Muž nevie, že či ma ešte ľúbi
Mali sme dosť škaredú hádku 2 dni dozadu. Vykročili sme si veci z obidvoch strán. Muž odmieta akúkoľvek ďalšiu komunikáciu, podľa neho som urobila chybu ja. Povedal.mi, že nevie či ma ešte.lubi. To mi povedal dnes ráno. Ja som ostala vo vzduchoprazdne. Pýtala som sa ho, či sa mám odsťahovať, či chce čas. Na všetko odpovedá neviem. Čo.mam ďalej robiť? Počkať? Kým ho to prejde a bude sa chcieť porozprávať? Alebo sa rovno zbaliť a ísť? On sa správa akoby mu bolo jedno či tu som alebo nie som. Ako prečkať tie dni, nerevat, neľutoval sa, fungovať s deťmi a v práci? Dať mu pokoj a nechať ho? Variť, nevarít mu? Milenku určite nemá
@michellemary Daj si tú kávu ☕ 😉 , autorka píše v úvodnom príspevku, citujem : "Ako prečkať tie dni, nerevat, neľutoval sa, fungovať s deťmi a v práci?" , takže deti zjavne majú, ak má autorka dilemu ako s nimi fungovať po hádke a mužových pochybnostiach o láske k nej.
Čakať kým sa milost pán rozhýbe, že či ta este ľúbi alebo ťa už neľúbi.... Tak to určite nie. Sadnúť si v súkromí a ak on nechce komunikovať tak ty si vypovedz všetko čo chceš a máš potrebu povedať. Aj keď môj osobný názor a bohužiaľ aj osobná skúsenosť je, že toto je začiatok konca. Ja som tiež vyčkávala kým sa ex rozhodne čo vlastne cíti a zatiaľ som len ticho trpela a bola to tá najväčšia sprostosť. Len som si predĺžila svoje trápenie a jemu som zatiaľ slúžila ako ,,zadné vrátka,,
@beata_k jaj aha,takže tebe môže povedať hocičo úplne,veď predsa "žiadna dramatizácia",vychladne,ide sa ďalej...no- tiež "riešenie"
Ľudia sa hádajú,vymienaju si názory,to je všetko úplne normálne.slova' ale majú svoju váhu, rozlišovať závažnosť slov je dôlezite' aj v Tom naj top vzťahu
Niekedy sa práve pri hádke dostanu' von veci,o ktorých sa človek boji rozprávať
Z mojej skusenosti. Podla mna si obe strany v hádkach povedia veci, ktore mozno ani nereálne tak necítia. Resp. by to neriesili ale pri tej hádke sa niekedy stane. Moj doma je taky, ze ide uplne do útoku a riesi aj roky dozadu, co si uz ja ani nepamatam 🤣🤣🤣 najprv ma to strasne stresovalo ale potom si s nim sadla a normalne mu to povedala, ako to citim, ze naco vyťahuje veci 5 rokov stare. Ze ja potom ani neviem ci chcem byt vo vztahu s nim. Videla som, ze sa snazil na tom pracovat a tie hádky sa zmenili a vidim, ze aj on si niekedy kusne do jazyka aby ostal radsej ticho. Uprimne, ak sa dotknes niekoho ega je prirodzene, ze jeho reakcia moze byt aj ta, ze kym sa mu to neulozi v hlave, moze mat ten pocit, ze svojho partnera nelubi. Realne to tak ani nemusi byt, je to ten pocit po hádke , ked mas chut sa pobalit a ist. Cize nechaj to par dni tak plynúť a potom ho zavolaj na veceru niekam von, myslim ako rande. Tam sa o tom porozpravajte. Ospravedln sa mu, ze si sa ho dotkla ale aj mu povedz, ze ako sa citis ty. Ale urcite by som to nerozoberala v behu domacnosti ale nasla nejaky priestor a vhodný cas. Ak nemas kam dat deti, tak pockaj kym pojdu spat, chod k nemu k telke, pritul sa k nemu. Tu teraz nejde o to, ze kto z vas mal viac dotknuté ego ale aby ste pochopili co ten druhy chcel povedat.
