icon

Muž mi klame o výplate

5. apr 2023

Baby trosku možno nezvyčajná téma no rada by som vedela či je to normálne a ako by ste reagovali vy.
Som na materskej a muž pracuje v stavebníctve ako živnostník.
Viem že mu šéf zvýšil hodinovku (poznáme sa) no on nevie že ja o tom viem. Keď som sa ho už viac krat pýtala či mu nezvýšil , tak vraj ešte nie 🙄 a samozrejme videla som aj ako uhýba pohľadom keď klame 🙈
Vždy na výplatu mi vyberie cca rovnako že na stravu a inkaso a podobne a zvyšok si neha no vždy povie že len na výdavky čo má a inak nemá nič, no netuším kde to potom míňa 🤔
Ja mám materskú , zaplatím čo mám a zvyšok všetok miniem na stravu a domácnosť, nemám nič pre seba a to ešte premýšľam ako odložiť aby sme niekam raz za čas mohli aspon s deckami 😒 a som z toho trochu sklamaná že nieje úprimný s nechápem prečo 🤷🏻‍♀️ neviem sa snim ani baviť keď viem že mi klame , no on sa čuduje čo som aká. 🙄

zuzanockamt
6. apr 2023

@beata_k Nerozumiem ani ja, mne za 20 rokov nenapadlo riešiť mužov účet, príjem/výdaj. Vieme obaja, koľko zarobíme, čo treba poplatiť. Čo každému ostane, minie si podľa seba.

sorayaardente
6. apr 2023

@zuzanockamt presne ste to vystihli 🙈

sorayaardente
6. apr 2023

@beata_k moja reč

beata_k
6. apr 2023

@zuzanockamt Len ci aj ich muz moze lustrovat ucet im? Asi nie 😃

maryetta
6. apr 2023

Kazdy tu riesi moje tvoje peniaze. Spolocny ucet a neviem co.
Autorka ked chapem jedina vec ktora ju trapi ze jej zatajil ze mu zdvihli mzdu.
Bud ti klame on resp taji. Alebo mozno jeho sef. Povedal ze zdvihli no realne mu to prist este mozno neprislo. Ktovie.
Ak chces pravdu len sa pytaj. Resp pritlac na muza. Pripadne ze ty mas info ze tu mzdu mu zdvihli ze preco ti to teda nepovie. Nechces tie peniaze len pocut pravdu. Nic ine…

mircalla
6. apr 2023

@maryetta Keby nechcela tie peniaze, tak sa ho kazdu chvilu nepyta, ci mu zdvihli mzdu.

zuzanockamt
6. apr 2023

@maryetta Ona ho chce,aby jej dával viac, preto vyzvedá. Ide jej len o tie peniaze.

maryetta
6. apr 2023

@mircalla
@zuzanockamt
No ok.
Ja som to pochopila ze ju trapi hlavne to ze jej nehovori pravdu.
Kazdopadne celkovo nejako blbe fungovanie a hlavne komunikacia na bode mrazu.

luxus10
6. apr 2023

autorka... manzel je zivnostnik...a nedodrbali na nejakej stavbe nieco?bezna vec, v dnesnej dobe duplom sa stale hladaju chyba, prip. nedorobky=hladaju co nezaplatit.... potom logicky nedostanu zaplatene vsetko, este musia zaplatit aj skody, alebo penale za omeskanie, faktury sa mozu uhradzat aj do 90 dni, atd...potom mu to sef premietne do jeho faktury, a moz byt aj mal zvysenu hodinovku, ale co ostatne faktory, mozno ti preto uhyba pohladom, mozno ta nechce zatazovat svojimi zalezitostami, pridavat ti dalsie starosti.....

porozpravajte sa...

mircalla
6. apr 2023

@maryetta Aj to samozrejme. Ale ked sa ho kazdu chvilu pyta na to, ci mu zvysili (sama to napisala), tak chce logicky viac penazi.

