíti či to je prijemne

majka1231990
16. dec 2021

Oblečenie by som nachystala a nech ho oblečie.. nenechaj so sebou zametať a tak ako píše
@gionella treba mu dať pocítiť aké to je..to s tými šmolkami je super 👍

autor
16. dec 2021

@gionella keď maly ochorie že vracal tak mi v momente volal... na to som mu dobrá. Nič na neho nezaberá baby a v takej atmosfére sa mi ani žiť nechce a nie ešte vychovávať dieťa. Je mi ľúto za malého že ako sa asi zmatene musí cítiť.

maximilie
16. dec 2021

Co mate ponorku? Ci si uz na neho alergická? Vieš čo je to ponižovanie? On len konštatuje ako si ho obliekla a dovolí si vysloviť svoj názor, že mu v tej bunde bude horúco.... co je na tom ponižovanie? Ved si to normálne slovné obhaj, že je zima tak nie nebude mu horúco....
A to ti nemal volať ze tvoj syn vraca?

maximilie
16. dec 2021

U nás úplne normálna situácia... a rukavičky jej nedavas? Ma ich v kočíku, keď sa ti bude zdať chladni, oblec jej...
Netreba jej overal, je plus 5st... aha ok, ale berte deku keby sa ochladilo alebo začalo fúkať...
Bežné situácie cez deň. Skôr si možno vyčerpaná keď píšeš ze syn má veľa diagnóz a muž ta možno malo podporuje, pomáha, možno ta nedoceni ?

annm81
16. dec 2021

Veľmi záleží na celkovom vyznení v kontexte danej situácie, na tóne na hlasu, na tom ako sa inak k sebe správate. Hovorí tvoj muž aj horšie veci? Lebo toto mi ako ponižovanie nepríde. Keby sa môj muž opýtal syna, či ide na módnu prehliadku, brala by som to ako vtip. Keby sa opýtal, či mu v tej bunde nebude teplo, chápala by som to ako normálnu otázku.

biela_sova
16. dec 2021

@maximilie Ahoj autorka, Maximilie. Z mojho pohladu monstruktivna kritika rrsp namet na zlepsenie je viac ako vitany. Prekaza mi v opisanom ta repetitivnost. Opakovanie dookola maminho "zlyhania" (v ociach manzela) pred dietatom. Zrejme je manzel slabsej povahy a svoje neistoty kompenzuje zhadzovanim druhych.
Autorka, ako pise Maximilie, mate narok na roznost nazorov a radenie si navzajom, ale musi to mat slusnu formu. Vyzvi ho nazorne. Miesto "co ta to tvoja mama tak nababusila, jeezis, si ako cibula kvoli tej tvojej mame" navrhni adresovanie prianmo Tebe a miesto somrania konstruktivny dobrotivy ton, pokial mozno k veci pocas obliekania: "co keby sme ho obliekli do tensieho"?
Ako sa hovori, po vojne je kazdy general. Lahko sa somre u doktorky, ked doma, kym si Ty dieta rvala do overalu, on videl na instagrame ;)

janickacrazy
16. dec 2021

Mne to nepríde až také dramatické. Zdá sa, že si otrávená a unavená z materskej a vadí ti už asi všetko na mužovi. Namiesto toho, aby si ocenila, že ide s malým k doktorke, tak sa len stazujes. Napr. môj ex s deťmi vôbec nechodil k doktorke, všetko bolo len na mne. Preto ja veľmi oceňujem môjho muža, že kľudne išiel k doktorke sám aj s malým bábätkom. U vás nebude problém aj niekde inde? Lebo tak mi to príde, že toto sú len také blbosti bežné a kvôli tomu sa rozvádzať? To vážne?

autor
16. dec 2021

Ďakujem za názor kočky. Záleží od tónu. Keby to povedal raz ale nervózne to opakuje a škriepi sa stále dookola pred malým a to je to, čo ma hnevá. Ja nemám problém keď ma napomenie slušne že je teplo a rešpektuje keď mu poviem protinázor, prípadne ja zoveriem že asi je teplejšie von ak som von nebola. K lekárke išiel lebo musel a ja som nemohla, inak je všetko na mne. Áno dovolil si aj viac. Nie je to žiaden vzorný tatuško

autor
16. dec 2021

Ešte keď sa vrátil od lekárky ma sprdol že tsm bol skoro - nevedel kde to je ako dlho to bude trvať tak šli skôe a došli o polhodinu dopredu. A zas dookola a ten škrieony tón. Keby povie slušne došli sme zbytočne skoro ale ani nepočuje môj protiargument lebo stále omieľa svoje. A malý to musí počúvať. Už som sa pred jeho rečami zavrela v izbe s malým koľko krát.

