Muž mi vôbec nepomáha
Ženy,chcem vediet vás názor na moju situáciu...
Mame doma mesačne bábätko a 6rocnu slečnu.Zazivam celkom náročné obdobie,však to pri miminku poznáme asi všetky...Ide o môjho muža..Teraz je na OČR,kvôli situácii.Ale on nieje od rana do noci doma.Beha po kamosoch,vyváža sa v aute,chodí domov ozaj v noci.Raz za čas sa stane,že príde ešte pred deviatou,ľahne a spi,lebo že on je unavený...Chceli sme druhé obaja,prečo má byt všetka starostlivosť na mne?On príde,vypusinkuje malého,a koniec.Tym to uňho skončí...Staršia je odstavená má druhu koľaj,lebo nestíham jednoducho sama sa venovať aj bábätku aj jej..Tak si zahrá Playstation,pozrie telku,YouTube..Ja sa idem zblázniť od zúfalstva kvôli nej,je mi jej strašne ľúto....A on?len nasľubuje,ako bude doma,ako ju vezme von,a nič....Ona už si zvykla,že keď niečo tato povie,tak to neplatí...Ja s nimi chodím von sama,cítim sa ako idiot,keď vidím druhé pary,ako kocikuju,ako majú ti otcovia záujem..Včera bol u nás mužov bratranec,a jeho žena sa má pýta,prečo môj muž neberie von dcéru,že nemusí sa venovať bábätku,ale aspoň jej,nevedela som,čo povedať,cítila som sa hrozné,čo som jej mala povedať,že lebo sere na svoje deti?Na svoju ženu?Vsetko je na mne.Domacnost,deti,jedlo...Nejako som si zvykla už poriadit,teraz sa skôr zamýšľam nad tým,načo mi je taký chlap,keď vlastne všetko zvládam sama?Okrem nákupov,tie robí on..Keby nebola korona,aj to by som robila sama.Nejsom nervózna z deti,ale z neho,neplacem z vycerpanosti,ale kvôli nemu,ako má dokáže priviest do šialenstva tým jeho nezaujimom...Vadí mi už...Jedine čo urobí je mlieko v noci,aj to si už robím sama väčšinou...Čím ďalej tým viac rozmýšľam nad tým,či je vlastne toto to,čo od života chcem..Doprosovať sa o väčší záujem o deti,ktoré sám splodil...A áno,veľa krát som mu to povedala,aj normálne,aj som kričala...Podľa neho preháňam...Tak?Prehanam? 😒🤷🏼♀️🤦🏽♀️
Deti budu robit to,co vidia doma.Zbal maleho malu nechaj doma a chod ak mas niekam na poldna.Ale neoznamuj mu to vopred!Bude nuteny sa postarat.A ked nezaberie zbal deti a chod Ty prec na vikend.Ja chapem,ze nechat male babo doma to by si nedala.Ak ani to nezaberie a mas kam ist odid.Si mlada!!!Lepsie to uz nikdy nebude,vzdy len horsie.
Tym,ze chodil do prace si zjavne neuvedomoval chod domacnosti. Ale aby nevidel,ze ho vlastné deti potrebuju?? To je uz trosku hardcore. Z tej hudby ma prijem ci je to len taka bavečka? Neviem akym stylom sa s nim rozpravas ale asi by som skusila udriet na jeho rodicov. Ak su poblizku, volaj im denne ci by ti mohli prist pomoct postrazit deti lebo potrebujes navarit,upratat, ist na nakup alebo si jednoducho unavena lebo ste mali zlu noc. Ak byvaju dalej, pozvi ich na tyzdennu navstevu. Toto myslim vazne. Aj najhorsia svokra vie byt v istej chvili uzitocna.
No z toho ako reaguje mam na jazyku iba 1 ...aky je medzi vami vekovy rozdiel?? Bud je ozaj problem uz v jeho vnimani fungovania rodiny alebo ta zjavne nerespektuje ako matku a vobec ako partnerku. Na takeho ostavaju 2 moznosti: kopnut do prdele alebo ako bolo spomenute "šoková terapia". Detom chybat nebude, uz teraz z neho nic nemaju. Je to velmi smutne ale v dnesnej dobe akosi časté.
Napisem co sa stalo nam. Mame kamarata, vasnivy motorkar. Chodil aj po sutaziach. Po robote v garazi, ak nie tam tak na drahe. Nasiel si priatelku, zacal sa venovat aj jej. Otehu,vo vyssom stadiu uz s nim nechodila kade tade. On si na to zvykol a zacal sa trosku viac flakat. Prislo mimi, zacala moto sezona a ohen bol na streche. Po polroku sa baba nastvala a odstahovala (k mame ale tvarili sa,ze tam nie je) Chalanisko sa urazil, zacal mat dost sebecke kecy. Moj muz sa nasral a dohovoril mu. Ze dieta je zodpovednost, velmi rychlo rastie. Na motorku moze sadnut kedy chce ale venovat sa dietatu moze len raz v danom veku. Mal by usporiadat zivotne priority.
