icon

Muž mi oznámil pomoc jeho mamy po pôrode: Ako reagovať?

11. sep 2024

Môj muž mi len oznámil ako hotovú vec že jeho mama príde pomáhať po pôrode LEBO ONA CHCE … nikto sa ma neopytal či to chcem aj ja , ani svokra ani môj muž … dusim v sebe strašný hnev lebo sa s ním nechcem pohádať ako toto vyriešiť ? Porazí ma skôr ako porodim
Včera to spomenul len tak medzi rečou že “potom príde aj moja mama lebo ti chce pomôcť a teší sa nato”
A kde je otázka či o to stojím a či to aj mne vyhovuje? Ani neviem na koho sa hnevať viac , čo mám robiť poraďte 😪

svetlonos
11. sep 2024

@janickacrazy
no ano ale vtedy sama o pomoc poziadas a to je uplne ok. Ale nie ze teba obidu a urobia si po svojom.

januska12323
11. sep 2024

Prečo si rovno nepovedala ako to cítiš? Keď budeš ďalej čušať tak naozaj príde. Toto si musíte vysvetliť ešte pred pôrodom.

evcagabi
12. sep 2024

Niekedy ta pomoc nie je zla. Hlavne, ak ide fakt o pomoc a nie o nasackovanie sa do domu a chciet este full servis pre seba

mili2016
12. sep 2024

Normálne mužovi povedz že sa o tomto porozprávate po pôrode. Veď ani ty sama nevieš v akom stave budeš či budeš potrebovať pomoc alebo nie 🙈. Jasné mu vysvetlí koľká bije 😂 a daj mu najavo že teba nezaujíma že jeho mama CHCE keď ty momentálne NECHCEŠ 😂.
PS: inak nechápem prečo väčšina svokier chce stoj čo stoj pomáhať, to je akože nový trend že mamka si nevie po pôrode poradiť s dieťaťom???

jana_eyre_2
12. sep 2024

Ženy nechápem prečo v sebe všetko dusite.. autorka keď ťa niečo sere, treba vždy povedať.. už svoje deti to učím, nikdy nebuď ticho..

marca12
12. sep 2024

Ja nechapem ludia,ze sa neviete normalne rozpravat. Ved vyjadrenie nesuhlasu nie je hadka. Ja by som mu hned povedala,ze sa nesuhlasim. Ze ju zavolame,ak bude treba,ale ze si prve dni chcem uzit sama s muzom a babatkom. O vsetkom sa treba rozpravat a nenechat to zajst do takehoto stadia,ze teba ide porazit a on ani len netusi,ze s tym nesuhlasis. To iste by som zavolala svokre a pekne jej povedala,ze ti muz spominal,ze by rada prisla pomoct. Ze si to vazis,ale ze by som rada bola prve dni sama s dietatom,takze pomoc nezvazujes. Nejako takto slusne by som jej vysvetlila. A ak je hlupa,urazi sa,je to jej problem. Ty sa nezatazuj s tym,ze sa ludia naokolo urazaju

ukgirls
12. sep 2024

tak ako sa tvoja mama tesi na deta a je uplne normalne pre teba ,ze pride -sa tesi aj svokra a chce prist aj jej je to v podstate dieta .. nebolo by ti hlupe jednej povolit a druhej nie? ved mu narovinu povedz sestonedelie sorr milacik budem radsej sama s tebou a dietatom a potom navstevy postupne .. raz mopja a raz tvoja mama ale tak aby som aj ja mala klud .. nieje nad to si otvorit usta-ale byt spravodliva na obe strany

douc
12. sep 2024

to nemôžeš dusiť v sebe, prídu dalšie a dalšie veci potom s babom čo ubudeš dusiť v sebe? len potom vzniknu dalsie temy a mozne konflikty ..