miadi
16. dec 2021

Tiez mam pocit ze si vztahovacna. Ako Ta moze ponižovat ze mà iny nazor na to ako obliect dieta nez ty ? Fakt vela slovenskych matiek deti prehnane babusi a potom sa cuduju ze su vecne chore. Treba trochu otužovat. Ja by som sa zasmiala ze moj syn ide vyparadeny vsade ci k dr ci na pieskovisko . A dalej si z jeho komentu nerobila 3 svetovu. Ponižovanie by bolo Keby pouzil pridavne mena alebo privlastky. Koli tomuto chces odist? Pripravit dieta o zivot s otcom? Stacilo by sa menej urazat a hladat k sebe cestu .. fakt asi mate ponorku z covidu pocasia nedostatku casu pre seba bez dietata alebo co..

biela_sova
16. dec 2021

Ahoj anonym, skus tak, ako som Ti napisala vyssie. Predpokladam, ze Ti dnes pretiekol pohar trpezlivosti ze to nie su jedine 2 priklady,co Ti vadia. Ak je ale ponizovanie neustale, deptajuce a percento kritiky nasovne prevysuje percento pokojneho rozhovoru/pochvaly, naozaj je opodstatnene hladanie alternativneho riesenia. Manipulator a chtonicky deptač sa nezmeni.

katkami123
16. dec 2021

Joj,… toto ma moja suseda, len ta býva so svojimi svokrovcami v jednom dome. Ona sa snaží a svokra ju poza chrbát znevazuje. Pred deťmi už kvôli tomu nemá žiadnu autoritu. Dokonca to zašlo do takého extrému, ze 8-rocny syn sa naučil na svoju matku nadávať poza jej chrbát. Raz sme tak išli do obchodu, ja som ostala pri deťoch strážiť a ona zbehla si nakúpiť. A syn na vlastnú matku spustil - ja nemám dobrú mamu, stále mi niečo zakazuje… 😳😳😳 ja som len oci vyocila a mu povedala, ze ale ja nie som jeho babka (jej svokra), aby ma jeho sťažnosti zaujímali a u mna s takýmito rečami nepochodí. Samozrejme sa poznáme s nou niekoľko rokov a je až priveľmi obetava žena, takze viem, ze chlapec len skúšal. Po tej reakcii prajem každému vidieť vyraz toho chlapca. Normálne oci na mna vyočil a až istá od prekvapenia otvoril, ze som sa zastala jeho matky a nepokračovala v ohováraní s ním. Takze, týmto chcem povedať, veľký pozor na to znevažovanie, lebo deti nie sú hlúpe a naučia sa zneužívať situácie tak, aby pre nich bolo najlepšie. Rodicia musia drzat spolu.

katkami123
16. dec 2021

Autorka, keď je až taký odporný, ze sa pred ním musíš zavrieť v izbe, lebo nemá mieru, toto je veľmi zle znamenie. Lebo normálny človek nepojde až do takéhoto extrému, ze druhého musí deptat natoľko, ze treba pred ním utekať. Takto sa zatvárala v izbe pred mojim dedkom kedysi moja mama, lebo išiel svoje dokola ako verklik. Len on mal do toho aj problémy s alkoholom. Ale z deti vdaka takemu detstvu vyrástli psychiatrický pacienti. Aj spolu s babkou.

autor
16. dec 2021

@biela_sova áno vystihla si kto to je. Nebude jesť čo ja navarím, čo ja napečiem a ešte povie že z princípu. Pekné slovo? Nehrozí. Nepôjde ku kaderníčke kde som ho objednala ja...

autor
16. dec 2021

@katkami123 katka presne ;(. Tohto sa bojím. Lebo presne toto on robí. A toto čo popisiješ, až mi srdce stislo.

