icon

Muž nikdy nie je doma

21. feb 2020

Ahojte maminky. Som zufala. Manzel nastupil koncom minuleho roka do noveho zamestnania. Financne zaujimaveho, ale to nebola hlavna motivacia, ta praca, jej napln bola jeho sen. Zial cestuje privela. Chodieva domov len na vikendy, niekedy len na jeden den a zvysok travi bud v aute alebo na letisku, na sluzobke. Ja som sama na celu domacnost, dieta, obe rodiny na druhom konci republiky. Citim sa sama, vycerpana, vyhorena,

nyusika
21. feb 2020

problem je ten, ze si stale doma, ked zacnes chodit do prace, prides na ine myslienky.
Toto je nova situacia, dohodni sa s manzelom, dokedy bude mat pocit, ze ide o NOVU pracu a musi jej venovat takto enormne vela casu.
ked nemate problem s peniazmi, zozen si vypomoc - auparku, aspon na par hodin tyzdenne a tie venuj sebe - cvcienbie, vzdelavanie, cokolvek.

miskahryzka333
21. feb 2020

No je to tazko radit ,na jednej strane muz robi vysnivanu pracu a ty si nestastna ,zas ked najde nieco blizsie bude nestastny on.
Ja by som sa snim skusila porozpravat a vyjasnit si to pokial sa da s nim komunikovat.
Osobne by ma to tiez nenaplnalo ,nieje kazda zena len na peniaze bez chlapa.
Ked skrachuje vztah uz ho ziadne peniaze sveta nezachrania .

saskia_98
21. feb 2020

Ja mam muza na kamione. Mesiac vo svete a tyzden doma. Tiez som na vsetko sama ale zvykla som si. Nasla som si konicky, so synom vela chodim po vyletoch, plavat, rozne aktivity, k tomu pracujem z domu a nejako nemam cas rozmyslat nad tym. Mojho praca tiez bavi a sam povedal ze ju nezmeni. Bud si zvyknem alebo smola. Tak som si zvykla.

karolinakr
21. feb 2020

Prave som si precitala tu diskusiu o manzelovi domasedovi, a to teda radsej budem mat muza, co lieta 3x do tyzdna.Bez srandy

nyusika
21. feb 2020

@miskahryzka333 vies, ale su to dospeli ludia a to, ze je ona nestastna, je, zial, hlavne jej problem.
Ona je teraz doma, cize nie je nejak velky priestor na riesenie takejto situacie.
Predstavte si, ze by si ona nasla pracu snov a muz by jej povedal, ze toto v ziadnom pripade.

Proste je takato situacia a ideme ju riesit - ale nie tak, ze zakazem muzovi robit to, co ho bavi.
Nebude donekonecne sest dni mimo domu.
a dalsia vec- pokial som dobre pochopila, ma jedno dieta a jednu domacnost, ani o rodicov sa nemusi starat, ani o financie nudza nie je - ked nezvlada toto, tak ma zly system.
zena s jednym dietatom musi mat cas aj na konicky a seba - pokial neman vzane chore dieta

autor
21. feb 2020

@miskahryzka333 mas pravdu.. :( peniaze vztah nezachrania. Ja nemam ziadne naroly, naozaj. Navyse muz nezaraba nejake velke peniaze, myslim ze priemerne ako pocuvam ludi. Zijeme skromne, led som bola dieta ja, velmi sme utahovali opasky, tak nie som naucena na ine, ani nemam potrebu..pre mna je naozaj hlavne ked sme spolu

autor
21. feb 2020

@saskia_98 presne na to som myslela. Muzi na kamione to maju obdobne. Pracu z domu si volila tiez kvoli tomu? Ja tiez rozmyslam, ze ak tk ma byt takto, mozno casom po navrate z MD pracu zmenim, aby som aspon ja bola rodic, ktory sa venuje dietatu.....