rivini
12. sep 2024

A ako komunikujes s muzom v inych situaciach? Lebo mne teda moj neoznamuje veci len tak, bez dohody…si dospela, vydiskutuj si to s muzom a so svokrou. Je fajn, ze sa tesi, ale naozaj netusim, s cim ti chce „pomahat“.

katka700
12. sep 2024

Takže ženy čo máte synov, pridajte ďalší bod do zoznamu pre ideálnu svokru:
Nech ťa Boh chráni ponúknuť sa že prídeš neveste pomôcť po pôrode. To je v dnešnej dobe maximálne neziadane a totálne out 😂
Na uvedený termín si naplanuj welness/ dovolenku/ predĺžený víkend s kamoškami.
Keď sa madam nenarodi ideálne dieťa ako si naplánovala a na novorodeneckom zisti ze medzi kurzami, videami a knihami o rodičovstve a skutočnosťou je veľký rozdiel budete iba za hnusné sebecké mrchy čo chudatku nevesticke neprišli pomôcť 😂

michaela329
12. sep 2024

Mňa pôrod čaká vo februári a už sa s mužom tešíme, že prvé týždne strávime sami. Svokre by som to narovinu povedala, úprimne a v pokoji, je to rozumná žena. Ja by som tu nezvládla ani vlastnú mamu - našťastie pracujúca. Musíš si to jednoducho sama s nimi vyriešiť, chlapi obvykle idú cestou najmenšieho odporu k matkám.

natall113
12. sep 2024

@katka700 čo konkrétne sa ti zdá nenormálne na tom že chcú byť na začiatku sami?

ibrunova
12. sep 2024

Svokra býva ďaleko? Že príde a nasťahuje sa ju vám, alebo býva neďaleko a bude "dochádzať"?😂

petracandle
12. sep 2024

Ty budeš asi prvorodička čo? 😃 normálny človek by bol vďačný, že mu niekto príde pomôcť. Si trúfaš keď si myslíš ako po pôrode všetko zvladneš sama, respektíve s mužom ale ten predpokladám bude chodiť do práce.
Samozrejme, za predpokladu, že svokra nie je nejaká "bosorka". S mužíčkom máte mať otvorenú komunikáciu a bez akýchkoľvek hádok mu vysvetliť, že tam svokru nechceš a on bez akýchkoľvek hádok si mamičku "uprace".
Kedy sa ľudia naučia normalne komunikovať??

oskvarka
12. sep 2024

mne toto spravila moja mama :D ja som jej normalne zvladla povedat ze teda urcite nemoze prist a nestojim o to a to uz mala aj dovolenku vybratu aj moj oco.. zvladli to .. porobili si na zahradke doma akurat leto mala som stastie a samozrejme sa velmi urazila moja mama.ale na to sm zvyknuta napriek tomu ze k nej nezvyknem byt asertivna tu sa tie hormony vsetky ozvali za mna....

oskvarka
12. sep 2024

@petracandle no ako mozes komunikovat normalne len v pripade ze je to mozne aj z druhej strany.. takze ano aj ja som za normalnu komunikaciu a viem aj ze nie vzdy je to take jednoduche

1ryba
Odpoveď bola odstránená
2ivana5
12. sep 2024

@petracandle a prečo by to akože nemala zvládnuť sama pripadne s mužom ? Dnes majú muži 2 týždne otcovsku dovolenku. Starostlivosť o novorodenca nie je žiadne kvantová fyzika … my sme to úplne v pohode zvládali dokonca bol po náročnej operácii.

