Muž mi kúpil neoriginálnu vec a ja neoriginály nenosím
Ahojte, mozno si len chcem vyliat srdce, event. precitat vas nazor. Ohladom darcekov pre dospelych sme boli dohodnuti vopred na veciach, ktore som zabezpecila, iste prekvapko pre muza som takisto kupila. Rozkol , ked to tak pejorativne mozem nazvat nastal v tom, ze mi kupil istu fakeovu vec. Ja vo vseobecnosti faky nenosim. Som mu povedala, ze to nosit nebudem, ze dobre vie, ze take veci nenosim, som proti tomu. On sa nastval a povedal mi, ze nabuduce mne na Vianoce len nasr… Po 10 rokoch manzelstva toto pocut na stedry vecer, no dost ma to zabolelo. Ja som vobec nic nechcela, nic som neocakavala, pretoze sme si dopredu veci dohodli, ved aj tak je to o darcekoch pre deti. Ale tak som za úprimnosť vo vzťahu, tak som to povedalala on mne na to, ze kazda normalna zena by to mala v skrini a po roku by povedala, ze to nebude nosit a nie hned v ten den. Viem, ide o sprostost, ine veci su podstatne, len mna zarazila ta veta- ze nabuduce mi len nasr…, a jednak to, ze ci vobec ma pozna, s kym zije, ze vlastne vobec nepocuva, co mu clovek vravi… Prepacte, nechcem rusit vianocnu atmosferu, len som si asi chcela vyliat emocie… Prepacte este za absenciu diskritiky, pisem na rychlo z mobilu
@lalenka33 no niekto neskace 20metrov od radosti, ked ma plnit skrinu haraburdami. Hlavne ked ludia vedia komunikovať, dospeli na jeziska neveria a teda si povedia co chcu. By som sa pozrela na reakcie chlapov keby sme im zacali nosiť somariny.... 😂
Ja to presne takto robim,ked dostanem darček ,ktorý sa mi nepáči.Poďakujem sa a odložim do zabudnutia.Pre mna je dôležité,že na mňa manžel mysli.A určite by som volila ine slova.Napr.ak sa jedna o oblečenie,poviem,že na spanie alebo upratovanie to bude fajn😊
No myslím že chýbu si spravila ty. Môj manžel mi stále kupuje darčeky pre neho praktické ale pre mňa nepoužiteľné. Nikdy som mu to nevykricala ani sa nenahnevala, že či má nepozná, alebo že jeho dar sa mi nepaci.
Darovanému koňovi na zuby nehlad.
Občas si myslím aká som ja zložitá povaha, ale keď tu niekedy čítam .... Ja som vlastne uzasna 😂
Môj muž pochopil že kupovať mi darčeky nemá zmysel, lebo potom ich pomaly rozpredávam na koňovi 😅 ale nie, nenahneval sa a sám uznal že keď ich nepoužívam, treba ich posunúť ďalej. Pár rokov si už na Vianoce nič nekupujeme a je to takto oveľa lepšie ☺️.
No ale rada by som išla k veci ... Prosím, napíš konečne čo ti to kúpil, som strašne zvedavá😁😅...prebehla som všetkých 7 strán, a teda čítať niektoré komentáre bolo ako za trest 😩😂🤦
@mircalla hlavne, že ty máš mozgovú kapacitu a chápeš všetko a najlepšie, len ostatní sú blbí 😉 každý pochopil, že sa jedná o reakciu na odmietnutie darčeka, ale rozoberá sa tu aj príčina autorkinej potreby vlastniť len značkové veci a odmietanie napodobenín, čo je príčina celého problému. Ak si to nepochopila ty, tak dúfam, že som ti už aspoň trochu otvorila oči, aj keď si asi stále myslíš že tvoja mozgová kapacita je niekde inde.
