icon

Muž mi vôbec nepomáha

15. máj 2020

Ženy,chcem vediet vás názor na moju situáciu...
Mame doma mesačne bábätko a 6rocnu slečnu.Zazivam celkom náročné obdobie,však to pri miminku poznáme asi všetky...Ide o môjho muža..Teraz je na OČR,kvôli situácii.Ale on nieje od rana do noci doma.Beha po kamosoch,vyváža sa v aute,chodí domov ozaj v noci.Raz za čas sa stane,že príde ešte pred deviatou,ľahne a spi,lebo že on je unavený...Chceli sme druhé obaja,prečo má byt všetka starostlivosť na mne?On príde,vypusinkuje malého,a koniec.Tym to uňho skončí...Staršia je odstavená má druhu koľaj,lebo nestíham jednoducho sama sa venovať aj bábätku aj jej..Tak si zahrá Playstation,pozrie telku,YouTube..Ja sa idem zblázniť od zúfalstva kvôli nej,je mi jej strašne ľúto....A on?len nasľubuje,ako bude doma,ako ju vezme von,a nič....Ona už si zvykla,že keď niečo tato povie,tak to neplatí...Ja s nimi chodím von sama,cítim sa ako idiot,keď vidím druhé pary,ako kocikuju,ako majú ti otcovia záujem..Včera bol u nás mužov bratranec,a jeho žena sa má pýta,prečo môj muž neberie von dcéru,že nemusí sa venovať bábätku,ale aspoň jej,nevedela som,čo povedať,cítila som sa hrozné,čo som jej mala povedať,že lebo sere na svoje deti?Na svoju ženu?Vsetko je na mne.Domacnost,deti,jedlo...Nejako som si zvykla už poriadit,teraz sa skôr zamýšľam nad tým,načo mi je taký chlap,keď vlastne všetko zvládam sama?Okrem nákupov,tie robí on..Keby nebola korona,aj to by som robila sama.Nejsom nervózna z deti,ale z neho,neplacem z vycerpanosti,ale kvôli nemu,ako má dokáže priviest do šialenstva tým jeho nezaujimom...Vadí mi už...Jedine čo urobí je mlieko v noci,aj to si už robím sama väčšinou...Čím ďalej tým viac rozmýšľam nad tým,či je vlastne toto to,čo od života chcem..Doprosovať sa o väčší záujem o deti,ktoré sám splodil...A áno,veľa krát som mu to povedala,aj normálne,aj som kričala...Podľa neho preháňam...Tak?Prehanam? 😒🤷🏼‍♀️🤦🏽‍♀️

katka009
15. máj 2020

@daganov zapájal sa, pomáhal mi, prišla kríza a prestal..on chodí každý deň do fitka alebo plávať (teraz počas krízi nie)...
Je tam toho viac na pokec, ale keď už som pi.. žena tak ma to uráža, a už aj ja som stratila chuť, stále je niečo zlé....

katka009
15. máj 2020

@daganov v podstate mne ide iba úctu, o všetko sa dokážem postarať

maxxim
15. máj 2020

Ako muža ma dvíha zo stolicky. Ved toto neni normálne. Ozaj sa niekedy hanbím za tích chlapov. Mne prídu tak ze ked dosiahnu svoje ohladom rodiny tak sa spustia ako pubertiaci. Jednoducho ziť, uzivať si svoje radosti a starosti hodiť na zenu. Príst domov, napapkať sa a lahnút do cerstvých perín a ukojiť svoje pudy. A pritom rozprávať zalubené reči a kto je ako super. Nezmenia sa, pretože sa im to dlho tolerovalo, pri chodení, v rannom manzelstve... a zväčša su to muži , ktorý boli prijatý do vztahu pre ich krásu a štyl ich zivota. A ked pride na deti tak zena je otrok domácnosti a pre chlapa je zivot bombička. Zväčša ak im Boh nadelí bezproblemove otehotnenie, neprejdu si tazkostiami, nevázia si rodinu. Detom by sa mal venovat hlavne pokial su malé a zenu by mal šetrit. Dopriať aj jej plnit si koníčky, dať jej cas iba pre nu... žiť spoločne, zdielat vsetky veci z rodinou súvisiace. Tazko súdit, no zmenit sa asi nezmení lebo jeho priority sú nastavené tak ako sú. Vie , ze ty sa postaráš.... ale verím ze takýto život je len o prezívaní bez radosti po vykonanej dennej starostlivosti. Zelám ti aby ste nasli spoločnú reč na rozdelenie starostí o rodinu a fungovanie v nej. Vela stastia

maciatkolulu
15. máj 2020

@maxxim asi aj sam za sebe😉za "tich"

katka009
15. máj 2020

@maxxim presne tak...len by som chcela vedieť či fakt všetci muži sa takto dokážu zmeniť

maxxim
15. máj 2020

@maciatkolulu ja sa nemam za co hanbiť.

