icon

Muž mi klame o výplate

5. apr 2023

Baby trosku možno nezvyčajná téma no rada by som vedela či je to normálne a ako by ste reagovali vy.
Som na materskej a muž pracuje v stavebníctve ako živnostník.
Viem že mu šéf zvýšil hodinovku (poznáme sa) no on nevie že ja o tom viem. Keď som sa ho už viac krat pýtala či mu nezvýšil , tak vraj ešte nie 🙄 a samozrejme videla som aj ako uhýba pohľadom keď klame 🙈
Vždy na výplatu mi vyberie cca rovnako že na stravu a inkaso a podobne a zvyšok si neha no vždy povie že len na výdavky čo má a inak nemá nič, no netuším kde to potom míňa 🤔
Ja mám materskú , zaplatím čo mám a zvyšok všetok miniem na stravu a domácnosť, nemám nič pre seba a to ešte premýšľam ako odložiť aby sme niekam raz za čas mohli aspon s deckami 😒 a som z toho trochu sklamaná že nieje úprimný s nechápem prečo 🤷🏻‍♀️ neviem sa snim ani baviť keď viem že mi klame , no on sa čuduje čo som aká. 🙄

jana_eyre_2
6. apr 2023

@mircalla ja sa netajim tym, že som odišla a vrátila sa a ani nerozporujem že som sa naozaj urazila a preto som tak urobila.. ak chces štatistiku prvý nick som tu mala od 2011 a koncom roka 2018 som odišla.. po viac ako pol roku som sa vrátila, naschvál som si aj dala podobný nick.. nejedná sa o žiadne teatrálne odchody a prichody či menenie nickov ako sa tu snažís naznacit.. a vôbec netuším čo vlastne týmito poznámkami sleduješ.. evidentne ma tu ale dosť vnímaš, netuším prečo ťa iritujem zrovna ja, ale vklude má môžeš aj naďalej ignorovať ako to bolo po nejakej našej výmene názorov..

katkami123
6. apr 2023

Ahoj,
nech ti normálne ukáže cez IB pohyby na účte za posledné mesiace. Tie peniaze bokom môžu ísť kdekoľvek, … nechcem tu šíriť konspiracie, ale si po pôrode, 6-nedelie …. Takze aby si pánko niečo niekde nekompenzoval.

My s manželom mame tiež oddelené účty, keď mal problém s hospodárením, pozrel sa IB, tam máš všetko čierne na bielom, ste rodina, ak si aj bokom odkladá je to Ok, ale máte právo o sebe navzájom vedieť, kam aj tie peniaze idu a vidieť pohyby na účte. Ak na sporiaci, je to len dobre.

Osobne tu nerieš tieto úbohé útoky, ja si neviem osobne predstaviť, kde sa dá pri mesačnom bábätku, keď sa mu chceš plnohodnotne venovať zvýšiť príjem, aby ti to za to stalo a aj sa ti to oplatilo. Chyba je v prvom rade v tom, ze manzel ti klame.

@liljana
A napíšem ešte jednu dôležitú vec. Práve veľa mileniek je tak bezcharakternych za peniazmi, ze budú z toho chlapa cucať aj posledné peniaze a robiť melodrámy pre kabelky a manželka neraz časom zisti, ze zo svojho okrem jej muza dotovala ešte cudziu ženu. Poznám aj taký prípad.

mircalla
6. apr 2023

@jana_eyre_2 Uprimne, kedy som ta mala rada. Nemam rada, ked sa niekto ma potrebu vkuse mentorovat a poucovat a hrat sa na spravnacku. Vzdy sa snazim vyjadrovat nazor, nikdy nepisem nic v style henta uraza tuto, ste ubohe s tymi urazkami atd. To je vzdy medzi danymi osobami, hoci tam je aj nejaka konfrontacia, neviem preco ma niekto potrebu do toho vstupovat.

mircalla
6. apr 2023

kedysi

eliska13
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
6. apr 2023

@mircalla myslím že každá čo sem píše má nejaký svoj štýl a svoje nazory.. nehrám sa na spravnacku, reagujem podľa toho čo čítam, tak ako ktokoľvek iný.. niekto sa do diskusie zaradí urazkami, niekto zase inak a snaží sa o rešpektovanie a slusnost.. neviem čo je také poburujúce na tom ak sa ozvem s tým že to niekto v komentovani preháňa a často to zaváňa až kybersikanou a to sa mi jednoducho nepáči.. viem že ma tu mnoho ľudí preto nemá rado, ale to som jednoducho ja, vklude koho to tak strašné štve ma môže ignorovať, nahlásiť a admini mi môžu odstrániť môj nick ak je teda taký problém ak sa človek pozastaví nad urazajucou komunikáciou medzi užívateľmi..