@lilope hmm, čiže ak nevlastním Prada kabelku z dôvodu že na ňu nemám, no odmietam si kúpiť jej lacný fake na ktorý mám, znamená to z tvojho pohľadu (tak som pochopila tvoje vysvetlenie), že mám potrebu vlastniť len originál a muž mi má teda kúpiť buď originál alebo nič? Pričom nikdy v živote mi ani len nenapadlo sa zamýšľať nad potrebou mať takú kabelku? 😅Nejak mi to nevychádza 😁
Vy ste tu vlastne autorku obvinili z toho, že je nevďačnica, lebo ona chcela originál a nie fake, pričom to vôbec nie je pravda 😂
Keby môj muž príde domov s fejkovou kabelkou, tak ju odmietnem z dôvodu, že je to vyslovená trapošina niečo také nosiť a nie preto, že túžim po originály. A to je poriadny rozdiel!
A prečo by som sa mala naoko tešiť z niečoho, o čom muž vie, že ma tešiť nebude a aj tak to kúpi? Veď ide o partnera, nie známeho, šéfa, alebo niekoho, kto nás až tak nepozná. Či je niečo fake v dnešnej dobe nie je problém zistiť, hoci som si všimla, že muži sú tu často vykreslení ako nemohúce zvieratká, ktoré treba za všetko chváliť, lebo sa aspoň snažia a sú len "obeťou vlastného pohlavia" 🙂 No nie, nebudem chváliť dar, ktorý je pre mňa nevyužiteľný, aby sa mužíček neurazil. Keď chcem napriek dohode ženu potešiť a prekvapiť, idem na istotu, aj keby to mala byť len obľúbená čokoláda. Presne pre toto som zakázala kupovať isté druhy darčekov aj vlastným kamarátkam, lebo mi je trápne ďakovať a tváriť sa nadšene pri niečom, čo nenosím/nechcem plus sa aspoň týmto ľuďom aj šetrí peňaženka, keďže za to peniaze vyhodia. Ale zjavne je logické nechať blízkych ľudí cálovať za hlúposti a predstierať radosť, lebo veď slušnosť 😄
Ono. To nieje pretvárka a faloš. Ale milosrdna loz
Ahoj ., Strasne dlhe toto ale precitala som 7 stran. Si nevdacna aj nie si je blb aj nie je😜osobne neznasam Gucci Proste sa mi 90% veci nepaci ale fo som ja. Pointa nie je znacka. Teba skor mrzi ze Ta pozna alebo by Ta mal poznat po 10rokoch. Aj Ja sa citim trosku sklamana ked mi mm donesie subway bagetu a po 10r tam trtne paradajku 🤨 Mozno bola tvoja reakcia prehnane uprimna a on potom reagoval rovnako . Skor by mà zaujimalo preco kupil fake ci nema financne problemy. Ja som uz dostala k vianocom aj auto a raz nic ze uplne nic ani len kartu Xmas ., a Iba som so smiechom skonstatovala .. Lebo som sa citila mega obdarovana zivotom. Prve Vianoce s druhorodenym zivym zdravym babatkom. Ale spet k vam. On ti kupil fake hoci vie ze ich neznasas o to ide. A ty si zas z toho detinsky urobila big deal hoci mas pocit ze si mu len slusne uprimne oznamila. Ja som davala mm dobre darceky ale ako stay home mom mu uz vylet do NY nedavam ( skor vdaka Covid ) no jemu sa nic nepaci .. tak teraz dostava blbosti k narodkam Barbie k vianocom dekoracie na stromcek a je spokojny. Mozno by to chcelo menej tie darceky prezivat Ved ste dospeli. Ja ti Neviem nepoznam tvojho muza Mozno Keby si mu to inak povedala inym tonom. Alebo je vas vztah v krize a obaja na seba reagujete prehnane ? Urcite lepsie nic ako fake. Nekaz si sviatky .