pipistrel13
6. apr 2023

@nykkushka u nas mam vsetky peniaze ja,tri ucty a vsetky na mna,manzel nechce ani jeden,vsetky aplikacie mam ja,jeho vyplata chodi ku mne a vobec to neriesi,jeden ucet pouziva on,kde mu vzdy poslem peniaze,karty ma a vobec neriesi kde ja co miniem..vzdy vravi,ze o rodinu sa staram ja,o jedlo,drogeriu,oblecenie,nic nikomu nechyba...
a vidi,ze neminam hlava a nehlava a aj setrim,dovolenky chystam a pod.
nehovoriac o tom ked som bola na rodicaku,ja nechapem toto delenie
a pri tom ma moj manzel takmer trikrat moj plat...tieto temy mi ukazuju,ze ja mam fakt skveleho muza...kiez by to mohla povedat kazda

zuzanockamt
6. apr 2023

@pipistrel13 Len ak sa tebe niečo stane, chudák manžel. Kým sa dostane k svojim peniazom, môže to trvať dlho. Takže podľa mňa nie je skvelý, len naivný, neopatrný a ďalšie si doplň.

pipistrel13
6. apr 2023

@zuzanockamt len by si ho poznala😂
nemusis sa bat,to mame poriesene a dostat by sa k nim dostal,kedze je dedic
vies moj muz ma taky nazor,ze ked sa ozenil ma deti,o ktore sa stara vacsinou zena,je namieste,aby ona bola zabezpecena v pripade,ze by sa stalo nieco jemu,dokonca ma nazor,ze ak by od rodiny odisiel kvoli inej,nema si co brat peniaze ani dom a ze ak by som to urobila ja,povazuje to za svoje zlyhanie (pozname sa 23rokov a pozna moj charakter),ale to mozno ty tazko pochopis,ze zijeme inymi hodnotami a na tieto veci mame asi staromodny pohlad a moze sa ti to zdat nenormalne a moj muz najivny,o tom by sme mohli pisat,lebo su ludia,ktori tento zivotny postoj nikdy nepochopia,ale o to mi ani nejde
a mam skveleho manzela,ziadna padavka ako mnoho dnesnych chlapov,je to chlap v pravom zmysle slova a co tebe pride ako slabostvo,je to to skutocne muzske a muzne

zuzanockamt
6. apr 2023

@pipistrel13 Kým prebehne dedičské konanie, tak bude robiť čo? Účty sú dovtedy zmrazené.
Mne nic mužské a mužné na tom nepríde, keď sa niekto bezhlavo odovzdá do rúk iného. A ešte mu odovzdá aj celý majetok a nie je ani majiteľom účtu, kde sú jeho peniaze.

pipistrel13
6. apr 2023

@zuzanockamt ale myslim,ze toto teba vobec trapit nemusi...nebavime sa o tom co bude,ale o tom co je a malo by byt vo vztahu medzi dvomi ludmi
a ak tebe vyhovuje,ze zijes z menej penazi ako muz,kludne tak zi,ja by som tak nezila,doprosovat sa muzovi,aby mi dal na oblecenie,jedlo a pod.,lebo mi chyba...my zijeme konzervativne, zena viac okolo rodiny,muz okolo prace a obom nam to vyhovuje
ta moja okolo rodiny,vychovy,domu sa neda zaplatit vsakze,ale kazda vieme,ze sa narobime niekedy viacej ako muz a este sa mam prosit o peniaze?to su tie j
hodnoty,lebo moj muz tu moju obetu kvoli rodine vidi,vidi spokojne deti,pokojnu domacnost,vytvoreny domov a tak,jednoducho si ma VAZI😉
a aj pracujem,takze zarabam tiez

mircalla
6. apr 2023

@zuzanockamt Presne, daj 100% penazi manzelke na jej ucty je cista blbost.

@pipistrel13 Chcem len pripomenut ze dedicke trva 3 mesiace az rok, zavisi od situacie. U nas trvalo 2.5 roka, ale uplne minimum su 3 mesiace, standard tak do pol roka, cize kym by sa k nim dostal by bol dost dlho bez penazi.Mne to az taka rozumne nepripada. Su dost zahlteni ti notari.

zuzanockamt
6. apr 2023

@pipistrel13 Ja zarobím viac ako môj manžel, mám svoje peniaze, svoj účet. Nedoprosujem sa nikomu. Som veľmi spokojná s tým, ako to mám nastavené.