@michellemary má, podľa všetkého.
Prečítaj si posledné 4vety
Máš ho rada, vieš si predstaviť život bez neho?....Či si mu ublížila, alebo povedala svoju pravdu a on ju nechce prijať? Kľudne si poplač....
U nás pri nedorozumení s mojím mužom, kuchyňa funguje normálne, často deti nevedia, že máme tichú domácnosť....no viem, že chceme byť spolu....
Dôvod hádky by musel byť veľmi vážny, aby som odišla....
@nini1978 suhlasim- prebrať to ešte raz a deti dat na noc k babke
Tvrdenie že milenku nemá je iba hypotéza.V hádke/alebo opilosti povie každý to,čo má uložené v hlave ale v triezvom stave sa kontroluje.V hádke/ opilosti to povie spontánne bez uvažovania o dôsledkoch....Takéto hádky mu vyhovujú,podobne ako slovo neviem.Takže aj tichá domácnosť mu vyhovuje.V hlave má inú ženu a motá sa v tom,nevie sa rozhodnúť.Bude ešte viac vyvolávať hádky a absolútne nemá záujem nič riešiť.Lebo takýto stav beztiaže mu vyhovuje.Ani áno,ani nie...zatiaľ.V hre je milenka...Napíš mi o 3 mesiace,či som sa mýlila.Chcelo by to výpis hovorov tlf. - prípadne nahliadnutie....kľudne sa smejte,kritizujte...toto by ťa naviedlo hneď...Nereagujte na môj príspevok,názory sa rôznia....či je to slušné,nie je to slušnéééé....no nie je ! A je slušné to,čo robí ON ???
Na tvojho muža by si mala poznať meter iba ty....zapojí sa sem 40 žien, s rôznymi názormi, no ty si musíš rozumný postup co urobiť. Suhlasim- povedať,,neviem,či ťa ľúbim,, by bolo pre mňa zásadne, už by som asi vedela, koľka bije....ale prestať ľúbiť zo dňa na deň je NEMOZNE.drzim palce aby ste si to doriešili vo vás prospech
Ďakujem všetkým za reakcie. Rozhodla som sa, že počkám. A áno, udrela som na citlivú strunu z jeho strany. Dom je jeho, ale ja mám kde ist bývať, takže to nie je problém odísť. To bol len taký prvý moment. Nebudem ho nasilu nútiť do rozhovoru, nech si to uloží on v hlave tiez. Ja mám potrebu riešiť veci hneď, on nie. Len ja neznášam to, že spí na opačnej strane postele.
ja si myslim, ze ked niekto povie, ze nevie, ci toho druheho lubi, tak je to zaciatok konca. zvlast ked tam su deti. proste mi to pride, ze takuto vec si velka vacsina ludi premysli dopredu s tym, ze vlastne chce koniec. nieco take sa proste len tak nehovori, lebo kazdemu pricetnejsiemu je jasne, ze to napacha velke emocionalne skody. jedina vynimka su asi manipulatori, ktori sa tym pokusaju citovo vydierat, ale to je snad este horsie. moj nazor: bud je tam ina zena alebo je dlhodobo nespokojny. viac sa teda priklanam k odchodu
No, neviem. Nezvykneme sa s mužom nejako "krvavo" vadiť, ale keby sa ma vrámci hádky alebo bezprostredne po nej pýtal takéto citové otázky (ci ho ľúbim a ci sa nemá odsťahovať), je veľmi ľahko možné, že by dostal veľmi necitlivu odpoved. Hoci ho v skutočnosti ľúbim ako kona a neviem si predstaviť žiť bez neho, ale proste po hádke ľudia nie vždy dokážu prepnúť zo sekundy na, sekundu emócie. Riešiť hneď vazne hovory a vydiskutovania plní emócií je tiež za mňa nápad mimo. Nechala by som muža (aj seba) vydychat, jeden, maximálne dva dni a potom si môžeme sadnúť sa stôl a budeme riešiť. Dotierat skôr povedie veľmi pravdepodobne len k dalsej eskalacii situácie.