@lilope Opat nepochopila, vzdavam sa. Autorkina potreba mat znackove veci je len z tvojej hlavy. Ja tu vidim jedine odpor k fejku. Co si nemyslim, ze je to iste. Nebavi ma to milion krat vysvetlovat dokola. Nemam drahe veci, okrem kozmetiky. Zda sa mi to zbytocne. Ale nemam ani fejky. Z principu. Davat fejky je vulgarne. Z muzov sa tu robia chudaci, co nic nevedie, nevedia pisat, citat, v nicom sa nevyznaju a nemozu za to. Existuje nieco ako google, ak su uz tak zabedneni. Ale ako vidim, asi pochvalis manzela aj za rolku toaletneho papiera na Vianoce, ved vsak je to muz
A teda este raz, uplne ok, ak nedostavam nic, sme tak dohodnuti. U nas darceky len deti. Ale tiez by urazilo, kebyze partner, ktoty ma 10 rokov pozna a vie, ze toto nie, mi to just kupi. Ze sa do toho nevyzna atd, hlupost. Je to lenivost, pohodlnost, nezaujem a vyhovorky. Ja si dam uplne v pohode aj rifle z Lidla, ale nedam si napodobeninu. Neviem, co na tom nepochopitelne, ide o nejaky dobry pocit, z toho, co nosis
Ty si normálna a nekupuješ si značkové tričká po 1500,ale vôbec ti nieje ľúto kúpiť si jedno za 380... Za to by som vedela vymeniť celý šatník sebe aj mužovi... Si rozmaznaná... Nevážiš si hodnotu peňazí... Ja neviem Vám asi padajú pečené holuby rovno do huby... A ideš si pýtať žien na MK, čo idú zväčša od výplaty do výplaty... Mala si sa pýtať na instagrame rovnakých snobov ako si ty.. Mne dal pred rokmi muž na Vianoc kvetináč... A ja jemu malé trenky 🤷♀️vtedy sme sa na seba hnevali.. Ale potom sme si z toho robili srandu... Asi oba dary boli za 20e...pretože, robíme niekde chybu... A teda tie hokuvy som ešte nevidela padať..
Vies co...toto je znamenie...prestan sa fixovat na znacky-neznacky... budes mat krajsi zivot, oblecenie ta nebude obmedzovat. Je to LEN oblecenie.
prepáč, tvoj muž sa snaží , vyberie ti darček a ty mu povieš rovno že ho nosiť nebudeš...uplne prirodzene sa naštval a povedal čo povedal.....kto nedostal už vec ktorá by sa mu nepáčila alebo partner netrafil veľkosť.....ale len minimum ľudí to povie, keďže vie že partner sa snažil a podstatné je že niečo kúpil a nezabudol😉a zraňovať niekoho kto ti kúpi peknú vec, len nejde o značku? k tomu sa račej nebudem vyjadrovať....
Muž má pravdu. Prepáč, ale nevieš ako sa správať. Máš empatiu vôbec? Normálny človek by si darček zobral, poďakoval a hlavne nekomentoval! Možno po čase vysvetliť, nech ti také radšej nekupuje. Nedivím sa jeho reakcii. Pôsobís povrchne.
Ahoj, prečítala som si asi 2 strany komentárov žien. Muž podľa mňa reagoval lebo bol sklamaný z tvojej reakcie. Ja ti napíšem iba môj názor...asi väčšina chlapov "rada" nakupuje žene darčeky a obvzlášť už "kabelky". Ako si ty okomentovala, okomentoval to aj on ako to cítil. Nerieš ho a už vôbec nezadávať takéto veci chlapovi nabudúce. Buď si to objednaj sama alebo to kúpte spolu. Ak je to cez net tak sa to dá vrátiť a ak nie je to ponaučenie pre Vás do budúcna ako sa vyhnúť takýmto situáciam. Aj teba jeho reakcia zarazila a preto si sem napísala....pochopiteľne. Len si napísala na fórum, kde je veľa mamičiek s inými prioritami a priemernými platmi, ktoré tu nemusia mať a nezakladajú si na značkových veciach. Nečuduj sa týmto rekaciám a "neútoč" na ne za názor, pre ktorý si si sem prišla. My dal muž peniaze na to čo som chcela a to čo chcel on si vybral sám a ja som zaplatila a sme nesmierne spokojní. Ospravedlnte sa a vykomunikujte si to vy dvaja. Tu ti to asi neuľahčí nikto.
Ja som vobec nic nechcela, nic som neocakavala, pretoze sme si dopredu veci dohodli🤦..... nevďačná povrchná rozmaznana trúba
*Mne
Chápem aj tvoju reakciu ak také veci nenosis, ale aj jeho. Snažil sa ťa prekvapiť. Možno ozaj zlý tón alebo načasovanie.
Ja by som sa mu dnes ospravedlnila za reakciu a vysvetlila že mu ďakujem že mi chcel dopriať takú vec ale že preferujem inú, možno lacnejšiu značku. A že či by mu vadilo ak by som si jeho darček vymenila za niečo v čom sa mu budem ešte viac páčiť. Napr 😉😊
A budete spokojní obaja.