pipistrel13
6. apr 2023

@zuzanockamt vidis a to je dolezite,aby bol kazdy spokojny😉

ibrunova
6. apr 2023

Mne napadol jeden dôvod, prečo nechce mať muž nič na seba.. Ale nechcem víriť vášne 🙂

pipistrel13
6. apr 2023

@ibrunova samozrejme vidim na tomto fore,ze vzdy za tym musi nieco byt😂
nemoze to byt ucta,laska,respekt,ale nieco hrozne,co siri vasne😂
mne je vas luto zeny,naozaj uprimne

zuzanockamt
6. apr 2023

@pipistrel13 Mne je zas ľúto mužov, ktorí v podstate nemajú nič, len slepo dôverujú manželke. Ale možno vie, prečo to robí, že nič nechce 🙈

liljana
6. apr 2023

@pipistrel13 Mne je uprimne luto muza, ktory si musi manzelku kupovat a este je z toho stastny. Je skvely iba, kym dost zaraba a vsetko dava. Keby prisiel o prijem, ci skoncil na voziku, prud financii by vyschol, tak by asi prestal byt skvely a presiel by rychlo do inej kategorie.

pipistrel13
6. apr 2023

@mircalla po mojej smrti si zalozi ucet,a od dalsieho mesiaca ma vyplatu na svojom,vyzije slusne a na zvysok si pocka,sme aj positeni,ziaden problem☺️

pipistrel13
6. apr 2023

@zuzanockamt z lasky a ucty,ale niektore nikdy nepochopia
moj otec robil to iste a nikdy to neolutoval😉

zuzanockamt
6. apr 2023

@liljana Presne tak. Môj veľmi dobrý kamarát mal takúto manželku. Už je ex, ale ošklbala ho statočne aj po rozvode.

liljana
6. apr 2023

Bratranec mal takto manzelku. Robil, platil, ona sedela doma, tak ho chvalila, aky je dobry manzel. Rozviedli sa, posielal na dieta mesacne "iba" 500 eur, tak mu vykricala, ze je chudak. A ze tomu novemu nesiaha ani po clenky. Lebo novy v zabehu este posluchal a platil vsetko, co chcela. :D Niet nad uprimnost vo vztahoch.

zmrzlinka2021
6. apr 2023

@zuzanockamt A tvrdim ti, ze tvoj model nemusi fungovat?
Ja len trvdim, ze ak mne nieco vyhovuje, neznamena, ze to je jedine spravne riesenie a smer a proste pre inych ludi to moze byt nevhodne a je to uplne v poriadku.

Sposob ako ty s @liljana tu vystupujete, skor degraduje zeny, ktore sa nehrnu od babatka do prace a naplno sa venuju rodine. A som presvedcena, ze ostre vystupovanie a dehonestovanie druhych sposobov zivota hovori len o tom, ze same v podvedomi nie ste spokojne... a vyrovnane s tym, len ste nemali inu moznost. Z akého dovodu, to neskúmam, ale to podvedomie cloveka pracuje

@beata_k
Moj muz s tym nema problem, ani ja, ale nerobime to. Peniaze su v manzelstve spolocne a je normalne, ze clovek chce vediet, kam idu aj jeho peniaze.
Ja nemam absolutne co skryvat.

liljana
6. apr 2023

@zmrzlinka2021 Dehonestujes ty ludi s inym nazorom, lebo iba tvoj je ten spravny. Podla tvojej teorie to podvedomie skor pracuje tebe.

h2
6. apr 2023

@liljana Reagujem na tvoje včerajšie príspevky, ďalej som sa zatiaľ nedostala: nechápem, o čom píšeš. Autorka má jednomesačné dieťa. Neviem si predstaviť v tejto situácii ísť do práce, či na brigádu, aby sa spolupodieľala na financiách. Ďalej, to, že muž jej dá peniaze, neznamená, že ona si ide kúpiť kabelku, či ide na nechty a ku kaderníčke. Píše, že po zaplatení poplatkov a stravy jej pre seba neostane nič. A pokiaľ sú manželia, tak to nie je mužova výplata, ale ich spoločná výplata. Ona nie je doma z lenivosti. Stará sa o ich spoločné dieťa. Lebo sa tak dohodli. Mohol aj on zostať doma a starať sa a ona by chodila do práce. Potom by to bola jej výplata? Mohla by sa rozhodnúť, koľko z nej vydelí mužovi na domácnosť a dieťa a koľko si nechá na seba?

zuzanockamt
6. apr 2023

@zmrzlinka2021 Ja som spokojná so životom. To, že ty to vidíš inak, je tvoj problém. Ja nie som typ typickej matky. To nie je pre mňa. Mysli si, čo chceš. Ak by som mala ďalšie dieťa, idem do práce ešte skôr.