icon

Muž nie je sebakriticky

6. apr 2021

Ahojte, je normalne u muzov, ze cokolvek neprijemne alebo zle alebo nevyhovujuce sa udeje (aj ked len bezvyznamna chyba), vzdy sa snazia najst nasilu vinnika, ktory za to moze? Aj ked moze za to vylucne ten muz, ale nikdy si neprizna a nevie prijat to, ze ON, pan velkomozny, by urobil nejaku chybu, tak bude stale pindat ako to sposobil ten a ten, pretoze.... mate takych doma?

Strana
z2
sankysa1
6. apr 2021

Mám takého doma 😂 buď sa s tým naučiť žiť alebo bohužiaľ ja som si zvykla neovplyvňuje to náš život občas sa na tom zasmejem inokedy mávnem rukou 😂 áno občas je to zložité a mam chuť dať mu niečím po hlave no každý ma nejaké chyby žiaľ 😂 situácia napríklad večer jedol on posledný krát jedlo nechal na sporáku a ráno bolo pokazené vinník som bola ja hneď automaticky 🤦🏼‍♀️ tak som sa zasmiala a povedala že jedol posledný mal to odložiť napriek tomu som urobila chybu ja zasmiala som sa a jedlo som vyliala koniec problému 😂

luccija
6. apr 2021

@h2 áno často je to z detstva, že mama či otec hneď hľadali vinníka a deti sa naučili to zvaliť na druhého a tak to pokračuje do dospelosti.Moja dcéra je v tom expert tá dokážu prisúdiť vinu mne či mužovi aj za to, že svieti slnko😆

mell27
6. apr 2021

Ja mám takého šéfa,je to čistý idiot, v robote sa len fláka a keď sa vyskytne nejaký problém, môže zaň ktokoľvek na svete len nie on, žiaľbohu sme v robote len dvaja,takže za všetko môžem ja a je jedno či som alebo nie som v robote...paradoxom je, že počas pracovnej doby sa nevenuje povinnostiam, ale číta sebarozvojovu literatúru a klame svoju ženu, že musí ostávať dlho v robote (do ranných hodín) lebo ma toho strašne veľa 😏 manželka má 3 malé deti, navštevuje psychologa, lebo to sama nezvláda a pri takýchto ťažších obdobiach máva epileptické záchvaty. Jej muž je žiaľ príliš veľký sebec na to, aby jej pomáhal s deťmi. V robote si píše do diarov, počúva podkasty, číta knižky. Osobne mám pocit, že on si ani neuvedomuje svoje chovanie... :( Najviac neznášam jeho tendenciu posudzovať druhých, bez toho aby o nich vedel niečo viac...všetko vie najlepšie a jeho názor je vždy ten najlepší ... No des, ...Mať takého chlapa doma, tak je zábity a ja som v base 😃 neviem ako dlho s ním ešte vydržím ...

mell27
6. apr 2021

@sankysa1 obdivujem ťa 😊

0silvia0
6. apr 2021

@luccija aj vy ste hladali hned vinnika pri vasej dcere?
Lebo moj syn ma tiez taketo sklony, ale nemam pocit, ze sme ho obvinovali a hladali vinnika, skor by som to pripisala povahe. Ale dnes uz nema potrebu takeho vyvinovania sa...

bluka2
6. apr 2021

Je to spektralne, t.j. od ľahkých po ťažké prípady existuje všetko

bluka2
6. apr 2021

@mell27 to je na grc...

midori123
6. apr 2021

@mell27 ty kokso! Mna az zo stolicky zdvihlo ked som to precitala! 🤦‍♀️😩
Chuda jeho zena

jankapepe
6. apr 2021

Nehovorím že sa máš hádať. Hovorím že sa máš brániť a reagovať.
.... nechceš sa hádať pred deťmi.....tak radšej im ukáž že neprávosť je ok....že krivé obvinenia treba niesť so sklopenymi ušami...že ocko je dokonalý a za všetko zle môže mama.....
To aký obraz im o sebe dáš?

adriana001
6. apr 2021

Moj muz je super, no aj on ma niekedy take reakcie (nastastie vynimocne). Bolo vsak obdobie, ked sa mi zdalo, ze zrazu je toho nejako vela. Povedala som mu, ze mi vadi, ked sa takto so mnou rozprava, ze nie som debil a ze vo mne vyvolava neprijemne pocity, ktore si nemyslim, ze su opravnene. Ze ak je za tym nieco ine, nech mi to vysvetli, inac ze nemam energiu popri detoch riesit este taketo somariny. A potom, ked sa mu stalo to, co vycital mne, pouzila som presne jeho slova s usmevom - a jemu nastastie dotuklo... 🙂 Raz za cas ho musim takto usmernit, lebo vacsina chlapov to asi ma v sebe, ze chcu byt za kazdu cenu dokonali a nevedia si priznat chybu ani doma v sukromi 🙂)) Drzim palce! Nenechajte, aby vas to prevalcovalo, mate predsa svoju hodnotu!!

midori123
6. apr 2021

@jankapepe absolutny suhlas!👍

autor
6. apr 2021

@sankysa1 asi mi tiez zostava to bud skusat stale otocit na srandu, alebo hodit nejaku trefnu poznamku bez emocii a casom ho to snad prejde 😀 ked sa nebudem na tie jeho smiesne pokusy chytat.

autor
6. apr 2021

@betulinka1 preboha 😅😅😅 nezavidim ti

letfenixa
7. apr 2021

Partner taký nie je, takže nie, nie je to geneticky dané mužom. Ale mamu mám takú. Ak sa jej niečo nepodarí, hneď hľadá iného vinníka. Automaticky už môj otec povie, že áno, on je na vine, lebo je flegmatik, tak nad tým mávne rukou. Tento jeho prístup som prevzala aj ja, ešte sama jej odovodnim, prečo je to moja vina. Ona sa zasmeje a koniec.

autor
7. apr 2021

@letfenixa toto je super 😂 ze este jej to odovodnis preco za to mozes ty 😀 to by tiez mohlo fungovat, diky!

sara005
7. apr 2021

Neviem ti poradit, na kazdeho plati niecotrosku ine. Mne sa uz tiez stalo, zev navale zlosti som niekoho obvinila, ale potom som hned vedela, ze trepem blbosti. Ine je, ked to robi vzdy. Podla mna to tak mozno ani nechce, kedze neskor sa ti ospravedlni, ze to prehnal. Je to taky automatizmus, reflex. Mozno bolv detstve pucovany za kazdu chybu, nesikovnost aleborozne ine veci z minulosti mohli na to vplyvat. Je sice dospely, tak sa ma vediet “kontrolovat”, ale nieje totake lahke. Toje ako ked nieco neznasame na svojich rodicoch a potom si uvedomime, ze to robime tiez. Cize s tym nalepkovanim narcistickej poruchy osobnosti by som bolaopatrna, aj celkovo s rozdavanim psychiatrickych diagnoz na zaklade ciastkovej informacie. Na povzbudenie - moj muz je zasa urazlivy, ma pocit, ze akonahlenieco trosku kritizujem, tak ho tym zhadzujem a ma tendenciu sa branit. A nemusi to byt ani kritika niecohi co urobil, ale hned ma pocit, ze on to mal inak zabezpecit a vinim ho. Aj sa na tom niekedy dosekame (ked sme obaja nervozni uz predtym z niecoho).

ta_pekna123
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2