Muž mi nepomáha v domácnosti. Hovorí, že druhé ženy to zvládajú
Muž mi nepomáha s ničím v domácnosti..on povie že druhé ženy to zvládajú. Čo je to za sebca? Máme síce jedno malé dieťa ale nonstop som s ním.. každý deň od rána do večera a aj keď príde domov tak .nemam kedy nohy holiť " kojim ho stále. Nepomáha dohovarat mu nič .
Myslím že má má za nič ..
@mandzula Myslím, že je to aj vekom, aj z práce je vyhorený. A asi mi "závidí", že som doma a nemusím chodiť do práce, ako on. Preto na mňa hádže všetky povinnosti, lebo on má nárok na oddych. A možno sa len časom prejavila jeho skutočná povaha, netuším. Skúšala som sa s ním rozprávať veľakrát, aj sa vyhrážala odchodom. Vtedy vždy chytí záchvat miloty, týždeň aspoň riad umýva, ide s nami na prechádzku...a potom sa všetko vráti do starých koľají.
@danica2711 že sa niekto ulakomí.... ja by som to nebrala ani zadarmo😎
Su obdobia a obdobia.. Ked mas male dieta,kt dojcis a v noci sa nevyspis a si zatvorena medzi 4 stenami... je to ine ako ked mas maleho partaka a uzivas si matersku a chodite kade tade a si vyspinkana do ruzova. Parteri sa maju podorovat a pomahat si v tazkych casoch ale to treba jasne hovorit. Potrebujem,aby si teraz toto a toto prevzal na seba i ked to zvycajne robievam ja.. Napr varenie alebo zahrada ci zvierata ci nieco proste.. alebo nieco. A od mala mat vyhradeny cas len dieta s otcom..
@danica2711 ja mam niekedy doje, ze takych davaju zdarmo, len aby sa na nich niekto zlakomil. Niektore mamicky este aj priplatia aby sa zbavili synacika a zavesili ho na krk nejakej inej. A potom pridu na radu reci, ze vsak tak to ma byt. Mamicka to mala rovnako, aj babicka, aj teta, suseda, sesternica... Vsak ocinko bol robnaky tlk, aj bratcek je podobny a sestra si vzala tiez len podobny pripad. Alebo zaklincuju, ze kedysi zeny nemali pracky, susicky, umyvacky... Takze je vsetko v najlepsejsom poradku. Len akosi pozabudli, ze dnes uz nemusi muz nachystat dreva na dalsi den, obriadit dobytok, kone, ktore zabezpecuju obzivu. Niekedy chlap zabezpecili obzivu pre celu rodinu, zena nezarabala. Teraz ma zena zabezpecit vsetko, este aj chodit do roboty na 8 hodin. Chlap si odrobi svojich 8 hodin a ma vystarano. On ma pravo na oddych a uz vobec sa nebude zapajat do domacich prac, pretoze po naplneni pracky mu klesne libido, po umyti riadu mu drasticky klesa testosteron, keby umyl okna, tak by mu hadam aj bimbas odpadol...
@viestta Úplná pravda. Presne si pamätám, ako som na druhej materskej počúvala, ako domáce práce sú ženské práce, lebo muž predsa chodí do práce a žena sa má starať o domácnosť, však je celý deň doma. Svokor dal ešte mužovi za pravdu, u nich doma vládol striktný patriarchát, svokor držal celý život kasu a svokru vydeloval, koľko uznal za vhodné, kým ona robila doma všetko. Muž v tom vyrastal, tiež nadobudol dojem, že muž je pán tvorstva a žena sa vydáva v bielom preto, lebo sa svadbou premení na domáci spotrebič. Lenže keď som po materskej nastúpila do práce, nič sa nezmenilo, všetky domáce práce a starostlivosť o deti mi zostala ako predtým, akurát pribudlo ešte 8 hodín práce navyše. Žena si po práci nemôže ľahnúť na gauč, lebo si potrebuje oddýchnuť, doma čaká druhá šichta. A chudacikovia muži by mali ranené ego, keby umyli riad alebo sa dotkli vysávača. A nedajbože príde choroba, mužíčkovia už pomaly spisuju závet lebo veď soplicek a žena s 39 teplotou vari, žehlí, perie... (chcela som dokončiť rým, ale domyslite si 😀 )
Nerozumiem prečo píšeš anonymne.
To sa hanbíš za svoj názor?