Každý si môže komentovať čo chce a ako chce, tak ako ty, tak aj ja.. tak ako som možno ja kritizujúca urážky, ty zase tie urážky niekedy rada ustedrujes.. neviem čo je teda horšie, myslím že na to si už môže každý utvoriť svoj názor sám..

mircalla
6. apr 2023

@eliska13 Mam kamosku, co jej 2 deti zomreli pred porodom a prve porodila po 40ke. Nematersky typ? Par dalsich, co sa snazili 10-15 rokov. Ja sama som sa snazila x rokov, kym som otehotnela. Trosku blbe.

mircalla
6. apr 2023

@jana_eyre_2 Ok, nemam chut sa s tebou viac bavit, brutalne mi ides na nervy. Fakt nemam rada ustavicne sekirovanie a poucovanie kto ma ako co robit. Nie si admin. Vazne som ta kedysi uznavala, postupne si sa zacala hrat na strasne dolezitu, co ja nemusim.

jana_eyre_2
6. apr 2023

@mircalla ako píšem - na ignorovanie máš plné právo.. ale nehnevaj sa ustavične sekirovanie? Ozvem sa denne tak v dvoch troch temach, možno v jednej kde sa vyjadrím aj k urazaniu medzi uzivatelkami a to je ustavične? Zaujímavé.. ak mám byť úprimná, mne je celkom jedno že ti leziem na nervy, to je tvoj problém..

zmrzlinka2021
6. apr 2023

@bessie12 jedna vec je názor, druhá fakty a tretia vec, naša európska kultúra...môže mať niekto názor, že ty ako žena máš šúchať nohami ale je to dezolat, ktorý stráca svoju kredibilitu v mojich očiach. Ja sa riadim faktami, pohybujem sa medzi ľuďmi so silným kritickým myslením a na názory sú tu hlavne ti, čo mali z biológie štvorky ale vedia pravdu o očkovaní.

mircalla
6. apr 2023

@jana_eyre_2 Ja viem, ze ti to je jedno. Len som si to vsimla a vadi mi to. To je cele.

eliska13
6. apr 2023

@mircalla sama tu napísala, že je nematersky typ nevycucala som si to z prsta

bessie12
6. apr 2023

@zmrzlinka2021 teraz tu nejde o žiadne fakty, ale o rešpektovanie iného nazoru aký máš ty napriklad. Nech si každý má nazor aký chce ci to už je podložené faktami alebo nie. Treba to rešpektovať a to mnohým ľuďom robí veľký problém, ale urazat druhych uz taky problem nie je 🤷‍♀️

mircalla
6. apr 2023

@bessie12 Pamatam si ta z debat ohladom covidu, ked si pisala, ze si chodila s covidom do prace a nechapala si, ze to niekomu vadi ci ze to niekoho hneva. Vcelku razantne si tvrdila, ze to je v poriadku. Niektore tvoje nazory su fajn a respektujem ich, tieto respektovat neviem a nemozem. Nie vsetko sa da respektovat. Toto pre mna napriklad nie.

zmrzlinka2021
6. apr 2023

@bessie12 sú určité hranice... Človek môže mať názor, ale musí akceptovať, keď niekto ho odstráni zo svojho života. Nechcem spájať svoj čas s ľuďmi, ktorí majú akceptujú násilie, ublizovanie,... Lebo s akými ľuďmi sa stretávame, takým človekom sa stavas.

bessie12
6. apr 2023

@mircalla jakým covidom ?? Chodila som pred covidom chora do prace. Občasné bolesti hrdla nepocitam a to sa už vtedy nosili ruska. Ty nevieš pochopit, ze vela ludi si nemoze dovolit ostat doma, keď je chory bez ohľadu na to ci pandémia, epidémia alebo neviem co este.