tanaxxx
15. máj 2020

@maxxim 👍ďakujem. Hádam sa to zlepší.

maciatkolulu
15. máj 2020

@tanaxxx 👍

something
15. máj 2020

Presne ako u nas doma,akurat ze moj.muz chodi do roboty,inak nic. Travnik seje 2 tyzdne a tiez sa sama seba pytam,ci to takto chcem. Mam starsieho 8 a ten tiez uz vie,ze s tatom toho vela nezazije,malemu 2r. Je to tak nejak jedno este. Kym som nebola na materskej tak som chodila na vylety a tak ja so starsim vsade a je mi to jedno,nech.nechodi,to dieta si to bude pamatat. A okolo mesacneho veru este robotu nemas,to este vela spi...pockaj ked sa postavi a zecne rozvlacat vsetko 😂 A never tomu co vidis na ulici,ze stastne pariky a neviem co...poznam takych,,stastnych,, min.5 a vobec nie su veci tak ako vyzeraju.

katka009
15. máj 2020

@something presne tak...na ulici to takto vyzerá...
Nič tým chlapom nevyhovuje, môj syn starší má 7 rokov a nechce s nim ísť nikde, ešte niekedy na bicykel s ním išiel teraz nie..

gia111
15. máj 2020

@gia111 citaj, rozmyslaj a konaj urob pre to co vies ...

zara1357
Autor odpoveď zmazal
lilly46
15. máj 2020

Nesuhlasim s tvrdenim, ze ju ovplyvnuju hormony. Tie jej hormony ho predsa po kamosoch nevodia. A nie, neprehanas. Uplne s tebou sucitim. Mam pocit, ze viac, ci menej ta chape bohuzial asi skoro kazda zena. Napisane tu bolo toho uz vela. Ja by som to spravila takto:
1.Spisat si to vsetko na papier (chlapi su vizualni a aj tebe sa v tom bude lepsie orientovat, ak si to vecne bez emocii spises). Mozno by som aj cinnosti nastrihala na papieriky a vyskladala z toho stlpceky kto co robi, pripadne, kto by co mohol robit a zostavit denny rozvrh a bud vytrvala. Aspon mesiac, aby sa mu z toho stal zvyk.
2. Porozpravat sa s nim a ukazat mu to vsetko, pripadne ten plan zostavit spolu s nim. Dolezite je, ci si vobec uvedomuje, co tym svojim konanim tebe a detom sposobuje.
3. Sokova terapia by mu mohla otvorit oci, ale s takym malym babatkom by som si to nevedela predstavit. Mozno neskor.
4. Porozpravala by som sa s niekym blizkym, kto ho pozna, pripadne aj s rodinou, alebo jeho kamaratmi. Mozno ti niekto poradi ako nanho, alebo mu dohovoria.
5. Pred rozvodom by som skusila urcite parovu terapiu. Moze vam to pomoct zachranit rodinu. Za skusku to stoji.
Zaujimalo by ma ako ti to dopadlo. Co zabralo a ci sa zmenil. Ak sa ti chce, daj potom vediet.
PS: Si skvela mama a velmi ti drzim palce. Dufam, ze vam to dobre dopadne.

blondtana
15. máj 2020

@janinah
@daganov
S vašimi názormi o výchove partnerov v rodine a prevýchove vo vzťahu nesúhlasim. Môj partner doma vysával, umýval riady, kúpeľňu, wécko, nakupoval, na intráku mal poriadok a liezli mu na nervy neporiadni spolubývajúci a teraz u nás doma nepreloží slamku krížom. A nie je to o tom, že by som ho zhýčkala, rozmaznala, ale on sa zrazu tak rozhodol. Skúšala som prosiť, dohovárať, motivovať, ignorovať, kričať, nadávať, ale nič s ním nepohlo. Kamarátka povedala "zmier sa s tým, alebo sa rozíď". Prehodnotila som jeho plusy a mínusy a zmierila sa. A je síce skoro všetko v domácnosti na mne, ale on nás dokáže finančne zabezpečiť a postara sa o malého, kým niečo doma porobím a keď neporobím, nerobí z toho vedu a váži si ma za všetko, čo zvládam.

