icon

Muž mi klame o výplate

5. apr 2023

Baby trosku možno nezvyčajná téma no rada by som vedela či je to normálne a ako by ste reagovali vy.
Som na materskej a muž pracuje v stavebníctve ako živnostník.
Viem že mu šéf zvýšil hodinovku (poznáme sa) no on nevie že ja o tom viem. Keď som sa ho už viac krat pýtala či mu nezvýšil , tak vraj ešte nie 🙄 a samozrejme videla som aj ako uhýba pohľadom keď klame 🙈
Vždy na výplatu mi vyberie cca rovnako že na stravu a inkaso a podobne a zvyšok si neha no vždy povie že len na výdavky čo má a inak nemá nič, no netuším kde to potom míňa 🤔
Ja mám materskú , zaplatím čo mám a zvyšok všetok miniem na stravu a domácnosť, nemám nič pre seba a to ešte premýšľam ako odložiť aby sme niekam raz za čas mohli aspon s deckami 😒 a som z toho trochu sklamaná že nieje úprimný s nechápem prečo 🤷🏻‍♀️ neviem sa snim ani baviť keď viem že mi klame , no on sa čuduje čo som aká. 🙄

dadis
5. apr 2023

@zuzanockamt Mozna pricina? Coho? Ze muz je neuprimny a peniaze si ulieva mimo rodinu? Ach ano, to by mohla byt pricina 🤔😵‍💫

liljana
5. apr 2023

Nie som ani tvoja strieborna, ani zlata. Ponukam pohlad na druhu stranu. Nie som ta, co tu nevychadza s peniazmi. Ak si robila predtym, asi si bohvieako zarobila. A ani tvoj muz. Ja mam svoje peniaze a dost, nikto mi nemusi robit stojky. Nie som ta, co robi vsetko dobre, len nema nic na konci mesiaca a musi vypisovat, ako jej muzovi zvysili o 1-2 eur a ako jej to chyba. Mozno by si lepsie spravila, ak by si svoju energiu zamerala na to, aby ste mali viac penazi, miesto nadavania na mk.

zuzanockamt
5. apr 2023

@dadis Ja to tak vnímam. Ak by som bola na mieste muža, žena x rokov doma, väčšina by sa financovala z môjho, drela by som po stavbách, tiež by som bola trošku nervózna, ak by mi neostávalonič a snažila by som sa šetriť si.

luccija
5. apr 2023

O akej sume píšeš?
Ty mu potom vrátiš na zaplatenie daní?možno si šetrí na dane, odvody každý mesiac...neviem benzín zase asi nechce zostať úplne bez eura.
Načo ste išli na víkend, keď potom vieš, že to chýba?ale pýtať sa úplne priamo koľko vlastne fakturujes?

dadis
5. apr 2023

@zuzanockamt Trosku nervozny? Ze klame? A vies, ze ak su manzelia, tak polovicu toho, co si uleje vlastne kradne? A ty vies, ze si nefinancuje nieco, co rodine vobec nie je na prospech? Napr. hazard?

zmrzlinka2021
5. apr 2023

@liljana ty len nenávidis ženy, čo sa na plný úväzok starajú o deti a znevazujes ich veľmi významný prínos pre rodinu ako celok a hodnotu človeka merias jeho výplatou..

zmrzlinka2021
5. apr 2023

@zuzanockamt je to rola muža, ona je tu 24 hodín pre deti...

luccija
5. apr 2023

@dadis nikto nevie možno dotuje rodičov, možno niečo zle, ale, ak vidí, že skrtia rozpočet kvôli strave nešla by som na výlet s mesačným dieťaťom.Asi vie, keď si neuleje, že nespravia rezervu,ale ako matka dvoch detí by som sa nebala a rovno ho konfrontovala.A mohla žiť v sladkej nevedomosti .., a zase o koľko mu mohol zvýšiť hodinovku určite to nebude horibilna suma

liljana
5. apr 2023

@dadis Tak ak zena nepracuje a spolocne peniaze minie na seba - blbosti - kabelka, kadernik,... je to uplne v poriadku. Ak on da uplnu vacsinu penazi zene, necha si par drobnych (stale nevieme o akej sume sa bavime, ale asi to nie je viac ako 50-100 eur po zdaneni) , kupi si za tazko zarobene peniaze bagetu, ci pivo, tak je zlodej? 🙂 Neprehanas?

zuzanockamt
5. apr 2023

@zmrzlinka2021 Rola muža? Nie sme v dobe kamennej, kde žena stráži doma oheň a muž ťahá mamuta do jaskyne. Ale ok, chápem, že veľa rodín ešte takto funguje. Nechcela by som sa spoliehať na niekoho.
@dadis Ona ale ani nepíše, či sú manželia a ani o hazarde a pod. nebola reč.

liljana
5. apr 2023

@zmrzlinka2021 Aka nenavist? Ze im netlapkam po pleci, jasne, zostan doma co najdhsie, nepracuj, vyzvaludom a socialny byt od mesta to istia?

zmrzlinka2021
5. apr 2023

@zuzanockamt keď je bábo malé, musí niekto sa mu intenzívne venovať, nemôžeš dieťa nechať opustené. Potrebuje intenzívny vzťah s jednou primárnou osobou. A pre muža má byť cťou vtedy rodinu plne zabezpečovat.