@felycity žiadna kaša sa neje za horúca a potom je ešte ,že sa nechodí okolo horúcej kaše...
Ide o uhol pohľadu
Niekto chladne,niekto riesi hneď
Pretože ostať v stave "ešte rozmýšľa ,či ma ľúbi" je pre mňa úplne,ale že úplne nepredstaviteľné.
A že robiť sa,že sa nič nedeje,vyčkávať jeho "48 hodín"🙄 (a keď ma potrebných viac ako 48 hodín,tak cakajme ďalej dokým je schladeny dostatočne na to,aby sa vyjadril)- to ako vtip mi pripadá
Dospelí ľudia by mali prehodnotiť hneď dôlezite' a horúce témy
@nini1978 ďakujem. 🙂
@rawmamka áno, áno, beriem späť, akurát som si kávu zaliala. 😀 A nehovorím, že sa ľudia vôbec nemajú v partnerstve hádať, také asi ani neexistuje, aj my sa hádame, len nepredpokladám, že ty, ak žiješ, ako píšeš, v šťastnom manželstve, si niekedy povedala mužovi, že ho nemiluješ, alebo on tebe... Slová majú silu...
každý, čo i len málo citlivý človek ked precitne a vidí dôsledky - tak neľahne na druhý kraj postele.Práve posteľ je miesto uzmierovania....jemu to tak vyhovuje,hecuje ťa a chce vyvolať dalšie napätie,aby si bola ty ta zlá a on mal dôvod vás opustiť....toť môj názor.Lebo taká je šablóna u 80% manželstiev,kde si muž našiel inú.Aby sa sám pred sebou vyvinil.On nič - ty si problém....
@nini1978 preto dnešné vzťahy tak vyzerajú, ak niečo nevyrieším hned a nemám odpoved odchádzam, niektorí ľudia potrebujú viac času, nie je možno každý taký ako ty, s odstupom času sa človek na niektoré problémy inak pozerá ako ked ešte doznievajú emocie a inak vykričali si tam obaja všeličo... ty by si to riešila za horúca, ja nie... autorka sama nech zváži, čo sa medzi nimi deje a čio je to len partnerova chyba ... to my nevieme, ona si to musí zvážiť nie hned za horúca konať - môj názor
Autorka, o čom ste sa pohádali?
Laska nie je len o citoch. Bol nahnevany a povedal to co prave citil. Nebolo to mudre a ani muzske. Asi sa ho vasa hadka dotkla nejakeho citliveho miesta, o ktorom ani nevedel, ze ho ma. Tak reagoval zbytocne utocne a necitlivo. Nechaj ho chvilu a dovol mu, aby si ! vo svojej jaskyni lizal svoje rany". A ty tiez potrebujes cas, aby si mu odpustila a dala do poriadku svoje city.
Nebojuj s nim. Ja rozumiem, ze to ako prve pride na um. Nevari, neprat, nezehlit....to je blbost. Ukaz mu, kto naozaj si, laskava, mila a nezna zena, zaroven si vaziaca samu seba.
Po par dnoch hod rec, ci uz vie, ze chce s tebou dalej zit a potom mu povedz, ze tie slova boli zranujuce, ze aj on zranil teba, ale laska nazavisi predsa od zraneneho ega, ale od postoja, skutkov lasky....
Musí to byť pre teba veľmi ťažká situácia, nevieš na čom si, on ťa necháva na pochybách. Je to od neho sebecké takto ťa nechávať, že on sám nevie ako ďalej. Ale ver tomu, je to lepšie ako sa na prvý pohľad zdá. Je v ňom zlosť, frustrácia z hádky, už by to v budúcnosti nechcel zažívať. On si teraz neuvedomuje, že láska sa len tak nevytratila v okamihu hádky. Ak by si teraz vyžadovala od neho opakovane nejaké vyjadrenie, ako to myslel a ako to s vami je, možno by si sa dozvedela niečo, čo nechceš opäť počuť. Aj keď tá neistota je určite hrozná, musíš vyčkať, nevnucuj sa mu, len mu povedz, že napriek všetkému ty ho miluješ (ak to tak je), aj keď si veľmi sklamaná . Domácnosť nezanedbávaj, var tak ako doteraz, veď tam žijete, každý sa chce doma cítiť dobre. Keď tam nie je alkohol, nevera atď., dá sa opäť nadviazať na to, čo bolo predtým.