@autorka Aj ty máš 2 možnosti, buď sa s tým zmieriš, alebo popasuješ, dohovoríš, predvedieš, " nakreslíš" mu to, keď to inak nechápe, alebo odídeš od neho, lebo nie je pravda, že keď predtým bol zvyknutý užívať si party, opiáše, kamarátov, že sa to nezmení, zmení, aj my sme tak žili pred dieťaťom a teraz je nešťastný, že musí byť 8 hodín od nás v robote, lebo si neskutočne užíva našu rodinku, ale to musí muž chcieť 😉

kvietok1984
16. máj 2020

Ďakujem Bohu že namam takéhoto muža,lebo by som sa pobalila a odišla by som, a intímny život je ok? Či náhodou nemá inú,to ma ešte napadlo

veronika07082015
16. máj 2020

Paneboze, to co je za otec, nech sa preberie uz nie je slobodny mladenec, ale predovsetkym otec,manzel....ale myslim si ze to robil velmi davno a vy ste urobili velku chybu ze ste toto dovolili...teraz je uz neskoro...je mi to velmi luto...take chlapa by som poslala do certa...a vobec musel uz byt taky predtym ja nechapem ako ste s nim mohli mat deti , prepacte ale je to strasne az mi je do placu 😥

karolinakr
16. máj 2020

@blondtana tak chudak tvoj muž, keby bolo všetko na mna, upracem, keď treba, ale tiež sa nepretrhnem; hlavne ked vidim, ze v domacnosti nerobi nikto nič
A mam aj svoje koničky, pre mňa je nemyslitelne 90% svojho života venovať domacim pracam
Keby došiel hocijaky muž za mnou s tým, že taák a teraz ja nebudem robiť vóbec nič - odkiaĺ si prišiel, tadiaĺ odišiel..

autor
16. máj 2020

Dnes som sa s malým zobudila o 7:00,vyjdem z izby,on spáva na sedačke v obývačke,mala pri playstatione,pýtam sa čo jedla,nič,čo pila,nič,odkedy je hore,od 5:30..Takto to u nás funguje..Panko spi,dcéru hladnu smadnu posadí pred telku a on spi ďalej,ja sa s malým zobudím,on sa presunie do spálne a spi doteraz..Zas revem..

zuzka1117
16. máj 2020

Tak to by ma slahlo teda. To asi naozaj nie je muž pre rodinný život.

daganov
16. máj 2020

neplač, k ničomu to nevedie. Ak ti má kto postrážiť deti aspoň na hodinu, dve, tak ich daj strážiť a milému mužíčkovi povedz, že pohár pretiekol a dnes sa musíte porozprávať. Žiadne flákanie sa, idete spolu na kávou, tam mu navrhneš párovú terapiu a upozorníš ho, že ak odmietne, tak si pripravená podať žiadosť o rozvod. Keď už toto s ním nezatrasie, tak už asi niť. Bohužiaľ, rodinný typ to nie je a podľa toho, čo si písala, ani nikdy nebol.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
daganov
16. máj 2020

@blondtana ja som prevýchovu nikde nespomínala, ja nie som ochotná prevychovávať muža, podľa mňa sa to ani veľmi nedá. Ak sa to niektorým ženám podarilo, tak klobúk dolu, ja by som to ale nerobila. A prepáč, ale neverím tomu, že tvoj muž na začiatku vášho spolužitia bez problémov pripravil večeru, nakúpil, povešal prádlo, umyl kúpelňu a zrazu to prestal z jedného dňa na druhý robiť. Ja ťa úplne chápem, že si s ním ostala, toto je pre teba výhodnejšie riešenie, no ja by som ešte k tomu pridala to, že sa bude platiť raz za dva týždne pani na upratovanie, keď sa jemu nechce pohnúť prstom.

bibianka15
16. máj 2020

Ahoj ja mam taky istí problém tvoj muž aspoň nepije môj áno a robí neplechu a ma syna prvého a pomáha keď sa mu za chce. Koľko krát som mu hovorila ze odídem a nepomohlo a trvá to už 2.roky.tak ty držím palce aby sa ty to podarilo zmeniť.