autor
16. dec 2021

@katkami123 vieš, presne toho sa bojím. Že zlomí psychiku môjho dieťaťa. Moja ma až tak netrápi ale toto mu tolerovať nebudem kvôli malému. Ešte kým neboli deti, nedovolil si toľko, nebolo toľko povinností tak nevyvádzal. Aj keď vôbec toho toľko nemáme. On zmizne na celý víkend a s malým som celé dni sama. Malý nevuw čo je to výlet s ockom, dibrá domáca atmosféra. Dospelo to do štádia, že keď je on s malým, tak ja idem preč aby malý nepočúval čo mi on hovorí. S malým je po práci hodinku cez týždeň.

rachelkk
16. dec 2021

Keď toto je ponižovanie tak dovi dopo. 😁🤦

biela_sova
16. dec 2021

@katkami123 Autorka, s Katkou sne pochopili, ktora u vas bije. Uz len zozbierat odvahu, financnu rezervu alebo pomoc rodicov a odist. Toto systematicke psychicke tyranie bude pribudajucim vekom stale vacsie. Drzim Ti s malikym paste

katkami123
16. dec 2021

Tak toto je moc. Syn si ta tiež nebude vážiť ak zotrvas, lebo bude mat mužský vzor svojho otca a jeho názory. Lenže nebude si vážiť ženy všeobecne.

jankapepe
16. dec 2021

Nemá to hovoriť pred synom.
Ale otazka:co mal oblečené pod tou zimnou bundou?

autor
16. dec 2021

@jankapepe tenučké krátky rukáv body a tenký (0.1mm hrubý) bavlnený tričko-svetrík. Fúkal zimny vietor a domov mi prišiel so studenými ručičksmi tak a červenou tváričkou a to šli autom. Takže tak..

jankapepe
17. dec 2021

Vieš, práve preto ze prechádza zo zimy do tepla je viac ako vhodné aby sa nespotil. Práve tak ochorie najrýchlejšie. Svetrík ste mohli vynechať.. Ruky a tvar bude mať studené vždy 😉 keď je vonku zima a sú nechranene, aj keby mal na sebe ďalších 5 vrstiev.
Červené líčka a studené ruky nehovoria o tom ci mu je zima.

Ale stále platí co si myslím o jeho správaní. Nemá sa tak správať! Cítiš to správne 😔

lucka114
17. dec 2021

Keby som sa mala rozchádzať vždy, keď muž zafrfle... No neviem,neviem.. niektoré ženy sú jednoducho precitlivele netykavky a keď niekto protirečí ich názoru tak je hneď koniec sveta .. však nech dieťa oblečie muž, vidíš, ani mu to nedovolis, a tiež na to frfles. Je to 1:1 .. pekne ostaňte spolu a ucte sa jeden od druhého ...

autor
17. dec 2021

@jankapepe toto nebola pointa celého príspevku. A ďakujem, viem ako je vonku, poznám diagnózy môjho dieťaťa a dovolím si tvrdiť že bol oblečený adekvátne.

autor
17. dec 2021

@jankapepe svetrík vynechať a nechať krátke body? Prosìm ťa... to čo nsl sveyrík ani nebol. Len taká tenulinkà bavlnka a podotýkam muž mal tričko, hrubánsky sveter a zimnú 2 vrstvovú bundu!!! A pre dieťa bolo adekvátne body a bunda?

katkami123
17. dec 2021

Tu sa neuhadas, lebo mnohé zeny nechápu o čom píšeš, toto pochopia iba zeny, tu povahu, ktoré s takymi ľudmi mali priamu skúsenosť. Je to s nimi cesta do pekla.

nevenka
17. dec 2021

@jankapepe ale no, vynechat svetrik. Moje deti podstatne starsie, maju tricko, tenku mikinu a bundu. Niekedy aj tielko este. Aj ja si dam pod bundu 2 vrstvy. 12 mesacny ma tiez tak isto a este ide do fusaku, lebo sa nehybe, samozrejme, spoteny mi nie je.
Muz nosi tiez tricko, mikinu a hrubu bundu, a to nema rad teplo. Je zima.
Tak ked pojdu do tepla, tak bunda sa vyzlecie a hovoto.
Podla mna bol obleceny normalne na rocne obdobie. Ved autorka pise, ze tenky bavlneny svetrik. To je ako tenka mikina.

Tu je problem ale niekde inde. Nie ze autorka nevie dieta obliect. Tu je problem to, akym sposobom ju muz kritizuje a zhadzuje pred synom. Nieco podobne poznam z domu, ale o inej teme to bolo. U nasich bol problem (ne)poriadok a...🙄