@liljana vôbec nechápeš, a to akým spôsobom to prezentujes, je fakt choré a to ja som kariérny typ človeka so

liljana
5. apr 2023

@zmrzlinka2021 Je to diskusne forum od slova diskusia. Kto ma iny nazor, je hned z neho paria? 🙂 Pride mi uletene, ze z chlapov urobite vzdy magorov a kazdy druhy prispevok je, preco mi vztahy nevychadzaju. A kde si mam najst normalneho partnera? A naco hladat, ked su tu v prispevkoch vsetci magori. U mna je pravda vacsinou niekde uprostred, ak ten druhy nie je vyslovene pacient pre psychiatriu. Tak sa obcas na tej jednostrannosti bavim ...

quaxi
5. apr 2023

dovodov preco klame o vyplate moze byt habadej. Mozno ti klamal ten jeho sef, a vobec mu nezvysil. Mozno to mina na nejake zavislosti alebo milenky. Mozno sa citi neisto v case noveho prirastku, tak sa snazi viac usetrit a vychadzat z rovnakej sumy aku mal predtym. Mozno si mysli ze ty rozhadzujes peniaze na blbosti tak ti nechce dat ani o cent viac. Mozno mu v sucasnej inflacii o tolko narastli naklady na stravu, dochadzanie do prace a pod., ze mu z toho zvysenia nakoniec vobec nezostane viac. Mozno peniaze minul na nieco o com si mysli, ze by si s tym nesuhlasila. Mozno si musel predtym uz pozicat a teraz splaca a hanbi sa. Mozno je chorobny lakomec alebo financny tyran. My tu mozeme naozaj len hadat. Muza si musis poznat ty. To ze chlapi klamu o peniazoch nie je nijako nezvycajne a nemusi to znamenat nic zle.
A ako by som reagovala? Zacala by som si vsimat, ci nejavi znamky nejakych patologii ktore by nas ako celu rodinu mohli priviest do pruseru. Ak by som potrebovala viac penazi, tak by som sa s nim normalne porozpravala, ukazala mu kolko veci stoja, nech vidi ze neminam na blbosti. Ak by nepridal a naozaj by mi to nevychadzalo, tak by som ho pred vyplatou nechala bez stravy a dalsi mesiac nechala nech kompletne riesi financie on. Ale to uz je extrem, normalny clovek v normalnom vztahu sa takto daleko nedostane.

liljana
5. apr 2023

A pobavilo to o tom zlodejovi. Ked sa tu radi zenam pred odchodom uliat zo spolocneho co najviac penazi, je to uplne v poriadku. Ak ci muz necha par drobnych z vlastnej vyplaty, lebo ani nevieme preco, je z neho zlodej. :D No mam dost dnes z niektorych hlasok.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
liljana
5. apr 2023

@elizabet173 mne pri odchode z 2 pozicii uz povedali, ze mam najvacsi plat na oddeleni zo vsetkych, ze sa divia, preco odchadzam. Boli to firmy v rakusku a nemecku, cize aj so statusom cudzinca. Kolko si poziadas a ak to mas cim podlozit (prax, znalosti, jazyky, vystupovanie), tolko dostanes. Vzdy su to tazko zasluzene peniaze. V sukromnej firme ti nikto nic nedaruje.
Su to prave zeny, ktore nesuhlasia so striedavou a chcu mat deti iba pre seba. A potom sa stazuju, ze kolko s detmi maju prace.
Su to zeny v x prispevkoch, ze ma neskutocnu tuznu po tretom, stvrtom dietati ... a potom sa stazuju, ako nemozu do prace.
Varia, nakupuju aj ludia bez deti, ci muzi, ktori ziju sami. Deti nie su male cely produktivny zivot, ze ich treba niekde vozit.
Ze nedrzim ..., zase tu bude, ze nenavidim zeny, ... :D

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
liljana
5. apr 2023

@elizabet173 pride mi divne, preco ma niekto dieta, ci dokonca x deti a potom sa na ne stazuju, ako im stazuju zivot. Ze musia varit, upratovat, ako nemozu pracovat, lebo ich musia vozit na kruzky, ako ich stoji vela penazi.... Moje dieta je pre mna dar, nestazujem sa od rana do vecera, neberiem ako neprijemnost, ze po nom upratujem, varim, staram sa on,... a stiham aj chodit do prace. Ale je to asi preto, ze mam jedno, co je pre mna akurat a nie tri-styri.

