icon

Muž nepomáha

15. máj 2023

Baby ste tu také, že máte deti a popri tom študujete? Ja sa momentálne ucim na skúšky. Väčšinou ráno vychystam dieťa okolo 6:30, do 7:30 mám taký čas pre seba, syna odvezie muž do škôlky a potom sa začínam učiť. Učím sa do 14:00 potom idem do škôlky pre dieťa, vrátime sa domov, napapame a potom sa zas idem učiť. Malému púšťam teraz rozprávky poobede aby som kľud a mohla som sa sústrediť (nezabite ma). Večer príde domov muž, synovi dá jesť umyje ho a dá spať, hra chvíľu psko kým sa doucim cca do 21:00 a potom si pozrieme spolu ešte jeden dva diely seriálu alebo sa pomilujeme a ideme spať. Ja momentálne kvôli dennému štúdiu do práce nechodím, ale občas si privyrábam prácou z domu, po nociach vypracúvam klientom jedálničy. Pochytili sme sa, kvôli tomu že je tu stále neporiadok. On neupravuje, ja neupratujem a len sa to zbiera. Ja robím také tie základné veci ráno ako riady, posteľ, práčka, jedlo riešim dosť punkovo teraz, ale riešim ho ja. Celé to trvá tak 45 minút denne.

Strana
z3
autor
15. máj 2023

@rivini bioanalytiku. Ako som písala vyššie, 7 skúšok, na každú cca 50 otázok na 3-10 strán. Počas semestra tomu moc nedávam, aby som stíhala aj pracovať aj domácnosť aj všetko

autor
15. máj 2023

@benny11 myslím, že si úplne nepochopila, že ženy čo žijú s mužmi nemusia robiť všetko lebo ženy bez můžou to zvládajú

michelle567
15. máj 2023

Nooo autorka píše že manžel robí dlhý/krátky týždeň... Takže aj on je cez týždeň aj doma. Za mňa úplne v pohode aby sa tieto dni aj on podieľal na nejakých domácich prácach aspoň tú hodinu, kľudne by mohol aj variť tieto dni aj ísť po dieťa. To by som inak nechala v škôlke aj dlhšie do 3-pol 4 nech sa pohrá, aspoň teraz cez skúškové

autor
15. máj 2023

@sheila121 bože, úplne ako ja. Kým sa nejakým spôsobom do toho dostanem, prejde aj hodina. Keď niekto vystudoval školu, kde mu stačilo učiť sa na skúšku deň, myslí si, že každá vysoká škola je taká jednoduchá.

autor
15. máj 2023

@michelle567 on si uvedomuje že ja som doma a začne byť smutný, keď ostatné deti už odchádzajú a po neho nikto nechodí. Skúšali sme to, ale nechcem mu robiť zbytočne stresy. Zas keď mu pustím tú rozprávku tak po mesiaci z toho neosprostie.

autor
15. máj 2023

@elizabet173 čo je také neuveriteľné na tom, že sa učím 6 a pol hodiny? Akurát sa pomedzi to najem, dám kávu a idem ďalej.

michelle567
15. máj 2023

Jasné že nie 🙂 aspoň mne prišiel ten čas skoro, lebo u nás do 2 spia/ležia potom majú ešte olovrant a až od 3 púšťaju domov 🙂 ten čas mal syn aj najradšej keď sa to tam začalo prerieďovať a mali priestor na svoje hry aké chceli

benny11
15. máj 2023

Moja zlatá rozhodla si sa študovať, tak sa nesťažuj. 😂

1gabriela13
15. máj 2023

Podľa mňa žiješ luxusne🙂 ja som pracovala,študovala ,chystala dcéru,venovala sa jej. Nehovorím že muž nepomáhal ale takto nadštandardne...a popritom som ešte aj pracovala. A cez víkendy škola. Podľa mňa sa extrémne veľa učíš,ja som sa učila hodku dve a dovi. Nechápem čo sa dá učiť 6-7h denne.

kaitlin3
15. máj 2023

Buď si tak neuveriteľne svedomitá alebo si si vybrala pre seba pritazke sústo lebo učiť sa 10 hodín denne na obyčajne skuskove v letnom semestri je podľa mna pre ženu matku už riadny extrém, čo budeš robiť až budeš písať prácu alebo štátnicovat?Buď uber z nárokov a nemusíš mat z každej skúšky Áčko alebo si zvaz či ti za to ta škola stojí, podľa mna nejde ani tak o ten bordel a upratovanie ako to že to dieťa z teba z celého dňa nemá absolútne nič, najprv je v škôlke, potom pozerá rozprávku, potom príde tato a ide spat… to by ma štvalo úplne najviac. Si uvedom že si v prvom rade mama a manželka, škola je super ale netrvá jeden semester a je celkom zahul denne študovať keď už máš male dieťa, keby si bola bezdetna a slobodná tak sa uc koľko chceš ale už si v trochu inej situácii kde by mala byt na prvom mieste rodina