bessie12
6. apr 2023

@zmrzlinka2021 s tým súhlasím. Lenze tu ide hlavne o to rešpektovanie. Každá diskusia sa dá viesť aj slusne a bez urážok 🙂

mircalla
6. apr 2023

@bessie12 Nechci aby som to nasla. Nemam to v umysle, ale toto boli nazory, ktore sa pre mne respektovat nedali

eliska13
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
Odpoveď bola odstránená
bessie12
6. apr 2023

@mircalla 🤦‍♀️🤦‍♀️ tebe skoda nieco vysvetlovat. platila by si za mňa učty ? Nemusíš odpovedať, pretože odpoveď poznám. A tie sa samé bohužiaľ nezaplatia. 🤷‍♀️ pekný deň želám. Končím týmto s tebou diskusiu o tejto teme, lebo zase prídu na rad urážky a ja nemam chuť ani naladu si kaziť príjemný deň ✌️

eliska13
Odpoveď bola odstránená
hope87
6. apr 2023

Ja inak nechapem, co ste tu niektore riesili dookola to, ze ked im peniaze chybaju, ma ist autorka na brigadu a ze aj muz si chce nieco viac nechat atd atd. Ale ved autorka jasne napisala, ze jej ide o to klamstvo, nie o tie peniaze ako take. Klame ju, ze mu nezvysili ale pritom zvysili...a ked im nahodou chyba do dalsej vyplaty, ani to ho "nedonuti" priznat sa.

kubkovamama
6. apr 2023

@ahhola mohla,ale daňovej kontrole ťažko vysvetlis,prečo je manželka spoludisponent firemného účtu a ani neviem,ze by to bolo možné,aspoň v našej banke nie je

mircalla
6. apr 2023

@bessie12 Ja ti len slusne (ozaj slusne) vysvetlujem, ze respektovat sa da. Ale to, ze niekto chodi s covidom do prace a vie to, to nerespektujem a ani nikdy nebudem.

Pises o respekte, ale sama si nerespekovala inych ludi, ze ich nakazis a vyradis zo zivota (tiez maju plany, ktore budu musiet zrusit, ked sa nakazia, tiez musia platit ucty) lebo ty musis platit ucty. Tolko k tomu respektu.

bessie12
6. apr 2023

@mircalla ale ja som covid nemala. Len som vtedy mala problémy s bolesťami hrdla, ale to mam cely zivot. Pred covidom som bola chora ako pes a chodila som do prace. Ak by som nešla, tak by ma vyhodili.

simca06022011
6. apr 2023

@kubkovamama netreba miesat jablka s hruskami, pan je zivnostnik, nema firmny ucet, nemusi mat ani len podnikatelsky ucet, moze mat aj bezny. A moze tam byt disponent aj iny, ale preco by to robil? :D Aby ked cinkne platba za FAKTURU, nie vyplata, tak to mohla zena vybrat? :D nerozumiem tu niektorych komentarom vobec...

Zabuda sa tu prave na to, ze on NEMA VYPLATU. On ma placu na zaklade zmluvy, jeho vydavky su ine ako si zeny myslia:D co dostane ako "plat" nie je to co on skutocne zarobi a preto, ja napr. ziadnemu klientovi neodporucim nechat si zrujnovat "podnikanie" manzelkami.. a odporucam striktne to drzat osve, sumu si posielat na iny ucet aj detom aj zene, aj babke aj frajerke. Lebo zienka pri svojich nakupoch nevie, ze on sice dostane 2000EUR, ale musi zaplatit to a hento a tamto.. a nie jeden skoncil s vytunelovanou firmou :DD lebo nakupy, nechtiky, deticky. Co on realne zarobil za rok sa dozvie az ked ma urobene danove ;)

bessie12
6. apr 2023

@mircalla ináč nechapem preco na mna reagujes, ked som ti slusne a jasne napisala, ze ukončujem s tebou debatu na túto tému.
Viac na teba reagovat už nebudem. Príjemné veľkonočné sviatky ti prajem.

mircalla
6. apr 2023

@bessie12 Pretoze sa tu ohanas respektom, ale sama ho nemas. Tu diskusiu kde sa rozculujes, ze chodit chory (aj s covidom) do prace je uplne v pohode si velmi dobre pamatam.