autor
21. feb 2020

@karolinakr idem si aj ja 🙂

sara07
21. feb 2020

obávam sa že ten ideál asi nebude
máš tu skupinu báb čo ho síce maju doma pride z prace, sadne a tuka do mobilu , ako keby tiež nebol , tiež su na všetko samé

ja by som tomu dala čas, vyberte sa do hôr alebo na welnes medzi ludi rychlejšie ti to ubehne, za chvilu pôjdeš do práce bude to iné,

ked ho donutiš sa vzdat toho čo ho baví a povedzme si na rovinu je šialene malo ludi čo môžu robit čo ich baví a ako naozaj naplna, tak budeš mat ho sice doma ale zatrpknutého ako neviem čo je horšie

saskia_98
21. feb 2020

Pravdupovediac, ja som po skole zacala robit uctovnicku a ked som otehotnela, mala som rizikove, tak sme to tak spravili ze budem robit z domu a robim z domu aj teraz pocas rodicaku. Ked maly bude mat 3, nastupim normalne do prace a maly do skolky. Inac aj ja mam dni ze vyrevujem jak mala ze mi chyba ale jednoducho viem ze jeho ta praca bavi, naplna ho to a bolo by odo mna velmi sebecke keby som mu povedala ze nebudes to robit, lebo ja chcem aby si bol doma ..

marca12
21. feb 2020

Bud stastna,ze mas aspon dieta. Moj je tiez vkuse na cestach,ak aj je doma,sedi za pc a riesi pracovne cesty. Volakedy ma bavilo chodit aj sama alebo s kamoskami. Dnes ma uz ani to nebavi,taka som znudena z toho zivota osamote. Presne ako slobodna zena sa citim,len s tym rozdielom,ze sa staram o dom, domacnost a vsetko sama.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
nefertiti5843
21. feb 2020

Ešte je možnosť, že zmení prácu kvôli rodine, bude doma stále o 15-tej, zarobí 500€ a potom na MK otvoríš ďalšiu diskusiu s témou, že si frustrovaná z toho, že nemáte peniaze, lebo "všetko" je príšerne drahé....No zlatíčko....nemôžeš mať všetko 😢

sasa1310
21. feb 2020

on našiel niečo v čom je spokojný. To myslel to, že je málo s rodinou? Lebo môjho by toto strašne ubíjalo.

luccija
21. feb 2020

@nyusika nemám rada, keď ženy, ktoré nemajú deti dávajú rady žene, ktorá je na to svoje celé dni a noci sama.A ešte z nadhľadu jej povieš, že je neschopná, lebo si to nevie zariadiť.Ano stačí jedno dieťa a jedna domácnosť, aby sa žena cítila na všetko sama, unavena.

saskia_98
21. feb 2020

@sasa1310 ale kazde je iny, na to netreba zabudatm. Manzel nas ako rodinu miluje, ale miluje aj svoju prácu a hold nevzda sa jej aj ked je stale prec. Proste je to jeho vysnivana praca a tam to konči. To, ze je prec, neznamena ze nema rad rodinu alebo nieco..

terezka1947
21. feb 2020

Hm...len,baby,kazdy je nastaveny inak.
Mozno to nie je o tom,ze co.ma zvladnut,ze to zvladne,ze ma kamosky,zvykne si...ved pojde do.prace.
Ale ludia su aj rodinne zalozeni,co.neznamena domasedi...no...byt rodina,znamena otec,mama,dieta....
Nie mama dieta.
Jasne,ze je to lepsie akoby bola rozvedena,ci slobodna matka.
Ale ona muza ma....takto si zvyknu na to,ze sa budu vidiet raz za cas...ale toto chce?
Nemozme sa tvarit,ze vidiet muza den do tyzdna je ok. Zvyknut sa na to da...
No o chvilu moze byt.v skupinke rozvedeni.
Co ich bude spajat?dieta a prsten?
Keby mali financnu nudzu,ok...chlap.chodi zarabat na turnusy. Ale ani toto nie je ok riesenie,ani normalna rodina...tiez to nemoze fungovat donekonecna. Manzelia,ci rodicia a deti sa odsudzia ...budu spolu,no kazdy sam