Autorka,
a prave preto laska nie je emocia, ako to zial velmi vela ludi vnima. Ale laska je rozhodnutie - aj ked nemam naladu, aj ked som vycerpana, aj ked sa necitim dobre, pridem k muzovi, pohladim ho, pobozkam, usmejem sa na neho a s laskou mu poviem, ze potrebujem si ist na hodku zacvicit a nacerpat energiu, alebo si lahnut a zdriemnut... A mozem mat chut po narocnom dni na neho navrieskat, aj najdem v dreze tanier, ktory nedal este do myčky... ale ja sa kazdy den rozhodujem svojho muza milovat a to aj napriek unave, vytkam...
To neznamena, ze nevydiskutujem si s nim veci, ktore sa mi nepacia, ale robim to v klude, oddychnuta, v laske a v ucte...
Ty si si svojho muza vybrala za manzela a za otca svojich deti, lebo bol pre teba vynimocny a jedinecny muz a isla si s nim do tohto exkluzivneho vztahu... pravdepodobne ste obaja vycerpani, frustrovani a potrebujete pookriat, najst stratenu lasku, najst vnutorny klud...
Netlac na neho, niekto riesi ihned, niekto potrebuje cas. Respektuj ho a hlavne zacnite uplne realne randit, rozpravaajte sa pravidelne, chodte spolocne aj s detmi na welness, smejte sa...
ja neviem. hadka je prirodzena sucast vztahov. uz zalezi od povahy a tmperamentu ako bude prebiehat a ako skonci
nechala by som to vychladnut, netlacila by som na pilu ani nenutila do rozhovoru nejaku dobu. nebolo by to dobre pre ziadneho z vas. fungovala by som normalne. casom by som sa ale k tomu rozhovoru vratila.
ale ...
pre mna by uz tie slova ze ta nemiluje boli kontrolkou ktora by asi nikdy nezhasla. jedna vec je hadka, druha ze sa kadeco povie v navale emocii ale tieto slova su dost cez ciaru. ako sa poznam u mna by to spustilo v hlave pripravy na plan B aj C a celkom isto viem ze by to zacalo proces emocionalneho odputavania sa. ale ja som typ co nemieni byt nikde navyse. tato veta by u mna postupne vela veci zmenila.
a mozno len sikovne vyuzil hadku na to aby ti povedal co si uz dlho mysli. tazko povedat. a ako tu uz bopo spomenute "neviem" je vzdy "nie"
ano laska je rozhodnutie ale neda sa vnutit tomu druhemu. ak je jeho rozhodnutie ze uz nemiluje tazko s tym nieco urobit.
Kvoli comu ste sa hadali a preco ma pocit, ze ty si urobila chybu?

@michellemary Slová sú stále len slová. Som v spokojnom manželstve pomaly 25 rokov, máme tri šikovné deti, ktoré sú našou radosťou...... a napriek tomu, sme sa za ten čas x krát pohádali a vykričali si veci, ktoré sme po uvedomení si toho, čo je naozaj dôležité a čo nás spája, obaja oľutovali a odpustili si, posunuli sme sa ďalej a vyrozprávali sme si, čo nás ranilo, prečo to vzniklo. Ale v tom návale zlosti, frustrácie, sklamania,... povie človek práve také slová, ktoré toho druhého rania (to je predsa účel vyprovokovania hádky) a ešte pár dní trvá, kým to jedna aj druhá strana rozoberie na "drobné" a pochopí celý ten kontext prečo to vzniklo. Samozrejme, píšem o hádkach, ktorých príčinou nebolo niečo skutočne vážne ( násilie, nevera, závislosti,....), ale také tie hádky, ktoré rieši každé jedno manželstvo/partnerstvo vznikajúce zo stereotypu, únavy, bežných problémov v práci, rodine, vo výchove detí.