andrejka1974
15. máj 2023

Ale štvorizbový byt máš upratany do dvoch hodín so všetkým vysávať dvakrát do týždňa netreba iba ak máš zvieratá a kúpeľňu umyjes za 15 minút a tolko študovať denne je myslím príliš málokto študuje denne 8 hodín pri takom dlhom čase už musíš byť veľmi unavená a preto iné už nestíhaš a vermi všetko sa dá stíhať len treba chcieť a nájsť si čas a muž keď ty si v práci robí doma tak aj ty urob viacej

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ahhola
15. máj 2023

No mohol by zabrať, každý chvíľku ťahá pilku. V 70.rokoch mamka študovala pedagogickú pri materskej. Jej chlap pral plienky, vo vani vyclapkal, vyvaril v práčke, vypral, odstredil, vymachal, vyvesil, poskladal... Prišla jeho tetka a smiala sa z dverí, ci je chlap, keď sa ponižuje s plienkami. Zapleskol jej dvere pred nosom a pokracoval. Videl svoj cieľ.. Žena učiteľka, cez prázdniny doma,bude mu makať v ovocnom sade😄tak vysukal rukávy a bral jej robotu spod rúk. Ale takí chlapi sa už asi nerodia. Ty máš cieľ a ja nam pomôžem ho dosiahnuť.

amelie2017
15. máj 2023

Ja neviem, ale ja som cez skuskove mala vzdy taky poriadok doma, ako nikdy. Lebo som sa naucila 10 stran a sla sa odreagovat drhnutim kupelne. 5 stran a vydrhla kupelnu. 7 stran a vysavala..

jennky13
16. máj 2023

mas velmi tazku skolu, je jasne, ze skuskove si uplne vypnuta. Denne studium pri tomto studijnom obore je narocne. Studenti nevidia nic ine len skripta. Mal by to tvoj muz chapat, ale zjavne nechape. Tak naozja ako ti tu radili, bud popros mamu, alebo si zavolaj nejaku dievcinu na upratovanie.
Mas moj obdiv, ze si si vybrala tento obor. 👍

jennky13
16. máj 2023

@amelie2017 asi si nestudovala taky tazky obor. Nie je VS ako VS. Su lahsie, kde sa to da, ale autorka ma obor, kde sa uci cely dena acelu noc a aj tak sa nestiha .

autor
16. máj 2023

@amelie2017 keď ťa upratovanie odreaguje, tak asi ok, ale ja upratovanie nenávidím a neoddýchne si pri tom. Vnímam to ako nutnosť čo sa musí. A presne preto mi je vlastne jedno či to baví alebo nebaví môjho muža. Ja sa neviem učiť tak že by som po každých 5-10 stranách odbehla. Veď to si musela mať viac pauzy ako učenia nie?

lujza123
16. máj 2023

Autorka presne ako sa hovorí, v núdzi poznáš priateľa. Keď je dobre vie byť kazdy chrumkavý, keď prídu prve prekazky vtedy sa zväčša ukáže charakter.

Z môjho pohľadu nechceš od svojho muža nič extra co by nezvládol. Ze sa bude mesiac - dva viac starať o domácnosť. No a? Predpokladám ze máš za sebou matersku kedy si v domacnosti zas robila viac ty, tak nechápem o co mu ide.

Možno je toto jedna z prvých naozajstných skúšok vášho vzťahu. Skus mu ešte raz, v kľude vysvetliť co by si od neho očakávala, skúste sa dohodnúť. Jedna kocka tu správne poznamenala daj mu viac na vyber, môže varit a prať on, ty upratovať.

Polav prosimta aj ty z narokov na okolie trochu. Vysavat stačí raz za týždeň, dieťa môže byť v škôlke aj do tretej, stvrtej nie, nieje to stres, normálne tak deti pracujúcich rodičov byvaju. Keď to na vydržať muž, môže to vydržať aj syn. Potrebuješ sa učiť, tak sa uc. Ústupky (nejaké) musíš urobiť aj ty.

A posledná vec, že tu s tebou kocky nesúhlasia. No žijeme v svete bieleho heterosexuálneho muža, čiže v očiach spoločnosti bude jeho práca /pohodlie/kariera/koníčky vždy dôležitejšie. Ako to tu zaznelo "ved on chodí do práce čo od neho viac chces" to vystihuje celé vnímanie vašej situácie.

aaadkaaa
16. máj 2023

A takto budete fungovat aj do buducna? Ved tych skuskovych mas este par pred sebou...

Strana
z3