maranco
5. apr 2023

Keď si jeho manželka mal ti zriadiť disponentstvo k bankovému účtu potom by si cez internet banking videla pohyby koľko dostáva a koľko míňa. Samozrejme mať aj platobnú kartu na svoje meno k jeho účtu. V manželstve sú všetky peniaze spoločné.
Tiež teraz podával daňové priznanie tak sa pozri aké boli príjmy za minulý rok.

lalenka33
5. apr 2023

@liljana fakt porovnávaš plat v Rakúsku a Nemecku so Slovenskom? Vo Švajčiarsku obyčajný cestár zarobí viac, ako doktor na Slovensku v malej nemocnici v okresnom meste.

liljana
5. apr 2023

@lalenka33 prepac, ale neviem, v com je problem. Skrtni to rakusko a nemecko, o to tam vobec nejde, ak sa ti to tam nepaci. A zober si iba hlavnu informaciu ... z celeho oddelenia.

tahomi
6. apr 2023

Mna by len zaujimalo, ze keby je to naopak, cize zena ma posielat celu svoju vyplatu muzovi, lebo inak ho okrada, ake by tu boli reakcie.
Uz je to zlodej, gambler, neviem co, pritom je to mozno naozaj len chlap, co chce mat pre seba aspon nejake drobne, alebo odklada peniaze, alebo zena mina na sprostosti. Nic viac autorka nenapisala, takze su to vsetko len dohady, ale hlavne, ze uz je automaticky chlap ten zly.

annamalaga
6. apr 2023

Ahoj. Skús mu povedať, že o tom vieš. On chcel druhé dieťa? Tak prečo sa nestará?

aurora33
6. apr 2023

Mňa z tohto čo si napísala zaráža jedna vec. Pracovala si do 36tt, dieťa ma mesiac. Nedávno ste boli na výlete a ledva si ten mesiac vyšla s peniazmi. To kde preboha tie peniaze dávaš? Nerypem, normalne sa pýtam.

lenka.25
6. apr 2023

A kolko ti dáva , mňa by to naozaj zaujímalo . Niektoré ženy absolútne nevedia hospodáriť . Sama píšeš , že z toho čo máš vyžiješ , ale chcela by si viac, podla mňa by si to aj tak celé minula . To že si muž robí rezervu , naozaj si nemyslím, ž to bude až taká zaujímavá suma, na tom nevidím nič zlé . To že mátespolu deti , ešte neznamená , že musí doma robiť stojku . Niektoré z tých mužov robíte totálnych trtkov , ktorý majú iba povinnosť chodiť do práce a po výplate všetko odovzdať žene . No ten môj by mi dal 😂 . Nie , neurobil by mi nič, ale poslal by ma velmi rýchlo do riti

dadis
6. apr 2023

@liljana takze ty sa davas do role najlepsej manzelky, lebo zarabas xy penazi a nechces mat 3.a 4. dieta. Ak niektora zena tieto tvoje atributy nesplna, tak chudak muz. Skoda pre muzov, ze takato liljsna je iba jedna...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
jonnie
6. apr 2023

Spoločný účet asi mat nemôžu.. ak je živnostník. Nezabudni, že potom musí zaplatiť odvody, a co ak mu vyšla platiť daň, účtovnícke za daň.priznanie....bol marec. A o akom zvýšení sa bavíme? Cent na hodinu? Koľko mu akože ostane? Takí živnostníci zvyčajne potrebujú na obed, možno na cestu-ak sa skladajú, kúpiť si prác.oblecenie... no všetko skratka. JA by som nechcela byť v situacii., že niekomu odovzdám celú výplatu a ostane mi 20e, že nemôže ani na pivo s kamošmi, aby sa val vziať kolo. Nechcem ho ospravedlňovať, ja tiež v podstate neviem, koľko muž zarobí....jeho to štve, ze nehikam....ale mam svojich dosť. No rozdiel možno, že mi sme sa nebrali extra mladí a mali sme už každý niečo svoje.

liljana
6. apr 2023

@dadis Naco tolko ironie ... Od rozvodu vzdy zijem v partnerskom zvazku. Kazdy v nom vie, co ma robit, ma svoju pracu, kazdy ma svoje dieta/deti, svoje peniaze, vie, co su jeho prava aj povinnosti. Co ma kedy urobit, alebo kedy a co zaplatit, aby to bolo vyrovnane. A ked to nevie, tam su dvere, moze slobodne odist. 🙂 A spokojnost. Neplacem tu od rana do vecera, aky je svet je na mna "zly".