daganov
16. máj 2020

@bibianka15 tu je ale väčším problémom alkohol, tým, že mu hovoríš, že odídeš, nič nevyriešiš. Pil aj pred tým, ako sa mu narodil syn?

retatka
Autor odpoveď zmazal
fide
16. máj 2020

Och dievča. Ja by som si s nim normálne sadla, porozprávala. Žiadné výlevy, žiadné vyhrážky. Spýtaj sa ho čo od života v rodine očakával.Povedz mu, že ho potrebuješ v rodine. Že ho potrebuju deti.Že potrebujete nájsť spoločne riešenie. Udaj aj možnosti. Opakujem s kľudom, lebo ťa nebude brať vážne. Si hormonálne nestabilná, to je jasné a práve preto si to viac uvedomuješ. To ale neznamená, že on sa nema správať zodpovedne. Rozvod je najposlednejšia vec ktorú by som riešila. Najprv to chce vážny rozhovor o následkoch jeho správania sa.Nech si uvedomi vážnosť situácie z toho rozhovoru. A nech premýšľa. Stretnite sa na druhý deň pri stole znova a nech sa aj on vyjadri. Keď si budete vykrikovať, nedojde k zmene prave naopak ku konaniu z trucu. A to často ľudia ľutuju. On si možno neuvedomuje, že rodiny takto nefungujú. Alebo si neuvedomuje že ty si už za tie roky dospelá a vieš čo od života s nim očakávaš. Jemu zjavne vyhovovalo, že ma doma mladé dievča ktoré ho nemá odvahu obmädzovať. Myslím na teba

blondtana
16. máj 2020

@karolinakr Nechápem prečo je môj muž chudák? Má full servis a že občas postráži malého, aby som navarila, či povysávala a umyla podlahy, z neho nerobi chudáka. Zas beriem to tak, že ja som na MD a je to moja domácnosť. Tiež sa nepretrhnem, čo stihnem, stihnem, čo nestihnem, aj zajtra je deň a keď nenavarím, tak objednáme donášku, preto už na neho netlačím, horšie to bolo, kým som pracovala, iste, ale nikdy som nebola otrokom domácnosti a on mi nikdy nenadával, keď niečo nebolo tip top. Zato ma zobral na 2 dovolenky za rok, kúpil každý týždeň kvety a 2x do týždňa niekde na obed 😉

blondtana
16. máj 2020

@daganov Tak ja som vás v komente spomenula dve, jedna písala o týždni v jeho rodine a jedna naučiť muža hneď od začiatku. On sa nezmenil u mňa zo dňa na deň, on doma u rodičov proste musel makať a keď sa nasťahoval ku mne, tak to už proste nechcel robiť (variť nikdy nevedel). A nie je to o výhodnosti, proste som si uvedomila jeho pozitívne povahové vlastnosti a všetko, čo nás spája, to nebolo o vypočítavosti, ja mám svoj byt, v ktorom žijeme a dokázala som si vždy zarobiť na seba. A pani na upratovanie mi chcel zaplatiť, ale mne je proti srsti pustiť si cudziu ženu do mojej domácnosti 😉

daganov
16. máj 2020

@blondtana asi sa nechápeme, ja som partnera nič neučila, len som mu dala najavo, že domácnosť je naša, nie moja. On to bral ako samozrejmosť, bol tak vychovaný. Jasné, že keď veľmi nemusí prevliekať periny a žehlenie vôbec, tak nebudem ako trúba na tom trvať, tiež sú veci, ktoré nerobím rada ja a urobí ich on, tu nejde o to, aby to bolo presne 50:50, sú dni keď je jeden alebo druhý viac unavený, alebo sa mu jednoducho nechce. Tiež boli u nás situácie, že ťahal len jeden - choroba, operácia, ale keď sa všetko vrátilo do normálu, tak to bolo tak, ako pred tým. Tvoj muž sa vzdal akéjkoľvek práce v domácnosti hneď, ako ste spolu začali žiť? A tvoja reakcia? Chápem, že to je proti srsti pustiť inú ženu do svojho súkromia, aj mne by bolo, ale v tvojej situácii by som to urobila. A to, že si s ním, vôbec neberiem ako vypočítavosť, ale skôr zdravý rozum. Každý z nás má nejaké dobré a nejaké zlé vlastnosti, ak ste spokojní obaja, niet čo riešiť.