natall113
12. sep 2024

@petracandle neviem, myslím si že som normálna, jedno dieťa už mám a keby mám aj ďalšie tak isto ako pri prvom by som doma aspoň dva týždne nikoho nechcela....nieje to pre mňa pomoc, každý to máme inak

tamta
12. sep 2024

@petracandle prvé dva týždne čerpá muž otcovskú dovolenku, svokra skutočne nie je potrebná ako prvá osoba pomoci. A k čomu konkrétne má pomôcť? Mne by osobne pomohlo iba doniesť navarene jedlo, co by sa jej iste lepšie varilo u seba doma 😉
Skutočne žiadna normálna žena v čase zacinajuceho kojenia, odhalenych bolavych prs, poporodneho cistenia a silneho krvacania, pripadne hojenia poporodnych zraneni a tym padom častého vetrania zo spodu, nepotrebuje za chrbtom svokru.
Potrebuje tráviť čas s babatkom, muzom, mozno mat slabšie chvíľky, môcť sa vyplakat z poporodneho blues, pripadne nevyzerat ako z katalógu..

ibrunova
12. sep 2024

Ale toto nie je chyba svokry, toto je chyba jej syna, autorkinho manžela, že jej nevie povedať, že nie, ďakujeme, neskôr.

michaela329
12. sep 2024

@petracandle moja matka, prvorodička v 17 to zvládla sama. V dome s ešte nedokončenou kúpeľňou. Mám v okolí kopu takých, čo im to jednoducho vyhovuje a zvládli to. Aj také, čo mali niekoho pri sebe. Moje kolegyne dosť nerady na tieto veci spomínajú, ako im matky a svokry brali deti z rúk, ako ich nenechali v kľude kojit, ako im nedovolili kúpať - lebo však čo taká mladá môže vedieť. Ja práve dostávam rady, nech si to užijeme v pokoji sami.

tiezjedna
12. sep 2024

Ja som teda opačný prípad - mala som po pôrode doma hneď maminu, potom týždeň spoločne maminu aj svokru a potom asi 14 dní svokru - ale teda keby som s tým mala problém, tak sa nič z toho neudeje. Ja by som chlapa z toho vynechala, on je len prostredník a dám krk na to, že o túto rolu nijako nestál... Zavolala by som svokre a povedala jej, že pred pôrodom nechceš nič plánovať, ale potom jej určite zavoláš a dohodnete sa kedy a na ako dlho by dorazila. Rozhodne by som na svokru neštartovala, pretože teraz to vyhodnocuješ ako problém, ale do budúcna možno jej pomoc uvítaš. Nevieš aká situacia môže nastať...

tehulka2011
12. sep 2024

@petracandle dnes su prvorodicky nasrate aj pre to, ked svokra nahodou kupi hrkalku ako prva 😄

1ryba
Odpoveď bola odstránená
petracandle
12. sep 2024

Bože mala som tu čo napísať, už sa na mňa zreteli supermatky😃😃
Ja viem, že niekto nepotrebuje a nechce pomoc, nehovoriac o tom, že ľudia v živote zvládli vychovať deti v rôznych ťažkých podmienkach. Ja som sa len zasmiala ako je autorka pobúrená z ponúknutia pomoci 😃 nasmiala som sa zo žien, ktoré pomoc nepotrebujú- naopak obdiv.
Takže kľud a prestaňte ma spamovať, dík

tamta
12. sep 2024

@tiezjedna fakt by tvoj muž nestal o budovanie puta s babatkom rovno po navrate z pôrodnice? Moj muž bol za toto obdobie neskutočne vďačný a bolo nam luto, ze ta otcovska dovolenka su iba 2 týždne..

natall113
12. sep 2024

@tehulka2011 bože tieto hlúpe názory na "prvorodičky". Zažila si niekedy totálne premotivovanu svokru, ktorý by sa pomaly tvárila že sa jej ide narodiť dieťa a nie vnúča? Ak si nezažila tak nesúď

tamta
12. sep 2024

@petracandle neviem, co je to dnes za módu snažiť sa matku za opačný názor urazit termínom 'supermatka'...
Nie, neurazila si nas, ziadne supermatky nie sme.. A ked sa ti v DISKUSII nepáčia iné názory a reakcie na tvoje názory, tak neprispievaj, ak ta to rozculuje 🙃

1ryba
Odpoveď bola odstránená