Pekné sviatky
Tiež nechápem ako sa tu spustila vlna o tom ze si nevdacna... Po 10tich rokov manželstva dostať niečo, čo nenosim, čo som si v živote nekúpila, o com som nikdy nehovorila, alebo nieco co somnou nema absolútne žiadny súvis?? Ja som človek praktický, bud nech dostaneme niečo čo naozaj chcem, ale ak mam dostať blbosť radšej nech dostanem šampón a sprchový lebo to využijem. Osobne by som asi nepovedala že toto nosiť nebudem, ale ja sa zase neviem absolútne pretvarovať a to že som dostala niečo čo som nechcela bolo na mne vidieť hneď v momente ako rozbalím darček.
Jeho reakciu by som neriešila a nepripúšťala si ju tak ako to robíš ty.. Aj on bol isto sklamaný že vybral zle, mozno vyberal dlho, trapil sa a takto to vypalilo.. a tak zareagoval ako zareagoval
@poopsie uz sa mi to tu nechce rozoberat... Odkial ste ale nabrali sumu 38 eur za tricko netusim, asi viete lepsie, co mám v satníku, kedže ani ja sama o takych veciach neviem. Za snoba sa teda rozhodne nepovazujem, ale takto vo svete chodí, že nie vsetci sme rovnakí- jeden má viac, iný menej. Ale hodnoty nemám založené na značke oblečenia, to ste z mojich príspevkov uz mohli postrehnúť. Takže vašu zatrpknutosť si chodte ventilovať niekde inde.
@mircalla stále nevieme, za akých okolností to chlap kúpil. Možno to kupoval v domnení, že je to originál. Ale úprimne, chlapi všeobecne nie sú v tomto tak úplne “doma”. A teda nie len chlapi, vo veľkom aj ženy.
Mimochodom, ja som od mojej milovanej maminy už neviemkoľký krát dostala na vianoce niečo, čo nevyužijem. Teda aby som to upresnila - dostala som tú jedinú vec, ktorú každý rok chcem ale mamine to nedá a kúpi aj navyše, hoci som jej nie raz naznačila, že to proste u mňa nemá využitie, plus je nejaký predpoklad, že ma pozná 😃 Ale určite tým nebudem kaziť vianoce ani vzťahy, aby som jej to “oplieskala o hlavu”. A to je moja vlastná mama, ktorá ma porodila a pozná ma hádam lepšie než hociktorý chlap.
@tykat na znacky sa nefixujem, uz som to spominala, ja som dala názov témy Darček,a le admin to zmenil na podľa mňa dosť nešťastný názov , ja mám v šatníku veci , kt. súvisia s udržateľnou mófdou, nepotrebujem mínať na handry, kt. možem po pár noseniach vyhodiť do koša. A na oblečenie sa nefixujem, ale áno rada sa oblečiem pekne, ale je to pre moj pocit, niekto si potrpi na mobil, iný na nieco iné. Je to kazdého osobná vec. Ten príspevok bol zameraný na uplne 2 iné veci, ale uz nemam naladua cas to tu dookola vypisovať
@sissy27 ja som to nikomu neoplieskala o hlavu, 100 x som to tu napisala, že som podakovala, povedala , že pekné, ale pri normálnej komunikácii a odkladaní vecí do skrine som povedala tu vetu, že to nenosim, proste tie fake neuznavam uz z vyššie uvedených dovodov. Zarazila ma ta reakcia, pretoze ja nemam dojem, zeby som to povedala nijak utocne. Uz vobec nie som nevdacna , ale ňnema potreby sa tu obhajovat pred cudzimi osobami

@lalenka33 vkus a značka sú 2 rozdielne veci. Vas chlap žije v nejakom inom paralelnom svete, ze si nevie zistiť základné veci? Pozriem sa na overené eshopy, zájdem do kamennej predajne, zistím si ceny. Kebyže to mala urobiť žena, je to samozrejmosť ze sa v hľadaní odpovede trochu posnaží, ale chlap to urobiť nemusí však? Lebo oni také "nevedia" 😄