Cuduj sa svete, chalanisko si fakt vstupil do svedomia. Dnes su zase spolu. Dohodli si pravidla a funguju.
Kazdy vztah (rodinny, partnersky, pracovny,...) je o komunikacii a kompromisoch. Ak to jeden vo vztahu nechape,tak potom nemozu mat fungujuci vztah a vzdy na to 1 doplati.
@zuzla14 moja mamina pomáha,ale sama má ešte decko doma(môjho brata) takze si nemôže dovoliť u nás prespať,alebo byt tu týždeň..Čo sa týka svokrovcov,tak jeho otec žije dlhé roky v UK a mater radšej ani nespomínam,keď ho naháňala so železnou tyčou ako puberťáka ,aby jej zohnal cigarety...Takýto vzor mal doma,ale chvalabohu teda agresor nieje..Na jednej strane ho ľutujem,lebo ozaj nemal kde nachytať čo sa má a ako sa má v rodine robiť,na druhej strane mu vyčítam,že on mal take zle detstvo a just by som sa zaťala,aby mali moje deti iné detstvo,ako mal on 🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Drzim Ti palce,presne viem...o com pises..
nechce sa mi velmi citat 5 stran.. Ale povedala si mu, ze ostava doma dnes a hotovo? NIkam nejde, treba sa vam venovat a pomoct, deti zobrat von... ?
Vies, ty si myslis, ze by si sa zatala,aby tvoje deti nemali take detstov ako on, ale on nema ten vzor, on nevie co je normalne.. Ty si ho musis vychvoat, mate deti dve.. nie ste spolu pol roka.. moj chlap odiide, opije sa so susedom, robi doma zbytocnosti, ale ked zavrieskam, ze ku nikomu dnes nejde a ani cely tyzden tak bude doma sedeit a vezme dceru na bicykel a vybavene... on si moze uzivat teraz volnost bez prace, prazdniny v podstate... lebo predtym, tiez doma nic nerobil a mozno mysli, ze ti tak bude lepsie a nebude ti zavadzat :D ale neviem.. ako pisem,celu diskusiu som encitala 🙂
@retatka ja som si to zazila, mozem urobit aj ine... odidem ja rano a necham ho s detmi a mozeme sa natahovat kto je dospely a kto nie.. pre man chlapcek co musi utekat za kamaratmi kazdy den a domov cely den nepride, je decko... Ak by mi po tom, co sa stazujem, ze je stale prec, just odisiel, tak pride do prazdneho bytu.
Koľko ma muž rokov?
@retatka tak prave takym treba cim skor zakrutit krk. Moja kamoska dobra ma takeho, zaujimave, ked mu vyhadzala veci z domu, odisla k mame hocikedy aj na mesiac, zaacla ho ignorovat a stretavat sa s kamaratmi a tak, zrazu z neho bol rodinny typ... Vela chlapov sa uvedomi, ked zistia o co pridu... a su taki co nie.. tu zase mam priklad v blizkosti, ked chlap si mysli, ze je poloboh a zeny mu musia zobat z ruky, on si bude robit co chce a zena bude doma posluchat... a je sam :D maximalen si najde kocku na par tyzdnov :D Raz sa aj on preberie. Ak nie... bude z neho stary trkvas.
Neudialo sa u nho niečo také, prečo je teraz taky aký je? Mne napríklad muž s domácnosť ou nepomáha, nevari, neupravuje, maximálne vylozi umývačku riadu. Nevadi mi to, lebo viem, že ma dosť inej roboty, on je všeobecne človek, čo neobsedi na zadku a stále musí niečo majstrovat. Do obchodu na nákup chodíme ale spolu. Co sa tyka malého, mame 4rocneho,o toho sa stará, koľko je potrebné. Teraz je tiež na OCR, ale oni si doma kým som v robote bacuju sami, koľkokrát ho si s ním večer ľahne, brava ho von, ale tak malý je už väčší, dá sa s ním už hocičo robiť. Keď bol menší, nechodil ho kocikovat, jasne pomohol okúpať nakŕmiť pomojkal, ale von ho nebraval sám, kým bol bábätko. Ťažko sa mi to posudzuje, tvoju situáciu. Ja osobne by som z toho bola na nervy a dosť nešťastná preto mi napadlo, ci sa u nho niečo neudialo, prečo je aký je. Ja už som si za tých 7 rokov zvykla na povahu môjho muža, od neho upratanie, varenie a podobne domáce práce naozaj nečakám 😁
Ešte dodám, že muž vyrastal bez ocina, bez "nevlastného" otca tiež. Keď sme čakali malého, aj som rozmýšľala, ze aký bude z neho otec, keď to nezažil, ale ani som nad tým nemusela rozmýšľať. Ú nho to všetko cos a týka malého od jeho narodenia prišlo nejak prirodzene. Čomu som veľmi rada. Tak ťažko súdiť, či je za to taky, ze nevie, ako funguje rodina alebo ze nevidel otca ako svoj vzor 🤔 neviem, človek by povedal ze je možno nezrely na rodinu, ale zasa neviem koľko má rooov a mne by teda vadilo keby sa nezaujíma o svoje deti a radšej beha po kamarátoch. Toto nepochopím.