luccija
21. feb 2020

Mne by to veľmi vadilo.Pises, že ste si extra finančne neprilepsili.Dieta bolo spoločné rozhodnutie a nie, že on našiel prácu, ktorá ho baví a zmizne.Nemate hypo, nerozhadzujes nie je dôvod, aby Vás videl jeden deň v týždni. Z dlhodobého hľadiska to nevydrzite dlho.Je šanca, že o 2,3 mesiace to bude lepšie?ak aj pôjdeš do roboty pôjdeš do kolektívu, ale zase budeš doma poobede len sama s dieťaťom.Je iné, ak by som už išla do vzťahu, že takú prácu má a akceptujem to.Ak je zmena v nedohľadne chcela by som, aby prácu zmenil.Samozrejme ináč by som písala, keby nebolo za čo platiť účty a tú prácu by ste potrebovali.To, že on sa v práci našiel a ty chces pre dieťa otca, ktorý sa pohrá, pôjde s Vami von, máš s kým zdieľať zážitky bežného dňa Ta z biedy nevytrhne.

luccija
21. feb 2020

A tie čo píšete o sebeckosti prečo by mal zmeniť prácu, ktorá ho baví.Preco by ona mala byť sama na dieťa nie je to z jeho strany sebecké?

saskia_98
21. feb 2020

@luccija ale ked bude cele dni sediet doma na riti a muz bude driet v robote, je uplne jedno ci je niekde mimo dlhsie alebo pride domov prespat... Jednoducho musi si najst aj konicky. A skus robit robotu s odporom, nechutou. Ja ju tak robim. Nie preto aby mi dajake love trebalo ale aby som zabila nudu. Preto viem, ze keby mi manzel povie, ok zostanem na sk aby som bol doma, ja mozno budem rada ze super je doma ale kazdy den kukat na neho jaky je znechuteny z tej roboty a ide tam s odporom, dakujem neprosim. Radsej nech pride na tyzden domov a je vysmiaty, uvolneny, stastny lebo robi to, co ho bavi.

terezka1947
21. feb 2020

@luccija presne tak....manzelstvo je o MY.
A rodicovstvo duplom.
Sme dospeli ludia....musime vediet,na com.nam zalezi.
Ale rodina nevydrzi byt oddelena.
To potom vidim plno zien s kamoskami,lebo s myzmi si uz nemaju co povedat. Ziju vedla seba ako.cudzi ludia. Dokonca si uz vadia,ked sa muz po dvoch mesiacoch vrati na dva tyzdne domov. Lebo narusi system v rodine. Kym si na sebactrosku zvyknu,muz uz odchadza opat na dva mesiace prec.

bettymacd
21. feb 2020

Predovšetkým tu sa opomenula podstatna vec, a síce autorka plánovala druhé dieťa.
Myslím že to je kameň úrazu...
Zaplatiť si opatrovateľku je síce riešenie a celkom dobré pre tvoj oddych, ale ja tu vidím že ty by si radšej privítala aby sa to vrátilo do starých koľají rozumej muž do starej práce a žili by ste si celkom harmonicky a planovali šťastne prírastok.....❤....no moja tak ti poviem muž je buď riadne sebecký, možno druhé dieťa nechce.....prepáč už fabulujem....my ženy tiež pre rodinu koľko obetujeme to nemohol zmeniť pracu o pár rokov???

miss_pavlova
21. feb 2020

@nickpick to ale bude rozvíjať len sama seba a zabíjať samotu. jej vzťah k mužovi - ich spoločný vzťah - bude chradnúť. Lebo bez prítomnosti druhého, trávenia času, spoločného prežívania radostí a starostí života, to časom pôjde pekne do prdele. Žiaľ. Nedá sa tak fungovať - byť stále sama, odcudzia sa a vzťah sa otupí, ona ochladne a časom si zvykne, že je vlastne aj tak bez neho. Neviem, či jemu to za to stojí, nebyť s rodinou a fungovať takto. Chce to veľa rozhovoru, avšak ak je doma jeden deň, pochybujem, že sa mu chce riešiť umrnčanú ženu a problémy sa, žiaľ, cez messenger a WhatsApp nedajú riešiť...