Mne toto raz skúsil ex povedať "ze iné ženy zvladaju" taku prednášku som mu dala ze radšej išiel riady poumývať ako mňa počúvať rozohnenu 😂😂😂
Neviem, ja som na toto hrozne citlivá, neznášam nespravodlivosť a zneužívanie sily/moci. Podla mňa je takáto situácia vrcholne ponižujúca pre ženu, lebo toto si chlap nedovolí k frajerke s ktorou začína chodiť poslať ju k šporaku a správať sa k nej ako k sluzke .
To si dovolí keď je na koni, žena s bábätkom/detmi doma, bez peňazí nemôže sa len tak zbalit a odísť.
@tiezjedna ani keby k nemu pribalili ešte aj nejaký darček...
@bea6530 aby si sa čudovala 🤦
Problem je, ze niekto si vyberie macha(Alfa) nabiteho testosteronom a potom sa cuduje, ze doma neumyva riad, nevysava a ze sa neda prevychovat. A muzi vychovani doma mamou, ze vedia upratovat,... neboli dost atraktivni na prvy pohlad(Beta). Potom je neskoro plakat. Preto sa muzi testuju najskor v spolocnej domacnosti pri spolocnom byvani a az potom pridu na radu deti.
https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy/alfa-beta-s...
Toto je problem vo velmi vela domacnocstiach a ja nechapem preco si to tie zeny nechaju.. moj priatel bol tiez nauceny od mamicky ze nemusi doma ani prstom pohnut a ked sme spolu zacinali tak to ocakaval aj odo mna.. nebol schopny si po sebe odniest do kosa prazdny obal, nieto este umyt tanier.. velmi rychlo som ho vsak zrusila s vysvetlenim ze si potrpim na poriadok a nie som a ani nikdy nebudem jeho sluzka a ak to nemieni akceptovat a pomahat tak s nim nebudem.. prvy rok a pol co sme boli spolu bol celkom boj, postupne sa musel naucit pomahat, bolo na to potrebnych vela hadok, dokonca som sa raz odstahovala na par dni k rodicom aby videl ze to myslim vazne.. teraz mi z bytu neodide kym nie je vsetko umyte, poskladane, poutierane.. samozrejme nikdy nebude poriadkumilovny tak ako by bol ak by k tomu bol od mala nauceny od mamy a beznych domacich prac sa sam od seba nechyti, musim mu vzdy povedat (niekedy aj viackrat) ale nakoniec spravi.. podla mojho nazoru toto treba riesit vzdy uz na zaciatku vztahu, ked je ten chlap zamilovany a je ochotny zmenit pre tu zenu cokolvek.. ak by som to riesila az po par rokoch ked by prisli deti tak uz si asi moc nepomozem.. kazdopadne sucitim s autorkou, taketo spravanie muza by som nezniesla
@fliacik asi sa nudí, ma ponorku. Potrebuje zmenu, akúkoľvek. Začni chodiť von. Každý štvrtok večer. Nech žiarli. Bude mať scenár, niaku zmenu..
@lolitka_084 môj chlap mi nepomsaha. Tvrdí, že po ňom kričím keď ho o niečo prosím a ze ho buzerujem. Ak mi niečo vadí mam si to urobiť. Ja chodím pracovať fyzicky som fyzioterapeutka/masérka a koľko krát padám ma hudbu. 6.30 budíček, do 7.00 raňajky p
do 9 behám hore dole upratujem. Vykladať mycku, sušičky. Chystám obed. O 9.00 von do 11.00. Od 11 do 11.30 kŕmiť, zohriať. Malý keď zaspi ma rok a pol tak rýchlo spracujem po obede. Cez spanok si ľahne k nemu, lebo plače každých 20min a keď tam som tak stihnem ho upokojiť. Spi 2 až 3hod ale je to stres pre mňa. Medzitým si vyriešim účty , lekárov, predaj, kúpu...co treba mobil..keď vstane nakŕmiť ho, umyť, poslať.potom utekám von do 19.00, prídeme domov vecera, kúpanie macik a hodinové uspavanie. Muž príde za nami na ihrisko z prace. A ide s nami domov . Je pri uspavani. On sa neumyje a zaspi pri nom. Nepohne ani prstom. Ak ho o niečo poprosím tak problem. On sa venuje dietatu....odpovie..
@lolitka_084 pracujem väčšinou od 20.00 do 24.00 nie každý deň ale v priemere 30hodin mesacne

a ako on vie, ze ine zeny to zvladaju? Vidi, ako im teda pomahaju ich manzelia, ktori nie su lenivi? Takychto mam najradsej...ine zeny to zvladaju a ty nie?? Tak si mal vziat inu zeny, ak nechcel doma nic robit a mal by postarane. Ja toto nechapem, chlap sa stane otcom a zodpovednost voci rodine nikde....je to polutovaniahodne