Tiež si myslím, že on ani nevie ako má normálna rodina vyzerať podľa toho či píšeš ako zil v detstve.Su chlapi, ktorí sa svojich kamarátov, hobby nevzdajú ani za cenu zbalenych kurfrov.Uz si asi zvykol, že dcéra je väčšia netreba toľko okolo nej behať a teraz znova nová situacia a všetko na tebe a on si žije svojím životom.Ja nemám rada vydieračky, odchody k rodičom a pod..zajtra s ním hod rec ako sa cítiš, čo od neho očakávas a uvidíš aká bude reakcia.Za seba viem, že by som od tak malého dieťaťa neodišla tulat sa obchodmi len, aby som mu ukazala, ale tak možno taká šikovná reakcia by mu pomohla.Ty ho poznáš....podľa mňa je to typ chlapa, ktorý bude vždy dobiehať a robiť si po svojom či nie?
@maciatkolulu presne ako píšeš...
@eliska13 tak to výživné.. Ja som na rd a mam 170e a kamoška popri rd robí a ma 100e od rovnakej sudkyne.. Pritom ona preukázala vyššie výdavky na dieťa než ja
Ach jaj, ako keby som citala o nasej rodinke...ja som sa v septembri odstahovala aj s detmi od muza. Velmi sa mi celkovo ulavilo, kedze som bola nervozna z neho a deti zvladam (7 a 2,5) mam aj podporu od mojej rodiny. Okolie ma chapalo, podporilo a zacinam inak. Zacal sa spravat ku mne milo, avsak ako nie sme spolu som si uvedomila, ze si nerozumieme. Deti si berie obvikend, snazi sa starat sam ( ale ma tam svoju mamu vacsinou -ja som aj kludnejsia). Ja mam zrazu cas na seba, co som nemala...vela stastia a dobreho rozhodnutia.
Ako zanedbavas 6r? Ved sa da venovat obom detom...a on je sovec naco je ocr ked nie je s detmi? Naco ma deti?
Na čas..ak sa dá..odísť...a uvidíte ako sa zachová..ak to prezije bez Vás..bude len na Vas čo urobíte..ale to rozhodnutie že od neho odídete je na spadnutie..😔 Veľa síl
Myslím že z príchodom detí sme ako ženy furt odkázané viac menej na seba donedávna som a ja mala taky pocit presne všetko čo si tu napísala i ja prežívam to iste len ten rozdiel že moj chlap sa už trochu po9r viac snaží keďže ideme mať uz 3dieťa je to fuška chyba bola že málo sme komunikovali nevraveli sme si o svojich pocitoch čo pocitujeme jeden k druhému preto jeden vykonaval vedčinu domácich úloh a druhy doniesol peniaze telka a jedlo a sex a to bolo vše.Nadctavit si priority rozdeliť ulohy a keď nic nezabere porozmýšľať ci vstach na ktory si sama poctatne ma vobec zmysel.Ale to je len moj názor.
Ja len nechápem na čo je na očr keď ty si doma s bábätkom ?
Milé dámy, táto pani zdvorilo poprosila o názor. Prosím Vás, nekameňujte ju! Keď nedokážete slušne zareagovať, nechajte si svoj názor pre seba...
Ahoj,myslím že v tvojej otázke je už aj odpoveď 😊 budem ti naozaj zo ♥️ držať palce nech sa to u vás zlepší a je jasné že to všetko zvládneš hoci ta osobné nepoznám.Mrzia ma tie hnusné komentáre ,nie nemusela si to vedieť keď si si ho brala (sme síce ženy bosorecky ale nemusíme byť jasnovidky 😀 Verte tomu,že život prináša aj takéto skúšky a zväčša máme pocit že nám sa to nemôže stať a až keď sa to stane,tak dokážeme pochopiť druhého a tu samotnú situaciu.Mas dve krásne deti,máš veľké šťastie a pokiaľ aj rodinu ktorá ti pomôže tak sa nemusíš báť,bude to dobre 😘

Nedoprosuj sa bud bude tak ako povieš alebo bude mať pan manžel doma peklo. Je na ocr, má sa starať o deti, hotovo! Sebec jeden, on si plní svoje sny na tvoj úkor. Vlastne aj na úkor deti. Ak si on dopraje hodinu pre seba tak ju má dopriať aj tebe! Vzťah má byť vyvážený. Aby lepsie pochopil co všetko robíš, napis na papier detailny zoznam cinnosti co si za celý deň spravila pre rodinu a naopak co si spravila pre seba. A napíš aj co spravil on. Sama budeš prekvapená keď si to po sebe prečítaš ako je možné že si mu to doteraz tolerovala.