autor
21. feb 2020

Presne nad tym baby rozmyslam...ze mi chyba zdielat tie bezne denne veci... nie cez messenger.. ked budem makat na sebe, mat svoje konicky, naucim sa na zivot sama so sebou.... vraj by mal.mat dva tyzdne volna o mesiac.. a potom byt zasa vytazeny. Ale uprimne.... co je to 2 tyzdne ked sa to zas vrati do starych kolaji? :(

simca06022011
21. feb 2020

Tu nejde len o výplatu, on je spokojný, splnil si sen a pracuje na pozícii o ktorú mal zaujem, sú ľudia čo majú svoju prácu radi... Co nezvládas? Ja som najskôr myslela, že zo tri deti... Ale máš jedno a jednu domácnosť, kde ste väčšinou samé... Skôr ti chyba ako chlap doma/partner, ale na to si zvyknete.. V takomto vzťahu si aj ty musíš nájsť to co teba zaujíma a pracovať na tom a treba vám plánovať spoločný čas s rodinou. Doslova. Pracuje krátko, čiže keď sa zabehnne urobí si systém, je možné že to bude fungovať inak.. Z tej stránky že si neuzije dieťa je to určite na zamyslenie, ale niektori muži takéto potreby proste nemajú... Koľko detí vidí otcov po práci pár minút alebo len pred telkou... Treba byť trochu aj oporou, chápať ho. Nie fnukat, ved známych máš, kamosky, zaujmy.. Ako sa k tomu postavia, tak to doma budú všetci cítiť... Do práce sa vrátiš za chvíľu a keď sa to utrasie u neho v práci (a kto vie do kedy ho to bude baviť), bude si vedieť aj čas naplánovať...
Ja sa skôr obávam toho, že poznám prípad keď vzťah tak ochladol medzi ľuďmi, až sa rozišli... Ak aj ostali spolu dlhšie ako rodina, išli si na nervy, lebo zvykli si za roky žiť samostatne.

simca06022011
21. feb 2020

Keď je doma dva týždne, nemalo by sa nič vracať do starých koľají ( ani keď je doma víkend..), keď ste spolu doma, treba si to užívať intenzívne.. Teda ja by som to tak robila... 😊 Na co meniť systém "cez dovolenku", keď to potom pôjde zase rovnako.

autor
21. feb 2020

@simca06022011 ved si ale protirecis... vravis ze fnukam, ale pritom sama pises ze poznas vztahy kde si dvaja odvyklu na spolocny zivot, naucili sa zit osamote a potom si vadili...
Ja mam sice 1 dieta, nevravim ze nemam doma upratane, navarene, staram sa o seba, chodime stale niekde na vylety. Nezvladam to psychicky, som stale smutna. Akomahle sa zhasne, dieta spi, mne je tazko, boli ma dusa. To nie je tak lahke vygumovat ani zaneprazdnenou hlavou a rukami cez den. Ver mi.....

luccija
21. feb 2020

@saskia_98 tak to si viem predstaviť zabiť nudu aj iným spôsobom, keď Ti peniaze netreba😅nikde nepísala, že chodil predtym domov až večer a na prespanie.Ale v podstate je to jedno aj, keby mal prísť o 19, ale je s kým prebrať deň, ľahnúť si do postele, mať oporu hoc aj pri tej chorobe či pohádať sa.Ty si ustúpila, lebo Ti muž nedal na vyber sama to píšeš.A ešte teda chodíš do práce s nechuťou.Mam okolo seba veľmi veľa žien s malými deťmi ver tomu, že veľa nemá koníčky nie to ešte žena, ktorá je sama na vsetko.Tu všetci píšu len o peniazoch a o tom ako sa má naučiť žiť sama a nájsť si hobby.Je to realita dnesnej chorej doby.To dieťa nepotrebuje otca, iný vzor, inú lásku, výchovu, radosť?Väčšina takýchto manželstiev skrachuje kvôli nevere, či sa odsudzia tým, že nežijú spolu
@bettymacd vôbec si to nemyslim.Pise, že za takejto situácie druhé ani neplánuje.

luccija
21. feb 2020

Nie každý je stavaný na samotu.Aj, keď si s dieťaťom, urobíš si program na dospelácke veci si sama

katkabg
21. feb 2020

Ja som 1400km od rodiny daleko uz 15 rokov v cudzine...sama na vsetko jedno dieta.Uz aj do roboty chodim aj manzel od rana do vecera a tu som...asi to je o zvyku ...neviem